2.8/5

• Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Sportroom

Opinie o Sportroom Łódź

Nie przegap nowości o Sportroom!

16.12.2022 14:33

Szanowny użytkowniku,
    cieszymy się że chcesz podzielić się opinią na temat naszej marki Sportroom! Jesteśmy sklepem mutibrandowym, zatrudniającym blisko 400 pracowników w całej Polsce. W swoim portfolio mamy takie międzynarodowe marki jak Puma, adidas, Salewa, The North Face, Columbia. Sprzedaż produktów prowadzimy zarówno w formie tradycyjnej – sklepy stacjonarne, jak i online.

Zachęcamy do wspólnej dyskusji opartej na wzajemnym szacunku, jednocześnie chcemy podkreślić, że komentarze naruszające regulamin będą usuwane przez administratora. Dokładamy wszelkich działań, aby na bieżąco ulepszać nasze procesy  i struktury, dlatego też uważnie śledzimy pojawiające się tutaj treści i bierzemy pod uwagę komentarze zawierające konstruktywną krytykę.

karolina

06.07.2026 16:58

(usunięte przez administratora) sprzedają gówniane buty po czym szereg uszkodzeń przerzucają na konsumenta no ale ja tego tak nie zostawię.

pracownik2

17.06.2026 11:01

Wszystkie opinie niżej są niestety prawdziwe. Obowiązków względem najniższej krajowej jest multum, od obsługi klienta po rozpatrywanie reklamacji i świeceniem oczami przed klientem dlaczego została odrzucona (usunięte przez administratora) zwroty do centralnego magazynu na ponad 60 kartonów, przesunięcia do innych sklepów na podobne ilości, presja czasum najlepiej obsłużyć klienta, zrobić przesunięcia, zrealizować zamówienia online i jeszcze przyjąć dostawę w tym samym czasie, bo ich zdaniem chyba mamy za dużo wolnego czasu na sklepie i nie mamy co robić. (usunięte przez administratora) Jeśli wszystko jest zrobione, a w sklepie pustka nie możesz nawet się oprzeć czy usiąść na pufie, musisz pokazywać na kamerach, że coś robisz, poprawiasz te same wieszaki po 50 razy. Wypłata to najniższa krajowa, premie o których była mowa na rozmowie rekrutacyjnej są rzędu 80-120 zł brutto i to może 2-3 razy w roku, z całym szacunkiem ale więcej uzyskam sprzedając stare ubrania na vinted. Presja na wyniki jest ogromna i do nikogo nie dociera, że standard obsługi się nie zmienił tylko trafił się słabszy dzień. O UoP można sobie pomarzyć, a jeśli jest i tak nie jest gwarancją stałego zatrudnienia także jeśli szukacie stabilności to nie w tej firmie. Rotacja pracowników jest bardzo duża, ludzie odchodzą ale też są zwalniani. Dziwne zasady na temat urlopów tak jak ktoś nizej napisał - w sierpniu nie bo odsyłka towaru, we wrześniu nie, bo back to school, styczeń, luty nie bo odsyłka towaru, paranoja jakaś aby nie móc sobie zaplanować urlopu bo dzieci wracają do szkoły i będą kupować plecaki i buty na W-f cyrk na sali. Pomijam atmosferę i kierownictwo, bo w każdym sklepie wygląda to zupełnie inaczej, niestety w moim była bardzo duża rotacja kierowników, zastępców, atmosfera jaka była przez nich wprowadzana tylko mieszała w zespole, bardzo dużo dezinformacji i braku umiejętności zarządzania ludzmi, brania na siebie konsekwencji swoich decyzji. Kierownik może zapomnieć odrzucić reklamacji któryś raz z rzędu, przez co sklep jest stratny i wpływa to na wyniki, ale jeśli zostawisz jeden karton przed wejściem do magazynu to na drugi dzień dostajesz telefon (usunięte przez administratora) Nie wspominam już o wiele innych rzeczach, które były zależne od osób zarządzających, bo jak wyżej - w każdym sklepie jest inaczej. Podsumowując, nie polecam, dużo nerwów, nieadekwatnej presji i robienia problemów z niczego, a o wsparciu kierownika regionalnego można sobie pomarzyć, co zostało tu pięknie wypunktowane pare wpisów niżej. Pozdrawiam serdecznie.
    #Sprzedawca

Osbługa klienta

24.04.2026 16:47

(Opinia dotyczy jednej jednostki/ regionu - nie ma zastosowania do wszystkich punktów pracodawcy) Kierownictwo sklepu kładzie duży nacisk wobec podpisywania umów zlecenie z pracownikami, mimo dużego prawdopodobieństwa występowania znamion umowy o pracę. W podpisywanych umowach uwzględnione jest stosowne oświadczenie chroniące "zleceniodawcę", przed skutkami takowego stanu rzeczy. Warto zwrócić uwagę na ten element przy podejmowaniu zatrudnienia. U nielicznych osób, którym zaproponowano taką umowę, nadal występują czynności, które nie powinny być podejmowane wobec pracowników, podlegających kierownikowi sklepu. Ponad to wątpliwości budzi brak klarownego oznaczenia i jasnych regulacji w istocie gromadzenia i przechowywania danych osobowych oraz wizerunków utrwalanych przy pomocy kamer. Dotyczy to zarówno kontrolowania czynności pracowników w czasie pracy, jak i klientów odwiedzających sklep.
    #PracownikSklepu

x

25.04.2026 17:28

o jakim oświadczeniu mowa?
    Sprzedawca

21.04.2026 18:31

Zero poszanowania do pracownika. Wyzysk, wieczne pretensje i problemy o wszystko. Nierówne traktowanie sklepów przez (usunięte przez administratora) to norma - w sklepie A problem, bo pracownicy stanęli sobie na chwilę w miejscu, a w sklepie B obok pracownicy siedzą pół zmiany na telefonie i tego nikt nie widzi. (usunięte przez administratora) brak zapisu w umowie odnośnie konieczności zwrotu za uniform pracowniczy, po czym przy rozwiązywaniu umowy nagle trzeba płacić. (usunięte przez administratora) Kiedy sprzedaż on-line ci zabierze połowę towaru ze sklepu i nie masz czym handlować, to od razu nagonka na sprzedaż. Siedzisz na magazynie 3 zmiany pod rząd ogarniając zwroty, zamówienia internetowe i dostawę jednocześnie? Nieważne! Nie ma sprzedaży i tabelki w excelu się nie zgrywają. Pominę fakt, że mój sklep był 3 miesiące (!!!) bez kierownika. Poprzedni odszedł ze względu na presję (usunięte przez administratora)i wieczne problemy 😉 (usunięte przez administratora) W głowie się nie mieści, że tak duża firma pozwala sobie na takie niedociągnięcia i tak śmieciowe traktowanie człowieka.
    #Sprzedawca
    Dawid

06.11.2025 13:42

Zakupiłem u nich buty, tego samego dnia wyszedłem na 30-minutowy spacer i niestety okazało się, że buty są za małe, strasznie mnie obtarły. Jeszcze tego samego dnia odesłałem je i po tygodniu otrzymałem odpowiedź iż buty posiadają widoczne ślady użytkowania 😂 Zaproponowali zwrot w wysokości 10% wartości, gdzie buty kosztowały 220zł lub odesłanie ich do mnie. Uważam, że to skandal bo jak w innym wypadku sprawdzić czy obuwie pasuje na stopę, nie obciera i zapewnia komfort. Nie polecam zakupów w tym sklepie, ponieważ można odbić się od ściany w przypadku chęci zwrotu lub reklamacji!
    Kas

02.04.2026 13:08

Koleś, z choinki się urwałeś? W nowych butach chodzi się po domu a nie wychodzi na zewnątrz. Jak nie umiesz dobrać rozmiaru to chociaż głupich komentarzy w necie nie zamieszczaj, bo to świadczy o Tobie
    rysiek

10.09.2024 17:54

Czy można liczyć na to, że wynagrodzenia są tu zawsze na czas? Piszecie, ze jest ciekawie, jak to w handlu. W przypadku płac wolałbym jednak pewną monotonię ;)

23.09.2024 13:09

Dzień dobry, bez obaw. Pensje są realizowane zawsze na czas. Pozdrawiamy
    Wel

25.12.2025 13:34

Trochę bawi mnie to, że odpowiadacie na wygodne pytania, odpowiadacie też na pytania klientów a na komentarze od byłych pracowników (gdzie pracownik powinien być dla was najważniejszy, bo to on pracuje na wasz zysk) odnosnie wyzysku, presji, robienia ponad normę - 0 odniesienia. Smutne. Kreujecie się na marke premium ale z nią nie macie nic wspólnego.
    Małaczarna89

07.11.2025 23:01

Nie polecam pracy w tej firmie. Manipulacja pracownikow przez kierownikow na porządku dziennym. Wyzysk za marne grosze. Pracownicy sa wykorzystywani do pracy ponad etat i swoje mozliwosci z koniecznoscia dostepnosci o kazdej porze dnia i nocy. Stanowczo odradzam prace, a nawet zakupy w tej firmie!!!
    sportroom

07.02.2025 18:55

kupilem u nich spodnie adidas...rozmiar sprawdziłem w orginalnym sklepie adidas...przysłali nie to co widziałem w autoryzowanym sklepie adidas . to jeszcze nic . dokonałem zwrotu zgodnie z regulaminem, w grudniu zakup, jest luty kasy nie oddali!! zero kontaktu przez email.

08.04.2025 14:58

Dzień dobry, przykro nam w związku z zaistniałą sytuacją. Czy spodnie na pewno zostały zakupione w naszym sklepie www.sportroom.pl? Zapewnimy, że asortyment znajdujący się w naszej ofercie jest w 100% oryginalny i pochodzi bezpośrednio od producenta . Proszę o kontakt pod adresem [email protected]. Pozdrawiamy, zespół Sportroom
    Dominik

20.09.2024 17:42

To (usunięte przez administratora) Sprzedają wadliwy towar niskiej jakości, a później nie respektują prawa do reklamacji.

23.09.2024 13:17

Dzień dobry, przykro nam w związku z Pana opinią. Przypominamy, że okres możliwości składania reklamacji nie może przekraczać 2 lat od zakupu towaru. W każdym z naszych sklepów stacjonarnych jest dostępny regulamin reklamacji, z którym można się zapoznać w przypadku pojawiających się zagadnień czy procedury składania reklamacji . Pozdrawiamy
    klarysa

08.09.2024 14:04

Już kilka osób odnosiło sie do szkoleń. one sa organizowane tylko przez firmę? Zastanawiam się czy poważniejsze kursy z certyfikatem też oferuja. sa wtedy lojalki?

10.09.2024 11:42

Sportroom oferuje pracę z możliwością zawodowego rozwoju. Firma powiększa swoje portfolio o nowe marki, a także nowe lokalizacje, a te działania wiążą się z nowymi wyzwaniami, awansami, rozwijaniem swoich umiejętności. Pracownicy mają możliwość skorzystania np. ze szkoleń sprzedażowych, produktowych oraz managerskich, które podnoszą ich kwalifikację oraz dają możliwość realizowania założonych celów. Wszelkie szczegóły związane z zatrudnieniem, możliwościami rozwoju, szkoleń, kursów są przekazywane przez rekrutujących podczas spotkań w sprawie pracy na konkretne stanowisko. Pozdrawiamy

29.05.2024 14:00

Jak tylko szukasz pracy w której nie będziesz wykonywał monotonnych obowiązków to tutaj trafiłeś idealnie, bo to typowa praca w handlu wiec duzo sie dzieje, czas szybko mija. Dodatkowo firma oferuje dodatkowe szkolenia dla pracownikow którzy chcą się rozwijać więc nie stoisz w miejscu tylko możesz uczyć sie cały czas nowych rzeczy. Gorąco polecam dla wszystkich!
    @sportroom

15.01.2024 20:58

Nie polecam tego sklepu!!!! Kupiłem buty zimowe skórzane i się rozczarowałem ,bo buty po miesiącu użytkowania po prostu się rozkleiły... Buty okazały się bardzo słabej jakości ale i to nawet mnie tak nie irytuje , jak zachowanie sprzedawców i podejście właściciela sklepu do konsumenta Nigdy więcej nic nie kupuję w sklepach sportroom Teraz już wiem, że w tym sklepie sprzedają buty które przemakają ,są słabej jakości i pytanie powstaje czy to są oryginalne buty?

16.01.2024 12:10

Dzień dobry, przykro nam w związku z zaistniałą sytuacją. Czy obuwie na pewno zostało zakupione w jednym z naszych sklepów stacjonarnych Sportroom ? Zapewnimy, że asortyment znajdujący się w naszej ofercie jest w 100% oryginalny i pochodzi bezpośrednio od producenta . Pozdrawiamy, zespół Sportroom
    Paweł

02.05.2024 15:07

Ja kupiłem buty raz ubrałem obtarły mi obie pięty buty wysłałem z powrotem a oni że reklamacja negatywna. Śmiech na sali wciskają ludzią (usunięte przez administratora) a potem nie chcą oddać pieniędzy. Naciągacze

23.12.2023 09:22

Na jakie benefity można liczyć w Sportroom?

27.12.2023 11:26

Oferujemy zniżki na zakup naszych produktów, szkolenia i konkursy sprzedażowe oraz managerskie.

13.12.2022 10:50

Zainteresowała mnie oferta pracy w firmie Sportroom jako Kierownik Sklepu. Czy wiecie coś więcej na jej temat? Warto aplikować?

19.12.2022 09:06

Dzień dobry, zachęcamy do aplikowania, podczas spotkania rekrutacyjnego przedstawimy szczegóły dotyczące wynagrodzenia.

09.01.2023 15:53

Po uzgodnieniu z rekruterem jest możliwość rozmowy zdalnej, ale zazwyczaj spotkanie odbywa się na miejscu w danym mieście w sklepie. Rekrutacja składa się z dwóch etapów. W siedzibie firmy odbywają się rozmowy rekrutacyjne np. do działów księgowości, finansów czy kadr.

20.11.2022 11:45

Sportroom poszukuje kandydatów na stanowiska Sprzedawca. Czy ktoś z Was orientuje się co wchodzi w skład obowiązków na tych stanowiskach?

09.12.2022 13:52

Dzień dobry, dziękujemy za pytanie. O systemie premiowym informujemy podczas rekrutacji, w trakcie spotkania każdy otrzymuje informacje odnośnie zakresu obowiązków oraz sposobie weryfikowania działań. Zespół Sportroom

09.12.2022 14:08

Dzień dobry, podczas szkoleń wdrożeniowych wszyscy pracownicy (związani bezpośrednio ze sprzedażą w sklepach) są szczegółowo zapoznawani między innymi z zasadami obsługi BE NICE, wizyty tajemniczego klienta mają za zadnie weryfikowanie tych działań. Następnie raport jest omawiany z pracownikiem. Zespół Sportroom

23.08.2022 13:57

Witam, jestem byłym kierownikiem tej firmy. Moja przygoda rozpoczęła się ponownie w tej firmie ( 4 lata w Quickson – Quicklive i w Sportroom – 12 miesięcy) po krótkiej przerwie - stanowisko kierownika. Na szczęście po raz ostatni. Czytając opinie byłych pracowników, którzy mieli "przyjemność" spędzić chociaż chwilę w tej firmie jest w 100% prawdziwa. Pracownicy są traktowani lekceważąco, brak wsparcia ze strony kierownika regionalnego obejmującego region Śląsk / Dolnyśląsk. Przytoczę sytuację z mojego doświadczenia. Jeżeli nie jesteś pupilkiem, oraz nie przypodobasz się swojemu podwładnemu - bardzo szybko pomimo wyników, osiągnięć i tytułów zostajesz zwolniony z dnia na dzień w trybie natychmiastowym. Wkładając w pracę całe swoje serce bardzo często kosztem swojego życia prywatnego, robiąc super robotę dla firmy - zostajesz na końcu potraktowany jak najgorszy zwyrodnialec. Uważam, że pracownicy dzięki którym regionalni i firma zarabia pieniądze, oraz premię powinni bardziej szanować to co mają i bardziej inwestować w tych ludzi. Sprzedawcy, oraz zespół kierownictwa na co dzień muszą zmierzyć się z nieprzyjemnymi klientami, czasami sytuacjami gdzie Ci ludzie zostają obrażani z powodu „regulaminów firmy”. Łatwo jest analizować postępy pracy z tabelek i wykresów, nie mając pojęcia jak wygląda na co dzień praca w salonie w danej lokalizacji. Każdy sklep jest inny i ma różne problemy ( zła lokalizacja salonu, galeria połączona z dworcem kolejowym i autobusowym itd.) . Kierownik regionalny mierzy wszystkich jedną miarą i wymaga rzeczy, które nie zawsze są możliwe do zrealizowania w danym miejscu. Ciągłe wiadomości w ciągu dnia typu „co się dzieję?”; „czemu takie wyniki” na pewno nie motywują pracowników do przyjemnej i bezstresowej pracy. Uważam, że gdyby nie pracowitość i zaangażowanie sprzedawców, aby otrzymać premie i godne wynagrodzenie nie byłoby sukcesu. Taka forma też jest tylko chwilowa, bo nieodpowiednie podejście i brak motywacji zniechęca ludzi do pracy i dalszych starań. Firma wiele traci na tym, że nie ma pojęcia co dzieję się tak naprawdę w sklepach i jak są prowadzone przez nieodpowiednie osoby zarządzające danym regionem. Kolejną sprawą jest ciągła walka o swoje prawa. Musisz bardzo dobrze znać kodeks pracy, oraz pilnować swoich nadgodzin i rozliczeń, bo jeszcze utną Ci to co ci się należy. Najlepiej wszystko przedstawiać na papierze (w formie pisanych maili), aby nie można było przeinaczyć tego co było mówione przez telefon. Podsumowując: szkoda czasu, nerwów, poświęceń, zaangażowania dla takiej firmy. Mam nadzieję, że z perspektywy czasu, ktoś wreszcie zwróci szczególną uwagę na osoby zarządzające daną lokalizacją sklepów, bo wyniki robione przez sklep to zasługa wyłącznie ludzi zatrudnionych w salonie (sprzedawcy) oraz Kierownik i Zastępca.
    Maciek

08.09.2022 14:10

Również pracowałem na stanowisku Kierownika w tej śmiesznej firmie. Na szczęście tylko 3 miesiące, było to jedno wielkie nieporozumienie. Nie polecam wszystkim, nie ważne czy kierownik, sprzedawca itd. Zastanawiam się jak oni jeszcze funkcjonują?

27.08.2022 19:46

Inny

29.08.2022 18:27

Co to jest w ogóle za pytanie, przecież nikt nie pisałby z opinii... Każda z osób tutaj pracowała w tej śmiesznej firmie
    Sprzedawca

02.08.2022 19:36

Pracowałem pewien czas w tej firmie na stanowisku sprzedawcy w jednym z salonów. Podejście do sprzedawcy od poziomu zastępcy kierownika wzwyż jest tragiczne, nie mówiąc tutaj o "super kasie" jaka została przedstawiona podczas podpisywania umowy. Jeśli chodzi o "super kasę" to trzeba się liczyć z tym że jest to handel a miesiąc miesiącowi nie równy, plany sklepu czy plany indywidualne są niemal nie osiągalne w słabszych miesiącach wiec o premii można pomarzyć, chociaż w tych super miesiącach też są ciężkie do wyrobienia więc wychodzi praktycznie na to samo. Atmosfera w pracy była okej do momentu "posiadania własnego zdania"... Generalnie przełożeni są szczęśliwi jeśli pracownik jest na każde ich zawołanie żeby przyjść do pracy nawet jeśli nie ma zbytnio możliwości oraz jeśli pracownik nie ma zdania na temat systemu zarządzania, kontroli itp. Jedną z najgłupszych rzeczy jest tzw. BE NICE, czyli uczenie się każdej literki na pamięć i bycie z tego przepytywanym jak kierownik czy zastępca nie ma co robić. Dalej robienie zdjęć na Instagram w ubraniach ze sklepu, nawet jeśli pracownik nie chce robić tych zdjęć to i tak nie ma wyjścia bo "musi być ruch na instagramie" cytując jednego z wyżej postawionych pracowników w tej firmie. Kolejnym czynnikiem rezygnacji z pracy był ciągły nacisk na obsługę klienta gdzie momentami było już to strasznie nachalne w kierunku do klienta. Ciągły stres czy przypadkiem nie trafię na "Tajemniczego Klienta" i czy nie stracę za to swojej premii, tak bo za osiągniecie poziomu poniżej 80% można stracić pieniądze ze swojej premii. W dużej mierze obowiązki kierownictwa wykonują zwykli sprzedawcy. Podsumowując praca w tej firmie z początku była naprawdę fajnym zajęciem dla studenta chcącego dorobić parę złotych, ale gdy już się pracuje jakiś czas i nie zgadza się ze wszystkim co możliwe to atmosfera w pracy drastycznie spada. Ogólnie nie polecam pracy w tej firmie jeśli masz jakiekolwiek resztki szacunku dla siebie. Nie pozdrawiam
    ambasadorbenice

22.06.2022 21:41

W tej firmie są fajni ludzie, przede wszystkim szeregowi pracownicy oraz kilka osób z biura z którymi łatwiej załatwić jakiekolwiek problemy (usunięte przez administratora)Myślę, że to największy wirus tej firmy. Pracowników traktuje jak powietrze podczas swoich wizyt, chyba że trzeba komuś zwrócić uwage na standard obsługi albo podejście do klienta według jej stopera :) Każdy problem który chcesz z nią rozwiązać jest olewany lub dostajesz numer do osoby na która zrzuci odpowiedzialność. Prowadzi bardzo korporacyjny system komunikacji, przez co kierownik sklepu pracuje praktycznie każdego dnia(usunięte przez administratora)Liczę na to że zarząd tej firmy zwróci w końcu na to uwagę, gdyż większość opini tutaj zamieszczonych odpowiada 1;1 sytuacji z mojego salonu i jestem pewien że dotyczy tej samej osoby :)
    nick

18.07.2022 14:06

Różnie, między 3-4 tys
    prac

24.07.2022 09:22

Nie bardzo.

29.06.2022 13:11

Pracowałam na tym stanowisku kilka lat temu. Ta firma to niestety dno, nie respektują prawa pracy przez co musiała ingerować Państwowa Inspekcja Pracy. Pieniądze, które bezprawnie zostały mi zabrane (kilkaset złotych) z mojej pensji znowu trafiły na moje konto. Walczcie o siebie i nie dajcie się zastraszyć. Pracownik też ma swoje prawa. Druga sprawa to moja umowa, przez miesiąc pytałam się czy zostanie mi przedłużona i zero odpowiedzi. W ostatni dzień końca mojej umowy, godzinę przed zamknięciem sklepu (!) przyjechała właścicielka z regionalnym z moją umowa,myśleli że będę skakać z radości, a przez tą niepewnośc musiałam znaleźć nową pracę i z satysfakcją mogłam powiedzieć, że tą firmę mam w głębokim poważaniu ????

29.06.2022 14:17

Ps zasady obsługi wg tej firmy są śmieszne, a my wychodziliśmy nieraz na idiotów przed klientami. Ktoś tu dobrze powiedział - na jakiego grzyba sprzedawcy mają się uczyć znaczenia każdej litery w słowie BE NICE, przerost formy dam treścią, wszyscy o tym wiedzą prócz geniuszy pracujących w biurze, którzy wymyślają takie bzdety. Czasami miałam wrażenie, że ta firma jest z innej planety. Byznesmeni Spolsky haha

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sportroom?

Kontakt - Sportroom

Jaracza 72A lok. 10 90-251 Łódź

Branża główna: Moda, projektowanie

Zastępca Kierownika Puma Kato.

13.03.2022 20:20

Cześć, Mogę prosić o opinie o tym stanowisku? Wymogi, Wynagrodzenie, zarobki, środowisko pracy. Z góry dziękuję za odpowiedź ????
    Lepiej nie

29.03.2022 10:02

Nie pracowałem niestety jako Zastępca, ale osoby, które pracowały na tym stanowisku nie były zadowolone z zarobków. Pewnie niewiele więcej niż jako zwykły sprzedawca, o ile wgl więcej.
    Lepiej nie

29.03.2022 10:04

To nie tyle kwestia kierownika. Często regionalni są tak mówiąc delikatnie "niemądrzy", że kierownicy wariują.

16.03.2022 18:50

Dlaczego opinie ktoś usuwa? Prawda w oczy kole?
    Prawdziwy_Wróżbita

05.01.2022 13:15

Dzień dobry, od dnia jak złożyłem wypowiedzenie minęło już kilka miesięcy, teraz spokojnie mogę się wypowiedzieć i ostrzec zainteresowanych pracą w tej firmie. To tak, pracowałem w Galerii Katowickiej w sklepie PUMA przez kilka miesięcy, następnie przez grubo ponad rok w Galerii Libero w zamkniętym już salonie SPORTROOM (teraz jest tam otwarta PUMA). Praca sama w sobie nie byłaby zła, gdyby nie regionalni. Ogólnie w firmie mają wymogi do obsługi klienta zgodnej z takim systemem "Be Nice", który polega na obsłudze klienta krok po kroku z wymogami. (usunięte przez administratora)Czasem zdarzało się, że sami próbowali zaprezentować, jak powinna wyglądać "idealna" obsługa, co kończyło się najczęściej poirytowanym, nerwowym klientem, który nic nie kupił, a wśród sprzedawców i kierowników wzbudzało śmiech i zażenowanie. Kolejna sprawa to wymogi odnośnie konkretnych sklepów dotyczące wskaźników i planów sprzedażowych, które każdy sklep musi próbować wykonać. Regionalna nie potrafiła zrozumieć specyfiki danego regionu i tego, że np. w Katowicach jest inny typ klienta, niż np. w Częstochowie, przez co wywierała ciągłą presję, wiecznie odzywały się telefony od niej z pytaniem "Co się dzieje". Moje kierowniczki (wspaniałe osoby) funkcjonowały w ciągłym stresie, nie raz mając już serdecznie dosyć. (usunięte przez administratora)Nigdy nie spotkałem się wśród koleżanek i kolegów z nieuprzejmością. Teraz może trochę o moim przypadku, wszystko było super, często byłem chwalony przez kierowników, nawet osoby bezpośrednio szkolące sprzedawców, jednak dla regionalnych to było mało. Pani (usunięte przez administratora)już kilka miesięcy przed moim wypowiedzeniem próbowała mnie wypchać na siłę z pracy, poprzez wymuszanie na kierowniczce zatrudnienie nowych osób, czego skutkiem była mała ilość godzin pracy dla mnie, co miało mnie zniechęcić. Natomiast jak przyjeżdżała na kontrolę, to była do mnie milutka i zabierała na miłe rozmowy pytając mnie (zwykłego sprzedawcę) o pozostałych sprzedawców, co sprawiało, że czułem spore zakłopotanie, bo jednak nie były to pytania, które powinienem otrzymać ja. Koniec końców zwolniłem się, bo znalazłem fajne oferty, obecnie pracuję w sprzedaży, jednakże nie odzieży, tylko produktów finansowych, zbieram bardzo dobre opinie, podczas gdy jak sprzedawałem skarpetki, czapki i koszulki za grosze, pojawiały się ciągłe uwagi. Dla przyszłych pracowników rada, szukajcie czegoś innego, bo tutaj szybko stracicie zapał do pracy, obrzydzenie do branży odzieżowej, niechęć do klientów (przez ciągłe wymogi "napastowania" klienta pytaniami "Jakich konkretnie butów Pan szuka", a jeśli odpowie, że nie chce pomocy to po 5 minutach znowu to samo :D). Jeśli macie twardą psychikę, nie stresujecie się, macie w sumie gdzieś takie rzeczy (ja tak miałem) to dacie radę, zarobicie, premia nie jest taka zła, tylko zazwyczaj wyrabia ją w Katowicach jedna, max 2 osoby, przez to że wymogi są tak wysokie. POWODZONKA

05.01.2022 10:36

Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem zespołu QUICKSON II Sp. z o.o. Sp. k.?
    Odpowiadam

05.01.2022 12:50

Hej, musisz mieć stalowe nerwy, odporność na stres oraz musisz być osobą podatną na manipulacje. W innym wypadku nie wytrzymasz tam dłużej niż te kilka miesięcy i zwolnisz się sam/sama, albo oni Cię wypchają z pracy. Nie polecam, jeżeli masz inne oferty, bierz inną pracę.
    Byly

29.12.2021 07:47

Nie polecam pracy w tej firmie, wymagania i zalecenia jak w korporacji a pensja opłakana, pracownik zawsze jest na samym końcu, liczą się tabelki i jeszcze raz tabelki. Firma nie ma żadnych zachęt dla pracowników. Tylko wymagania. Fałszywi przełożeni i brak profesjonalizmu

06.06.2021 13:55

Czy w QUICKSON II Sp. z o.o. Sp. k. zatrudniani są obcokrajowcy?
    JestemPolakiem

06.06.2021 14:46

Jeśli Polaków traktują fatalnie, to co dopiero będzie z obcokrajowcami... Odradzam Ci szczerze.
    Odpowiadam

25.09.2021 23:37

Wiesz co, jesteś traktowana jako ten najmniejszy, nic nie znaczący śmieć :). Regionalni wymagają takich głupot.. od idiotycznych zasad obsługi przez które klienci uciekają, przez okropny sposób podejścia do zwykłego pracownika, aż po zabawy, co by zrobić, żeby się sam zwolnił. Klienci nie lubią tej całej obsługi BE NICE (musisz się uczyć co każda literka oznacza, jakby to komuś potrzebne było ), ogólnie sucha teoria, uczą Cię jej mało wykształcone osoby, które okazują brak szacunku i empatii. Jak masz wybór to uciekaj, nie zatrudniaj się, mijaj szerokim łukiem. Znam wiele byłych kolegów i koleżanek co się zwolnili, jestem osobą która też się zwolniła. Powiem Ci, gdziekolwiek by potem nie pracowali to nie żałują i mówią, że to najlepsza decyzja. Firma bez historii, bez pozycji, nieznana Plany i ambicje duże, ludzie i metody ich realizacji FATALNE I SMIESZNE. Pozdrawiam i życzę powodzenia
    Nickjestniepotrzebny

17.05.2021 15:03

Jestem byłym pracownikiem firmy i dołączam się do większości opini. Firmę bardzo dobrze wspominam ale kierownik regionalny Śląskiego i dolno Śląskiego nie liczy się z nikim ani pracownikiem ani kierownika regionalnego pozjadała wszystkie rozumy, zachowanie nieprofesjonalne, ponizajace traktujaca siebie jak kogoś nie do ruszenia . Wywiera duża presję na ludzi a to nie o to w tym wszystkim chodzi. Kiedyś naprawdę ktoś się taki znajdzie kto zglosi to wyżej. Szkoda tych ludzi, którzy z kimś takim muszą obcować i złym świetle stawia to przede wszystkim Firmę. Jeśli mogę coś zasugerować to może warto popytać o opini osobiście pracowników zwracam się tutaj przede wszystkim do osoby wpływowej i kompetentnej
    Szczery

17.05.2021 10:47

Witam wszystkich czytających, jestem byłym pracownikiem tej firmy, pracowałem we Wrocławiu. Nie chcę pisać duzo, bo zapewne i tak zostanie to usunięte. Powiem tylko tak, jakiś czas tam pracowałem, presja jaka jest wywierana na pracownikach jest straszna, jak w korporacji, a przypomnę, że jest to zwykła odzieżówka z najniższą płacą. Nie wiem, czy tak musi, ale regionalna jest po prostu okropna. Wulgarna, mimo że wiedziała, że mamy dobre relacje i rozmawiamy dużo w zespole to nie miała problemu mówić że tego i tego by zwolniła itd. Już nie wspomnę o ciągłym wtrącaniu się w kompetencje. Brak logicznego myślenia, brak szacunku, głupota ludzka. Ogólnie rzecz biorąc, nie pracuje sie z regionalna na codzien, ale co chwilę ona tam jest i tylko z tego powodu odradzam zatrudnienie tam. Lepiej iść do jakiegoś sinsaya czy coś takiego. Ta sama kasa, a brak takich ludzi. Cytując "Bo to zła kobieta była" Miłego dnia!
    AgataK

05.05.2021 08:01

Brawo dla tej firmy!(usunięte przez administratora)? Bo się regionalnej nie spodobał? Bo przez przypadek kandydaci do pracy zrezygnują z zatrudnienia w takiej firmie? Jak się nie umie znieść krytyki to może lepiej zamknąć ten biznes. Ta strona jest dla ludzi oceniających, a nie dla ocenianych.
    Agatak

05.05.2021 11:11

I znowu fragment opinii zostaje usunięty. Zatajanie prawdy na najwyższym poziomie.
    Śmiesznasprawa

27.04.2021 12:54

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej w Galerii Libero. Okazało się, że będzie mnie rekrutować 'regionalna'. Była to najgorsza rozmowa pod względem osoby, która ją przeprowadziła. Pani okazywała na każdym kroku brak szacunku, była niemiła, zamiast mnie słuchać to patrzyła w laptop. Poza tym kilkukrotnie wykazała się niekompetencją, wieśniactwem, brakiem inteligencji. Mam wrażenie, że osoba na stanowisku regionalnego powinna mieć pewien poziom, który pozwoli jej dobrze sprawować kontrolę nad swoimi salonami. Jak się okazuje tak nie jest. Współczuję osobom, które tam pracują, można było zauważyć, że panuje tam strach i gęsta atmosfera. Firmie zalecam zmianę regionalnej, może dzięki temu zyska na dobrych opiniach. Zatrudnianie takich ludzi, w momencie gdy na rynku jest ogrom utalentowanych osób jest po prostu śmieszne.
    AgataK

27.04.2021 13:07

Miałam identyczną sytuację. Tylko przyjęłam to dużo gorzej. Wychodząc z rozmowy praktycznie zalałam się łzami. Mimo, że kierowniczka w Libero bardzo miła, przyjazna i 'do ludzi' to siedzącą obok regionalna traktuje człowieka jak psa. Aczkolwiek obrażam w tym momencie psa. Opryskliwość, nieposzanowanie i zaruzumiałość to zaledwie kilka cech tej Pani. Mimo że dostałam po rozmowie telefon o przemiłej kierowniczki to musiałam odmówić. Pracowałam już naprawdę w porządnych firmach sportowych na tym stanowisku, a na rozmowie okazało się, że jestem niczym. Jestem prawie pewna, że w firmie są przejawy mobbingu. A pracownicy są traktowani tak samo jak ja na rozmowie. Nie polecam
    Bysia

04.05.2021 06:44

Hej zauważyłam ofertę na kierownika w Warszawie. Naprawdę są takie zarobki i jak warunki na takim stanowisku? Dzięki za informacje

29.04.2021 23:56

Chociaż nie pracuje w firmie już kilka lat to i tak się wypowiem. Pracowałam za czasów kiedy to regionalnym przez chwilę była (usunięte przez administratora). Wymagala wiele, ale potrafiła stanc z nami 12h na sklepie i pracować z nami ramię w ramię. Poznawała specyfikę pracy w danej galerii. (usunięte przez administratora) Twierdzę , że tą firmę niszczą źle dobrani regionalni. Może maja super CV ale nie daja nic z siebie. Powodzenia w tych trudnych czasach
    Witia

16.04.2020 13:42

Cześć, jak sytuacja w Quickson w czasach korony? Zwalniają ludzi?
    Andrzej

02.06.2020 22:41

Dlaczego bredzisz i wprowadzasz ludzi w błąd? Kiedy cię w końcu zwolnią? Czekamy...
    Kowalskaa

27.04.2021 12:47

Tak, płacą połowę pensji, zwalniają, a raczej próbują spowodować, żeby dana osoba sama się zwolniła. Tyczy się to Wrocławia.
    Najgorszapracaever

20.03.2021 09:47

Żeby opisać współpracę z tą firmą myśle ze nie starczyłoby mi czasu aby wszystko wam tu opisać. Pracując w tej firmie 2,5 roku (sama nie wiem jak wytrzymałam tyle w tym obozie pracy) nie potrafię wymienic plusów tej firmy. Zacznijmy od kierownika regionalnego. Kobieta która ma całkowicie wyprany mózg przez wyższe szczeble pracowników, nie potrafi załatwić prostej sprawy, jak coś się jej zapytasz nigdy nic nie wie, wierzy ze ta firma jest taka super i stara się nam to wmówić gdzie każdy z nas którzy tam pracowali wiedzieli dobrze ze ta firma to dno i jedyne co nam zaoferowali to nerwice i ból żołądka. Druga sprawa to wole typu l4 czy tez uz. Jeśli dałeś zwolnienie czy uz od razu osoby z wyższej polki sugerowali ci ze udajesz bo po prostu nie chciało ci się przyjść czyli mówiąc w prost zarzucali ci fałszywe zwolnienia l4, jesli kierownik regionalny czy nawet kierownik sklepu widział ze jesteś chory to miał to w dupie tak naprawdę i kazał ci wziąć tylko leki o pójściu do domu nie było nawet mowy bo jak to tak przecież może wpaść audyt czy inna ważna osoba ze sklepu i wtedy będzie za mało osób żeby ogarnąć sklep. Kolejna sprawa to WYNAGRODZENIE! Pensja dla wielu z nas jest najważniejsza.. tutaj niestety dostawałeś najniższa krajowa i nic poza tym gdyz sklep nie wyrabiał premii a nawet jeśli miałeś premie to firma i tak ci jej nie wypłaca. Pracowników traktują jak śmieci jak tania sile robocza. Zatrudniają na wyższe stanowiska ludzi którzy za przeproszeniem nie potrafią klienta skasować na naszym programie, po prostu zatrudniają ludzi bez żadnych kompetencji. Kierownik regionalny idzie na łatwiznę zawsze i jak się dzieje coś na sklepie to niestety umywa raczki i wychodzi sobie zazwyczaj „wysłać maile i coś zjeść” po prostu brak słów. Nikomu nie polecam tej pracy jeśli ktoś sie chce rozwijać. Tam jedynie czego możesz się doczekać to nerwicy, nabawić się choroby pleców przez noszenie ciężkich kartonów itp. Na święta od firmy nawet nie dostaliśmy cukierka, czyli sami możecie stwierdzić ze firma ma swoich pracowników za nic. Jak się coś dzieje to musisz to ogarnąć od razu a jak chcesz jakieś zaświadczenie które jest ci potrzebne na już to czekasz 3 tygodnie bo im się nigdy nie spieszy i nigdy nic nie chce. Odradzam prace w tej firmie.
    Niezsmaczona

18.03.2021 22:18

Z całego serca nie polecam pracy w tej firmie. Kierownik regionalny oraz reszta pracowników z wyższego szczeblu maja zero kompetencji do wykonywania swoich obowiązków. Pracowników traktują jak tanią sile robocza. Płaca najniższa krajowa i nic poza tym gdyz premie nie są wyrabiane (zważywszy na zbyt duże plany sprzedażowe), a wymagają od ciebie wiele zadań i nie dają nic od siebie. Nawet jeśli wyrobisz premie to firma ucina ci ją niby nie świadomie a jak się sama nie upomnisz to jesteś stratny czyli w sumie musisz pilnować swojej wypłaty bo inaczej firma wypłaci ci wynagrodzenie za jedynie przepracowane godziny. Pracowników stawiają w sumie na ostatnim miejscu zapominając o tym ze to dzięki nim maja w sumie zysk :) Po 12 godzinach pracy człowiek czuje się jakby pracował 24 godziny na jakimś polu, nie ma siły na nic. Najgorsza firma w jakiej pracowałam i niedokładna organizacja. Nie polecam pracy w tej firmie bo takie pieniądze zarobi się wszedzie a będzie się miało mniej stresów i na pewno mniej obowiązków jak to na zwykłego sprzedawcę przystało. :) Od strony kierownictwa zero pomocy a niby tak ją oferują. Żenada

13.09.2019 15:45

lena123

01.03.2021 11:42

Najniższą.
    lena123

01.03.2021 11:35

Absolutnie odradzam ubieganie się o pracę w tej firmie. Wszystko zawsze jest rozwiązywane na ostatnią chwilę, pracowników traktuje się bez szacunku. Wymaga się ogromnej ilości wiedzy od pracowników a pensja, którą dostają nie jest adekwatna nawet do połowy ich obowiązków. Aby dostać premie wymaga się wyrobienia planów, które nie są możliwe do zrobienia bez pomocy innych pracowników. Ciągłe naleganie na wręcz "nękanie" potencjalnych klientów i stanie nad nimi non stop wprowadza dodatkowo niepotrzebny stres do pracy. Generalnie nie polecam, nie mam żadnych dobrych wspomnień z tą pracą.
    Kobieta

28.02.2021 09:10

Poprostu brak mi słów. Czytam ofertę pracy w Libero Katowice. Myślę super oferta. Rozmowę przeprowadzała niekompetentna łaska w żółtej bluzie... Tak w żółtej bluzie! Wogole nieprzygotowana do tego co robi ska dja wzięliście????więc warunki pracy... 18 zł i umowa zlecenie z naciskiem na studentów. Więc powodzenia
    Bartosz

30.08.2020 21:03

W żadnym wypadku nie polecam tej firmy, wymagania z kosmosu, duża odpowiedzialność, zero pomocy, sprzedawca niby najważniejsza osoba a jest dla tej firmy zwykłym śmieciem, zero pomocy że strony szefostwa, regionalny uważa się za najważniejsza osobę w firmie a jak potrzebujesz pomocy ma to gdzieś. Jeszcze raz nie polecam tej firmy
    a_xks

06.07.2020 09:47

Praca w Pumie była jedną z prac, której polityka firmy oraz ich wiedza na temat rynku pozostawia wiele do myślenia . Zniżki firmowe- owszem, natomiast za bluzę i tak musisz zapłacić kilkaset złotych przy czym obowiązkiem jest reprezentowanie marki. Gdy klient przychodzi z wyliczonymi pieniędzmi na konkretną rzecz, Ty musisz narzucić mu coś dodatkowo za 2 razy tyle (Bo na pewno to kupi). Każdy pracownik z początkiem pracy musi przewertować podręcznik obsługi według Pumy, nie możesz zadać klientowi innego pytania niż opisane w książce. Dodatkowo, jesteś przepytywany, ponieważ jest to ważniejsze niż choćby dołożenie towaru na sklep. Poprzez kontrole tajemniczego klienta,pracownik jest skazany na ciągłe ocenianie. Mam wrażenie, że firma zbyt poważnie podchodzi do sytuacji, co więcej chciałabym napomnieć, że jeden błąd nie stanowi poważnego problemu, jednak tam błędem skłonnym do naganny jest umieszczenie asortymentu na magazynie w innym miejscu niż wyznaczony. Brak szacunku ze strony kierowników regionalnych dla sprzedawców. Z góry traktowanie jako gorszy. Wszelkie uwagi dotyczące ich działań są odbierane jako atak, także proponuje nie posiadać własnego zdania. Najważniejsze są dla nich rankingi sklepów i wyniki. Niestety, ale świadomość że istnieje jeszcze życie poza Pumą ich nie dotyczy. Składam pokłony obecnym sprzedawcą i łącze wyrazy współczucia dla kierowników regionalnych. Bez pozdrowień.
    Jsk

11.03.2020 00:54

Praca tam to masochizm, mam nadzieję że szefowie czytają tą stronę i zastanowią się nad doborem kierowników regionalnych. Niestety jak ktoś chce być sprzedawcą w tej firmie to niech się liczy z tym że jest nic nie Warty .
    Jaś

16.03.2020 21:38

Poza regio z Lbn cała reszta się nie nadaję, brak kompetencji. Proszę o maila do centrali to napisze więcej.

Zostaw merytoryczną opinię o Sportroom