Nie przegap nowości o Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy!
08.10.2019 11:21
Co wchodzi w socjal Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy?
Tina
20.07.2020 13:37
(usunięte przez administratora) Bardzo dobry psycholog Pan Jacek, pani Teresa psychoterapeutka, i Pan Karol pedagog. chętnie porozmawiają, doradza, wysłuchają.jesli oczywiście znajdą czas. Bo na ok 70 wychowanek jest 4 osoby tego typu. Jedzenie słabe, małe porcje, śniadania i kolacje to zazwyczaj kanapki z tanią wędliną, której i tak było niewiele. gotują dziewczyny na praktykach dla całej spolecznosci, niczego nie da się nauczyć w zawodzie bo zamiast zrobić coś z programu wyreczasz kucharki, niee patrzą na jakość, jeśli coś jest nadpsute to też tego używają. Kobieta od praktyk jest walnięta, krzyczy na całą kuchnię, ma swoich ulubieńców, oceny wystawia zależne od jej humoru. Warunki fatalne, wszystko stare, śmierdzące i naprawiane po 10 razy. Mieszkając na parterze nie ma co liczyć na trochę powietrza swiezego, bo okna pozamykane na klucz, bez klamek. Zima zimno w budynku mieszkalnym, że nie chce się wykąpać bo przemarzniesz. A w szkole chodziło się w kurtkach. Jeśli chodzi o opiekę medyczną to jest gorsza niż w szpitalach, lekarz przyjeżdża do placówki raz na tydzien, jeśli jesteś chory to Cię nie zawiozą wcześniej. Dentystka nieprzyjemna, leczy bez znieczulenia... Jak ja byłam to były pluskwy, myszy, szczury i pełno różnego robactwa. Nawet żaby w łazience zdarzyły się.. bardzo sympatyczna dyrektorka P. Gosia.. nie wiem jak teraz abo byłam w 2018 r ale pewnie nie dużo się zmieniło. A jeśli chodzi o edukację to zależy czy chcesz się nauczyć czy wszystko Ci zwisa. Nauczyciele realizują program tylko wychowanki utrudniają poprzez przeszkadzanie na lekcjach.
Zaskoczona
13.11.2024 18:16
Szkoda, że od 2003 roku nic się tam nie zmieniło, choć pamiętam to miejsce w w procesie ulepszeń. Poprzednio nie było nawet łazienek. Dziewczyny myły się pod zlewami. Jedna toaleta na kilkadziesiąt osób w stanie, którego nie da się opisać. Jedzenie i warunki tak jak powyżej. Szkoda, że taka placówka służy dehumanizaji zamiast wspomóc resocjalizację... Takie warunki mogą jedynie tylko sprzyjać powrotowi na te same lub gorsze ścieżki. Odnośnie wychowawców, to jedni byli mili, a drudzy przczyniali się do większej tragedii. W tym samobójstw lub ich prób i samookaleczeń. Nie polecam pracy w takich warunkach.
Kaja
18.08.2018 20:08
Był ktoś? Jak tak to proszę o ocenę
Dynka
05.09.2024 16:17
Uważam że nie jest tam źle,jeżeli ktoś źle się zachowywał lub podpadł to wiadomo że komentarz będzie zły w tym momencie przebywa tam ktoś z moich bliskich warunki są dobre ładnie tam czysto wiadomo dziewczyny są różne z różnymi problemami wkoncu za coś tam trafiają jak sama nazwa mówi ośrodek wychowawczy się nazywa zobaczymy co dalej Panie bardzo miłe z dobrym podejściem do ludzi i młodzieży .
Anan
23.10.2018 15:18
Nie polecam ,ucieczki ,pobicia ,wyskoki przez okno wychowawcy brak zainteresowania totalna olewka .