Mieszkanka10.09.2021 17:36
Dlaczego spółdzielnia nie informuje o tym, że będzie wycinać drzewa, likwidować zieleń i w zamian betonować teren pod parking. Dlaczego nikt nie pyta o to mieszkańców bloku, tylko w czasach gdy głośno wszędzie krzyczy się ogólnie rzecz ujmując o betonowaniu osiedli, właśnie niszczy piękny kawałek zieleni. Do tej pory był to atut Wiejskiej. Zarząd zachowuje się jak ekipa rządząca i tak zrobi jak zechce. Pod oknami będzie parking ze smrodem, ale cóż nikt z nich tu nie mieszka. Parkingów wszędzie brakuje w dobie gdy samochodów przybywa lawinowo (w zdecydowanej mierze starych). Nie jest to powód do budowy kolejnego w tym miejscu. Spółdzielnia zachowuje się jak patodeveloperka -betonować i nie zwracać uwagi na mieszkańców. To w końcu nam zafundują obrzydliwy i szkodliwy teren pod oknami. Z innego tematu o organizacji. Wymieszane są co jakiś czas ogłoszenia typu od godziny 7 do 17 odbędzie się wymiana tego, tamtego i jeszcze czegoś innego. Chyba w Spółdzielni myślą, że tylko oni pracują. Niestety są jeszcze ludzie którzy nie utrzymują się z 500 plus, zasiłków itp. i chodzą również do pracy. Tak ciężko jest znaleźć pracownika w Spółdzielni, który w takich sytuacjach opracuje harmonogram np. podział na klatki. Przecież to nie jest filozofia. Przykład instalacja podzielników ciepła. Biorę urlop i czekam. Nikt nie przyszedł. Dzwonię do spółdzielni i uzyskują informację, że firma instalująca brzydko się zachowała i to teraz jej problem kiedy zainstaluje. Szkoda gadać, nic nie rozumieją, że znowu będę brać wolne. Zaczynam się czuć jak nic nie znaczący tylko mieszkaniec, jakby to moja pensja była opłacana przez mieszkańców a nie zarządzający spółdzielnią.