Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Tomaszów Mazowiecki
  5. Opinie o COQUELLE POLSKA SP. Z O.O.

Opinie o COQUELLE POLSKA Tomaszów Mazowiecki Ujezdzka 100

WebsiteIconCL Jura S.A. Uproszczona Oddział w Polsce

ReviewUserIconTM

05.05.2024 18:09

Widzę że najwięcej do powiedzenia mają ci co pracowali przez tydzień albo miesiąc. Ogólnie ja tam pracowałem 5 lat. Kasa dobra i na czas. Lekko nie jest ale jak ktoś chce lekką robotę na ciężarówce to życzę szczęścia i pomyślności. Darek Piotr pod nimi pracowało się dobrze. Kumate chłopaki. Co jeszcze biorą chyba jak leci bez doświadczenia.Super robota do nauki

ReviewUserIconCzarny

13.12.2023 20:14

Totalny Dziad-Trans. Szef spedytorów jest tam Bogiem a totalny idiota i oszust . Na tygodniowej przerwie wpisuje bezpłatny urlop żeby za dużo nie zarobić. Nie polecam

ReviewUserIconRenualtPozdro

18.05.2023 11:19

Najgorsza firma w jakiej mi przyszło pracować. Skoro pracują tam juz tylko UA i Bułgarzy to sami sobie zadajcie pytanie , czy warto???

ReviewUserIconSeba

15.03.2023 16:46

Firma nic sobą nie prezentuje. Wozi busami do Muhlhose albo wyjazd z Olszyny. Brak kart płatniczych. Większość kierowców z UA lub BY Nie ciekawe zarobki po prostu słabe. Ładunki dosłownie wozi się (usunięte przez administratora) makulatura itd zakładanie starych pasów i tak codziennie. Nie polecam.
    ReviewUserIconKandydat

27.02.2023 15:19

Czy zatrudniacie państwo kierowców bez doświadczenia?

27.02.2023 15:27

Dzień dobry, tak, zatrudniamy i przyuczamy kierowców bez doświadczenia. CV można wysyłać również przez GoWork. Pozdrawiamy
    ReviewUserIconAlex

12.02.2023 14:45

Очень плохая фирма. Не рекомендую здесь работать водителем! Будут обманывать по зарплате постоянно. Фирма возит грязный мусор, в кабинах фур бываю клопы! Фирма заставляет подписывать неоплачиваемый отпуск ща свой счет по угрозой увольнений. Также фирма заставляет нарушать закон - заставляют закрывать смену польшей стоя в германии и при этом доставать карту тахо.
    ReviewUserIconRENAULT

04.01.2023 16:58

Firma której dowody rejestracyjne ciągników jeździły busami po pieczatke do Polski . Firma ,która w ogole nie przestrzega pakietu mobilności ,pauz weekendowech .Siofery siedza po 8tyg w budzie. Zdecydowanie nie polecam .90 h jazdy w okresie 2 tygodniowym ??? nie wiedza co to . Ukraina i Bułgaria juz tam nie chce pracować.
    ReviewUserIconKierowca

22.09.2022 10:46

Firma ok , pracuję już ponad rok czasu jako kierowca robota jest poukładana , kasa wypłacana jest na czas zgodnie z umową . Robota jak robota trzeba jechać załadować i rozładować tak jak z resztą wszędzie , bardzo dobry kontakt z dyspozytorem . Polecam z czystym sumieniem firmę dla kierowców .
    ReviewUserIconAdrian Zg

10.11.2022 13:34

Tacho trzeba wyjeździć machinalnie, wolking flor to załadunki i rozładunku opanowane do perfekcji przez dyspo.
    ReviewUserIconPapapa

20.12.2022 19:14

Ulubione slowo to Amplituda. Najlepiej na 15h. Naczepa typu walking floor, a praca typu slave labour. Nie znam drugiej firmy, w ktorej kierowca przy srodzie ma wykorzystane wszystkie 15h.
    ReviewUserIconAdrian Zg

10.11.2022 13:32

Pracowałem w firmie pół roku, oddział Olszyna. Kasa zawsze na czas ale co miesiąc zawsze brakowało parę (usunięte przez administratora)o które trzeba było się upominać. Umowa na najniższa krajowa mimo że obowiązuje już dawno 5920. Po pół roku poszedłem na tydzień chorobowego , gdy tylko im przesłałem informacje ,oni za godzinę już wydrukowali etykietę do DHL z koperta z wypowiedzeniem. Nie polecam dyspo Adama,ale to tylko moja opinia na jego temat. Na koniec nie spodziewajcie się że dostaniecie (usunięte przez administratora)wypłatę. Sprawa skierowana do (usunięte przez administratora)pracy.

10.11.2022 15:00

Panie Adrianie , pozwolę sobie na parę słów sprostowania. Dostał Pan wypowiedzenie z powodu nierzetelnego wykonywania obowiązków, a nie z powodu zwolnienia lekarskiego. Wypowiedzenie było wysłane przed wpłynięciem pańskiego zwolnienia, także proszę się nie mijać z prawdą. Odnośnie wypłaty, nie dostał Pan premii uznaniowej dlatego, że z Pana ewidentnej winy uszkodził Pan ciężarówkę, a my ponieśliśmy koszty w wys. 2500€ w związku z Pana niedbalstwem. Ale oczywiście, winna jest jak zwykle firma. Co do Dyspozytora Adama, pracuje u niego 45 kierowców i tylko Pan się uskarża, także gdzie indziej tkwi problem. Oczywiście ma Pan prawo iść do Sądu Pracy i tam chętnie odpowiemy merytorycznie na Pana zarzuty wyssane z palca. Został Pan zwolniony może dlatego, że nie jest Pan takim świetnym kierowcą jak się Panu wydaje? Pozdrawiamy, firma Coquelle
    ReviewUserIconSeba

08.09.2022 21:46

Siema, może ktoś powiedzieć coś o tej firmie więcej ? Jaki system i jakie pieniążki firma oferuje ?
    ReviewUserIconKieroScania

23.09.2022 11:47

W oddziale Olszyna gdzie ja pracuję z tego co wiem to są przyjęcia na system 2/1 i 3/1 , oddział jest otwarty od kwietnia i ciągle dochodzą jakieś nowe ciężarówki to możesz zadzownić zapytać .
    ReviewUserIconNick

30.09.2021 14:10

Czy w firmie sa automaty do kawy ?
    ReviewUserIconArtur

14.06.2021 18:12

Pozytywne tylko to że wypłata na czas . Reszta porażka . Zaczynając od kadrowej blondynki która nie umie mówić tylko wrzeszczy i nie ważne czy ma rację czy nie, kończąc na na Napoleonie.Ten to dopiero drze ryja , kierowca dla niego jest nikim . Są potrącenia , czasami parę razy za to samo , kwoty oczywiście wzięte z kosmosu . Obiecane premię rzadko są wypłacane , właściwie robią wszystko żeby potrącić i nie wypłacić. Są przegięcia z tacho . Spedytorzy , hmm , zależy którą nogą wstaną . Nie polecam .
    ReviewUserIconEdek

11.09.2018 21:55

Porażka to mało powiedziane. Banda złodziei i oszustów. Miałem przyjemność a raczej nie przyjemność pracować. Odradzam!!!

Oferty pracy - COQUELLE POLSKA SP. Z O.O.

Kierowca międzynarodowy kat. C+E

Tomaszów Mazowiecki

WalletIcon

12500 - 16500 PLN / m

ReviewUserIconBYŁY

11.01.2018 19:33

Rambuś jeszcze tam pracuje?
    ReviewUserIconAleksandra

01.09.2017 13:32

Miałam okazję pracować w tej firmie bardzo krótko, bo tylko 3 miesiące, w biurze w Tomaszowie Mazowieckim. Wspominam ten czas dobrze, pomimo że praca była dość stresująca, zachęciła mnie by dalej pracować w transporcie, jednak bliżej mojego miejsca zamieszkania. Pamiętam, że atmosfera wśród pracowników była miła, Darek spedytor był bardzo pomocny. Polecam pracę w tej firmie.
    ReviewUserIconPiotrek, dziękuje

19.04.2017 22:12

To była moja pierwsza firma, zacząłem w 2015 roku. Umowa na rok z kaucją tak jak piszą powyżej. Ładunki na wczoraj. Tabor był nowy ale w tej chwili wszystkie duże firmy posiadają nowy tabor ( POLSKIE FIRMY ). CL NORD nie jest firmą transportową założoną i działającą na polskim rynku. CL to firma francuska w Polsce działająca na zasadach agencji pracy. Spedytor Dareczek jest ważniejszy od właścicieli firmy. Nie liczcie że dostosuje się do was, piszą że 3/1, 4/1 , 4/2 a w rzeczywistości nigdy nie ma pewności kiedy wrócisz do domu bo dzień przed wyjazdem dostaniesz wiadomość/ telefon że albo trzeba zostać bo inny kierowca zachorował/ albo zwyczajnie nie ma cię na liście do powrotu na dom. Ja po wielu nieprzyjemnościach z rozstaniem z CL Nord dostałem mimo złożenia wypowiedzenia, zwolnienie. Następnie po interwencji dostałem Świadectwo pracy z podkreśleniem faktu że to ja odszedłem ale żeby nie płacić 2 tyg zaległego urlopu zafałszowali mi datę przyjęcia do pracy na 2 tyg wcześniej niż w umowie o pracę. Więc dla nich kierowca i przepisy to fikcja- dlatego pewnie tyle szukają kierowców. Piszą tu kierowcy że to firma dobra na początek dla kierowcy bez doświadczenia :):):):):) żart z ich strony. Przez 8 miesięcy poznałem FR i B plus kilka wyjazdów do GB i IT. Dla waszej świadomości Świeżaki główny szlak na zachód prowadzi przez NIEMCY. Trzeba dodać że kierowcy tam zarabiają 3,5 tyś zł podstawy i 55 euro diety 60 euro. Ale jedynie ci ze stażem 5 lat+, młodzi to torf z którego płaci się starym
    ReviewUserIconMarek

10.05.2017 07:41

Zarobki w Coquelle 55 lub 60 euro ???
    ReviewUserIconKierat

29.04.2017 23:33

Nie polecam nikomu tej firmy. Za nie długo skończą się bo Polacy tam nie przyjdą pracować za takie pieniądze. A i Ukraińcy się wycfanili i szukają lepszej płacy. Także francuskie pudelki szybko przejrza na oczy jak nie będzie miał kto jeździc. Może wtedy zaczną szanować kierowcę który na nich zapierd.....
    ReviewUserIconmarcin

15.02.2017 12:44

Złodziejska firma ,dyspozytornia w Tomaszowie włazi bez wazeliny francuskim kolegom, "kadek" za punkty na karcie shell zrobi (Podczas tankowania nowych aut które odbiera się w Rzgowie) bałagan nie zczytuja kart na czas,przeginają czas pracy kierowcy chciałem tam wstawić ciężarówkę dzięki Bogu tam nie wstawiłem dobrze że najpierw poszedłem jako kierowca żeby zobaczyć na jakich warunkach pracują Jedyne co na plus to tylko że płacą, mało ale bez opóźnień nic wiecej, chamstwo i brak kultury osobistej
    ReviewUserIconAs

15.08.2016 10:31

No nie jest to najniższa krajowa, to jest dobry pieniądz i taka prawda
    ReviewUserIconbab

05.07.2016 21:06

W sumie te oferty pracy na kierowców wiszą już od pażdziernika, ale to może znaczyć, że maja dość dużo etatów teraz. Ciekawi mnie jednak to czy oprócz bardzo dobrej podstawy dorzucają jakieś ubezpieczenie, wiecie może? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
    ReviewUserIconZbychu

15.08.2016 08:34

Najniższa krajowa to bardzo dobra podstawa? wtf.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w COQUELLE POLSKA?

ReviewUserIconbnhjm,

18.06.2016 15:29

@Biały przepraszam, może zdanam naprawde głupie pytanie, ale jestem kobietą i sie na tym zwyczajnie nie znam - w jaki sposób z całym szacunkiem ożna ukraść paliwo? To chyba dośc skomplikowane i nie wydaje mi sie zeby tak łątwo było to zrobić, ale ja sie nie znam...

29.05.2016 16:26

Co może zagrażac? Znaczne od najmniej inwazyjnych dla kierowcy : Kradzieże paliwa. Zdarzają się i to ty musisz kombinowac jak dojechać do stacji. Istnieje możliwość ze ktoś z firmy jest w pobliżu to spedi go podesle, pamiętaj ze kartę do tankowanie masz tylko do as24 i nigdzie indziej jej nie uznają. Spedy spyta : masz kasę? Zatankuj ! Oddamy ! Owszem oddają nie zawsze szybko, trzeba się przypominać. Ale wykladaja idjoci . Czemu idioci ? A jaki bank pożycza kasę bez do setek??? Kradzieże z kabiny podczas twojej nieobecności. Zdarzają się zwlaszcza w okolicach Paryzewa i Lionu , generalnie w okolicach dużych aglomeracji. No i ostatnie Kradzieze w nocy kiedy spisz . Wypuszczają gaz robią kabinę a ty rano budzisz się ze zdziwieniem na buzi. Zabezpiecza z się we wlasnym zakresie jedni wspinają drzwi pasem transportowym na noc. Marne to zabezpieczenie, zlodzieje podważają drzwi TNA pasy. Można kupić za 34-45 PLN metalowe blokady na drzwi i to jest najbezpieczniejsze. Ps. Nie odpowiada z za kradzież paliwa ale pracodawca ma tez wywalone na twoje fanty które ci ukradli. Ps. Ostatnio ludzi maja więcej jak aut , wiec przetrzymują kierowców W domu
    ReviewUserIconkatrina

10.05.2016 09:28

bezpieczeństwo we własnym zakresie - tak napisałeś @biały -co konkretnie masz na myśli?czy w takiej pracy cokolwiek może mi zagrać w jakikolwiek sposób?

18.04.2016 10:44

Kasa 1. Podstawa najniższa krajowa chyba ze jesteś stary pracownik 2. Diety od 45 do 50 zależy od stażu lecz nie tylko możesz przepracowac 2 lata i negocjować Bezpieczeństwo we wlasnym zakresie Premie SA to zryczaltowane wyplaty za nadgodziny Trasy FR DE NL B ES IT PL CZ teraz podobno ma ruszyć jeszcze Węgry

18.04.2016 10:37

Różnica polega na tym ze Ukraińcy nie SA w UE Polacy tak i przez nich to my dostajemy po (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconkolega r

18.04.2016 09:47

widzę że się u nich sporo ofert na kierowców pojawiło, także tych międzynarodowych. ale ciekawi mnie jak w obecnej sytuacjji jest z kursami do Francji na których się skupiają -czy jest bezpiecznie? napiszcie

Kontakt - COQUELLE POLSKA SP. Z O.O.

Ujezdzka 100 97-200 Tomaszów Mazowiecki

CL Jura S.A. Uproszczona Oddział w Polsce
    Branże: Transport i spedycja

ReviewUserIconbyly

23.03.2016 09:11

julien jednak troche mozgu mial." ty isc pracowac polski pan, to ty wtedy roznisc co to praca polski pan"
    ReviewUserIconbyly

23.03.2016 09:04

a bylego co z nimi troche zadar tez przyjma?
    ReviewUserIconkiller

17.02.2016 21:33

Witam panowie jak obecnie wygląda sytuacja w tej firmie coś się poprawiło? Jak zarobki? Gdzie się jeździ? :)
    ReviewUserIconbyły kierowca w coquelle

30.12.2015 09:37

Firma dobra na przyuczenie zawodu.Przepracowałem w niej pierwszą umowę to jest 7 miesięcy i jakoś wytrzymałem.Faktycznie trochę długi okres wyjazdów ale jakieś doświadczenie gdzieś trzeba zdobyć.Obecnie pracuję u Niemca w systemie 3-1 i jeśli chodzi o kasę to mam ponad 100% większe pieniądze więc dla doświadczonych kierowców płaca w coquelle rewelacją nie będzie ale do przyuczenia jak najbardziej polecam p.s pozdrawiam kolegów z coquelle Krzysiek z Pabianic
    ReviewUserIconFilimo

05.12.2015 16:09

Powie mi ktoś ile można w tej robocie wyciągnąć na stanowisku kierowcy międzynarodowego? Bo ta "mała kasa" @Rysiu to może dla ciebie oznaczać coś innego niż dla mnie.
    ReviewUserIconRysiu

04.12.2015 09:31

Nie polecam, raz że mała kasa dwa że robotę ustala jakiś tępy .... który o tym nie ma pojęcia z Tomaszowa.
    ReviewUserIconteskok

24.11.2015 04:51

Chyba zatrudniają takie osoby na jakie ich stać. Tak przynajmniej to wszystko trzymało by się kupy i składu.
    ReviewUserIconfasjol

22.11.2015 01:32

Teraz to aktualnego ogłoszenia nie widziałem ,ale na pewno niedawno były robione rekrutacje, które nie wiem jaki skutek przyniosły..
    ReviewUserIconnaaaaaj

19.11.2015 22:30

aaaj tam, Polacy, Ukraińcy. Każdy człowiek ma inne siły "przerobowe", inaczej pracuje i naczej chce zarabiać. Dobrze, że ta CP szuka ludzi profesjonalnych, niezależnie od narodowości.
    ReviewUserIconarek

17.11.2015 19:09

co wy sie tak czepiacie tych ukraincow, co to jakas dyskryminacja na lepszych czy gorszych, poza tym wy tez za granicamu kraju jestescie z pewnoscia tak postrzegani na tym samym poziomie, wiec nie ma co wywyzszac sie,ze sie jest lepszym bo to nie prawda, poza tym jednym odpowiada praca za taka stawke innym nie, nic na siłę
    ReviewUserIconByk

17.11.2015 16:02

A mają też system 2/1?
    ReviewUserIconarek

25.10.2015 12:55

witam was, szczerze to juz nie wiem sam co sadzic o tych opiniach, jedni z was piszą ze jest ok, drudzy zas, że nie polecają , widziałem ogłoszenia od nich że szukają tych kierowców z doświadczeniem z kategorią c i powiem wam ze chciałbym tam złożyć swoją aplikacje cv ale nie wwiem juz sama piszecie rożnie @magnum & KoGEL dużo wiesz chyba
    ReviewUserIconmagnum & KoGEL

22.10.2015 16:35

Złodziejska firma . Nie jeżdżą zgodnie z tachem . Nie mają pojęcia co to pauza weekendowa 45h a tym bardziej oddanie godzin w trzecim tygodniu. Przegląd ciągników robiony po znajomość tylko dowody jeżdżą do Polski.
    ReviewUserIconZiomek

05.10.2015 11:48

Pracuję w tej firmie i jestem zadowolony. Może nie płacą kokosów ale płacą i wszystko idzie na konto. A mam już parę firm za sobą i dopiero tutaj wiem ile zarobię w dany miesiąc. W pierwszej z Turku firmie jeździłem w podwójnej obsadzie Dania- Grecja i szef mi powiedział że 1800zł + 50euro delegacji na rękę. Na rękę a nie na konto! Czyli w teorii ładnie pięknie a w realu szkoda gadać. Po 5 tygodniach pracy powinienem zarobić (1800 zł + 35*50euro*4,15=9062zł) na rękę, ale tak się nie stało bo na rękę dostałem tylko 1000zł bo to był okres przyuczenia a nie 9062zł. A i jechałem Seicento z innym kierowcą na parking na autostradzie w Niemczech i tam się przesiadaliśmy do Scanii top like (kumacie !!! dwóch kiero z bagażem na 5tyg w trasie jedzie na parking do Kamiona Seicento!) Potem wracają tym Seicento na urlop do kraju. Następna firma to była z Białej Rawskiej i tam jeździłem 3 tyg. Litwa- Rumunia i do tej pory nie widzę pieniędzy a czekam już któryś rok. W tej firmie fakt podpisujesz umowę szkoleniową ale zatrudniając się nie szukasz pracy na tydzień czy miesiąc tylko na stałe jeśli jesteś konkretny gość i szukasz stabilizacji a nie „skoku w bok” i po miesiącu się zwalniasz. Ja pracuje już 8 miesięcy i mi obciążenie szkoleniowe nie grozi więc mogę się już zwolnić bez żadnej straty finansowej. Ale czy chcę się zwolnić? Nie wiem, na razie chyba nie bo mogę trafić na taką firmę jak na początku mojej kariery. Fakt 45 euro to trochę mało w dzisiejszych czasach ale mając rodzinę i rachunki to „lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu”. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

Zostaw merytoryczną opinię o COQUELLE POLSKA SP. Z O.O.

Nie przegap nowości o COQUELLE POLSKA SP. Z O.O.!