Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o.

Topole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 51 ocen.

Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o.
3 51 6 1

Opinie o Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o.

ON

Przecież gołym okiem widać, że pracownik odpowiedniego działu zajmującego się pijarem próbuje postawić w blasku światła firmę , rzekomo przyjaznej i otwartej dla pracownika.... Stek kłamstw, jak Ci nie wstyd! Nie okłamuj ludzi, tylko dlatego, że Ci za to płacą, bo będziesz współwinna wobec tych, których Twoje kłamstwa skuszą i się srodze na Firmie zawiodą..... Kłamczucha! Moje sugestie dla Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o.: Nie okłamujcie Pracowników! I traktujcie ich jak ludzi. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić system zarządzania z niemieckiego na polski...

thespecialone
@ON 05.12.2018 08:13

Witam Jak najbardziej popieram kolegę wyżej.Sytuacja w firmie jak i również sposób traktowania pracowników jest poniżej wszelkiej krytyki.Proszę nie sugerować się opiniami Pań które próbują "ostudzić" atmosferę i negować każdą opinie mówiącą że nie jest tam tak kolorowo. Dla każdego przyszłego pracownika mam rade aby popytał osobiście znajomych jak jest naprawdę i gwarantuje że po wysłuchaniu tego napewno zrezygnuje z tej "pracy marzeń"

Taki tam
@ON 05.12.2018 08:13

Prawda. Uwaga na PRowców poniżej, próbują wybielić firmę.

Pracownica

Witam! Czytając niepochlebne opinie nt. pracy w "Relaksie" chcę dodać pozytywną. Pracuję tu już kilka lat. W firmie organizowane są "imprezy zakładowe", które pozwalają ludziom na integrację. Na Święta otrzymujemy bony a także "wczasy pod gruszą" i są to kwoty rzędu kilkuset złotych. Firma funkcjonuje na rynku od bardzo dawna, dlatego pracując tutaj wiem, że za kilkanaście lat także będę miała pracę, gdyż firma jest bezpieczna i ma ugruntowaną pozycję na rynku. Ostatnio oddano do użytku nowe pomieszczenia socjalne - m.in. stołówkę. Moim zdaniem bardzo poprawiło to komfort pracowników. Polecam pracę w Fabryce Materaców "Relaks" wszystkim, którzy zastanawiają się czy się tu zatrudnić a gwarantuję, że jeśli pokaże się dobre chęci i motywację to otrzyma się za to nagrodę.

Magdalena
@Pracownica 06.11.2018 13:13

Dziękuje za merytoryczną opinię. To ważne, że mówisz nam o benefitach pozapłacowych w firmie. To dla wielu potencjalnych pracowników bardzo interesująca kwestia. Równie często użytkownicy pytają o atmosferę w danym miejscu. Co możesz powiedzieć na ten temat? Jaka atmosfera panuje w Fabryce Materaców Relaks?

Pracownica
@Magdalena 06.11.2018 13:20

Atmosfera jest bardzo przyjazna, pracownicy pomagają sobie nawzajem. Jeśli chodzi o kierownictwo - wychodzą na przeciw jeśli chce się wyjść do lekarza czy załatwić ważną sprawę. Nikt nie robi problemu. Nie wiem skąd tyle niepochlebnych opinii nt. firmy. Moim zdaniem jest to opinia pracowników, którzy zostali zwolnieni z własnej winy lub na własne życzenie, bo "Relaks" szanuje swoich pracowników.

Magdalena
@Pracownica 07.11.2018 10:31

Atmosfera to bardzo ważny aspekt pracy dla wielu osób. Jeśli ta jest pozytywna, często wpływa kojąco na nastroje pracowników. Niemniej ważny jest także wzajemny kontakt i możliwość uzyskania pomocy od współpracowników. Wspominane przez Ciebie ugodowe kierownictwo to dla wielu osób pozytywny aspekt pracy, szczególnie w nieprzewidzianych sytuacjach. Dziękuje za Twój komentarz odnośnie firmy Fabryka Materaców Relaks.

Taki tam
@Pracownica 06.11.2018 13:13

Widzę, że ktoś wziął się za PR w firmie Relaks. Niestety złej atmosfery w pracy i złego traktowania pracowników nie przykryją jakieś tam imprezy firmowe pt. kiełbasa i piwo dla każdego, czy nowa stołówka, która była raczej wymogiem niż ukłonem do pracowników. W mojej opinii po ostatnich wpisach widać ewidentnie, że są to typowe propagandowe tekściki umieszczone przez ludzi dbających o "dobry wizerunek firmy" , a nie osoby tam pracujące. Żenujące doprawdy.

ONA

Patrząc na niektóre z opinii nasuwa mi się jedna myśl: "narzekać każdy potrafi". Może jednak sedno tkwi we własnym podejściu do pracy? Sama doświadczyłam tego, że rzetelna praca popłaca. Pracuję w zgranym gronie, możemy na siebie liczyć. Lubię tu przychodzić. Wiadomo, wszędzie są jakieś niedociągnięcia ale dodatkowo motywują wspomniane już świadczenia socjalne, imprezy zakładowe a ugruntowana pozycja firmy na rynku daje perspektywy na przyszłość. Przychylam się również do jednej z opinii na temat kierownictwa. Prawdą jest, że w sytuacjach podbramkowych przełożeni są elastyczni i prosto mówiąc idą na rękę. Sama przekonałam się również, że otwarta rozmowa oraz sumienna praca są kluczem przy rozwiązywaniu trudnych spraw i budowaniu własnej pozycji w firmie.

Zuzka
@ONA 21.11.2018 09:55

Rożne wypowiedzi ale wiecznie zmiana załogi daje do myslenia

Magdalena
@Zuzka 21.11.2018 20:09

Być może nie warto wyciągać pochopnych wniosków tylko z uwagi na rotacje pracowniczą w Fabryce Materaców Relaks? Nigdy nie znamy wszystkich powodów, ze względu na które, dana osoba zdecydowała się odejść z firmy, lub została zwolniona. Takie wnioski i dywagacje mogłyby urazić byłych pracowników, czytających to forum. Zamiast tego warto skupić się na tym, by podpowiedzieć użytkownikom, jakie warunki pracy panują w firmie. Czy możesz powiedzieć nam coś na ten temat?

Pracownik

W Relaksie atmosfera dobra.... Kto takie głupoty pisze..?? Ludzi maja za nic, nie szanują, nadgodziny przymusowe bo jak nie to po premii, nowi pracownicy przychodzą to wytrzymują 1 Góra 2 dni. Już nawet Ukraińcy zaczynają uciekać, a głupoty jakie piszą że zarobisz3tys to z palca wyssane, no chyba że przerobisz 200 przeszło godz. i 3 soboty. Nie dajcie się nabrać na obietnice bo to wielka ściema.

Nomi
@Pracownik 17.11.2018 00:12

Raczej niemożliwe jest pracować w Relaksie 200 godzin, bo pracownicy są zatrudnieni na umowie o pracę a za nadgodziny jest płacone ekstra...Szanujemy swoich pracowników chociażby poprzez wprowadzenie dodatkowych bonusów - pakietu medycznego a także dodatkowych świadczeń z funduszu socjalnego. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, dla którego nawet te 3 tys. to będzie mało...

Obserwator
@Nomi 20.11.2018 14:08

Nomi.!Napewno nie pracujesz na produkcji i nie wiesz jak jest. Kierownictwo nawet nie potrafi powiedzieć,, Dzień Dobry "uważają się za nie wiadomo kogo. Bonusy dostają tylko ci co przepracuja 6m-c w zwysz. I jeszcze musowe nadgodziny bo firma w potrzebie rodzina się nie liczy, jak nie zostaniesz to po premii!!!

Była

Z firmy odeszłam z uszczerbkiem na zdrowiu psychicznym. Co się nie zrobi, zawsze źle. Mobbing w jawnej formie i nikt z tym nic nie robił. Odeszłam, bo chciałam mieć w końcu spokój. Nigdy więcej takich miejsc. Nie polecam.

Magdalena
@Była 15.10.2018 17:55

Wspomniałaś w swojej wypowiedzi o mobbingu. Jest to jak pewnie wiesz poważne oskarżenie, które nieuzasadnione może przyczynić się do poważnych konsekwencji prawnych. Jednak portal GoWork.pl nie pozostaje obojętny wobec takich komentarzy. By uniknąć bezpodstawnych oskarżeń firmy a także ostrzec przed nieuczciwym pracodawcą stworzona została opcja, która pozwala zgłosić anonimowo potwierdzoną opinie dotyczącą mobbingu. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://www.gowork.pl/files/sebastian/2018-10-08_opinie.html

obiektywny
@Była 15.10.2018 17:55

Niektórym ciężko jest się dostosować do wytycznych przełożonych. Niektórzy mają zbyt wygórowane ambicje i nieadekwatne oczekiwania i wtedy najczęściej zaczynają się problemy ze samym sobą. Radziłbym wszystkim pracownikom więcej pokory, ponieważ jej brak jest częstą przyczyną braku chęci dostosowania się do odgórnych wytycznych. Zarówno w działach administracyjnych jak i produkcyjnych większość pracowników pracuje już od kilku do kilkunastu lat. Wydaje mi się, że to najlepsza rekomendacja. Uważam, że negatywne opinie wychodzą głównie od osób, które mogły być same nie fair wobec pracodawcy. ZMIENIAMY SIĘ NA LEPSZE!

Magdalena
@obiektywny 08.11.2018 14:02

Rzeczywiście, informacja na temat stażu pracy większości pracowników, szczególnie jeśli ten sięga ponad dekady, może być bardzo istotna dla wielu użytkowników forum. Przyczyn negatywnych opinii może być wiele, jednak ważne, by dzielić się swoimi zastrzeżeniami bezpośrednio z szefostwem. Na forum dzielimy się opiniami na temat pracy, jednak nikt nie będzie w stanie rozwikłać poważnych kwestii i zastrzeżeń pracowników względem pracy/pracodawcy. Czy w wolnej chwili, możesz powiedzieć nam coś więcej, na temat rzeczonej zmiany na lepsze w Fabryce Materaców Relaks?

Magdalena

@Szalik, długo już pracujesz w Fabryka Materaców Relaks? Czy pracownikom firmy przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne? @zniesmaczony robol( jeszcze), pracujesz nadal w Fabryka Materaców Relaks? Może w firmie zaszły jakieś pozytywne zmiany od czasu Twojej wypowiedzi?

Benek
@Magdalena 20.06.2018 15:36

Jaki socjal o czym tu mowa? HAHA

obiektywny
@Benek 11.07.2018 09:22

Tu ewidentnie Benek nie udziela wiarygodnej opinii!

Aśka
@obiektywny 08.11.2018 14:06

Możecie mi cos więcej powiedzieć odpracujesz tam ??

Aśka
@Aśka 11.11.2018 16:11

Pracujesz tam jak wynagrodzenie ?

były

,,dowództwo" w relaksie to masakra,udają że coś robią, ale wygląda to bardzo nieudolnie, skoro ludzie uciekają i zła opinia się po Polsce roznosi,a pan z.r. nie daje rady tego opanować,dobrał sobie ludzi bez doświadczenia byleby tylko mu donosili( ile,kto,co itd,itp) kolesiostwo i cwaniactwo a robić nie ma komu

Tez Były
@były 29.08.2018 19:49

Z tym ZR to masz racje, ale ten czlowiek to pływał od zawsze, dodatkowo topi ludzi kompetentnych, a otacza sie przytakiwaczami-cwaniaczkami. Udaje twojego przyjaciela a robi Ci gębę u szefostwa (JB). Racja, szefostwo słabe, no ale kto tam został, litości...

Magdalena

@Benek, może zapytam inaczej: czy dla pracowników Fabryki Materaców Relaks dostępne są benefity pozapłacowe? Jeśli tak to w jakiej formie? @Pracownik, dziękuje za opinie. Być może powodem nie wyrażenia zgody na urlop była dużo ilość pracy w konkretnym przedziale czasowym? Czy na rozmowie kwalifikacyjnej poinformowano jaki wymiar pracy będzie obowiązywał osoby zatrudnione?

Pracownik

Wszystkie wpisy wyżej oddają 100% tego zakładu. Co do kontaktu z przełożonymi to wyglada to słabo. Chcesz urlop to zawsze jest ta sama śpiewka, nie ma takiej opcji albo, że nie da rady. Wynagrodzenia to śmiech, bez sobót nie ma nawet 2000, pod koniec miesiąca szukanie możliwości zabrania premii. Pełno Ukraińców, praca jak za karę. Co do godzin pracy to ustalają sobie sami czy 8 czy 10h bez kontaktu z pracownikami, od jutra przychodzicie na 10 i koniec. Z tego co wiem to mydła oczy na rozmowach o prace, a każdy zatrudniony wcześniej czy pózniej sam się przekona jak to wyglada.

zniesmaczony robol( jeszcze)

brak podwyżek,już kilka lat a wszystko drożeje,średnia krajowa wzrasta co roku a w tej firmie nic- tylko najniższa krajowa( jest podstawą rozliczania za pracę)

Szalik
@zniesmaczony robol( jeszcze) 11.02.2018 13:29

Podwyżki są ale nie dla wszystkich, jedynie dla czapy na górze, która notabene topi firmę.

Szalik

Ogólnie firma słabo zarządzana. Kadra Zarządzająca bardzo niskich lotów, zwlaszcza na produkcji. Ludzie bez solidnego doswiadczenia i wykształcenia, to przeklada sie na słabe wyniki firmy. Atmosfera słaba, ludzie odchodzą. Po odejsciu Pana AC firma w kompletnej rozsypce, a nowa "kadra zarzadzajaca" nie potrafi jej pozbierac do kupy. Serdecznie nie polecam jako miejsca pracy.

Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje najświeższymi ciekawostkami o Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o.? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Arek

Witam,Właśnie wysłałem email odnośnie chęci podjęcia pracy w firmie Relaks. Czy ktoś może coś powiedzieć o warunkach pracy w/w firmie ? Mam na myśli ,kontakt po miedzy przełożonym a pracownikiem ,godziny pracy itp. No i oczywiście czy kwestia wynagrodzenia jest odpowiednia jeśli praca jest starannie i rzetelnie wykonana . Będę wdzięczny za info .

Nick

Ktoś, coś?

wer

oki

Zostaw opinię o Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o. - Topole

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o.