PW HOBBY

Kobylarnia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 124 ocen.

Opinie o PW HOBBY

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PW HOBBY

Alicja

@gosc1 @Zmiesmaczona jeśli macie zastrzeżenia co do decyzji administratora to proszę o bezpośredni z nim kontakt pod adresem admin@gowork.pl Każdy ma możliwość zgłaszania wpisów, jednak ostateczną decyzję o tym, czy wpis regulamin narusza podejmuje administrator. Nie ma on obowiązku usuwania każdego zgłoszonego wpisu. Jedyną podstawą do usunięcia wpisu jest naruszanie przez niego zasad regulaminu.

anonymous
@Alicja 09.11.2017 09:39
@gosc1 @Zmiesmaczona jeśli macie zastrzeżenia co do decyzji administratora to proszę o bezpośredni z nim kontakt pod adresem ad...

Dziwnym trafem Właściciel PW Hobby bardzo dba o pozory, łącznie z wpisami na forach. Dzień rozpoczyna od odczytania nowych opinii na GoWork. Potwierdzam, praca w Hobby to strata czasu i nerwów, inteligentny człowiek nie powinien nawet zaczynać z Nim rozmowy. Pozory nowoczesnej firmy i folwark z drugiej. Jednym słowem: OMIJAĆ.

ja

szef uwielbia lizusow i sa osoby ktore chodza do niego codziennie byle tylko sie pokazac, podlizac i sprzedac wszystkich byle tylko im bylo dobrze, sa bez wlasnej godnosci. Im mniej robisz tym wiecej zarabiasz, nie warto sie starac szkoda nerwow.

Alicja

Chętnie dowiemy się więcej na temat firmy jako pracodawcy, jednak przypominam o tym, że wszystkich użytkowników portalu obowiązują zasady regulaminu. Niedopuszczalne są m.in. wpisy zawierające treści wulgarne, ordynarne czy też naruszające dobra osobiste. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią: www.gowork.pl/regulamin

Zmiesmaczona
@Alicja 06.10.2017 13:19
Chętnie dowiemy się więcej na temat firmy jako pracodawcy, jednak przypominam o tym, że wszystkich użytkowników portalu obowiąz...

Czyli na prośbę właściciela usunęliście niewygodny wpis!!!!W jaki sposób były naruszone jego dobra osobiste jak ktoś napisał ze jeździ do ciepłych krajów !!??Po co prowadzicie ten portal ????

gosc1
@Alicja 06.10.2017 13:19
Chętnie dowiemy się więcej na temat firmy jako pracodawcy, jednak przypominam o tym, że wszystkich użytkowników portalu obowiąz...

eeeee fajnie ze i moja opinia zostala usunieta, wprost cudnie

SAVAK

Ludzie pracy jest sporo. Praca w P.W. Hobby to strata czasie.

Alicja

@Maciej, czy w takim razie w firmie są szkolenia dla pracowników?

Maciej

Nie ma żadnych świadczeń poza płacowych. Nie dają dofinansowania za dojazdy. Nie ma nic. Sucha pensja. Firma wyciąga z pracownika ile się da.( usunięte przez administratora ). Szkoleń nie ma, a jak są to mało profesjonalne.

Smutek

Kierownik produkcji to masakra, pracowników nazywa tłukami , właściciel firmy mało interesuje się sprawni swoich pracowników ludzi z tzw grupy chronionej.

as

Tacy przedstawiciele handlowi to i tak mają na pewno szanse na dwuskłądnikowe wynagrodzenie, to się nie dziwię, że są tak popularni. Dobre stawki to połowa sukcesu.

159

NIe warto marnować życia na pracę w tej firmie.

kicia

jaka jest praca w hobby?? kierownictwo na produkcji i szef?? jak jest z zarobkami??

Paragon

dobra rada: zawsze udawaj głupka i bądz lizusem to się w tej firmie dobrze sprzedaje :) ...... Lizusostwo tam bardzo w cenie.

Kuba

Szefostwo P.W. Hobby to cyrk.

Andersen

Praca jak praca. Trzeba znać się na robocie. Jedna zmiana. Wypłata zawsze na czas. A malkontentów wszędzie pełno.

Gość

Podobno szukają elekryka-automatyka. Czy ktoś może napisać jak wygląda praca na takim stanowisku.

żarcik

ooo Przemas! witamy na forum, fajna autoreklama pisana językiem ludu:) szkoda że nikt normalny w to już nie uwierzy:)

NIEEEEEE

Jeśli jesteś desperatem, chcesz uświadomić sobie że może być gorzej niż w jakiejkolwiek twojej poprzedniej pracy, jeśli chcesz żeby twoja rodzina liczyła każdy grosz wiedząc że i tak w połowie miesiąca zabraknie ci kasy, jeśli dobrze znosisz mobbing i strach przed wypowiedzeniem wręczonym 5 min przed końcem pracy. Jest to wymarzona firma dla ciebie!!!!! dobra rada: zawsze udawaj głupka i bądz lizusem to się w tej firmie dobrze sprzedaje :)

............

oj wielkie wielkie.....zgadzam się z opinią... ja tez pracowałem jako ph. nie zarobisz nic.chyba ze masz wyrobione znajomości wiadomo za co. jedna wielka klika.nowi nie mają szans. masssakra przez wielkie s

mike

odradzam każdemu prace jako ph w hobby. nie zarobisz, zajezdzisz sie, klienci na tobie wyladuja zlosc za braki w dostawach i jeszcze zaplacisz im za samochod ktory daja ci do uzywania w pracy, a jak pojedziesz gdzies w weekend za miasto od razu dorzca ci to do f-ry. masakra. omijajcie ten dom wariatow duzym lukiem

vit156

Dlaczego tyle jadu w waszych wypowiedziach. Przecież Piotr nigdy nie skrzywdził pracownika, świetnie potrafi motywować pracowników, ponadprzeciętny filantrop i człowiek wielkiego serca. Dzięki niemu nasze pupile mają produkty najwyższej jakości po najniższej cenie. Pozdrawiam wszystkich HOBBYSTÓW

**
@vit156 01.12.2014 19:21
Dlaczego tyle jadu w waszych wypowiedziach. Przecież Piotr nigdy nie skrzywdził pracownika, świetnie potrafi motywować pracowni...

Tak wygląda sytuacja od strony fasady, podwórko zaś jest zaśmiecone i zabagnione.

ja
@vit156 01.12.2014 19:21
Dlaczego tyle jadu w waszych wypowiedziach. Przecież Piotr nigdy nie skrzywdził pracownika, świetnie potrafi motywować pracowni...

hahaha zart

*************

firma masssssssakra !!!!!!!!!!!!!!!1

zorientowany

PH nie ma umowy o prace ani zadnej podstawy zarobku.Jestes na prowizji.Przez pierwsze 2-3 m-ce zrobisz tyle obrotu ze dostaniesz 2%tj od50-70tys ktore zrobisz dostaniesz max 1400zl.Tzn tyle wyjdzie na papierze bo potem obetna tobie prowizje za nie zrobione targety!A sa one w takiej wysokosci ze nigdy ich nie zrobisz!Wiec dostaniesz ok 1500zl!A jestes na wlqsnej dzialalnosci wiec musisz zaplacic zus i podatek.A jestes caly tydzien poza domem i 1000zl ktore daje firma nie starcza na hotele wiec musisz do spania dolozyc ze swojej kasy i cos jesc.Za km przejechane sluzbowym wozem placisz 80gr/km.Absurdalne polecenia od wlasicieli to norma!Kontrhenci zrywaja boki.Liczy sie dla M tylko obrot,nie czlowiek!Licza sie z toba jak robisz kase,w innym razie jestes bezuzyteczny!Bez skrupolow wywalaja nowego po 2-3 m-cach bo nie robi obrotow!A jak ma robic gdy najlepsze rejony opanowane sa pzez klike przydupasow i donosicieli!!Tam jeden drugiego by utopil za kilka stow do obrotu!Podbieranie trasy i jazda nie po swoim tereni(wykorzystujac naiwnosc nowego ph)to norma!!!!M uwielbia wyscig szczurow i podpuszcza na siebie PH wysylajac co chwie rankig obrotow i targetow do wszystkich!!Zeby jeden drugiemu zazdroscil.Nie polecam!!!Nigdy!Omijajcie ich szerokim kolem!!!

****

ha ha ha ta hurtownia skarpet frotte to idealne porównanie. Potwierdzam absurdalne polecenia, które są awykonalne i smieje się z nich cała Polska. A że ich nowy PH nie wykona, to do widzenia. Płacisz nawet za to, ze kamyczek na drodze wpadł na szybę auta i ją zarysował. Przecież to Twoja wina !!!!!!!!!!!!! Płacisz za wszystko. Również NIE polecam tej firmy.

***

PS. Nie na darmo zniknął najbardziej zjadliwy watek o Hobby. Chodzi o to by zrobić wokół siebie dobre wrażenie, potem jak złapie się jelenia zapomnij.

***

Realia są podane wyżej. W rzeczywistości pracujesz na folwarku rodziny (usunięte przez administratora), jak się nie wykażesz możesz szukać innego zajęcia. Wszystko ładnie wygląda do końca pierwszego miesiąca pracy, potem zostaniesz zasypany absurdalnymi poleceniami, które wzajemnie się wykluczają. Zatem jeśli nie jesteś schizofrenikiem i nie masz z tym problemu, startuj! W wozie masz GPSa, możesz zapomnieć o wyrywaniu panienek na pieski. Szkolenie w Niemczech, śmiech. Właścicielom Hobby mentalnie bliżej do hurtowni skarpet frotte, niż do zarządzania dużym przedsiębiorstwem. Zdecydowanie nie polecam, nawet myślenia o aplikowaniu do Hobby.

GOSC

Witam, Mam pytania odnosnie stanowiska przedstawiciela. Czy daja umowę o prace, jaka jest podstawa i ile można wyciągnąć prowizji na początek? Pytam o realia a nie o pretensje.

nowy

Witam. Czy ktoś napiszę jaka tam jest podstawą na rękę? Jak jest z samochodem tzn czy można jeździć po pracy? Czy dają umowę? Czy trzeba założyć działalność? Pozdr.

hmm

miałeś oko:) pojawiło się ogłoszenie o poszukiwaniu przedstawicieli na cały kraj:) ja osobiście firmy bardzo NIE polecam! 1 głodowe stawki 2 fatalna atmosfera( usunięte przez administratora )br /> bardzo kiepski pracodawca...

;)

No bardzo ciekawe. Właściciele Hobby potrafią czytać, albo wreszcie przyniesiono im informacje o kiepskich wpisach. Zniknął jeden cały wątek z najbardziej zjadliwymi opiniami. Widać w tle dużą rekrutację. Nie polecam tej firmy.

gall anonim

Obecnie na magazynie dzieje się o wiele lepiej niż przedtem. Nowy Kierownik jest naprawdę bardzo dobry i przede wszystkim zna się na tym i dba o ludzi( usunięte przez administratora )

Marta

powiem wam tak na kolbach musisz miec układy np;kąpiące nic nie robią chodzą się śmieją ludzi masują a kolbiary muszą wszystko robić wieszają i robią produkcje naprawde mają ciężko no ale brygadzistka z kąpiącymi to koleżanki więc wiecie jak to jest

rumianek

ciekawe co jakiś czas właśnie widzę że pojawiają się ogłoszenia o prace pytanie czy taka duża jest rotacja w hobby? czy tak się rozwija...?dzięki za info pozdrawiam

fse
@rumianek 03.12.2013 16:22
ciekawe co jakiś czas właśnie widzę że pojawiają się ogłoszenia o prace pytanie czy taka duża jest rotacja w hobby? czy tak się...

właśnie co jedyni będą od Vitapolu drudzy od Trixie :0???

magda
@rumianek 03.12.2013 16:22
ciekawe co jakiś czas właśnie widzę że pojawiają się ogłoszenia o prace pytanie czy taka duża jest rotacja w hobby? czy tak się...

praca jak praca ciągły stres na kolbach już wogule trzeba mieć układy jak np kąpiące z brygadzistą mam nadzieje że szef zamontuje tam kamere bo jest coraz gorzej przerabane dostają pieniądze za lenistwo i inni za ciężką prace

uważny

O, widzę, że ktoś tu mocno dba o wizerunek:) tyle tekstu pt" usuniete przez administratora" że nic złego nie można wyczytać o " cudnej" firmie Hobby.A może lepiej zająć się atmosferą w zakładzie a nie mazaniem prawdy w tekstach pisanych przez ludzi?

była

Prawda jest taka, że wszyscy tutaj narzekają i biadolą jak to nie jest w Hobby źle, jakie nie są układy i kto nie jest fauszywy. Ale większość tam pracuje i jakoś nie zamierza odchodzić. Jak w każdej firmie są ludzie i tacy i tacy. Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić i da się pracować. Na duży plus pensja zawsze na czas... JAkby nie patrzeć pracować trzeba wszędzie, a praca lepsza taka niż żadna...

rumianek

nie jestem z kierownictwa....tylko chce wiedzieć bo jestem zainteresowany pracą tam....pozdrawiam i jeśli można proszę o info...

noni

rumianek - 2013-09-13 17:50:30 mam pytanie jak wygląda praca w Hobby w centrali? sekretariat, biura, sprzedaż? opinie o magazynie i przedstawicielach różne...a jak w biurach? też jest taka duża rotacja?pozdrawiamPytanie wygląda jakby zadał je ktoś z kierownictwa!Nieładnie!!!

rumianek

mam pytanie jak wygląda praca w Hobby w centrali? sekretariat, biura, sprzedaż? opinie o magazynie i przedstawicielach różne...a jak w biurach? też jest taka duża rotacja?pozdrawiam

?

Anonim - 2013-09-09 05:15:05 Są jakieś premie uznaniowe/inne w HOBBY Kobylarnia?Oczywiście!Jako nagrodę zostaniesz (usunięte przez administratora).....kiedy doniesie na ciebie " największe ucho" czyli (usunięte przez administratora)................

kwik

Wygląda na to że w tej firmie jest inwigilacja na szeroka skale!Pan (usunięte przez administratora) musi o wszystkim wiedziec.GPS w samochodach, telefonach i jeszcze te zdjęcia!To czego mu nie doniosą to zobaczy sam!Może chciałby zamontować kamere w sypialni pracowników,żeby zobaczyć co robią w nocy, jak nie pracują??

ads

a ktoś wspominał o tym ze co poniedziałek auto ma być umyte i zdjeica auta z data na maila ?:D bo inaczej po premii+ dodatkowo w kazdej chiwli może cie zatrzymac ochrona "np juventus" i sprawdzic co przewozisz :D pozdro

sel

Ok 150 osob,wiekszosc to niepelnosprawni bo to zpchr

rencista

pracowałem w tej firmie parę lat , to co tam się wyrabia to masakra. Jeden "ważniejszy" od drugiego-układy. Pan (usunięte przez administratora)słucha kogo chce np. p. kadrową między innymi (każdego (usunięte przez administratora)...). Tak wyglądało i wygląda w tej firmie. Chore układy które nigdy się nie zmienią póki ta firma będzie istniała. Stanowczo odradzam zainteresowanie nawet tą firmą - to (usunięte przez administratora) dla zdesperowanych bezrobotnych. Dzisiaj pracujesz , jutro wypad a za tydzień dzwonią że jesteś potrzebny. To zajebiście chore podejście do pracownika.

przedstawiciel

1500 na wlasnej dzialalnosci? myslalem ze pracowalem w najgorszej firmie na wlasnej dzialalnosci ale w to to az trudno uwierzyc. a jak wyglada rekrutacja? bo za taka kase to nie wiem czy warto jechac az do bydgoszczy na rozmowe

solei

A myślis,że dlaczego ciągle szukają nowych PH?Chyba za 1500zl na własnej dziłalności, pracując 15 godzin cały tydzień poza domem, z gps w tyłku i ciąglymi pretensjami, pracuje tam desperat!!!Prowizja obcinana za byle (usunięte przez administratora) trasa z bogatymi punktami tylko dla wybranych.Jak nie liżesz tyłka, nie donosisz to nie istniejesz!! Bawcie się jeśli macie siły!!!

przedstawiciel

aktualnie szukają przedstawicieli na całą polskę, może ktoś się wypoiwedzieć jak wygląda konkretnie praca na działalności jako przedstawiciel w tej firmie? warto?

...

Najniższa krajowa + premia - regularnie ucinana za byle co, czasami zupełnie za nic. Nie ma możliwości awansu - mogą co prawda dodać obowiązków, ale pensji już z pewnością nie. Prócz beznadziejnego kierownictwa, atmosferę niszczą jeszcze niektórzy współpracownicy, uprzejmie donoszący na wszystko - takie HOBBY :D I nie dajcie sobie mydlić oczu, wyższymi zarobkami zwiększającymi się w czasie - nic z tego! Częste roszady z godzinami pracy - zwłaszcza na magazynie, gdzie od pół roku pracuje się po 10-11 godzin dziennie, 4 dni w tygodniu, a piąty oczywiście 8 godzin no i czasami chodzili w soboty na kolejne 8... Na produkcji to samo - co jakiś czas zapraszamy na 1 zmianę, potem na kilka dni na dwie zmiany po to, żeby potem uruchomić trzy zmiany... Nie wspominając już o przerzucaniu z działu na dział...

loom

nie przesadzaj. Jeszcze nigdy nie słyszałam żeby ktoś w Hobby tracił premie lub miał ucinane prowizje. (usunięte przez administratora)prowadzi firmę PRZYJAZNĄ PRACOWNIKOWI!!!!!!!! ....ALBO przyjazną Sobie, ale przecież to wszystko jedno

smutna prawda

Ha ha, impreza?Jak sobie sami zapłacicie, tzn dziewczyny nie dostana premii a przedstawicielom obetnie prowizje! I kasa na festyn jest!!!

zorientowany

Podobno będzie festyn pracowniczy w tym roku ;-) Grill muzyczka tańce i te sprawy... Ktoś potwierdzi ?

noom

Kontrahenci znowu dostaną zawrotu głowy!Kolejny przedstawiciel i potem kolejny....Jak życ.............., jaki zaufac.......???

boom

Cyba nie ma takiej potrzeby!Po miesiącu lub dwóch część z nich odejdzie , jak zobaczą swoją wypłatę!!

Zostaw opinię o PW HOBBY - Kobylarnia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PW HOBBY