Dax Cosmetics

• Mlądz
  • Golice
  • Pęclin

3. Opinie o pracodawcach Wiązowna
  5. Opinie o Dax Cosmetics Sp. z o.o.

Opinie o Dax Cosmetics Wiązowna

Nie przegap nowości o Dax Cosmetics Sp. z o.o.!

Inka

26.01.2020 18:21

Pracuję w Dax od kilku lat ,jest bardzo fajna atmosfera, ludzie są pomocni i życzliwi.Dobra kasa i benefity. Przez te kilka lat dużo się nauczyłam i rozwinęłam w kierunku,ktory mnie interesuje.Bardzo polecam jeśli ktoś szuka pracy na dłużej????
    kaaara

08.03.2019 14:57

Asystentka Zarządu dlatego znam ta firme od strony każdego działu

Nowakowski

06.02.2026 12:29

Witam , jakie jest zdanie pracowników I byłych wspolpracowników o Dyrektor Sprzedazy I Eksportu?
    #SpecjalistaDsSprzedazy

ReviewModeratorIcon
    Kajetan

16.10.2025 09:31

W którejś z opinii czytałem, że niektórzy pracują nawet do emerytury. W ogłoszeniach też mają wpisane, że umowa o pracę co się chwali. Standardowo się czeka na tą na stałe czy może można szybciej ją dostać jak ktoś się wykazuje?

BezZłudzeń

21.10.2025 22:49

Firma ma obecnie poważne braki kadrowe. Każda osoba, która potrafi i chce pracować, z pewnością znajdzie tu zatrudnienie. Niestety, praca jest bardzo ciężka i często niedoceniana. Pracownicy bywają traktowani przedmiotowo – zdarzają się nagłe zmiany harmonogramu pracy czy przenoszenie na inne stanowiska bez wcześniejszej informacji. To wszystko prowadzi do dużego zmęczenia psychicznego i fizycznego. W ostatnim czasie odeszło wielu doświadczonych pracowników, którzy przepracowali w firmie ponad 20, a nawet 30 lat. Część z nich była już niedługo przed emeryturą, a mimo to zdecydowali się odejść i szukać pracy poza firmą. Umowę na czas nieokreślony można dostać nawet po okresie próbnym, choć nie wiem, jak wygląda to obecnie. Niestety, mam wrażenie, że firma staje się miejscem pracy głównie dla osób, które nie mają innych perspektyw zawodowych.

Hrhr

25.10.2025 15:01

Ja po umowę na czas próbny, miałam dostać umowę na rok, a po niej na czas nieokreślony. Kiedy przyszedł ten moment i miesiąc przed końcem umowy pytałam, kiedy dostanę kolejna, usłyszałam, że firma jeszcze nie podjęła co do mnie decyzji. I tak w każdym tygodniu. Dzień przed końcem umowy otrzymałam kolejna, ale znów tylko na rok i bez obiecanej wcześnie podwyżki. Kolega miał jeszcze bardziej żenującą sytuację, bo jako trzecią umowę otrzymał umowę na pół roku też dwa dni przed wygaśnięciem ówczesnej. Nie podpisał. Firma jest niesłowna, nie przejawia podstaw szacunku wobec pracowników. Zresztą branża wymienia ją jako jedna z gorszych.
    Duchnowska

04.08.2025 16:21

Praca w tej firmie to przygoda pełna zaskoczeń, niczym w dobrze napisanej powieści. Można tu spotkać prawdziwych mistrzów: dyplomatycznych zaklinaczy rzeczywistości, specjalistów od selektywnego widzenia problemów oraz wybitnych ekspertów w dziedzinie „równych zasad dla każdego, ale każdego trochę inaczej”. Atmosfera? Zdecydowanie unikalna. Na przykład niektórym udaje się pracować zdalnie, innym – cóż, można pomarzyć. Awans? Dostępny dla tych, którzy opanowali grę w HR-owe kalambury – im więcej gestykulacji i uśmiechu, tym lepsza premia. Rzetelna praca bez fanfar? Doceniana... głównie przez brak pochwał i wzmożoną analizę twojego stylu pracy, służbowych kontaktów, zwolnień lekarskich czy innych podobnych. Kultura organizacyjna to esencja nowoczesności z lekkim aromatem minionej epoki. Wszystko działa jak w zegarku – takim sprzed wojny, który czasem chodzi do tyłu. W ramach dbałości o dobrostan pracownika stworzono np. piękny zielony teren, który można podziwiać zza szyby. Spacer? Oczywiście! Codzienny rytuał do ogrodzonego parkingu – świetny na krążenie. Czułość firmy wobec swoich pracowników objawia się też w subtelnych gestach – np. premiując dział handlowy miejscem pod drzwiami, by reszta miała czas na przemyślenia w drodze z odleglejszego parkingu. Podwyżki? A po co. W końcu inflacja sama w sobie jest wystarczająco motywująca. A jak ktoś czuje się przeciążony psychicznie, to zawsze może poszukać wsparcia... poza firmą. Bo tutaj, w przypadku naprawdę trudnych sytuacji, wyznaje się zasadę, że milczenie jest złotem. Słowem – firma jak z japońskiej przypowieści: uśmiech obowiązkowy, problemy zamiatane starannie pod dywan, a echo odbijające się od ścian często mówi więcej niż jakakolwiek oficjalna komunikacja. Polecam każdemu, kto marzy o pracy, w której absurd to drugie imię, a ironia to narzędzie przetrwania.
    tragikomediks

13.08.2025 10:33

Pracuję w dziale produkcji i magazynu i chciałbym przedstawić punkt widzenia zespołu, który w pełni podziela zgłaszane wcześniej uwagi. W naszej ocenie organizacja i planowanie pracy często mają charakter życzeniowy — decyzje zapadają bez realnego uwzględnienia doświadczenia i głosu pracowników z wieloletnim stażem. To powoduje rosnącą frustrację, zwłaszcza kiedy bywa, że nowo zatrudnione osoby otrzymują korzystniejsze warunki niż ci, którzy przyczyniali się do funkcjonowania firmy przez lata. Praca w produkcji i magazynie jest fizycznie wymagająca, a dodatkowo obciążana nieoptymalnymi rozwiązaniami organizacyjnymi. Przykłady to sytuacje, gdy jeden operator ma obsługiwać dwie maszyny jednocześnie lub magazynierom przydzielana jest nadmierna liczba zadań w krótkich odstępach czasu — dotyczy to zarówno magazynów zaopatrzeniowych, jak i magazynu wyrobów gotowych. Często zadania realizowane są „na ostatnią chwilę”, co zwiększa stres i ryzyko błędów. Relacje w zespole generalnie są dobre, jednak presja i sposób organizacji pracy powodują osłabienie więzi. Wiele osób z długim stażem rezygnuje z pracy, gdyż „rozwój zawodowy” coraz częściej oznacza po prostu przejmowanie większej liczby obowiązków na stanowiskach, na które trudno znaleźć kandydatów. Mimo odejść ilość pracy nie maleje — wręcz przeciwnie — co prowadzi do przemęczenia pracowników produkcji, kontroli jakości i magazynu. Pomimo wysiłków zespołu wsparcie organizacyjne ze strony firmy pozostaje minimalne. Częste, nagłe przesunięcia pracowników między stanowiskami i zmianami grafików wprowadzają chaos i utrudniają planowanie. Zdarza się, że działania dyscyplinujące jednego pracownika przerzucają ciężar obowiązków na innych, co w przeszłości miało poważne konsekwencje dla zdrowia i życia niektórych osób. Ponadto niższa kadra kierownicza bywa krytykowana publicznie w sposób podważający jej autorytet, nawet jeśli nie ponosi odpowiedzialności za systemowe problemy — to demotywuje i utrudnia sprawne zarządzanie. Odnotowaliśmy także przypadki, gdy pracownicy odchodzili po odmowie obsługi urządzeń, do których nie mieli wymaganych uprawnień; w takich sytuacjach wsparcie ze strony firmy było niewystarczające. Rotacja pracowników jest wysoka, a duży udział zatrudnienia przez agencje utrudnia budowanie stabilnego, zaangażowanego zespołu. W zakresie wynagrodzeń zauważalne są pojedyncze podwyżki dla najniżej zarabiających oraz premie dla produkcji, jednak ich wysokość (3–5% zamiast obiecywanych 25%) nie ma znaczącego wpływu na domowy budżet pracowników. Po stronie plusów warto wymienić terminowe wypłaty, programy socjalne (karty medyczne, sportowe) oraz jednorazowe inicjatywy (np. paczki z wyrobami), które zostały docenione, choć miały swoje ograniczenia (krótki termin przydatności produktów). Organizacja parkingu poprawiła bezpieczeństwo na terenie zakładu — kilkuminutowy spacer do samochodu nie stanowi istotnej uciążliwości i nikt nie oskarża nikogo o kradzieże. Podsumowując — największe problemy to: brak realnego uwzględniania opinii doświadczonych pracowników, nadmierne obciążenie obowiązkami przy niewystarczającej liczbie rąk do pracy, chaotyczne i nagłe zmiany w organizacji zadań, brak stabilności kadrowej oraz niewystarczające wsparcie przy zadaniach wymagających specjalistycznych uprawnień. Pomimo pozytywów w postaci świadczeń socjalnych i terminowych wypłat, codzienna rzeczywistość wymaga znaczących usprawnień organizacyjnych, aby poprawić warunki pracy, motywację i stabilność zespołu.
    Aj Tam Tam Tam

05.07.2025 10:07

Dzień dobry, jak pracuje się w DAX, czy jest stabilnie, jaka atmosfera? Kadra zarządzająca, niższego jak i wyższego szczebla jest w porządku? Czy prawdą jest, że do DAX ciężko jest się załapać na etat?, bo na jedno stanowisko jest po kilkanaście osób?
    Yogi

10.07.2025 08:49

Praca w Dax Cosmetics, szczególnie w działach produkcji i magazynu, charakteryzuje się stosunkowo stabilnym zatrudnieniem. Dla osób zaangażowanych, sumiennych i rzetelnych istnieje realna szansa na długoterminową współpracę, często trwającą aż do emerytury. Warto jednak zauważyć, że firma odczuwa stałe zapotrzebowanie na nowych pracowników. Może to świadczyć o pogłębiających się problemach kadrowych, wynikających zarówno z rosnącej liczby zadań, jak i ze zmieniającego się stylu zarządzania. Atmosfera pracy bywa trudna – tempo, presja oraz sposób kierowania zespołami mogą stanowić spore wyzwanie. Kultura organizacyjna w niektórych obszarach odbiega od nowoczesnych standardów współpracy i otwartej komunikacji. Opinie na temat kadry zarządzającej są podzielone. Na niższych szczeblach można spotkać osoby wspierające i zaangażowane w rozwój zespołu, jednak na wyższych poziomach struktury firmy częściej występują problemy z komunikacją i koordynacją działań. Ma to wpływ na morale, efektywność pracy oraz ogólną chęć dalszego pozostania w organizacji. Proces rekrutacyjny wiąże się z dość wysokimi wymaganiami – oczekiwane są doświadczenie zawodowe, znajomość branży oraz gotowość do długoterminowej współpracy w dynamicznym środowisku pracy. Aktualnie firma posiada dużą liczbę wakatów, zwłaszcza w działach produkcyjnych i magazynowych – a liczba ta nadal rośnie, co jest związane z rotacją pracowników.
    Na skraju wytrzymałości...

17.07.2025 00:29

Aktualnie to co miesiąc po kilka osób z różnych działów składa wypowiedzenia. W miarę stabilnie jest chyba tylko w laboratorium, ale tam panie pracujące wyglądają na umęczone i całkowicie zjechane, ale to chyba kwestia zbyt małej ilości osób zatrudnionych. Kontrola jakości też się trzyma, ale wszystkie problemy tej firmy są zrzucane na nich i widać że tam braki w zatrudnieniu też powoli wychodzi. Z produkcji każdy kto nie jest na wypowiedzeniu i nie jest świeżym pracownikiem to głośno mówi że szuka pracy. Planowanie produkcji praktycznie nie istnieje. (usunięte przez administratora) Dział księgowości rozpadł się całkowicie, a dodam że był to naprawdę stały zespół.(usunięte przez administratora) a marketing to praktycznie 4-5 osoby na przypomnę 6brandow. (usunięte przez administratora)

27.05.2025 11:59

Na początku maja zostałem zaproszony na rozmowę rekrutacyjną online. Spotkanie trwało około 40 minut – przebiegło w miłej atmosferze, a rekruterka zadawała konkretne pytania i przedstawiła podstawowe informacje na temat firmy. Na zakończenie rozmowy zostałem poinformowany, że niezależnie od wyniku, otrzymam informację zwrotną w ciągu 1,5 tygodnia. Niestety, mimo upływu prawie miesiąca, nie dostałem żadnej odpowiedzi – ani mailowej, ani telefonicznej. Taki brak kontaktu po wcześniejszej deklaracji uważam za przejaw braku profesjonalizmu. W moim doświadczeniu, inne firmy, do których aplikowałem, zawsze dotrzymywały takich zobowiązań, szczególnie gdy były one jasno zakomunikowane podczas rozmowy. Jeśli komuś zależy na rzetelnym i sprawnym procesie rekrutacyjnym, to niestety moje doświadczenie z tą firmą było rozczarowujące.
    Byłem Widziałem I poszedłem

04.06.2025 22:15

Jakiś czas temu byłem na rozmowie, posłuchałem pogadaliśmy o cv moim ( dwie panie prowadziły) problem z operatorami usłyszałem Straszny jest i odebrałem to tak jak po zatrudnianiu mojej osoby mam ich znaleźć i namówić i nie dwóch trzech a więcej..tak to odebrałem..potem kwestią ceny za pracę to jak powiedziałem, yo usłyszałem "ale to z premia " ja ze nie bez plus premia to mieli się odezwać ale może ten ich "żart premiowy" zaważył pewnie
    Pola

29.05.2025 20:05

Moje doświadczenia z pracą w tej firmie były niestety bardzo trudne. Odniosłem wrażenie, że atmosfera wewnętrzna jest silnie hierarchiczna, a styl zarządzania nie sprzyja otwartości, kreatywności ani samodzielnej inicjatywie. Osoby wykazujące się pomysłowością i chęcią wprowadzania zmian często spotykają się z brakiem zrozumienia lub wręcz niechęcią. W strukturach kierowniczych dominuje raczej model wzajemnego poparcia niż merytoryczna ocena kompetencji czy działań. W moim odczuciu brakowało transparentnej komunikacji, realnego wsparcia ze strony przełożonych oraz kultury feedbacku, która budowałaby motywację i poczucie wartości u pracowników. Zdarzały się sytuacje, które mogły być odbierane jako wywieranie presji psychicznej, co nie sprzyjało zdrowemu środowisku pracy. Niestety, niektórzy pracownicy byli promowani niekoniecznie za kompetencje, lecz za umiejętność wpasowania się w wewnętrzne układy. Uważam, że firma ma potencjał, ale wymaga gruntownych zmian w podejściu do zarządzania ludźmi i budowania kultury organizacyjnej opartej na szacunku, zaufaniu i konstruktywnym dialogu.
    Balans

28.05.2025 21:00

Negatywna opinia – brak dialogu i szacunku ze strony kadry zarządzającej Z przykrością muszę wystawić negatywną opinię na temat pracy w tej firmie. Jednym z głównych problemów jest brak szacunku wobec pracowników – zarówno w codziennej komunikacji, jak i podczas trudniejszych sytuacji zawodowych. Pracownicy nie mają realnej możliwości wyrażenia swojego zdania czy przedstawienia argumentów – wszelkie próby dialogu są ignorowane lub spotykają się z protekcjonalnym podejściem ze strony dyrektorów. W dyskusjach nie liczy się merytoryka, a jedynie hierarchia – decyzje są podejmowane na podstawie stanowiska, a nie racjonalnych argumentów. Brakuje otwartości, partnerstwa i elementarnego wsparcia, które powinno płynąć z góry. Taka atmosfera skutecznie zniechęca do zaangażowania i rozwoju w strukturach firmy. Szkoda, bo przy odrobinie chęci ze strony kadry zarządzającej można by stworzyć środowisko, w którym ludzie chcą pracować, a nie tylko przetrwać kolejny dzień
    LENIWEOKO

24.05.2025 21:40

Jeśli chodzi o zarządzanie firmą oraz traktowanie pracowników odnośnie doceniania kwalifikacji oraz starania się w pracy można powiedzieć krótko żenada .
    Jan

21.05.2025 22:19

Przykro się patrzy na to co się obecnie dzieje w firmie. Od kilku miesięcy sypią się wypowiedzenia od pracowników każdego działu, głównie produkcji i operacji. Odchodzą zaangażowani wieloletni pracownicy, którzy przez lata inwestowali swój czas w rozwój organizacji i nie dlatego, że chcą tylko są do tego zmuszani poprzez brak szacunku ze strony kadry dyrektorskiej, coraz większe wymagania nie do spełnienia, obcinane premię, brak podwyżek. A wypowiedzi kadry kierowniczej śmiało można by zgłosić do Państwowej Inspekcji Pracy. Kilka lat temu z czystym sumieniem poleciłbym firmę każdemu, dziś nie życzę takiej pracy nawet najgorszemu wrogowi.
    Arkadiusz

22.05.2025 13:22

Gratuluję że ktoś w końcu napisał (usunięte przez administratora)opinie. Może jak już większość operatorów się już zwolni to może ktoś się dopatrzy i w końcu skaczą się rządy P.(usunięte przez administratora) Wtedy chętnie wrócę bo jako technik TUR miałem tam sporo jeszcze pomysłów do wprowadzenia. Ogolnie to przestrzegam chętnych na stanowisko technika firmę omijajcie z daleka
    Miki

23.05.2025 17:34

Hahaha, a wy dalej swoje, pracowałem na produkcji kilka miesięcy, odszedłem niedawno, nikt mnie nie chciał uczyć a jak hciałem cos zrobic to mowili nie tak szybko, jak my zrobimy za szybko to druga zmiana bedzie musiala robic szybskiej a po co. biała sala chce rzadzić cala produkcja. magazyn spoko ludzie, kasa na czas, z premiami roznie ale zawsze jakies byly
    Amadeo

23.05.2025 13:43

Kalina

22.05.2025 18:46

Gdy zobaczyłam opinie w internecie postanowiła i ja dodać kila słów od siebie Szanowni Państwo, Niniejszym chcemy wyrazić nasze głębokie zaniepokojenie i niezadowolenie związane z zachowaniem oraz sposobem zarządzania przez obecnego (usunięte przez administratora) Od dłuższego czasu obserwujemy rażący brak szacunku, niekompetentne podejście do ludzi oraz decyzje, które demotywują pracowników i negatywnie wpływają na atmosferę pracy. Z przykrością stwierdzamy, że: Pracownicy są regularnie ignorowani, lekceważeni i traktowani z góry. Wszelkie uwagi dotyczące organizacji pracy czy warunków są bagatelizowane lub całkowicie pomijane. Panuje atmosfera zastraszenia i braku zaufania, co skutkuje masowymi odejściami doświadczonych pracowników. Pomimo licznych sygnałów i rotacji kadry, osoby odpowiedzialne za ten stan rzeczy nie wyciągają żadnych wniosków ani nie podejmują działań naprawczych. Uważamy, że dalsze ignorowanie sytuacji przez osoby pełniące funkcje kierownicze prowadzi firmę – z wieloletnią tradycją i dobrą opinią – w kierunku poważnego kryzysu kadrowego, produkcyjnego i wizerunkowego.
    Zofia

22.05.2025 18:19

W ostatnim czasie doświadczyliśmy wielu sytuacji, w których odnoszono się do nas w sposób nieprofesjonalny, lekceważący, a niekiedy wręcz (usunięte przez administratora). Przejawy braku szacunku ze strony kadry zarządzającej nie tylko podważają nasze kompetencje zawodowe, ale również mają negatywny wpływ na atmosferę pracy, zaangażowanie i samopoczucie pracowników. Zachowania te objawiały się m.in.: ignorowaniem naszych uwag i zgłaszanych problemów, brakiem konstruktywnego dialogu oraz jednostronną i arbitralną komunikacją, publicznym krytykowaniem i podważaniem autorytetu pracowników, przedmiotowym traktowaniem nas jako siły roboczej, a nie jako ludzi i współtwórców sukcesu firmy. Uważamy, że każdy pracownik zasługuje na traktowanie z godnością, szacunkiem i uznaniem dla jego pracy. Tego rodzaju standardy powinny być nie tylko deklarowane, ale przede wszystkim przestrzegane w codziennym funkcjonowaniu organizacji.
    Nowicjusz 2025

05.02.2025 19:13

Pytania do osób z produkcji, jak wygląda praca fizyczna na produkcji w lutym 2025 czy jest do mocno fizyczna czy znośna???.Kierowictwo wspiera pracowników czy może tylko oczekuje rezultatów nie licząc się z poradami/uwagami ludzi pracujących w danym obszarze?? Oraz czy wypłacane premie i podwyżki są warte angażowania się w tej firmie Chciałbym otrzymać świeże informacje. Podzielicie się proszę waszymi opiniami
    Kira

30.03.2025 10:27

Tutaj nikt pracowników nie wspiera , liczy się ilość a nie człowiek.
    Alicja

22.02.2025 22:08

Cześć, czy ktoś pracuje zdalnie w tej firmie? Oferują taki tryb,np w obsłudze Klienta czy infolinii?
    Arkadiusz

30.12.2024 18:19

Witam .Co można powiedzieć o poracodawcy przez te 3 lata współpracy .Dość dużo .Jeszcze w pazdzierniku nie myslałem o zmianie pracy .Zmiana kierownictwa,wprowadzenie nocnych zmian ,brak dodatkowych płatnych nadgodzin oraz coraz to mniejsza premia .Przyszedłem do tej firmy bo była praca na dwie zmiany ze wzglegu na moje problemy zdrowotne . Teraz niestety "Chcemy , aby wszyscy pracownicy działu byli traktowani tak samo i pracowali zgodnie z potrzebami organizacji" -info od Pana dyrektora . Czyli co firma we mnie zainwestowała uczyłem sie tych maszyn przez ten czas . I to ze nie moge pracowac w nocy przekresliło mnie w tej firmie. Tak to ja złożyłem wypowiedzenie umowy o prace . Nie chciałem byc cieżarem dla organizacji

24.10.2024 20:02

Witam, dużo tu negatywnych opinii o marketingu. Jaka jest obecnie sytuacja? Czy dlatego jest zmiana w trade marketingu?
    Maxi

26.10.2024 14:33

Spokojnie, to stanowisko akurat nie podlega pod dyrektor marketingu, więc masz szczęście. Niestety wobec dziewczyn z marketingu stosowana jest często (usunięte przez administratora). Ich zdanie się nie liczy, ciagle są krytykowane i pouczane, nie maja żadnej decyzyjność. Zreszta pani dyrektor tez nie potrafi podjąć żadnej decyzji, ciagle zmienia zdanie, przez co inne działy tez maja utrudniona prace. Ogólnie firma jest ok, ludzie są świetni, ale marketing to (usunięte przez administratora)

24.10.2024 19:59

Witam, jaka jest obecnie atmosfera w firmie? Dużo tu negatywnych opinii o marketingu. Czy stad jest zmiana na stanowisku Trade Marketing Manager?
    MA

19.09.2024 18:09

Podobno zatrudnili dyrektora generalnego. Ciekawe czy zrobi tam porządek. Ludzie fajni, ale kadra zarządzająca to porażka. Dyrektor marketingu chyba najgorsza, bo potrafi swój zespół doprowadzić do płaczu.
    Niezadowolony klient

06.07.2024 13:05

Beznadziejna firma, gorzej być nie może, jakość produktów: najgorszy (usunięte przez administratora) Nie polecam, trzymać się z dala od czegoś takiego. Nie, nie nie, nie
    Kik

22.02.2024 09:44

Jak wyglada praca na magazynie ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Dax Cosmetics?

Kontakt - Dax Cosmetics Sp. z o.o.

Spacerowa 18 05-462 Wiązowna

KRS:0000020589

Branża główna: Kosmetyki

25.07.2023 11:30

W jaki sposób są weryfikowane są umiejętności kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej w Dax Cosmetics Sp. z o.o.?
    Dax Cosmetics Sp. z o.o.

25.07.2023 16:12

Dzień dobry, Proces weryfikacji umiejętności kandydata w Dax Cosmetics, uzależniony jest od stanowiska na które aplikuje, z reguły jest to proces dwuetapowy, pierwsze spotkanie jest online, drugie stacjonarnie w siedzibie firmy, wówczas weryfikowane są również umiejętności praktyczne kandydata. Gdyby pojawiły się pytania dotyczące konkretnego procesu rekrutacyjnego, który właśnie prowadzimy, zapraszamy do kontaktu.
    Słabiutko

25.03.2023 10:09

Niestety nie polecam pracy w Dax, marne zarobki a wymagania spore. Stanowiska kierownicze obejmowane przez osoby bez kompetencji, przez co w firmie panuje jeden wielki chaos a atmosfera wprowadzana przez kadrę zarządzającą mocno toksyczna. Brak perspektyw na lepsze zmiany i rozwój, lepiej uciekac. Zdolni ludzie marnują tu swój potencjał.
    Słabiutko

09.05.2023 09:23

Dobre pytanie, na pewno trzeba lubić się z wyższym kierownictwem, dzielnie znosić humorki i dziwne pomysły a to nie lada sztuka...

15.04.2023 11:01

Czy w Dax Cosmetics Sp. z o.o. możliwa jest wypłata wynagrodzenia w częściach, częściej niż raz w miesiącu?
    ELO

09.05.2023 09:21

Nie ma takiej opcji

09.07.2022 11:06

Czy pracownicy Dax Cosmetics Sp. z o.o. mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?

15.07.2022 22:52

Nie ma integracji wewnątrz firmowych

03.01.2023 20:36

Bo nie są organizowane, po prostu. Atmosfera w zależności od działu, w jednym lepiej w innym gorzej :)

12.12.2022 16:14

Niestety pracownicy na stanowiskach kierowniczych bez kompetencji do ich wykonywania. Brak elementarnej wiedzy dotyczącej funkcjonowania produkcji, procesów produkcyjnych, co ile czasu zajmuje oraz podstaw kodeksu pracy. Premie przyznawane w sposób losowy, w zależności co się Panu Dyrektorowi podoba. KPI wobec pracowników co roku podwyższane, bez znaczących zmian w ciągu produkcyjnym, ani usprawnień technologicznych
    Wąski

07.11.2022 01:12

Od początku. Przyszedłem z firmy kosmetycznej do kolejnej firmy kosmetycznej jako mechanik maszyn. Rozmowa kwalifikacyjna w porządku. Lecz tu już kończy się pozytyw. Pierwszy dzień - przełożony miał mi pokazać jak ustawia się maszyny ponieważ okazały się bardzo skomplikowane niż w mojej poprzedniej pracy kosmetycznej. Zostałem postawiony - " Masz maszynę to ustawiaj a ja ciebie zostawiam ". No halo pierwszy dzień w pracy, jak mam to zrobić. Nie zapomnę gdy musiałem chodzić i pytać się kobiet jak mam to zrobić a i tak wszystko nie wiedziały. No i ciągle chodzenia do przełożonego żeby znalazł dla mnie czas i pokazał jak w końcu to zrobić, tak przez dobre kilkanaście dni. Postanowiłem że zrezygnuje, nie zapomnę jak dzwonili do mnie z firmy " pośredniczej " którzy prosili żebym został i która zapewni mi osobę " Mentora " śmiechu warte, nie było przecież nikogo z mechaników.

10.02.2022 10:24

Czy Dax Cosmetics Sp. z o.o. ma ściśle ustalone godziny pracy?

21.04.2022 19:50

Tak, godziny pracy są odgórnie narzucane

15.07.2022 22:53

tak
    Kombucha

05.07.2022 13:46

Po dwoch rozmowach kwalifikacyjnych brak jakiejkolwiek informacji zwrotnej.
    Kombucha

06.07.2022 12:36

Rekrutowany bylem na stanowisko zakupowca, same rozmowy w milej atmosferze, pytania o doświadczenie, analogiczny proces w aktualnej firmie itp. Na koniec oczywiście gadka ze niezaleznie od wyniku rozmowy skontaktuja sie aby przekazac informacje... I prawdę mówiąc gdyby nie to to pewnie mialbym dobre zdanie o tym procesie, ale takie traktowanie kandydatow na zasadzie nie musimy dawac feedbacku bo i tak cie odrzuciliśmy jest niskie i pokazuje zwyczajny brak szacunku.
    Pozytywka

08.06.2022 21:32

Co myślicie o pracy na magazynie, tam się coś zmieniło ostatnio?

30.07.2020 13:09

może pora pomyśleć o zmianach w kierownictwie wyższego szczebla działu który powinien być motorem firmy.... Tu potrzebna jest osoba decyzyjna, nie ktoś kto unika odpowiedzi na istotne pytania stawiane przez podległy personel odpowiadając na te z którymi nie wiąże się żadna odpowiedzialność. W końcowym efekcie decyzja podejmowana jest przez zarząd... ale czy o to na prawdę chodzi??? Jaki jest efekt.... chyba większość współpracowników z pozostałych działów to widzi ... nawet najprostsze zadania przeciągają się w czasie .... A było tak pięknie,.... naście miesięcy temu...
    ja tu tylko sprzątam

26.04.2022 13:14

Chciałbym zapytać czy człowiek o którego chodzi, to osoba kierująca produkcją od kwietnia 2019, która jakoś niedawno (koniec 2021/początek 2022) skończyła współpracę w firmą?

12.05.2022 09:39

tu się nie wypowiem, ale dział odpowiadający za kreowanie wizerunku firmy i wdrożenia nowych produktów to.......

04.05.2022 19:04

Praca w Dax Cosmetics w sprzedaży w rynku tradycyjnym to parodia uczciwości rozliczeń, w zależności w którym regionie się znajdziesz.
    byly

07.11.2021 21:03

stary kierownik HR byl spoko. gdzie sie podzialy te czasy. Szef logistyki, szef hr, nawet sprzedz inaczej wygladala.
    znajomy znajomych

02.02.2022 22:23

polski lad nie jest wina pracodawcy, wiec traci kazdy od produkcji na prezesa. infllacja tez nie jest wina firmy.
    Frodo

02.04.2022 18:54

Stara gwardia uciekła teraz została nie korporacja a tylko kurnik. Firma długo nie pociągnie ludzie uciekają . Zarobki poniżej średniej w okolicy a wymagania bardzo duże.
    Jula

21.10.2020 22:30

Pracuje w DAX od ponad 5 lat i generanie polecam. Wiadomix, zdarzają się gorsze i lepsze dni. Szef ciśnie ale bez przesady, pensja na czas i premie pomimo korony są.
    x

02.12.2021 12:52

wpisy są tworzone przez HR
    Stanley

09.02.2022 01:28

Bo to opinia słupa

31.10.2021 10:11

17.11.2021 21:53

placa na czas, nie ma obaw.
    były pracownik

30.08.2021 18:59

firma w której można się dużo nauczyć.

30.08.2020 10:15

Jak szefostwo w Dax Cosmetics Sp. z o.o.? Spoko traktują ludzi?
    sama prawda

07.03.2021 11:36

To się ucz, żeby zastąpić panią dyrektor jak jesteś taka cwaniara. Czerwony dywan dla Pani przygotować przed wejściem na produkcję? Denerwuje mnie takie kłapanie. Dowiedz się w czym jest lepsza i ją zastąp jak masz ikrę. Jak nie, to idź grzecznie do pracy lub ją zmień.
    Chętna do wyjaśnienia

17.08.2021 15:06

Tylko... nie wiadomo gdzie i czego się uczyc bo dyrektor slabo wyedukowana !

21.07.2021 11:49

Na jakie benefity można liczyć w Dax Cosmetics Sp. z o.o.?
    wowo

31.07.2021 11:40

(usunięte przez administratora) Są tylko wymagania typu dlaczego tak mało. Organizacja pracy poniżej krytyki. Na konfekcji strasznie ciasno obijamy się o siebie i o dostawę opakowań na linię konfekcyjną

02.08.2021 08:15

@pytanie Szanowni Państwo, Firma Dax Cosmetics oferuje swoim Pracownikom szeroki pakiet benefitów takich jak: ubezpieczenie medyczne, ubezpieczenie na życie, kartę Multisport, świadczenia z funduszu socjalnego takie jak: "bony" na święta czy organizowanie wypoczynku dzieci. Dodatkowo Pracownicy mogą skorzystać z 30% zniżki na kosmetyki firmowe. Pozdrawiamy, Zespół HR Dax Cosmetics

18.03.2021 12:54

no cóż, spory ruch kadrowy ostatnio, szkoda, szkoda.... bo odchodzi coraz więcej wartościowych ludzi
    Zuzia

29.05.2021 20:26

I będzie jeszcze większy????
    pupilek

09.03.2021 16:33

Az niemiło się robi gdy czyta się te wszystkie "goworkowe" opinie. Klienci się żalą-masakra! Ja napiszę tylko, że miałam "nieprzyjemność" brać udział w rekrutacji. Panie wypytały o wszystko, w trakcie rozmowy śmiały się ze mnie. Zbyt dobrym jestem psychologiem by pewnych rzeczy nie dostrzec...Wpadka na całego. Cieszę się, że się tam nie dostałam, choć tego nie wiem , jedynie się domyślam. Pani się zarzekała ,że zawiadomi, nawet gdy odpowiedź będzie negatywna. Żadnego info. Bardzo nieprofesjonalnie. W sumie to nie chce się nawet pisać. Żenujący jesteście! Po prostu!
    Arletta

24.05.2021 09:54

Ciekawe rzeczy opowiadasz, ja pomimo negatywnego rezultatu rekrutacji dostałam info.

11.04.2021 11:05

Czy Dax Cosmetics Sp. z o.o. organizuje staże dla studentów?
    Dax Cosmetics Sp. z o.o.

19.04.2021 09:46

@Pytanie Szanowni Państwo, Firma Dax Cosmetics organizuje praktyki studenckie, najczęściej w ramach współpracy z uczelniami, jednak z uwagi na panującą pandemię i dbałość o bezpieczeństwo naszych pracowników, te działania zostały częściowo ograniczone. Osoby zainteresowane praktykami prosimy o kontakt na adres: [email protected], każde zgłoszenie będziemy analizować, skontaktujemy się z wybranymi kandydatami. Pozdrawiamy, Zespół HR Dax Cosmetics

Zostaw merytoryczną opinię o Dax Cosmetics Sp. z o.o.