VON CAPRIVI GMBH

4 Dodaj opinię
VON CAPRIVI GMBH
4 24 6 1

Opinie o VON CAPRIVI GMBH

Aleksandra

Firma Von Caprivi świadczy usługi pośrednictwa pracy. Wy natomiast piszecie tutaj głównie z perspektywy osób, które z tych usług skorzystały. Może znajdzie się też ktoś, kto jest zatrudniony bezpośrednio? Czy obecnie jest zapotrzebowanie na nowych pracowników - na przykład rekruterów? Niestety nie znalazłam nigdzie żadnej informacji na ten temat. A to dość istotna kwestia, którą należałoby rozwinąć na wątku. Napiszcie proszę, gdzie można szukać aktualnych ofert do pracy w tym miejscu.

M

Polecam kazdemu odpowiedzialnemu pracownikowi .Pracuje od kilku lat i nie narzekam.Moze nie zawsze jest idealnie ale jak wszedzie. A zaliczek najlepiej nie brac to bedzie cala wyplata.Podkreslam ze to jest agencja pracy to i zasady sa troche inne Mieszkanie mozna sobie samemu tansze znalezc.Najlepiej jeszcze tlumacza kazdemu i zaliczki Poznalem niktorych rodakow pseudo fachowcow z Polski.Jezeli nie odpowiada to do prywaciarza w kraju ,bedzie lepiej. Pozdrawiam

Robtek

Odradzam każdemu kto chce pracować w tej firmie. Pracowałem tam i nie jest tak jak zapewniają na początku.Jest problem z zaliczkami ,brak pomocy polskiej obsługi, jak nie.znasz języka pozostawiony jesteś sam sobie,a jak.zachorujesz.to.od razu jesteś zwolniony. Dosłownie.tragiczna ta firma.Odradzam wszystkim.

VON CAPRIVI GMBH
pracodawca
@Robtek 13.02.2018 13:42

Przykro nam slyszec taka opinie. W odpowiedzi na Pana zarzuty chcialabym omowic dwa poruszone przez Pana tematy. Zaliczki sa przyznawane po pierwszym tygodniu pracy, po wplynieciu Stundenzettel do naszego biura jako dowod Pana pracy i wynosza maksymalnie 200 € tygodniowo. Co do znajomosci jezyka niemieckiego, jest to wymog konieczny do zatrudnienia w tej firmie, gdyz pracownicy nie mowia po polsku i zawsze jest to podkreslane we wszystkich ogloszeniach. Jedynie osoba rekrutujaca mowi po polsku i zawsze sprawdza jezyk podczas rozmowy kwalifikacyjnej, lecz ona zajmuje sie kandydatemdo momentu zatrudnienia, a potem opieke nad juz zatrudniona osoba przejmuja niemieccy dysponenci.

TOMIK
@VON CAPRIVI GMBH 14.02.2018 10:02

ja bym kcial wybrac dysponenta

VON CAPRIVI GMBH
pracodawca
@TOMIK 05.03.2018 20:17

Niestety, nie ma takiej opcji. W dziale Handwerker mamy trzech dysponentow i kazdy z nich zajmuje sie innymi zawodami: elektrykami, monterami instalacji sanitranych lub malarzami budowlanymi. Z kolei zakwaterowaniem i biezacymi problemami lub pytaniami zajmuje sie Pan Dennis Irrgang.

zawiedziona
@Robtek 13.02.2018 13:42

Tak to prawda jezeli nie znasz dobrze jezyka .. jesteś pozostawiony na wegetację Pojechałam do miejsca zakwaterowania w niedzielę ,, okazało się że to wioska ,, żadnego sklepu w pobliżu .. w poniedziałek znów brak jedzenia bo netto do 20 00 a ja pracowałam do tej godziny .. wiec we wtorek znów bym nic nie jadła ,, ponieważ musiałabym się zgłosić do pracy ,, I ZERO internetu ,, brak jedzenia ,, miejsce pracy to miejscowość oddalona o 4 km .. ale to mały problem ,, w dokumentach napisali mi że mam się wstawić w miejscu pracy na godzinę 12:30 pojechałam okazało się że oni pracę zmianową zaczynają o godzinie 13:30 lecz bardzo mili ludzie przyjeli mnie do zespołu z radością powiedziano mi na miejscu że w następnym dniu wstawić mam się na 13;30 ,, podczas podrózy dzoni do mnie pan z tej firmy CAPRIVI GMBH z pretensjami że nie wstawiłam się w pracy .. odpowiedziałam że jestem w drodze do pracy .. Następnego dnia szykuję się do pracy dzwoni pan że znów nie wstawiłam się do pracy ponieważ powinnam zacząć pracę od 6;30 ,, Dlaczego nikt z tej firmy nie wysłał mi żadnego grafiku godzin pracy ?? jezeli powstało zamieszanie z tego powodu ,, TOTALNY BAŁAGAN

ewa k.s

Jak dla mnie Firma b.ok zwłaszcza kontakt z Panią Karoliną Kostecką bardzo mi pomogła w trudnej sytuacji ( musiałam zakończyć szybciej współpracę ) wykazała wiele cierpliwości i dobrej woli -pozdrawiam i polecam

zawiedziona
@ewa k.s 18.03.2018 18:12

Tak to prawda !!! Tylko Pani Karolina Kostecka

anonymous

Dariusz;Witam i POZDRAWIAM wszystkich POLAKÓW. W VONCAPRIVI pracuje od nie dawna.Mogę powiedzieć ze jest OK zaliczki punktualnie na czas oczywiscie trzeba wczeniej wysłac swoje przepracowane godziny podpisane przez Klienta i nie ma problemu .Bardzo dobra i miła współpraca z pracownikami z biura szczególnie z Panią Karolina Kostecką przyjazna i pomocna w kazdej sytuacji .Polecam.Dariusz

anonymous

Dariusz;Witam i pozdrawiam wsystkich P0LAKÓW.Pracuje w VonCaprivi od niedawna.Cóz mogę powiedziec.Firma wywiązuje się ze wszystkich obowiązków jak należy.Bardzo dobre relacje z personelem szczególnie z Panią Karolina Kostecką.Bardzo miła i pomocna w każdej sytuacji .Zaliczki na czas jak w ksiązce pisze punktualnie.Oczywiscie wczesniej trzeba wysłac przepracowane i podpisane godziny przez Klienta i wszystko funkcjonuje OK.Jak do tej pory pozytywnie.Warto spróbowac w tej Agenci podjąc pracę.Mam doswiadczenie bo juz pracowałem w kilku Agencjach.Polecam Dariusz.

Administrator

Powiedzcie co się dzieje teraz w VON CAPRIVI GMBH? Jak się tam teraz pracuje? Warto tam starać się o posadę?

artur034
@Administrator 24.06.2018 09:27

no cóz mam nadzieje ze Ci sie uda , chetnych do pracy w von Caprivi jest całkiem sporo , sam ostatnio dałem telefon dla kilku osób , a praca zalezy od klienta , z doswiadczenia wiem ze firma wywi,azuje sie ze swoich obowiazków , czyli wypłate masz na czas , diete po ptrzymaniu tygodniowego rozliczenia takze , firma zawsze znajduje mieszkanie które zawsze mozesz zmienic jesli nie spełnia Twoich oczekiwan , wiecej oczekiwac od firmy nie mozna raczej , powodzenia

Tadeusz

Pracuję w Firmie Von Caprivi już czwarty rok a zostałem zatrudniony w wieku 58 lat i nigdy nie miałem nie miałem żadnych problemów,pieniądze na czas ,mieszkanie załatwia firma oczywiście różna kwota ale od tego jest dieta,nie mam przerw w pracy samochód podstawa kat. B odpowiednie doświadczenie język komunikatywny i do pracy, wszystkie świadczenia Niemieckie .Nie wiem skąd biorą się opinie o nie wypłacaniu zaliczek ,to jakieś bzdury jeśli regularnie jest wysyłane Stundennachweis to firma wysyła zaliczkę innej opcji niema,chyba że pracuje się pod sklepem.Co tydzień mam kontakt z dysponentem pyta czy wszystko w porządku, jest Pani Karolina Kostecka którą można skontaktować się po Polsku pomogła mi w sprawach które nie są w jej gesti, dziękuję Pani Monice Chodeckiej która już nie pracuje,Pani Patrycji Szymańskiej ,Panu Mc Millan Panu Dennis Irrgang oraz pozostałemu zespołowi VON CAPRIVI GMBH.

VON CAPRIVI GMBH
pracodawca
@Tadeusz 20.05.2018 20:37

Szanowny Panie Tadeuszu, dziekuje za Pana mila opinie o naszej firmie.

Administrator

Czy ktoś wyrazi swoją opinię na temat pracy w firmie VON CAPRIVI GMBH? Proszę o pozostawianie informacji na temat warunków pracy i pracodawcy, a nie pracowników. Pamiętajcie, że każda pozostawiona informacja jest pomocna dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem tutaj pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

kuki

Witam ma ktoś z was numer do polskiego pośrednika??

VON CAPRIVI GMBH
pracodawca
@kuki 03.11.2016 10:29

Witam, jezeli jest Pan zainteresowany nasza oferta, bardzo prosze o kontakt pod numerem: 0049 711-342-522-75 badz pod mailem: karolina.kostecka@voncaprivi.de

tomik
@VON CAPRIVI GMBH 14.02.2018 10:07

Pani Karolino sorki teoretycznie to rozwazam Gdybym chcial u Was pracowac to pytanie za ILE pro stunde i tak jak Pani pisze interesuje mnie wysokosc zaliczek200 euro-----fajnie ale zalatwicie mieszkanie za 25 euro pro tag to jest 25razy 175euro.Podpowie mi Pani jak przezyc tydzien za 25 euro

VON CAPRIVI GMBH
pracodawca
@tomik 16.02.2018 05:26

A jakiej jest Pan profesji? Nasy dysponenci staraja sie znajdowac zakwaterowanie od 16€ do 25€ za dobe, w zaleznosci do jakeigo landu zostanie Pan skierowany (np. w Bawarii jest najdrozej). Co do zaliczek, to sa przyznawane najwczesniej po tygodniu, wiec radze wziac zapas pieniedzy na ten czas na jedzenie i zycie. Za zakwaterowanie mozna placic po tygodniu lub po dwoch tygodniach mieszkania, nie ma potrzeby oplaty z gory.

tomik
@VON CAPRIVI GMBH 16.02.2018 08:39

Pani Kamilo dz.za odpowiedz,Ale mam pytanie o sorki pytala Pani o profesje----monter instalacji sanitarnych-----No i teraz moje pytanie ZA ILE pro st i jeszcze 1 pytanie czy nie potrzebuje Pani TIMU-2ludzi 1 robi instalacje 2 perfekt izolacje pozdrawiaTOMIK

VON CAPRIVI GMBH
pracodawca
@tomik 17.02.2018 02:24

Monter instalacji sanitarnych zarabia 16 € brutto za godzine i 6 € netto dodatku za kazda przepracowana godzine. Jest mozliwosc pracy w teamie tej samej profesji pod warunkiem, ze obie osoby mowia komunikatywnie po niemiecku. Na poczatku roku zatrudniamy monterow instalacji sanitarnych z listem czeladniczym lub dyplomem zawodowym. Osoby bez kwalifikacji, lecz z doswiadczeniem bedziemy zatrudniac od kwietnia.

tomik
@VON CAPRIVI GMBH 19.02.2018 08:46

ok. Pni Kamilo prawie rozumiem POTRZEBUJE PANI ludzi z dyplomem Pani -Kamilo-DZ,ZA odpowiedz ,Juz wiem ze tim jest niemozliwy a gdybym Ja klcial SAM komen poprosze IRGANGA lub MC:MILANA O hihi poparcie wiem poprosze IRGANGA lub mc,

kantor
@VON CAPRIVI GMBH 19.02.2018 08:46

Jaką stawkę macie państwo dla elektryków

VON CAPRIVI GMBH
pracodawca
@kantor 04.03.2018 21:16

Dla elektrykow stawka wynosi 14 € brutto za godzine i 6 € netto dodatku za kazda przepracowana godzine.

tomick

supern fir4ma

artur034

witam , no cóz ..jedyne na co moge ponarzekac po prawie 7 latach w firmie to walka o podwyzki ,jesli ktos uwaza ze pracujac w zaitfirmie to duzy problem niech znajdzie taką bez problemów , tu wstawiłbym emotikonka ...ale nie umiem

Karol

Czy możecie podpowiedzieć mi kilka informacji o firmie? Chciałbym skorzystać z ich oferty ale dobrze jest wiedzieć z kim się ma pracować?

VON CAPRIVI GMBH
pracodawca
@Karol 19.11.2017 10:23

Panie Karolu, chetnie udziele Panu wszystkich informacji mailowo badz telefonicznie. Prosze pisac na nastepujacy adres mailowy: karolina.kostecka@voncaprivi.de badz dzwonic na numer 004971134252275. Rowniez zachecam do zapoznania sie z naszymi ofertami pracy, ktore znajduja sie w naszej zakladce profilowej.

Karolina

@tomik piszesz, że wypłata zawsze na czas, to świetnie, a czy premie jakieś są? Ktoś powie nam jak wygląda praca Operatora maszyn CNC?Przyda się ta informacja osobom aplikującym do firmy.

tomik

swietna firma praca zalezy jak trafisz ja przepracowalem przez nich w wurzburgu 11 mies wyplaty zawsze na czas .jedyny mankament to wysokosc zaliczek-do 200 tygodniowo.problem sie robi jak placisz 25 euto pro tag za noclegitak ze jakas kase musisz miec na poczatek szczeze polecam

rt

A wiadomo jakie zarobki ma taki programista java? Dzięki

Robert G

witam zastanawiam sie czy jest cos co jest w stanie zadowolic polski narod i dlaczego jestesmy tak pesymistycznie nastawieni do wszystkiego. Nie jestem w stanie wydac opinii na temat firmy VonCaprivi poniewaz dopiero zaczynam przygode z ta firma ale nawet nie przeszlo mi przez mysl ze,sa niewyplacalni i ze cos bedzie nie tak. Otrzymalem bardzo interesujaca oferte i wlasnie analizuje i czytam to,pod czym zloze prawdopodobnie swoj podpis i doskonale zdaje sobie sprawe z tego co jest zawarte w kontrakcie a co nie. Przyjezdzajac do Niemiec 5 lat temu zaczalem pracowac w podobnej firme o nazwie Carpe Diem rowniez ze Stuttgartu i nie jestem w stanie napisac ani jednego zlego slowa na temat tej firmy a opinie o firmie prawie same negatywne. Nie bylo wtedy jeszcze w Carpe Diem zadnych polskich dziewczyn,ktore mogly dokladnie przetlumaczyc co sie podpisuje w razie jakis trudnosci. Pracowalem tam poltora roku i zawsze byly pieniadze na czas,nie bylo zadnych problemow a wrecz przeciwnie raz w tygodniu mialem telefon od pracownicy czy jest wszystko w porzadku. Oczywiscie,ze poczatki sa trudne w innym panstwie. Rowniez i mnie Niestety pierwsze 2 tygodnie pobytu w hotelu przerosly finansow ale nie mialem zadnego problemu z otrzymanie zaliczki,co wiecej hotel zostal oplacony przez firme a mnie odliczono pozniej z wyplaty. A jak wplynela pierwsza wyplata to problemy finansowe zniknely. Nie jestem zadnym budowlancem,pierwszy raz na budowie bylem w wieku 27 lat a w Stuttgarcie dowiedzialem sie jak wyglada tapeta -Rauhfaza a co smieszniejsze pracowalem jako malarz-tapeciarz.Przez caly okres pracowalem tylko w jednej firmie,po 3 miesiacach dostalem podwyzke, sluzbowy samochod i zostalem Vorarbeiterm. Nie wiem skad sie biora te wszystkie negatywne opinie i ciagle marudzenie,stekanie i jeczenie. Nie jestem zadnym budowlancem,pierwszy raz na budowie bylem w wieku 27 lat a w Stuttgarcie dowiedzialem sie jak wyglada tapeta -Rauhfaza a co smieszniejsze pracowalem jako malarz-tapeciarz. Wiec nie ma sie co uzalac nad soba bo sie nie spelnia wymogow. Widocznie musieli miec powody aby tak zrobic bo nie wiem czy wiesz,ale Leihfirma bierze odpowiedzialnosc za kogos kogo wysyla a wystarczy kilka wpadek i pracodawca juz sie do nich nie zglosi po pracownika,bo wybierze inna firme a firmy posredniczace nie maja zwyczaju odrzucac od tak pracownikow bo kazda osoba nawet pomocnik przynosi im zyski. Kolezanka Kleopatra juz pochopnie wydala opinie negatywna pomimo ze nawet firmy blizej nie poznala i niestety nie swiadczy to zle o firmie ale o Tobie.Ja mimo ze rowniez firmy nie poznalem to przychylam sie do opinii artur034 i hanibala i z doswiadczenia wiem ze nie bedzie zadnych problemow w tej firmie.A kolezance - pielegniarce jesli moge doradzic to powinnas juz odkladac na wyjazd i pierwsze tygodnie bo pielegniarki tutaj zarabiaja fajne pieniadze i jesli jestes w miare dobra w tym zawodzie to podejrzewam ze nie bedziesz zalowac i bedziesz zadowolona. pozdrowka dla wszystkich

artur034

to mój 5 rok w firmie i nie mam powodów do narzekania , pierwszy był ciezki bo co chwila zmieniałem miejsca i klienta , od 3 lat utrzymuje sie u klientów dluzej niz na troche ,ale to juz zalezy od umiejetnosci nawiazywania kontaktów no i oczywiscie od klienta, mieszkania szukam sobie sam przez neta , pieniadze sa na czas i to nie najgorsze , spotkałem tu sporo ludzi z róznych firm posredniczacych i raczej nie zamieniłbymsie z nimi , reszta zalezy od Was

anonim

(usunięte przez administratora)

Doriska

Möj znajomy pracuje w tej firmie 4 lata/hydraulik/,kolezanka pracuje jako opiekunka.Oboje na firme zlego slowa nie powiedza,nie rozumiem skad te negatywne wpisy.WfIRMIE JEST MOZLIWOSC ZALICZEK COTYGODNIOWYCH;MIESZKANIE MOZNA SOBIE SAMEMU NA NECIE TANSZE ZNALEZC;JAK SIE JEST DOBRYM PRACOWNIKIEM I PODPASUJESZ FIRMIE;MOZESZ W NIEJ DLUZEJ PRACOWAC-KOLEGA JEST W JEDNEJ FIRMIE PRAWIE 2 LATA WYSLANY PRZEZ VON CAPRIVI DOBRA PENSJA;DOBRA DIETA WSZYSTKIE SWIADCZENIA NIEMIECKIE-RENTA UBEZPIECZENIE ZDROWOTNE ITP

anonim

(usunięte przez administratora)

hannibal lecter

czesc, ja robie jako monter instalacji, ogólnie to nie ma dużych nowych budów tylko wale remonciki mieszkan w stuttgarcie, już przeszło rok z nimi robie i jest ok, tylko jak mówie przygotuj sie na przeprowadzki i kwatery bez kuchni , da sie przeżyć, samocód bardzo ułatwia sprawę.

hannibal lecter

Dość specyficzna firma, spore wymagania, ale też dobrze płącą, robię u nich nie mam zastrzeżeń, co do wymagań to wiadomo po pierwsze - doświadczenie w fachu i język komunikatywny, poza tym samochód na wyjazd no i troszkę pieniedzy na rozruch, bo wypłate masz do 19go nast. miesiąca czyli 1.5 miecha trzeba przeżyć. Ja miałem tak że na początku chciałem zjechac, najpierw wurzburg na 2 tygodnie, i 2!kwatery, po 20 i po 18 na dobe - i to płacisz ty,ale na to dostajesz diete, później 3 tygodnie augsburg pozniej stuttgart 4 tygodnie, i teraz ulm od grudnia, musisz być silny psychicznie bo ciągłe przeprowadzki, pakujesz sie i rozpakowujesz, zmiana kwater, czasami znajdą za 25, a czasami za 15, rózne warunki, często bez kuchni w ogóle, wiec ja z sobą woże mikrofale, i czajnik oraz mikser, dodam że dobrze płacą, ja trafiłem na hu..wych rumunów na budowie, cały czas cie gania, ale to przetrwałem, teraz robie z niemcami, i jest ok.

dobryelektyk

O mnie: 1. mistrz elektryk 2. pełne uprawnienia SEP E i D (plus pomiary) bez ograniczeń napięcia 3. 12 lat praktyki 4. komunikatywna znajomość niemieckiego (między A2 - B1) 5. referencje z największych budów w Polsce 6. umiejętnośc montazu szaf sterowniczych współpraca z Control Process 7. samochód na wyjazd 8. prawo jazdy B z głupia wysłałem jeszcze raz CV i dostałem grzeczną odpowiedź, że nie spełniam wymagań jako elektryk... to mam pytanie kto spełnia??

elektromonter

https://www.dialo.de/zeitarbeit/stuttgart/von-caprivi-gmbh-m13621027500. Polecam poczytać treści Niemców bo Polak dla Polaka świnią od wieków :-)

Industrieelektriker

dobryelektryk, a czy posiadasz prawo jazdy kat.B i dysponujesz swoim samochodem którym możesz pojechać do Niemiec ? W wielu przypadkach jest to czynnik decydujący o przyjęciu do pracy. Oprócz tego że znasz się na elektryce, musisz czymś dojeżdżać do pracy a jeśli zajdzie potrzeba zmiany firmy która Cię wynajęła, niejednokrotnie trzeba przejechać kilkaset kilometrów. Pozdrawiam. Ps. Jak na zeitfirmę, Von Caprivi płaci całkiem dobre pieniądze.

staszek

co za (usunięte przez moderatora)a nie słyszałeś o takiej formułce:"skontaktujemy się z wybranymi kandydatami" ? dla niektórych (usunięte przez moderatora)internet powinien być zakazany...

Primoo

Witam czy ktoś coś wie o tej firmie prosze o napisanie

Zostaw opinię o VON CAPRIVI GMBH - Stuttgart

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VON CAPRIVI GMBH