3.2/5

• Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o REX-BUD

Opinie o REX-BUD Łódź

Nie przegap nowości o REX-BUD!

06.05.2021 11:01

Serdecznie witamy na profilu firmy Rex-Bud Budownictwo w serwisie GoWork.
    Cieszymy się, że postanowiłaś/eś tutaj zajrzeć. Chcemy utrzymywać kontakt, bo to między innymi feedback od Was - obecnych pracowników, osób które miały okazję współpracować z nami wcześniej, jak i osób, które dopiero się nad tą współpracą zastanawiają - pozwalają nam się rozwijać i utrzymywać jak najwyższy poziom naszych działań. Od tej pory będziemy starali się aktywnie uczestniczyć w najnowszych dyskusjach, odpowiadać na wszelkie pytania i wątpliwości.
    Prosimy jednak o stosowanie się do regulaminu serwisu i utrzymanie kulturalnego tonu dyskusji: powstrzymanie się od komentarzy wyraźnie obraźliwych, naruszających czyjąś godność lub zawierających fałszywe informacje - komentarze łamiące regulamin mogą zostać usunięte przez administratora.
    Zależy nam na transparentności działania i aby nasz wizerunek szedł w parze z jak najlepszą jakością usług i wysokimi kwalifikacjami naszych specjalistów - dlatego w razie chęci bardziej wnikliwych dyskusji bądź pytań - zapraszamy do kontaktu przez adresy mailowe podane w sekcji „Kontakt”.

Zapraszamy do zapoznania się z opisem firmy i regularnego odwiedzenia naszych social mediów, na których umieszczamy nasze realizacje, projekty, osiągnięcia i różnorodne aktualności. Niektóre z tych informacji będziemy publikować również tutaj - zapraszamy do obserwowania!
    News image

Prawdomówca

10.05.2026 22:09

(usunięte przez administratora) Wszyscy, którzy odchodzą z firmy REX-BUD na własne widzi mi się zawsze mają negatywne zdanie o tej firmie a za jakiś czas chcą wracać!!!!! Ile ludzi tyle opinii. Firma jest w 100% rzetelna i profesjonalna. Ludzie są pomocni jak się tej pomocy chce. Przestańcie już pisać bez sensu bo jak się to czyta to wydaję mi się że piszą to ludzie ( bez obrazy)ze średniowiecza bez zrozumienia o co pytają i o czym piszą. Polecam bez dwóch zdań czy to REX-BUD w Łodzi czy RBT w Zgierzu bo to jest zakład należący do tej firmy.

20.09.2023 16:33

na stronie firmy znalazłem ofartę pracy na stanowisko inżyniera budowy. w wymaganiach wspomniano o dyspozycyjności i gotowości do podjęcia pracy w delegacji. wyjazdy służbowe odbywają się na terenie Polski, czy również poza jej granicami? ile mniej więcej trwają takie delegacje? pracownik ma zapewniony i opłacony nocleg wraz z wyżywieniem? dla mnie to nie problem pracować z dala od domu, ale najpierw chciałbym poznać te szczegóły :p

22.09.2023 08:17

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Dyspozycyjność oraz gotowość podjęcia pracy w delegacji są kluczowe na tym stanowisku. Delegacje odbywają się jedynie na terenie Polski. My jako firma oczywiście zapewniamy nocleg. Delegacje trwają od poniedziałku do piątku. Zachęcamy do aplikowania na naszą ofertę i zadawania pytań na adres mailowy [email protected]

05.10.2023 09:48

Dziękujemy za wiadomość. Zgodnie z kodeksem pracy stosujemy pięciodniowy tydzień pracy, w wyniku czego delegacja trwa od poniedziałku do piątku. Wszelkie pozostałe szczegóły jak wynagrodzenie czy czas dojazdu są uzależnione od wielu czynników tj. miejsce zamieszkania kandydata/pracownika i odległości od lokalizacji budowy, a w przypadku wynagrodzenia decyduje wiedza, kompetencje i doświadczenie. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu i aplikowania na interesujące Pana/ Panią stanowisko.

12.08.2023 09:01

Zastanawiam się dlaczego nie ma tutaj praktycznie negatywnych komentarzy. Czy jest tutaj aż tak dobrze, że pracownicy nie narzekają? Mam zamiar złożyć CV do tej firmy. Pozdrawiam.

29.06.2022 13:16

Jaka jest umowa w firmie REX-BUD? Wiecie, czy jako Kierownik Budowy zatrudniają na umowę zlecenie?

03.08.2022 08:08

W Rex-Bud Budownictwo zatrudniamy na umowę o pracę lub w formie B2B w zależności od tego, jaką formę umowy preferuje kandydat na dane stanowisko.

08.08.2023 14:52

W Rex-Bud Budownictwo preferujemy zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę :) Ewentualnie nawiązujemy współpracę w formie B2B jeśli tak woli kandydat, a zakres danego stanowiska na to pozwala. Szczegóły zatrudnienia są zawsze omawiane w momencie dogadywania warunków współpracy. Zachęcamy do aplikowania do naszego Zespołu.
    Weronika

17.04.2023 07:32

W jednej z opinii padło stwierdzenie, że można liczyć na wsparcie od starszych kolegów i koleżanek. To wobec tego ile na dzień dzisiejszy wyniesie średni czas pracy? Zastanawia mnie aktualne zatrudnienie się jako asystentka architekta, ponieważ od czegoś trzeba zacząć. Jak wdrożenie na stanowisko będzie wobec tego wyglądało i co z dalszą karierą w firmie?

20.04.2023 15:39

Bardzo nam miło, że rozważasz dołączenie do naszego zespołu. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu, chętnie odpowiemy na Twoje pytania. Zachęcamy również do wysłania CV na adres: [email protected]

08.11.2022 10:29

Dobrze się tutaj pracuje, miła atmosfera. Bardzo pozytywni ludzie, duże wsparcie od "starszych" kolegów i koleżanek.
    WERBAU

27.10.2022 09:48

Wiarygodna, profesjonalna firma. Życzymy wszystkim takich partnerów w biznesie. Pozdrawiamy
    Bialkowski

10.08.2022 15:31

Dlaczego została usunięta opinia która mówi prawdę o firmie? Merytoryczną odpowiedź oczekuje Pani manager Rbb
    B2B

01.08.2022 13:35

Nie wiem jak wyglądają wypłaty jeśli chodzi o terminowość przy umowach o pracę ale współpracy B2B nie polecam! Współpracowałem z firmą kilka razy i niestety nigdy nie zapłacili w terminie, płatność potrafili przeciągnąć 1,5 miesiąca. Jeśli komuś nie zależy na terminowości płacenia, lubi się użerać i upominać o swoje to jak najbardziej polecam.

04.08.2022 10:07

Firma dba, aby płatności były regulowane w terminie. Niestety z uwagi na brak szczegółów nie jesteśmy w stanie odnieść się do opisanej przez Pana sytuacji. Prosimy o bezpośredni kontakt pod adresem [email protected] celem wyjaśnienia zdarzenia.

28.07.2022 17:38

Firma stabilna, rozwija się, zmiany idą w dobrym kierunku. Kibicuję.

30.08.2021 13:08

Czy w REX-BUD pracuje się na open space?

02.09.2021 15:30

Dziękujemy za zadanie pytania :) W biurze Rex-Bud Budownictwo nie ma jednej wielkiej przestrzeni typu open space, pracujemy maksymalnie po kilka osób na jedno pomieszczenie. Każdy z "działów" naszej firmy ma swoją własną przestrzeń dla jak najłatwiejszej współpracy.

30.06.2021 13:00

Uważamy, że dla osób współpracujących z nami lub dopiero rozważających współpracę - oprócz materiałów z trwających realizacji, nie mniej ważne są efekty naszych prac!
    Z ogromną przyjemnością prezentujemy efekty kilku ostatnich budynków przemysłowych - hal logistycznych, magazynowych, obiektów biurowych - realizowanych  w ostatnim czasie przez Rex-Bud Budownictwo, jako Generalnego Wykonawcę.
    Co o nich myślicie?
    Zdjęcie 6

Zdjęcie 0Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4

Kontakt - REX-BUD

Nieszawska 6/8 93-119 Łódź

Branża główna: Budowa budynków

21.05.2021 12:51

Jaka jest stawka początkowa w REX-BUD? 19 maja na GoWork.pl dodali ogłoszenie na stanowisko Architekt.

25.05.2021 07:52

Jak w większości firm - stawki uzależnione są od umiejętności i doświadczenia kandydata - polecamy otwartą rozmowę podczas spotkania rekrutacyjnego po wysłaniu CV.

19.05.2021 11:10

Myśląc o budynku przemysłowym - hali magazynowej, produkcyjnej, logistycznej, budynkach handlowych, przemysłu spożywczego, czy nawet biurowych - zazwyczaj myślimy o końcowym efekcie, o tym jak będzie wyglądał i jakie będzie pełnił funkcje na co dzień.

Nie zastanawiamy się nad tym, że aby taka inwestycja mogła tętnić życiem - wielu wysoko wyspecjalizowanych profesjonalistów poświęca jej czas, umiejętności i wykorzystując swoje doświadczenie zawodowe - tak by spełniała wymagania i potrzeby inwestora i jego biznesu.

Z tego względu powstał projekt wirtualnabudowa.pl, gdzie będziemy krok po kroku dzielić się kolejnymi etapami realizacji jednej z naszych hal logistyczno-magazynowych w centralnej Polsce.

A tymczasem zapraszamy także do zapoznania się z najnowszą filmową aktualizacją z placu budowy.
    Obejrzyj film:

pozytywnie

10.05.2021 09:06

Jest ok nie narzekam, atmosfera w pracy fajna z każdym idzie się dogadać. Całokształt pozytywnie, polecam pracę w tej firmie.
    Dawid

05.05.2021 18:52

Odkąd pracuje w Rex-Bud a będą to jakieś 2 lata nie zaobserwowałem opisanych tutaj problemów. Od siebie dodam że jestem zadowolony z pracy, pracodawca dba o komfort pracy, wypłaty mamy na czas możliwości podwyżek, rozwoju, szkoleń też są i z tego co mi wiadomo przez ubiegły rok kilka osób z tych możliwości skorzystało więc to działa. Ogólne odczucia są dobre z czystym sumieniem polecam.
    Aneta

15.04.2021 14:13

Firma godna polecenia, nie stoi w miejscu, daje możliwości rozwoju i wszystkie niezbędne narzędzia pracy - zgodnie zresztą z początkowymi ustaleniami. Nie wiem skąd negatywne opinie - mam zupełnie odmienne doświadczenia. O wszystkim należy rozmawiać- a w tej firmie dialog jest jak najbardziej możliwy :). Podsumowując - firma słowna, współpraca bezproblemowa - polecam.
    Kowalski Jan

24.06.2019 15:55

(usunięte przez administratora) czyżby zagadka - o zatorach płatniczych została rozwiązana :)
    Iwona

03.04.2018 13:40

Ktoś jeszcze wypowie się odniesienie tego pracodawcy? Wiarygodne opinie dotyczące pracy w danej firmie, to cenne wskazówki dla osób, które rozważają zatrudnienie w przedsiębiorstwie. @info z budowy, napiszesz dlaczego uważasz, że "Prezes to dziwny gość"? Proszę Cię o kulturalne wyrażanie się - forum służy do wymiany rzetelnych opinii, a nie obrażania innych.
    budowlaniec

30.11.2018 13:31

Co jest niekulturalnego w określeniu "dziwny gość" ? Oczekujesz peanów pochwalnych na temat nieuczciwego człowieka - to sama je napisz. Nawet wierszem. Jestem budowlańcem i uważam, że "Info.." wyraził się najdelikatniej jak można - akurat znam te formę i podzielam jego zdanie.
    Iwona

09.03.2018 13:23

@apud, każdy ma prawo zadawać pytania, jakie go najbardziej nurtują. @alf, może warto zadać jeszcze kilka dodatkowych pytań, jakoś rozwinąć temat. @podwyk, jeżeli do tej pory pracujesz w firmie REX-BUD, to ponawiając pytanie, które tu już padło, dlaczego według Ciebie firma jest "dziwna"? Co idzie za tym, że tak sądzisz? Czy to kwestia atmosfery w miejscu pracy, podejścia pracodawcy do pracowników, czy może chodzi o finanse? Poza tym na swojej stronie internetowej posiadają ogłoszenia o pracę na różnych stanowiskach. Firma także otrzymała Certyfikat ISOCERT 2018 i została Laureatem Diamentów Forbes'a 2018-to można zauważyć w zakładce "aktualności" na ich stronie. Czy te nagrody idą w parze z przełożeniem na rzeczywistość?
    info z budowy

15.03.2018 16:16

Ale nagrody na Forum Ekonomicznym w Krynicy nie dostali, prawda ? Prezes to dziwny gość. To, że choleryk, to każdy tak może mieć. Ale to zwykły oszust, który tylko patrzy jak wykiwać podwykonawcę... Warto się dobrze zastanowić, bo jeśli chodzi o składane obietnice - jest niezły. Dotrzymywanie słowa - niekoniecznie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w REX-BUD?

apud

29.03.2017 23:25

hehe - alf zdradź lepiej kim jesteś w rexie ;) Trochę niskich lotów twoje pytanie...
    alf

16.10.2016 15:35

jakos nie wie za bardzo o co ci konkretnie chodzi w twoim kmentarzu - niby dlaczego firmę uważasz za dziwną?? c9ekawi mnie w takim razie na jakim tez pracowałeś stanowisku
    podwyk

27.07.2016 00:02

dziwna firma... idealna nie jest
    podwykonawca_1

13.05.2016 11:49

Faktycznie bywały problemy z terminowym regulowaniem należności przez rexbud, natomiast w chwili obecnej firma płaci w terminie. My współpracujemy już wiele lat i jak do tej pory wszystkie faktury zostały uregulowane.

Zostaw merytoryczną opinię o REX-BUD