Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

3.5/5

• Kancelaria i kontakt
  • Uchylenie zakazu wjazdu do USA | waiver
  • Odmowa wizy do USA
  • Wizy B-2 dla turystów
  • Wizy E-2 dla przedsiębiorców
  • Wiza B-1 Biznesowa/ Służbowa
  • Odmowa stałego pobytu

Kancelaria i kontakt

Uchylenie zakazu wjazdu do USA | waiver

Odmowa wizy do USA

Wizy B-2 dla turystów

Wizy E-2 dla przedsiębiorców

Wiza B-1 Biznesowa/ Służbowa

3. Opinie o pracodawcach Białystok
  5. Opinie o KANCELARIA DORADCZA SZMURŁO

Opinie o KANCELARIA DORADCZA SZMURŁO Białystok

26.02.2026 12:10

SAMODEPORTACJA z USA -  co to jest?

Otrzymaliśmy kilkanaście e-mails w sprawie samodeportacji z USA.
    Kilka zadań na ten temat:

- samodeportacja to dobrowolne opuszczenie terytorium USA przez osobę, która złamała amerykańskie prawo imigracyjne (nie posiada ważnego statusu, ani wizy)

-  samodeportacja to nie jest żadna usankcjonowana prawnie procedura. Dotychczas wiele osób opuszczało USA po przekroczeniu "terminu wizy" nie zdając sobie sprawy, że dokonało samodeportacji

- w obecnej sytuacji w USA, dobrowolne opuszczenie USA (w odróżnieniu do np. sądowej deportacji) może mieć wpływ na  ponowne aplikowanie o wizę w przyszłości

- bez względu na sposób opuszczenia  terytorium USA (po złamaniu prawa imigracyjnego) i nie tylko, niezbędne będzie przejście procedury waiver,  umożliwiającej ponowny wjazd do USA w ramach artykułów INA: 214(b) dot. związków z PL, przede wszystkim jednak 212 (a)(9)(B)(i)(I) lub 212 (a)(9)(B)(i)(II)  Ustawy o emigracji i Obywatelstwie USA- dot. przekroczenia terminu wizy.
    O innych uwarunkowaniach dot. np. kwestii kryminalnych nie wspominamy w tym miejscu

- nie jest tak, że jeżeli ktoś przekroczył termin wizy w USA np. o 5, 10, czy 20 lat i wróci do PL bez nakazu deportacji, otrzyma bez problemu wizę w konsulacie. W naszej ocenie, bez otrzymania "waiver nieimigracyjnego" nie ma na to szans.

Więcej informacji na stronie: https://www.usa.szmurlo.pl/index.php?id=50

tel. 602 391 555
    News image

20.01.2026 10:25

31. rok aktywności KANCELARII DORADCZEJ SZMURŁO  w Polsce!

Naszą domeną jest  Amerykańskiego prawo imigracyjne.

Pomożemy w następujących przypadkach:

• uchylenie zakazu wjazdu do USA, czyli waiver lub inaczej zniesienie niedopuszczalności

• odmowa wizy w konsulacie, odmowa autoryzacji ESTA

•  wizy dla przedsiębiorców i inwestorów E-2

•  wiza biznesowa B-1

•  rezygnacja z "zielonej karty"

•  przygotowanie do inspekcji granicznej (imigracyjnej)

•  odnowienie posiadanej wizy B-1/2

Więcej informacji na stronie:

tel.  602 391 555
    FB: http://www.facebook.com/wiza.usa
    IG: http://www.instagram.com/usa.szmurlo
    News image

13.05.2025 09:34

Kancelaria Doradcza Szmurło od ponad 30. lat działalności w Polsce prowadzi  zdalne (telefoniczne lub drogą e-mail) konsultacje z zakresu amerykańskiego prawa imigracyjnego.

Ponad 95% naszych Klientów korzysta z konsultacji tego typu, ze względu na ich miejsce zamieszkania (Europa i USA, również Polska).
    Jeżeli potrzebują Państwo skonsultowania swojego problemu z zakresu amerykańskiego prawa imigracyjnego (uchylenie zakazu wjazdu do USA, odmowa wizy w konsulacie, odmowa autoryzacji ESTA, wizy dla przedsiębiorców i inwestorów E-2, wiza biznesowa B-1, rezygnacja z "zielonej karty", przygotowanie do inspekcji granicznej, odnowienie posiadanej wizy B-1/2), zapraszamy na naszą stronę internetową:

tel.  602 391 555
    FB: http://www.facebook.com/wiza.usa
    IG: http://www.instagram.com/usa.szmurlo
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    ReviewUserIconPytanie

04.07.2023 10:06

Jakie są warunki zatrudnienia w KANCELARIA DORADCZA SZMURŁO?
    ReviewUserIconKDSz

28.07.2023 09:33

Kancelaria od wielu już nie prowadzi rekrutacji.

31.07.2023 11:19

Prosimy o kontakt na adres: [email protected]
    ReviewUserIcon[email protected]

26.07.2023 12:51

Moja opinia współpracy z Kancelaria doradcza Szmurlo jest w100 procentach pozytywna
    ReviewUserIcon[email protected]

26.07.2023 13:13

Moja współpraca zKancelaria jest pozytywna
    ReviewUserIconKDSz

28.07.2023 09:34

Dziękujemy za współpracę i jej pozytywną ocenę!
    ReviewUserIconJanusz

03.06.2018 19:32

Słyszałem, że kancelaria ma opinię bardzo dobrego pracodawcy!!
    ReviewUserIconKarol

25.07.2018 18:18

Nie sugeruję się przy podejmowaniu decyzji plotkami ; jeżeli ktoś chce to sam opisze swoje doświadczenia.
    ReviewUserIconAneta W.

26.04.2018 15:14

Polecam usługi Kancelarii. Ńajpierw dzięki pomocy uzyskałam dotacje na rozpoczęcie działalności gospodarczej, a po 2 latach starałam się o wizę do USA. Wizę otrzymalam. Wszystko przebiegło bezproblemowo.
    ReviewUserIconPrzedsiębiorca z podlaskiego

16.03.2018 09:52

Od kilku lat współpracujemy z Kancelarią w zakresie pozyskiwania dotacji unijnych. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Łącznie otrzymaliśmy ok. 2 000 000 zł z funduszy europejskich. Polecamy!

19.03.2018 11:16

Polecamy się na przyszłość - w następnych perspektywach finansowych.
    ReviewUserIconTysiac $$$

24.04.2018 02:38

Ja was nie polecam:-)) bo was znam
    ReviewUserIconAdministrator

19.04.2018 10:12

Czy ktoś wie, jak w tej chwili prezentuje się KANCELARIA DORADCZA SZMURŁO na tle innych przedsiębiorstw? Może okazać się to cenną wskazówką dla osób mieszkających w Białystok i okolicach oraz poszukujących zatrudnienia.

19.04.2018 14:33

Dziękujemy za zapytanie. Kancelaria od dawna nie prowadzi rekrutacji. Informowaliśmy o tym wielokrotnie.
    ReviewUserIconBartek

15.03.2018 22:20

Słyszałem sporo dobrego o kancelarii. Na forum również piszecie pozytywnie. Podpowiedzcie czy prowadzą może rekrutację?
    ReviewUserIconKarina z Łomży

16.03.2018 09:29

Nie wiem czy mam rację, ale gdybym miała zamiar aplikować o pracę w jakiejkolwiek firmie, to bym po prostu skontaktowała się bezpośrednio z nią a nie pytała w necie czy ktoś przeprowadza rekrutacje... dziwne to jest dla mnie... i trochę niezrozumiałe...
    ReviewUserIconIrek Świdnica

22.02.2018 12:44

Dr. Szmurło jest profesjonalistą w każdym calu i oczywiście jestem bardzo zadowolony z usług jego kancelarii. Mimo tego, że w ambasadzie USA usłyszałem że nigdy nie otrzymam pozwolenia wjazdu na teren ich Kraju, Dr. Szmurło pomógł mi załatwić tą sprawę w niecałe 5 miesięcy. Zawsze można na niego liczyć, na jego opinię czy też pomoc. Nawet teraz kiedy moja sprawa rozwiązała się dla mnie w 100% pomyślnie i jest zakończona, mogę do niego zadzwonić i wysłuchać porad czy też opinii na interesujące mnie kwestie. Znakomita nie tuzinkowa osobowość - za to wszystko go cenię, szanuję, polecam wszystkim i wszędzie. Irek Świdnica - pozdrawiam Panie doktorze.

23.02.2018 13:16

Współpraca z Panem to przyjemność. Dziękujemy za ciepłe słowa pozdrowień i pozdrawiamy równie serdecznie.

Kontakt - KANCELARIA DORADCZA SZMURŁO

Świętego Rocha 6 lok. 25 15-879 Białystok

NIP:5421020215

ReviewUserIconStanisław Osiak

07.01.2018 10:56

Jest mi bardzo przyjemnie że mogę korzystać z Waszych usług. W tak długiej działalności z Wami i pomocy od Was zawsze i wciąż byłem i jestem wdzięczny i zadowolony. Moja prośba zawsze była spełniona i usługa wykonana Full Professional. Życzę wszystkiego dobrego dla Zespołu. Dużo zdrowia i dużo zleceń w Nowym Roku.

22.02.2018 13:18

Dziękujemy naszemu stałemu Klientowi. Życzymy złowienia wieloryba wielkości statku!!!
    ReviewUserIconReniiy

13.12.2017 11:14

Bardzo rzetelna kancelaria, która czystą dokładnością i precyzją wykonuje swoją pracę i pomoc w uzyskaniu Wizy. Z czystym sumieniem polecam Kancelarię Szmurło.

22.02.2018 13:15

dziękujemy za współpracę i pozytywną opinię o niej. Nam również z miło się z Panią współpracowało
    ReviewUserIconGrażyna

26.01.2018 19:18

Dzięki Kancelari Szmurło która w sposób profesjonalny przygotowała wszystkie niezbędne dokumenty wizowe mogę nareszcie wyjechać do USA . Kancelaria jest godna polecenia
    ReviewUserIconKaśka

16.12.2017 18:49

Czy firma ma jakieś oferty pracy? Może prowadzą również praktyki? Bardzo mnie to interesuje.
    ReviewUserIconAlicja z UwB

05.01.2018 19:56

Z tego co wiem to Kancelaria nie prowadzi rekrutacji. Chyba ma podpisaną umowę na praktyki z wydziałem prawa. Wystarczy napisać do nich- odpowiedzą- ja otrzymałam satysfakcjonującą odpowiedź od sympatycznej pani kończącej wówczas aplikację radcowską i współpracującą z kancelarią.
    ReviewUserIconRafał z UwB

29.08.2017 17:49

Odbyłem praktykę w Kancelarii w Dziale Doradztwa Europejskiego. Miałem dobry kontakt nie tylko z zarządem, ale również z paniami konsultantkami. To bardzo dobre doświadczenie dla studenta ekonomii. 22 lata Kancelarii na rynku robi wrażenie.
    ReviewUserIconPrzemek

23.08.2017 12:47

Kancelaria w sposób profesjonalny przygotowała mi pisemne wystąpienie do konsula, tzw. 'odwołanie' oraz wygenerowała nowy wniosek vizowy. Jestem zadowolony że współpracy i jak najbardziej polecam!
    ReviewUserIconert

09.09.2016 22:38

Na pewno tacy stażyści mogą później liczyć na dalsze stabilne zatrudnienie, ale czy umowa jest w pełni respektowana? Chętnie bym się załapał, bo wiedzą jak zadbać o zadowolenie pracownikó. Dzięki za odpowiedź
    ReviewUserIconMichał z prawa

25.08.2016 21:03

Odbyłem w Kancelarii Doradczej Szmurło praktykę absolwencką. Warto było !!! Takich doświadczeń i praktyki nie zdobędziesz z książek. Widać "amerykańską szkołę" prezesa. Polecam osobom ambitnym i z otwartą głową. Obowiązuje podstawowa zasada - chęć nauki i rozwoju !!!
    ReviewUserIconInżynier z Podlaskiego

30.07.2016 06:52

Kancelaria Szmurło przygotowała nam program na prawie 4 mln złotych z refundacją połowy tej kwoty. Pełen profesjonalizm. Zanim zadzwoniłem... przejrzałem na stronie Kancelarii wykaz firm, którym pomogli przez ponad 20 lat.. to pomogło podjąć decyzję.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w KANCELARIA DORADCZA SZMURŁO?

ReviewUserIconALICJA

09.07.2016 07:07

Warto wysłać CV. Do mnie odezwali się i odbyłam bardzo przydatną i merytoryczną praktykę absolwencką. Dzisiaj, po latach, bardzo dobrze wspominam ten czas. Dzisiaj mam własną kancelarię prawną.
    ReviewUserIcontomasz

01.12.2014 13:53

Czy ktoś korzystał z dotacji dla firm lub dotacji dla osób bezrobotnych z PUP planujących rozpoczęcie działalności gospodarcze porzez doradztwo tej firmy?? Posiadają wieloletnie doświadczenie w zakresie doradztwa europejskiego oraz pozyskiwania funduszy unijnych więc na pewno wiele osób ma doświadczenie i miło by mi było uzyskać jakieś informacje na temat współpcacy z nimi...

Zostaw merytoryczną opinię o KANCELARIA DORADCZA SZMURŁO

Nie przegap nowości o KANCELARIA DORADCZA SZMURŁO!