Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o.

Adres: 17, 89-600 Topole

NIP: 5611307658 KRS: 0000093393

Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o.
2 55 43 5 1

Opinie o Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

ja
 Opinia

Dno i wodorosty , omijać szerokim łukiem !! pracowałem to wiem

Pomocna?
TakNie
Youyou
 Opinia

Czy w Wielkanoc Relaks ma wolne?

Pomocna?
TakNie5
Była
 Opinia

Z firmy odeszłam z uszczerbkiem na zdrowiu psychicznym. Co się nie zrobi, zawsze źle. Mobbing w jawnej formie i nikt z tym nic nie robił. Odeszłam, bo chciałam mieć w końcu spokój. Nigdy więcej takich miejsc. Nie polecam.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magdalena
 Opinia
@Była 15.10.2018 17:55

Wspomniałaś w swojej wypowiedzi o mobbingu. Jest to jak pewnie wiesz poważne oskarżenie, które nieuzasadnione może przyczynić się do poważnych konsekwencji prawnych. Jednak portal GoWork.pl nie pozostaje obojętny wobec takich komentarzy. By uniknąć bezpodstawnych oskarżeń firmy a także ostrzec przed nieuczciwym pracodawcą stworzona została opcja, która pozwala zgłosić anonimowo potwierdzoną opinie dotyczącą mobbingu. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://www.gowork.pl/files/sebastian/2018-10-08_opinie.html

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
obiektywny
 Opinia
@Była 15.10.2018 17:55

Niektórym ciężko jest się dostosować do wytycznych przełożonych. Niektórzy mają zbyt wygórowane ambicje i nieadekwatne oczekiwania i wtedy najczęściej zaczynają się problemy ze samym sobą. Radziłbym wszystkim pracownikom więcej pokory, ponieważ jej brak jest częstą przyczyną braku chęci dostosowania się do odgórnych wytycznych. Zarówno w działach administracyjnych jak i produkcyjnych większość pracowników pracuje już od kilku do kilkunastu lat. Wydaje mi się, że to najlepsza rekomendacja. Uważam, że negatywne opinie wychodzą głównie od osób, które mogły być same nie fair wobec pracodawcy. ZMIENIAMY SIĘ NA LEPSZE!

Pomocna?
Tak4Nie1
Magdalena
 Opinia
@obiektywny 08.11.2018 14:02

Rzeczywiście, informacja na temat stażu pracy większości pracowników, szczególnie jeśli ten sięga ponad dekady, może być bardzo istotna dla wielu użytkowników forum. Przyczyn negatywnych opinii może być wiele, jednak ważne, by dzielić się swoimi zastrzeżeniami bezpośrednio z szefostwem. Na forum dzielimy się opiniami na temat pracy, jednak nikt nie będzie w stanie rozwikłać poważnych kwestii i zastrzeżeń pracowników względem pracy/pracodawcy. Czy w wolnej chwili, możesz powiedzieć nam coś więcej, na temat rzeczonej zmiany na lepsze w Fabryce Materaców Relaks?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kobieta
 Opinia
@Magdalena 16.10.2018 15:36

Myslisz ,ze bezpodstawnych?? Nie sadze aby ktos rzucal takie oskarżenia ot tak... Pracowałam tam u Was , to wiem do czego jest zdolne terazniejsze kierownictwo w tej firmie i nie raz napatrzyłam sie na takie praktyki . Odsyłam Pania do lektury o mobbingu bo chyba Pani sama nie wie o co w nim chodzi , brak podstawowych informacji na ten temat .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownica
 Opinia

Witam! Czytając niepochlebne opinie nt. pracy w "Relaksie" chcę dodać pozytywną. Pracuję tu już kilka lat. W firmie organizowane są "imprezy zakładowe", które pozwalają ludziom na integrację. Na Święta otrzymujemy bony a także "wczasy pod gruszą" i są to kwoty rzędu kilkuset złotych. Firma funkcjonuje na rynku od bardzo dawna, dlatego pracując tutaj wiem, że za kilkanaście lat także będę miała pracę, gdyż firma jest bezpieczna i ma ugruntowaną pozycję na rynku. Ostatnio oddano do użytku nowe pomieszczenia socjalne - m.in. stołówkę. Moim zdaniem bardzo poprawiło to komfort pracowników. Polecam pracę w Fabryce Materaców "Relaks" wszystkim, którzy zastanawiają się czy się tu zatrudnić a gwarantuję, że jeśli pokaże się dobre chęci i motywację to otrzyma się za to nagrodę.

Pomocna?
Tak3Nie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magdalena
 Opinia
@Pracownica 06.11.2018 13:13

Dziękuje za merytoryczną opinię. To ważne, że mówisz nam o benefitach pozapłacowych w firmie. To dla wielu potencjalnych pracowników bardzo interesująca kwestia. Równie często użytkownicy pytają o atmosferę w danym miejscu. Co możesz powiedzieć na ten temat? Jaka atmosfera panuje w Fabryce Materaców Relaks?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownica
 Opinia
@Magdalena 06.11.2018 13:20

Atmosfera jest bardzo przyjazna, pracownicy pomagają sobie nawzajem. Jeśli chodzi o kierownictwo - wychodzą na przeciw jeśli chce się wyjść do lekarza czy załatwić ważną sprawę. Nikt nie robi problemu. Nie wiem skąd tyle niepochlebnych opinii nt. firmy. Moim zdaniem jest to opinia pracowników, którzy zostali zwolnieni z własnej winy lub na własne życzenie, bo "Relaks" szanuje swoich pracowników.

Pomocna?
TakNie3
Magdalena
 Opinia
@Pracownica 07.11.2018 10:31

Atmosfera to bardzo ważny aspekt pracy dla wielu osób. Jeśli ta jest pozytywna, często wpływa kojąco na nastroje pracowników. Niemniej ważny jest także wzajemny kontakt i możliwość uzyskania pomocy od współpracowników. Wspominane przez Ciebie ugodowe kierownictwo to dla wielu osób pozytywny aspekt pracy, szczególnie w nieprzewidzianych sytuacjach. Dziękuje za Twój komentarz odnośnie firmy Fabryka Materaców Relaks.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki tam
 Opinia
@Pracownica 06.11.2018 13:13

Widzę, że ktoś wziął się za PR w firmie Relaks. Niestety złej atmosfery w pracy i złego traktowania pracowników nie przykryją jakieś tam imprezy firmowe pt. kiełbasa i piwo dla każdego, czy nowa stołówka, która była raczej wymogiem niż ukłonem do pracowników. W mojej opinii po ostatnich wpisach widać ewidentnie, że są to typowe propagandowe tekściki umieszczone przez ludzi dbających o "dobry wizerunek firmy" , a nie osoby tam pracujące. Żenujące doprawdy.

Pomocna?
Tak19Nie
Magdalena
 Opinia
@Taki tam 07.12.2018 09:46

Jeżeli chodzi Ci o mnie, to nie jestem pracownikiem firmy Fabryka Materaców Relaks, ani nawet jej przedstawicielem. Inicjatywa imprez integracyjnych w niemal każdej firmie jest przez pracowników oceniania jako pozytywny aspektem zatrudnienia. Twoim zdaniem jest inaczej? Jeżeli nie zgadzasz się z daną opinią, zawsze możesz wyrazić swoje zdanie. Bo jak rozumiem pracujesz w Fabryce Materaców Relaks?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kobieta
 Opinia
@Magdalena 12.11.2018 16:22

Nie wierze w to co czytam hihihi. Od razu widac ustalony dialog pomiedzy Magdalena a Pracownica:) :) Firma była super dopóki był szefem Pan Cieminski, potem juz nie. Niesnaski zawsze były i wszedzie beda , taka jest natura ludzka , ale atmosfera na te chwile w tej firmie jest naprawde fatalna , rotacja okropna, wieloletni pracownicy odeszli , a nowi przychodza i odchodza . To chyba samo za siebie mówi , nie potrzeba zadnych komentarzy .

Pomocna?
Tak4Nie
rubikon
 Opinia

a może ktoś mi odpowie i jak to jest z chorobowym - zachorujesz to bierz urlop bo jak nie to stracisz premię miesięczną i premię półroczną, chorobowe 3,4 5 i6 dniowe nie są honorowane ale 7 dni w całości już tak , a powyżej 7 dni????????????????, śmiech na sali zachorować pracownikowi nie wolno np. na 6 dni i to właśnie prowadzi do nadużyć wśród pracowników, bo lekarz chce ci dać 5 dni ale ty prosisz go NIE doktorze ja chcę 7 dni ,bo inaczej to mi premia przepadnie , MOŻE tak Pracownica z 06.11.2018(tu się udzielała) i odpowie mi GDZIE jest wgląd do tego rozporządzenia o chorobowym?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
III
 Opinia
@rubikon 22.02.2019 10:26

Nie słyszałam nigdy o takim rozporządzeniu, są to raczej informacje "wyssane z palca"...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia

W Relaksie atmosfera dobra.... Kto takie głupoty pisze..?? Ludzi maja za nic, nie szanują, nadgodziny przymusowe bo jak nie to po premii, nowi pracownicy przychodzą to wytrzymują 1 Góra 2 dni. Już nawet Ukraińcy zaczynają uciekać, a głupoty jakie piszą że zarobisz3tys to z palca wyssane, no chyba że przerobisz 200 przeszło godz. i 3 soboty. Nie dajcie się nabrać na obietnice bo to wielka ściema.

Pomocna?
Tak22Nie1
Nomi
 Opinia
@Pracownik 17.11.2018 00:12

Raczej niemożliwe jest pracować w Relaksie 200 godzin, bo pracownicy są zatrudnieni na umowie o pracę a za nadgodziny jest płacone ekstra...Szanujemy swoich pracowników chociażby poprzez wprowadzenie dodatkowych bonusów - pakietu medycznego a także dodatkowych świadczeń z funduszu socjalnego. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, dla którego nawet te 3 tys. to będzie mało...

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Obserwator
 Opinia
@Nomi 20.11.2018 14:08

Nomi.!Napewno nie pracujesz na produkcji i nie wiesz jak jest. Kierownictwo nawet nie potrafi powiedzieć,, Dzień Dobry "uważają się za nie wiadomo kogo. Bonusy dostają tylko ci co przepracuja 6m-c w zwysz. I jeszcze musowe nadgodziny bo firma w potrzebie rodzina się nie liczy, jak nie zostaniesz to po premii!!!

Pomocna?
Tak15Nie1
joo
 Opinia
@Nomi 20.11.2018 14:08

kłamiesz

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kto
 Opinia
@Obserwator 22.11.2018 15:37

Pracowałam tam i tak to prawda ludzi maja za nic!!! Dzien Dobry? Oni chyba nie znaja takiego czegoś. I jakie 3000 tys? No własnie nadgodziny i wszystkie soboty a jak nie przyjdziesz to wszystko zabiora.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ON
 Opinia

Przecież gołym okiem widać, że pracownik odpowiedniego działu zajmującego się pijarem próbuje postawić w blasku światła firmę , rzekomo przyjaznej i otwartej dla pracownika.... Stek kłamstw, jak Ci nie wstyd! Nie okłamuj ludzi, tylko dlatego, że Ci za to płacą, bo będziesz współwinna wobec tych, których Twoje kłamstwa skuszą i się srodze na Firmie zawiodą..... Kłamczucha! Moje sugestie dla Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o.: Nie okłamujcie Pracowników! I traktujcie ich jak ludzi. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić system zarządzania z niemieckiego na polski...

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
thespecialone
 Opinia
@ON 05.12.2018 08:13

Witam Jak najbardziej popieram kolegę wyżej.Sytuacja w firmie jak i również sposób traktowania pracowników jest poniżej wszelkiej krytyki.Proszę nie sugerować się opiniami Pań które próbują "ostudzić" atmosferę i negować każdą opinie mówiącą że nie jest tam tak kolorowo. Dla każdego przyszłego pracownika mam rade aby popytał osobiście znajomych jak jest naprawdę i gwarantuje że po wysłuchaniu tego napewno zrezygnuje z tej "pracy marzeń"

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki tam
 Opinia
@ON 05.12.2018 08:13

Prawda. Uwaga na PRowców poniżej, próbują wybielić firmę.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ONA
 Opinia

Patrząc na niektóre z opinii nasuwa mi się jedna myśl: "narzekać każdy potrafi". Może jednak sedno tkwi we własnym podejściu do pracy? Sama doświadczyłam tego, że rzetelna praca popłaca. Pracuję w zgranym gronie, możemy na siebie liczyć. Lubię tu przychodzić. Wiadomo, wszędzie są jakieś niedociągnięcia ale dodatkowo motywują wspomniane już świadczenia socjalne, imprezy zakładowe a ugruntowana pozycja firmy na rynku daje perspektywy na przyszłość. Przychylam się również do jednej z opinii na temat kierownictwa. Prawdą jest, że w sytuacjach podbramkowych przełożeni są elastyczni i prosto mówiąc idą na rękę. Sama przekonałam się również, że otwarta rozmowa oraz sumienna praca są kluczem przy rozwiązywaniu trudnych spraw i budowaniu własnej pozycji w firmie.

Pomocna?
Tak2Nie1
Zuzka
 Opinia
@ONA 21.11.2018 09:55

Rożne wypowiedzi ale wiecznie zmiana załogi daje do myslenia

Pomocna?
Tak11Nie
Magdalena
 Opinia
@Zuzka 21.11.2018 20:09

Być może nie warto wyciągać pochopnych wniosków tylko z uwagi na rotacje pracowniczą w Fabryce Materaców Relaks? Nigdy nie znamy wszystkich powodów, ze względu na które, dana osoba zdecydowała się odejść z firmy, lub została zwolniona. Takie wnioski i dywagacje mogłyby urazić byłych pracowników, czytających to forum. Zamiast tego warto skupić się na tym, by podpowiedzieć użytkownikom, jakie warunki pracy panują w firmie. Czy możesz powiedzieć nam coś na ten temat?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magdalena
 Opinia

@Szalik, długo już pracujesz w Fabryka Materaców Relaks? Czy pracownikom firmy przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne? @zniesmaczony robol( jeszcze), pracujesz nadal w Fabryka Materaców Relaks? Może w firmie zaszły jakieś pozytywne zmiany od czasu Twojej wypowiedzi?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Benek
 Opinia
@Magdalena 20.06.2018 15:36

Jaki socjal o czym tu mowa? HAHA

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
obiektywny
 Opinia
@Benek 11.07.2018 09:22

Tu ewidentnie Benek nie udziela wiarygodnej opinii!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aśka
 Opinia
@obiektywny 08.11.2018 14:06

Możecie mi cos więcej powiedzieć odpracujesz tam ??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aśka
 Opinia
@Aśka 11.11.2018 16:11

Pracujesz tam jak wynagrodzenie ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
były
 Opinia

,,dowództwo" w relaksie to masakra,udają że coś robią, ale wygląda to bardzo nieudolnie, skoro ludzie uciekają i zła opinia się po Polsce roznosi,a pan z.r. nie daje rady tego opanować,dobrał sobie ludzi bez doświadczenia byleby tylko mu donosili( ile,kto,co itd,itp) kolesiostwo i cwaniactwo a robić nie ma komu

Pomocna?
Tak21Nie
Tez Były
 Opinia
@były 29.08.2018 19:49

Z tym ZR to masz racje, ale ten czlowiek to pływał od zawsze, dodatkowo topi ludzi kompetentnych, a otacza sie przytakiwaczami-cwaniaczkami. Udaje twojego przyjaciela a robi Ci gębę u szefostwa (JB). Racja, szefostwo słabe, no ale kto tam został, litości...

Pomocna?
Tak15Nie
Magdalena
 Opinia

@Benek, może zapytam inaczej: czy dla pracowników Fabryki Materaców Relaks dostępne są benefity pozapłacowe? Jeśli tak to w jakiej formie? @Pracownik, dziękuje za opinie. Być może powodem nie wyrażenia zgody na urlop była dużo ilość pracy w konkretnym przedziale czasowym? Czy na rozmowie kwalifikacyjnej poinformowano jaki wymiar pracy będzie obowiązywał osoby zatrudnione?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia

Wszystkie wpisy wyżej oddają 100% tego zakładu. Co do kontaktu z przełożonymi to wyglada to słabo. Chcesz urlop to zawsze jest ta sama śpiewka, nie ma takiej opcji albo, że nie da rady. Wynagrodzenia to śmiech, bez sobót nie ma nawet 2000, pod koniec miesiąca szukanie możliwości zabrania premii. Pełno Ukraińców, praca jak za karę. Co do godzin pracy to ustalają sobie sami czy 8 czy 10h bez kontaktu z pracownikami, od jutra przychodzicie na 10 i koniec. Z tego co wiem to mydła oczy na rozmowach o prace, a każdy zatrudniony wcześniej czy pózniej sam się przekona jak to wyglada.

Pomocna?
Tak21Nie
zniesmaczony robol( jeszcze)
 Opinia

brak podwyżek,już kilka lat a wszystko drożeje,średnia krajowa wzrasta co roku a w tej firmie nic- tylko najniższa krajowa( jest podstawą rozliczania za pracę)

Pomocna?
Tak13Nie
2
Szalik
 Opinia
@zniesmaczony robol( jeszcze) 11.02.2018 13:29

Podwyżki są ale nie dla wszystkich, jedynie dla czapy na górze, która notabene topi firmę.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szalik
 Opinia

Ogólnie firma słabo zarządzana. Kadra Zarządzająca bardzo niskich lotów, zwlaszcza na produkcji. Ludzie bez solidnego doswiadczenia i wykształcenia, to przeklada sie na słabe wyniki firmy. Atmosfera słaba, ludzie odchodzą. Po odejsciu Pana AC firma w kompletnej rozsypce, a nowa "kadra zarzadzajaca" nie potrafi jej pozbierac do kupy. Serdecznie nie polecam jako miejsca pracy.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Czy ktoś z Was dysponuje najświeższymi ciekawostkami o Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o.? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Arek
 Opinia

Witam,Właśnie wysłałem email odnośnie chęci podjęcia pracy w firmie Relaks. Czy ktoś może coś powiedzieć o warunkach pracy w/w firmie ? Mam na myśli ,kontakt po miedzy przełożonym a pracownikiem ,godziny pracy itp. No i oczywiście czy kwestia wynagrodzenia jest odpowiednia jeśli praca jest starannie i rzetelnie wykonana . Będę wdzięczny za info .

Pomocna?
Tak43Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

Ktoś, coś?

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
wer
 Opinia

oki

Pomocna?
Tak20Nie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o. - Topole

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej