Hunter Douglas Fabrication Sp. z o.o.
3 40 6 1

Opinie o Hunter Douglas Fabrication Sp. z o.o.

Maja

@anonymous, mnie nie interesuje praca w firmie. Jestem moderatorem forum Gowork.pl i moim zadaniem jest między innymi aktywne uczestnictwo na wątku, które ma na celu zachęcenie osób znających tego pracodawcę do wypowiedzi. Dlatego proszę, rozwiń swój wpis i napisz coś więcej na temat atmosfery panującej w Hunter Douglas Fabrication. Jak ją oceniasz? Czy wraz z innymi pracownikami tworzycie zgrany zespół?

Maja

@????, możesz rozwinąć swoją wypowiedź i napisać jakie konkretnie nagrody masz na myśli? Czy są to różnego rodzaju dofinansowania? Pracodawcy często oferują dodatkowe pakiety socjalne. Jak ta sytuacja prezentuje się w Hunter Douglas Fabrication?

anonymous
@Maja 18.09.2018 18:17

Witam Jest to pakiet medyczny ,dofinansowanie do ubezpieczenia no i dawno nie praktykowana premia uznaniowa wiesz teraz że warto się starać

anonim

(usunięte przez administratora)

????

Praca jak każda są wymagania ale i nagrody więc spoko obecnie mniejsze obciążenie praca ale mamy rozliczenie półroczne więc zobaczymy jak się rozwinie wszystko do grudnia pozdrawiam

Maja

Czy ktoś z Was orientuje się na jakie obecnie stanowiska szukają kandydatów? Możecie podzielić się swoimi odczuciami związanymi z pracą w tej firmie? Czy jest to firma z którą można wiązać plany na dłuższą współpracę? Każda informacja, która będzie merytoryczna przyda się na wątku. @Marek, słyszałeś tę opinię od znajomych?

Tomek
@Maja 03.06.2018 11:31

Jeśli mówimy o pracy fizycznej to w tej kwestii praca tam jest nieprzewidywalna. Kordynatorka przedłuża umowy wedle własnego widzi mi się. Za dużo tam kobiet w tej firmie na stanowiskach kierowniczych i dlatego w tej firmie taka jest rotacja.

Marek

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!!

ttt
@Marek 24.05.2018 17:58

Bzdura

Ewelina

Może w związku z brakiem ludzi do pracy firma skłoni się do podniesienia zarobków?

xxx
@Ewelina 24.03.2018 20:50

Tak podniosą zarobki,dla nich nie jest ważne że brak pracowników że starzy pracownicy odchodzą.Grunt to duże zyski małym kosztem a nie ten robol to inny zarobi na firmę,żenada!!!

:}
@Ewelina 24.03.2018 20:50

No to się popisali całe (usunięte przez administratora) podwyżki .Chyba trzeba teraz przełożonych po stopach całować za taki gest !!!

joasia321 s
@xxx 26.03.2018 18:19

Ja bardzo serdecznie pozdrawiam Panią WK oraz liderkę AJ, są siebie warte.

Igor

Wysokość zarobków zawsze była sporną kwestią. Może trzeba rozmawiać indywidualnie?

Maja

@nie zadowolony, wydaje mi się, że takie zapytanie powinieneś skierować bezpośrednio do Pana Dyrektora, ponieważ nie ma pewności czy czyta to forum. Wszelkie wątpliwości najlepiej wyjaśniać bezpośrednio i osobiście z przełożonymi. Na forum dzielimy się po prostu informacjami odnośnie pracy w Hunter Douglas Fabrication oraz rekrutacji. Czy są jakieś pozytywne strony pracy w firmie? Jak już napisałam wyżej wiele spraw można wyjaśnić oraz wynegocjować. Bardzo ważne są relacje oraz rozmowa z przełożonymi.

nie zadowolony

Witam Szanowny Panie Dyrektorze!!! Mam jedno pytanie i myślę że się pan do niego ustosunkuje. Pytanie owe dotyczy działu komponentów,czy dział ten jest działem testowym . Pracownicy tego działu mają najniższe stawki bo niby mają lżejszą prace z czym się nie zgadzam. Dział ten pracuje systematycznie prawie ciągle w systemie 8 godzinnym co jest dowodem na to że nasza praca jest stała i przynosi stałe zyski w odróżnieniu do działu wyrobów gotowych. Zawsze dotrzymujemy terminów i wyznaczonych celi. Dlatego zaskoczeniem dla mnie była informacja bonusu indywidualnego dla pracowników, nie rozumiem celu takowego bonusu i dlaczego znów owy bonus będzie wdrożony tylko na dziale komponentów.Czyżby cel to poróżnienie pracowników niezdrową rywalizacją czy tez nie wypłacanie bonusów i oszczędności dla firmy .(usunięte przez administratora) Proszę o odpowiedź. DZIĘKUJE PRACOWNIK

Administrator

Jak dziś przedstawia się sytuacja Hunter Douglas Fabrication Sp. z o.o. na tle innych przedsiębiorstw? Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się bardzo istotną wskazówką dla osób pochodzących z Chludowo i okolic oraz będących w trakcie poszukiwania zatrudnienia.

Cezary

Dobra firma musi trzymać wysokie standardy, w przeciwnym razie będzie tracić!!!

Bozenka

Zgodnie z zapowiedzią - zapewnie zostały usunięte przed administratora . NA prawdę szkoda , bo ludzie którzy pracują na dziale rolet są wporzadku . Zawsze jakoś osiągalismy między sobą kompromis. Szkoda , że przłożona nie widzi problemu i jako jedyne rozwiązanie uznała postraszenie ludzi kodeksami i usunięcie komentarzy ! Naprawdę ciężko pomoc ? Nie widac problemów ? Ludzie dalej mają być kukielkami w rękach koordynatorki. Szkoda . szkoda . szkoda . Bo praca naprawdę fajna . no ale skoro góra nie widzi problemu to pracownikom pozostaje mi życzyć stalowych nerwow :-)

Toto
@Bozenka 30.11.2016 22:44

Taka rotacja jest winą tylko i wyłącznie kordynatorki. Ci już dawno powinni się skapnąć w HR i ją zwolnić, ewentualnie zatrudnić jeszcze jednego kordynatora/kę i zobaczyć który jest efektywniejszy/a.

Irys
@Toto 13.11.2017 19:35

Zgadzam się Toto

admin

Macie nowe informacje o Hunter Douglas Fabrication Sp. z o.o.? Jak pracuje się w poszczególnych działach, czy są dobre zarobki? Napiszcie w komentarzach.

Doda
@admin 04.08.2015 22:01

Najgorszy dział to rolety!

Doda
@Doda 02.10.2017 20:35

....I rządząca tam W.K ! Kompletnie nienadajaca się do tego!!! Bez serca osoba ale udajaca przed swoimi przełożonymi wrażliwa ! Kompletnie beznadziejna " aktorka" na zawołanie niby płacze ( smiech) A tak naprawdę wszystkich ma w dupie. A można by tak pisać i pisać....

Irys

Potwierdzam opinie o firmie Hunter Douglas - kto [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie lize Wiolecie K.ten ma przesrane! fałszywi,obludni ludzie! Nie polecam tam pracy! Nerwicy idzie się nabawic!

Toto
@Irys 28.09.2017 17:36

Teraz mam inną pracę, ta firma co tak promuje się w mediach, nazwy nie wymienię (wiadomo o kogo chodzi), tam to przynajmniej ludzie z HR-u odnoszą się do mnie jak do swojego. Ludzie z HR-u W HD 3x im mówiłem dzień dobry to za trzecim razem odezwali się. Pieniądze w nowej firmie zarabiam lepsze niż w HD.

Ja
@Toto 30.09.2017 11:03

w HR to spoko były dwie babki, ale od bhp

Toto
@Ja 08.11.2017 19:44

Ja słuchaj, jak ja pracowałem do końca swojej umowy, to była jedna pani od bhp, która jak zobaczyła że firma mnie zwalnia to sama złożyła wypowiedzenie po mojej umowie.

Toto

Nie mam na to żadnych dowodów ale podejrzewam, że jakieś osoby maczały palce w tym, żebym wyleciał. Dziwnym trafem niektóre osoby wiedziały o zwolnieniu mnie wcześniej ode mnie.

Toto

Tak, to ja znowu. Niestety, firma rozstała się ze mną w sposób skandaliczny. O Rozwiązaniu umowy dowiedziałem się w ostatni dzień istnienia mojej umowy z pośrednikiem Randstad. Nikt z biura nie miał mi odwagi o tym powiedzieć, więc zrobiła to pani z Randstad, która do mnie zadzwoniła. Fakt jest taki, że drugi raz mnie ta firma wyrolowała . I raz był 2 lata temu, kiedy miałem zostać zatrudniony na magazynie. Kierowniczka magazynu była na urlopie a Randstad wysłał mnie na badanie przed zatrudnieniem. Lekarz wystawił mi zaświadczenie, że mogę wózkami widłowymi jezdzić do sięgających do 1,5m wysokości. Wróciła kierownicza i od razu wypowiedzenie do ręki dostałem. Druga sprawa, zostałem zatrudniony na dziale tkanin . Moja praca przypominała pracę magazyniera. Umowę dostałem od 24,04 tego roku. Zanim przyjęli mnie tam do pracy pani z Randstad jak fajnie opowiadała, że jak będę sumiennym pracownikiem blablabla, to dostanę umowę od firmy HD bezpośrednio. Dzisiaj musiałem się z tą firmą rozstać, ,,za mała produktywność'' przecież to jest kpina. Jaka produktywność ?Jak moja praca nie polegała na produkowaniu? Sposób organizacji pracy też jakiś dziwny, przed zakończeniem mojej pracy dorzucili coś jeszcze, wczoraj jeszcze coś dodali. Wyrzucanie odpadów po tkaninach do specjalnej zgniatarki . Ten wasz uśmiech i uprzejmość, to wszystko takie udawane i sztuczne. W grze pozoru jesteście najlepsi. Ja wiem, będziecie bronić tej firmy po moim wpisie, być może postaracie się o skasowanie mojego komentarza. Aha, żadnego ostrzeżenia czy żadnej uwagi nie usłyszałem, że zle coś robię itd. Koleżanki, które współpracowały ze mną, nie miały do mnie zastrzeżeń. Ludzie pracujący tam jako pracownicy produkcyjni, ci z najniższego szczebla naprawdę są mili i pomocni. Wielkie oczy zrobiły, kiedy dowiedziały się o tej całej zaistniej sytuacji. Na prawdę nie polecam tej firmy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Toto

Warunki pracy nienajgorsze, pracowałem w innych zakładach i tutaj jest spokój w porównaniu z innymi. Mogliby tylko troszkę więcej płacić ale i tak żadnych więcej zastrzeżeń nie mam.

zgorszony

sposób wynagradzania w tej firmie jest co najmniej dziwny jak nie podejrzany jak kto komu cztery litery liże tak jest nagradzany nie liczy się oddanie długoletni staż czy doświadczenie niby listy do dyra mogą pisać ale żadnego stosunku do listów nie ma pewnie wszystko w koszu ląduje listy powstały żeby na forum nie pisać chyba nie chcą pogarszać tak złej pozycji na rynku ta firma to porażka i to widać po frekwencji nowych pracowników zainteresowanie dość duże po bliższym poznaniu prawie zerowe

Irys
@zgorszony 28.03.2017 18:24

Zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100 proc.

zielony2101

widzę że wiele negatywnych opinii o pani w.k. dziwnie znikło... przykre że tak się rozwiązuje problemy, czyli zamiatając je pod dywan...

gość

muszę przyznać że zakład ten był kiedyś wymarzonym miejscem do pracy nazywał się faber zarobki były nie najgorsze a pracownik był szanowany i ten szacunek odwzajemniał teraz w nowym zakładzie z nazwą HD z roku na jest coraz gorzej zarobki najniższe w okolicy brak szacunku do pracownika ciągła rotacja bo albo nowi pracownicy odchodzą sami nie wytrzymując presji albo zostaje im podziękowane bo nie spełniają wymagań drogie kierownictwo jeżeli wróci szacunek i podniesiecie zarobki myślę ze nie będziecie musieli szukać dobrych pracowników z przysłowiową świecą a stała i zadowolona ekipa zaowocuje efektywnościom i jakościom produktów

Dawnotemu

Ja najlepiej wspominam vvb. Najlepszy dzial pod słońcem. Rb, hmmm w 100% zgadzam sie z powyzszymi postami.

Gość

Po przeczytaniu swojego postu zauważyłam, iż popełniłam błąd w zdaniu . Panie liderki to też wspaniałe koleżanki :)

Gość

Nie każdego przełożonego mierzy się jedną miarą. Ja osobiście mam przyjemność pracować na dziale, którym kieruje wyjątkową kobieta, wspaniała przełożona. Potrafi docenić pracę ludzi na swoim dziale. Zawsze można na nią liczyć. Panie koordynatorki to też wspaniałe koleżanki. Atmosfera na dziale jest bardzo miła. Zarobki mogłyby być wyższe. Szkoda, że ten dział nigdy nie jest brany pod uwagę jeśli chodzi o podwyżki czy jakiekolwiek nagrody. Pracownicy tego działu czują się niedocenieni.

......

Wydaje mi sie ze opinie tych ludzi z nikąd się nie biorą. Poza tym nikt nikogo za darmo nie obraża. Jednak zaslepienie jest tak duże ze Ci biedni pracownicy nie mają szans na progres. Ręce opadają 21 wiek... O jakimkolwiek szacunku nie ma nowy. Jedno wielkie szyderstwo.

Córka Margaritty

Ludzie jesteście nie poważni, jak można człowieka tak mieszać z błotem? Nie podobało wam sie? Ok-zakonczyliscie tam pracę i na tym zakonczyla sie wasza przygoda z Hunter Dauglas a co do W.K ona jest tylko człowiekiem, jest koordynatorem ma swoje zadania i musi sie z nich wywiazywać jak kazdy z nas. Praca dlla mnie jest w porządku a zarobki? Jak na taka prace która nie jest ciężka są ok. Ps zastanowcie sie co piszecie bo nawet nie zdajecie sobie sprawy jak słowami można ranić człowieka. Opinia opinią ale z kulturą. Nie pozdrawiam

Lolka
@Córka Margaritty 23.11.2016 11:16

Właśnie opinie z nikąd się nie biorą . pracujesz w HD to pracuj dalej . nikt nie narzeka na prace a na panią koordynator !!! Wszyscy wiedzą jaka ona jest tylko każdemu zależy na pracy i nikt się nie odezwie !!

zupelnieobcy

Forum sluzy do wydawania swojej opini o pracodawcy, ewentualnych uwagach, tych pozytywnych i negatywnych zarazem! Wiadomo ze krytyke sie ciezko znosi i nikt z nas. tez tego by nie chcial by pisano o nas zle!! Ale doszukiwanie sie lub domyslanie kto i co napisal nie ma najmniejszego sensu, czy w pracy czy na zwolnieniu czy na urlopie czy cholera wie gdzie tam jeszcze sie ktos znajduje! Ludzie gadaja i beda gadac a od zawsze jest wiadome ze anonimowo jest latwiej. Pozdrawiam pracownikow tej firmy i zycze wytrwalosci!

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Widze ze niektorym sie nudzi na zwolnieniu....

Stokrotka
@Pracownik 19.11.2016 11:50

Nie pracuje tam już ponad rok . mam świetna prace, wiec nie martw się o mnie :-)

11

Robic z ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Sam nie raz slyszalem jak nadstawiala nad przelozonymi swoj tylek zeby nie bylo upomniem,zwolnien. Bronila i taka wdziecznosc.....

*
@11 19.11.2016 00:02

Sam?. Slyszalem?? To pewnie jakis facet ktorych u nas malo, ba bardzo malo zeby nie powiedziec jeden na milion!! Wiec pewnie jesli "slyszales" to tylko z opowiadan!

Motylek

Nikt nikogo na sile nie trzyma....

Misia

Pensja w tej firmie szału nie robi. Trochę dziwny system godzin, nadgodzin i niedogodzin ... ale na to nie mamy wpływu. Jak ktoś chce to może startować bo pewnie szukają.

Zostaw opinię o Hunter Douglas Fabrication Sp. z o.o. - Chludowo

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hunter Douglas Fabrication Sp. z o.o.