Fludra Sp. z o.o.

Środa Wielkopolska

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 45 ocen.

Opinie o Fludra Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fludra Sp. z o.o.

Iwo

Mam wrażenie, że na forum zebrały się osoby, które najchętniej chciałyby dużo zarabiać nic nie robiąc. Trudno o taką pracę.

Hanna

Na pewno kwestia wolnych świat jest ważna w każdej pracy @nikt ale jeśli działa produkcja to rzeczywiście czasem pracownicy muszą się i w takie dni pojawić. Powiedzcie tylko czy są w związku z tym jakieś benfity/premie?

Prezesik

Do "Amatorśliwek" Nie mogę uwierzyć co pracownicy mają w głowach. Po prostu zwolnij się z firmy, nie będziesz musiał dłużej cierpieć. Szkoda mojego czasu na komentowanie całej wypowiedzi....

haha

Gość wierze Ci ze zrobisz wszystko..;) podobnie jak nikt; ) ja pracuje dla pieniędzy a wy widocznie dla przyjemności. .przydu. ..sy;) pozdro

Gosc

Janosik i haha ha - piszecie coś nie od rzeczy i w ogóle nie jesteście obiektywni. Ja mam informacje taka, że jeśli wyrobimy się z zamówieniami to wszyscy będziemy mieli dlugi weekend. A jeżeli nie, to niestety musimy iść do pracy - jak 99% ludzi pracujacych w Polsce. Niektórzy pracownicy woleliby przyjść do pracy w sobotę, by nadrobić zaległości i po to by spedzic czas z rodziną w dlugi weekend, ale widocznie dla Was ważniejsze są pieniądze, bo już zabolała standardowa stawka. ojojoj. Mówię za siebie, ja będę robił w najbliższych tygodniach wszystko by w długi weekend mieć wolne, a ŕeszta jak chce to może siedzieć z założonymi rękoma i gadac o tym jak to im źle, i wylewać żale na forum. Mnie nie zatrzymacie :). Mój los w moich rękach.

nikt

haha tym bardziej nie rozumiem twoich bredni. uwazasz ze pracodawca jest zly bo nie mozesz miec dlugiego weekendu. Oceniaj prosze firme obiektywnie, jakie sa warunki, wynagrodzenie itp. Jak podpisywales umowe to nikt ci nie obiecywal ze bedziesz mial dlugi weekend majowy, czerwcowy, sierpniowy. Przeciez piatek jest normalnym dniem pracujacym, wiec pracujemy. Zamowienia same sie nie zrobia. Z tego co wiem to w piatek 16 caly kraj nie ma wolnego zeby spedzac czas z rodzina. Zawsze mozesz zalozyc swoja firme i miec dlugi weekend przez caly rok, tylko nie wiem co by powiedzieli twoi klienci -POWODZENIA :)

ha ha ha;)
@nikt 02.06.2017 15:06
haha tym bardziej nie rozumiem twoich bredni. uwazasz ze pracodawca jest zly bo nie mozesz miec dlugiego weekendu. Oceniaj pros...

Haha tak myślałem ze albo jesteś jednym z tych co pod drzwiami biura stoją i skomla i najchętniej by zapier... po 16 godz albo dostajesz dole żeby pisać te bzdety. .pewnie w niedzielę tez byś przyszedł co?:) na 12 miesięcy bar..ie są 2 lub 3 długie weekendy wiec chyba to normalne że jak ktoś ma rodzinę to chciałby mieć taki weekend. ..myślę że to za trudne dla Ciebie wiec się nie wysilaj nie zrozumiesz .jest coś takiego planowanie i logistyka jak się chce to wszytko da się ogarnąć. .żegnam bez odbioru; * trochę więcej szacunku dla siebie panie nikt;)

nikt
@ha ha ha;) 02.06.2017 17:20
Haha tak myślałem ze albo jesteś jednym z tych co pod drzwiami biura stoją i skomla i najchętniej by zapier... po 16 god...

Widzę że z argumentami nie potrafisz dyskutować. Nie mówię o pracy w niedzielę tylko o 8 godzinach pracy w normalny dzień pracujący. Większość pracowników ma rodziny, ja także.Każdy weekend jest do dyspozycji i spędzam go z rodziną. Jeżeli dla Ciebie to za mało to ponownie proponuje - załóż swoją firmę i zobaczysz jak miło jest dyskutować z takimi ambitnymi i zaangazowanymi pracownikami - Polecam !!!

janosik

Nikt mowi samo za siebie;)wiec się nie udzielaj. .. zjadło mi słowo weekend ale każdy kumaty by się domyślił. ..:)brawo Ty

janosik

Zjadło mi słowo weekend każdy kumaty by się domyślił ale wiesz nick nikt zobowiązuje. Brednie to masz w głowie. .

janosik

Heh jak ktoś myślał że się zmieniło na lepsze to ja mówię że nie..kolejny długi nie dla robili. .szewostwo kierownictwo ma to gdzieś ze mamy rodziny i może chcielibyśmy gdzieś z nimi wyjechać spędzić czas...robić robić robić. ..jedyny pomysł to żeby przyjść w sobotę za normalne godziny i odrobić. ..żałosne pozdrawiam

nikt
@janosik 02.06.2017 10:54
Heh jak ktoś myślał że się zmieniło na lepsze to ja mówię że nie..kolejny długi nie dla robili. .szewostwo kierownictwo ma to...

Czlowieku o co ci chodzi? chyba nikt nie zrozumial twojej wypowiedzi - brednie ! polecam prace w firmie. dobra organizacja, warunki bardzo dobre !

Hanna

@Gosc, cenna informacja dla przyszłych kandydatów! Polecasz pracę w powyższej firmie?

Gosc
@Hanna 07.04.2017 11:04
@Gosc, cenna informacja dla przyszłych kandydatów! Polecasz pracę w powyższej firmie?

Tak

Gosc

1. Stawki poszły do góry 2. Karty multisportu 3. Dobra zdrowa atmosfera 4. Normalne umowy o pracę 5. Nie oprocentowane pożyczki dla stałych pracowników 6. Premie uznaniowe (za wykonywanie prac ponad normatywnych - warto się wykazywac) 7. Premie za wnioski racjonalizatorskie i raz na jakiś czas dodatkową nagroda za najlepszy pomysł 8. Premie za frekwencję 9. ZFSS (wielkanoc, wakacje, Boże narodzenie). 10. I wiele innych. Ogolnie według mnie naprawdę nie ma co narzekać. Wiadomo, że zawsze dobrze tam gdzie nas nie ma, ale ja (póki co) cenie sobie pracę we FLUDRA.

Hanna

@Helyna, dobrze, że o tym piszesz. Koniecznie daj znać, jakie jeszcze benefity otrzymali pracownicy.

Helyna

W firmie zmienią się na lepsze pracownicy dostali podwyżki zobaczymy co jeszcze przygotował prezes dla pracowników liczymy ze to nie koniec

Hanna

Proszę zamieszczać komentarze merytoryczne. Proponuję powiedzieć coś więcej np. na temat warunków pracy/procesu rekrutacji/atmosfery.

stary kasztan;)

Pozdrowienia dla szypuly:)

Mleczko

Niezła kicha przez zamieszanie przez kierownika Piotra S.

Krewetka

Panie Kalmar żałosny jest pan

Pan kalmar
@Krewetka 22.11.2016 20:50
Panie Kalmar żałosny jest pan

Wszystko w temacie :)

Krewetka

Panie Kalmar pracownik przebywa od dłuższego czasu na zwolnieniu lekarskim i przychodzi od tygodnia do pracy po cztery godziny dziennie i dziękuję za zwrócenie uwagi pracownikowi bo dziś już była odzież robocza i nadal się kwalifikuje do zgłoszenia do inspekcji pracy

kalmar
@Krewetka 22.11.2016 18:39
Panie Kalmar pracownik przebywa od dłuższego czasu na zwolnieniu lekarskim i przychodzi od tygodnia do pracy po cztery godziny...

Mamy odmienne zdanie, jeżeli nadal są nieprawidłowości to należy to zgłosić do inspekcji pracy a nie oczerniac firmę anonimowo w internecie. Zastanawiam się skąd taka zawiść w stosunku do firmy lub współpracownika?

Krewetka

Wielce przeprowadzane są szkolenia w firmie ale kierownictwo nie wyciąga żadnych wniosków szkoda pieniędzy na takie zeczy jak można tak traktować ludzi jak bydło że jeden pracownik może na chorobowym przychodzić do pracy i to bez odzieży roboczej co jest wymagane

kalmar
@Krewetka 21.11.2016 15:45
Wielce przeprowadzane są szkolenia w firmie ale kierownictwo nie wyciąga żadnych wniosków szkoda pieniędzy na takie zeczy jak m...

Panie R., ten pracownik nie jest na zwolnieniu, jeżeli chodzi o odzież to było to jednorazowe zdarzenie, które już się nie powtórzy. Dziekuje za zwrócenie uwagi

Roman

Witam spawaczy

remi

@lutek no to na pewno. Nie da się tu często mówić o średnich zarobkach, bo generalnie każda stawka jest trochę inna. I nie tylko zależy ona od samego stanowiska pracy, ale też właśnie od szeregu innych czynników, takich właśnie jak staż pracy i wykształcenie.

lutek

no wlasnie masz racje te oferty pracy caly czas wisza

ktos

Uwazam, ze w firmie sa robione zmiany, na lepsze. Lepsze warunki pracy, organizacja. Widac ze firma sie rozwija, jest lepiej zarzadzana i beda nowe inwestycje. Polecam

ktos1
@ktos 01.10.2016 09:17
Uwazam, ze w firmie sa robione zmiany, na lepsze. Lepsze warunki pracy, organizacja. Widac ze firma sie rozwija, jest lepiej z...

Totalna bzdura...

nowy

do blogo, pracuje od dwoch lat. nie wiem skad masz info o pracy 10-12 godzin. praca jest na dwie zmiany po 8. wynagrodzenie ok, oczywiscie jak przychodzi nowy i zielony np. stolarz to musi sie nauczyc zeby dostac wiecej kasy. narzekaja ci co nic nie umieja a chca duzo kasy.

nowy

pracuje w firmie od niedawna. jestem zadowolony z atmosfery, wynagrodzenie zgodnie z umowa na czas. bardzo dobra organizacja, caly czas wprowadzane sa zmiany, wszystko idzie w dobrym kierunku. polecam

Amator

@dramat - albo jesteś jednym z kierasów, albo siedzisz u nich pod biurkiem. Jakie premie??? Frekwencyjna jest nierealna, bo nawet jak spóźnisz się raz na pół roku, bo Ci auto zawiedzie lub Policja zatrzyma do kontroli, to już po temacie. Wczasowa, czy swiąteczna OK, ale miesięczna? Wybrańcy mają, a i to słyszałem z bólem. Pracujemy żeby żyć, a nie wegetować. @ambrozik - może Ci ludzie już przestali walczyć, po tylu nieudanych próbach?

dramat

mam wrazenie, ze jeden debil postanowil oczernic firme. wynika z wypowiedzi ze jest dramat, wiec zapytam sie czy nie ma premi frekwencyjnej wyplacanej dwa razy do roku, nie ma premi swiatecznych wyplacanych dwa razy do roku, nie ma wczasow pod grusza, nie ma premi miesiecznych ??? NIczego nie ma istny dramat !!!

Amator

Szacunek tego człowieka to jedno, ale najgorszy jest brak kompetencji. Cierpi cała firma, bez względu na to co kto robi.

Krewetka

Żeby nie psełdo kierownika Piotra S ludzie całkiem inaczej by pracowali on niema nic szacunku do pracownika ciekawe czy teraz jemu prezes zabierze (-50) za urlop na żądanie bo sraczki dostał i niebyło go pótora dnia jemu wolno ale że inny pracownik jest chory to kierownik Piotr ma okazje ukarać bo niewolno być chorym tylk on może robić co chce Prezes połowe niewie co sie dzieje w firmie jak by wiedział to kierownika Piotra S wymienił by na nowszy model pozdrawiam pracowników i piszcie jak najwięcej może wkońcu Prezes tu zajży i sie coś zmieni na dobre

bubu

Mówią że masz taką stawkę załóżmy 9zl na godzine do ręki a (usunięte przez administratora) groszami bo reszta to premia a premie ci daja jak chca i jak chca zabieraja i tak jest z kazda umowa i tak naprawde nigdy nie wiesz jaka wyplate dostaniesz.

Gazela biznesu

Przecież to jest jakaś patologia nie wiem skąd są te pozytywy ale mniejsza o bo brak słów dodam że kierownik marek moze sobie podac reke z reszta tych przychlastow nie dosyc ze przyjdziesz w sobote bo cie prosza lub zmuszaja ze musisz byc i tyle to jezeli przyjdziesz to jeszcze ci narzuca do ktorej masz pracowac bo jak wczesniej wyjdziesz to na kartce od wyplaty zobaczysz tylko lament nic wiecej. (usunięte przez administratora)

Wolny elektron

Amator ma racje potwierdzam lecz dodam ze prezes nawet nie wie kto co robi bo nikt mu tego nie mówi. Teraz pisze do osoby która tak gorąco poleca prace w tej firmie bo chyba żyjesz w jakiejś fikcji (usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora) no naprawdę są to najlepsze zarobki w środzie i chodzi o normalnych pracowników nie lewusów czasami sie trafia taki że ma więcej. Było by inaczej gdyby zamiast zatrudnić jakiaś popierdułke ktora nie wie jak wygląda gwintownik lub gumówka podzielić stawkę na 4 pracowników i by było więcej zrobione i lepiej a jak firma płaci tak ma bo za 1500 zł rodziny nie wyżywisz (usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora) ( bo kokosy zarabiamy). Każdy dużo obiecuje lecz nic nie robi taka prawda. (usunięte przez administratora)

Amator

@Krytyczny - chyba piszesz o kierowniku produkcji, Piotrze. Bo drugi Piotr, kierownik zmiany to jego zupełne przeciwieństwo. Wymagający, ale z normalnym, zdrowym podejściem do ludzi. Jak trzeba opier..., ale też pochwali a nawet pomoże. Ogólnie firma byłaby spoko, gdyby nie ten pierwszy i dwie, trzy inne osoby. A właściciel to chyba nie wie, albo nie chce wiedzieć, co sie dzieje na Produkcji...

Krytyczny

Dobra placa to moze jest dla ludzi bez aspiracji i bez szkoly . Ludzie nie sa traktowani tu powaznie a najwiekszym problemem jest kierownik piotr , ktory nawet podczas rozmowy z pracownikiem ma rece w kieszeni i daje nam do zrozumienia , ze nie interesuje go to co do niego mowimy. Pracownicy ktorzy zaczynaja prace dostaja wieksze stawki niz osoby ze stażem . (usunięte przez administratora)

inny glos

w sprawie wynagrodzenia. musicie porownywac stawki na tych samych stanowiskach. jezeli ktos pracuje jako slusarz, odchodzi z firmy bo chce byc kierowca to jego sprawa, oczywiscie polepszyl sobie ale w innym zawdodzie.

Maly

Rotacja jest wszędzie . Jedni odchodzą, drudzy przychodzą. Żadna firma w środzie nie może dać takich pieniędzy jak w Poznaniu. Fludra jak na środę ma dobre stawki. Polecam

جمل

obiektywny widac po rotacji ludzi w tej firmie tyle w tym temacie twoich zarobkow a jezeli chodzi o palec to nawet nie wystarczy racja nie pracuje bo sobie polepszylem i gdybys ty tam pracowal to bys wiedzial ze ludzie sobie tez polepszaja.

obiektywny

do HAHAHA Piszesz glupoty, widac, ze nie pracujesz w tej firmie. napisz skad masz takie informacje. Jezeli bys tam pracowal to mam rozumiec ze to ty trzymalbys ten palec? Prawda jest taka, ze warunki pracy sa bardzo dobre i placa jest ok, zawsze mozna powiedziec ze chcialbys wiecej. Mozna awansowac i dostac podwyzke, wszystko zalezy od umiejetnosci !

HAHAHA

Lepsze czasy idą oczywiście tu się zgodzę ale dla tych co zmieniają firmę bo tu się nie dorobisz a zamiast dać to ci jeszcze zabiorą. Ludzie mają już podpisane umowy z innymi firmami i uciekają do VW i do firm z okolicy bo dzięki VW się pojawiają nowe możliwości. A więc co za tym idzie oczywiście że podwyżki lecz dla wybranych i to ze strachu bo nie będzie miał kto tam robić. Nawet po tych podwyżkach dostaniesz mniej niż winnych firmach na start. Nie liczy się co potrafisz tylko jak długo pracujesz i komu trzymasz palec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e a ktoś co nie wie nic ma lepiej niż stary pracownik. Polecam przejrzeć inne oferty pracy pozdrawiam

krzys

CAMEL - przychodzisz do pracy i akceprujesz warunki. jezeli cos ci nie pasuje to zawsze mozesz zmienic prace, nie jestes niewolnikiem. Nie wiem dlaczego nadal tam pracujesz i tylko narzekasz, moze jestes taki slaby ze boisz sie odejsc, boisz sie ze nie dostaniesz innej pracy.

pecik

eddie 20 % dniówki to normalne ze jest potracone. (usunięte przez administratora) . robin tak to wygląda że siedzisz w budce sprawdzasz na wyjsciu i wejsciu ludz alkomat+macanko i chodzisz sie odbijac.

robin

słyszałem że potrzebują tam na stróża.. z braku laku itd. wziąlbym i to .. jak to wyglada ?.. oświeci mnie ktos ?

CAMEL

Więc tak firma może i się rozwija ale co z tego jak jesteś tam niewolnikiem. (usunięte przez administratora) oczywiście gdy nie przyjdziesz w sobote jest ambaras na pól firmy i oczywiście kara finansowa. Wszystko co jest nie pomyśli kierownika Piotra kończy się kara finansowa i kazaniem. Firma ta sie rozwija i to fakt lecz dla ludzi zeby tam sie pracowalo lepiej nie robi nic pensje marne są a ludzi traktuja jak swoja wlasnosc (usunięte przez administratora)

nowy

a więc wystarczy robić jak wszędzie i się starać czyli coś dla mnie dzięki za info.

analfabeta lider :)

firma sie rozwija pelno ludzi sie przewija ale dotarlo do szefa ze lepiej zatzrymac stala ekipe niz przebierac w dzieciakach,,, kasa jak na srode to jest ok ale nie ktorym to bym kazal robic akord bo leca w fuja np spawacze jedna zmiana gada na druga a ich liderzy wiadomo robia swoje dzien w dzien pod biorkiem bo tzreba troche dorobic jak nie chciało sie robic,,, lubia wlazic kierownikowi tam gdzie i tak juz jest ciasno a kolejka spora po prostu gląby sa sciemniacze!!!! a wiec gdybue te durne sciemniacze liderzy nie robili bigosu i sami wzieli sie za robote bylo by lepiej ale na gupizne nie ma lekarstwa praca jest ok wyplata zawsze na czas a co do wielkosci to tam kazdy indywidualnie paru faktycznie wykaze sie praca ale reszta woli ssac i kablowac i dowiesz sie o nich nawet pierwszego dnia,,,, polecam firme jesli masz doswiadczenie w tego typu branzy to smialo

btk

A ja lubie pracowac w tej firmie... na początku też mialem ciężko (potem się dowiedzialem że zawsze nowym robi się "jazdy";), a jesli sie pozna tych ludzi bardziej i pokaze im swoja wartosc to bardzo szybko mozna się zaaklimatyzowac (chyba jest takie słowo; ). Ogolnie poza stresujacymi poniedzialkami (mamy wtedy dużą wysyłkę) praca jest całkiem przyjemna... Kierownictwo... yyy... niestety zawsze ma rację i tego sie nie podważa. Jeśli jakiś świeżo zatrudniony pracownik jest za bardzo "pyskaty" to nie ma szans na dłuższą współpracę (w sumie nikt nie chce pracowac lub zarzadzac ludźmi ktorzy wiecznie maja jakieś "ale"). Jeśli chodzi o umowy i wyplaty... - jak ktos prędzej napisał - ile potrafisz tyle dostaniesz a jak sie dogadasz z prezesem to tyle masz. Wypłatę jak masz na umowie do piątego kazdego miesiaca to ją masz (jeśli chodzi o tę kwestię firma jest bardzo sumienna - chyba ze akurat data wyplaty wypada w weekend to jest w poniedzialek). Zarobki... yyy... jak na Środę i okolice standard plusminus 2000. W zależności od wykonywanego stanowiska. Mamy świadczenia socjalne ubezpieczenia i zus. Czas pracy to 8h na dwie zmiany niektóre stanowiska niestety 3 zmiany (lasery prasy krawedziowe obrabiarki cnc malarnia proszkowa i czasami pily) - ale nie caly czas. Powiem tak jesli jestes ze Środy albo z okolicy nie chce ci się dojezdzac do np Poznania i tracic na podróż 2h dziennie (mile widziane bycie ślusarzem z krwi i kości - zeby nie tzeba było mówić "to jest pilnik";) to zapraszam do nas tymbardziej że firma caly czas się rozbudowuje i modernizuje.

Alex

Podpowiesz pecik jaki tam jest system zmianowy po ile godzin się pracuje no i najwazniejsze czy jest szansa na umowę? Jestem w gorszym bagnie i chce zmienić prace bo 40 km musze dojeżdżać i wcale nic nie lepiej mam a co na miejscu to na miejscu z góry dziękuję.

pecik

jak umiesz dobrze w tylek wlazic to masz dobrze,im lepiej masz gadane tym lepiej dla ciebie...tam lubia takich pracownikow,nie ma co sie wychylac i tak nic z tego nie dostaniesz,robisz swoje zle nie zrobisz to juz wogolezle. (usunięte przez administratora) e(i to nie tylko moje spostrzezenie),w wiekszosci bazuje na tym co powie kierownik piotr,ogolnie ujmujac jak sie ustawisz tak bedziesz miec,ja nie narzekam na prace, (usunięte przez administratora) ,kierownicy zmian sa ok robia co im każą,jest troche lepiej ni (usunięte przez administratora) azne ze mysla ze sa kims..szczerze nie polecam tu pracy,ja narazie nie mam innej dlatego tu pracuje jeszcze ale jest z dnia na dzien gorzej.no i atmosfera ktora psuja sobie sami pracownicy,ale tak jest..

xxxxxx

ile zrobisz tyle zarobisz. robisz wszystko dobrze nie jada po premii [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko co mozliwe to o premii zapomnij. Jak w kazdej firmie. Do najgorszych to Fludra nie nalezy. A gdyby mi sie nie podobało to juz dawno bym odszedł a mam gdzie. a z każdym idzie się dogadać jaki ty dla człowieka taki on dla ciebie,

still

Powiem ci że ja osobiście jestem zadowolony z ten firmy, jak w każdej pracy trzeba robić. Każda osoba jest odpowiedzialna za swoją prace i stanowiska, masz wyznaczoną robote i ja wykonujesz proste. A jeżeli ktoś nie ma pojeci jak smigol o spawaniu to bedzie robił najgorszą opinie firmie.

Zostaw opinię o Fludra Sp. z o.o. - Środa Wielkopolska

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fludra Sp. z o.o.