Kleen-Tex Sp. z o.o.

Suchedniów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 45 ocen.

Opinie o Kleen-Tex Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kleen-Tex Sp. z o.o.

buba

Tak wszyscy narzekają a wystarczy związki zawodowe założyć i załoga ma szefostwo w ręku. I dyktuje warunki wynagrodzeń i pracy. A można to zrobić poza firmą. I tylko powiadomić tych wyzyskiwaczy.

Joanna
użytkownik zarejestrowany

Rozumiem @KTP, nasuwa mi się tylko pytanie skąd tak nagle w firmie zrobiło się źle? Co było powodem tego, że nagle wszystko zostało "awaryjne" i ludzie zaczęli się zwalniać? Jest to związane z jakimś kryzysem, czy może jednak spowodowało to zupełnie coś innego?

Joanna
użytkownik zarejestrowany

Zawsze pomiędzy stanowiskami @KTP jest jakiś podział i dość duża różnica jeśli chodzi o pieniądze. Tym bardziej, że teraz, np. do marketingu trzeba mieć wykształcenie wyższe i min. dwa lata doświadczenia, a na stanowisko, które ty opisujesz jakie były wymagania?

KTP
@Joanna 03.09.2017, 18:03
Zawsze pomiędzy stanowiskami @KTP jest jakiś podział i dość duża różnica jeśli chodzi o pieniądze. Tym bardziej, że teraz, np....

Nie chcę pisać, co robię, ponieważ to tak, jak podać nazwisko - kłopoty gotowe. Ale nie o "różnice" w zarobkach mi chodzi. Po prostu sytuacja w firmie zrobiła się napięta i sporo ekipy zwiało, reszta ma ciężko i coraz mniej wesoło, też się rozglądają. W takiej sytuacji nie zostają same orły i sumienni ludzie. Kluczem doboru jest wtedy "kto nie ma wyjścia", a to nie da firmie mocy, żeby wejść na obroty.

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@KTP byłeś pracownikiem Kleen-Texu, czy może nadal tu pracujesz? Twoja wypowiedź wydaje się być bardzo ironiczna - jak naprawdę widzisz prace w tej firmie? Widzisz w niej jakieś plusy?

KTP
@Joanna 28.08.2017, 07:05
@KTP byłeś pracownikiem Kleen-Texu, czy może nadal tu pracujesz? Twoja wypowiedź wydaje się być bardzo ironiczna - jak naprawdę...

Plusy? Że awaryjnie coś jest. Minusy - cała reszta. W tym regionie są głównie prace "awaryjne". Jest bardzo duża rotacja z klasycznego powodu: jest ciężko i za małe pieniądze - to na dole. Na górze jest trochę mniejszy przemiał. Pomiędzy zas prezentuje się "szklany sufit" w pełnej krasie.

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@xxx a Ty jesteś pracownikiem Kleen-Tex Sp. z o.o.? Możesz opisać, jakie Ty widzisz plusy zatrudnienia w firmie? Każda opinia jest bardzo ważna. Szczególnie te merytoryczne, które pozwalają przybliżyć użytkowników forum do właściwego wizerunku pracodawcy.

bobi

@ktos piszesz jak sfrustrowana osoba. Chyba Tobie się nie powiodła kariera w tej firmie. Nie chciało się pracować. Ja pracuję tutaj parę lat i jak mam ochotę to zarabiam dobre pieniądze. Fakt, że płacą za pracę a nie zastanie - chyba jak wszędzie. Ale jak chce się kasę za kombinowanie i plotkowanie to się kończy taką frustracją jak u @ktos. Co do premii to system jest jednakowy dla pracowników konkretnego działu i jak przychodzisz do pracy i pracujesz to premię dostajesz i to nie małą. Ale trzeba chcieć się wysilić!

xxx
@Ha dobre 25.07.2017, 02:25
Wlasnie myslalem o zlozeniu papierow ale ni jak sie ma twoja wypowiedz do realiow ktore myslaleem nie od jednej osoby pracujace...

@ ha dobre skoro ludzie pracują w kleen-tex praę lat i narzekają to co tam jeszcze robią? Jak mi jest nie źle w pracy to ją zmieniam. Skoro nadal pracują to nie jest tak źle jak opisują. Zwłaszcza teraz gdy roboty jest dużo!

KTP
@xxx 31.07.2017, 10:00
@ ha dobre skoro ludzie pracują w kleen-tex praę lat i narzekają to co tam jeszcze robią? Jak mi jest nie źle w pracy to ją z...

Bardzo dobra praca, oczywiście ciężka i za drobniaki, ale takie życie bywa, że łapiesz co się trafi, gdy masz awarię (awarie bywają różne)... tylko ludzie nie chcą...dlaczego oni nie chcą??? ;-) Z Ukrainy zaczęli przyjeżdżać (szybciej, więcej, taniej). Nie wiadomo co dalej, znaczy wiadomo... Ci co nie odeszli, nie bardzo wiedzą, gdzie się zaczepić. Sporo osób nie chce lub nie może daleko wyjeżdżać/dojeżdżać, niektórzy po prostu chcą dociągnąć do szczęśliwego końca "kariery", a w regionie wiejsko-sielskim to głównie ładne krajobrazy...i tak ostatnio sporo osób odeszło - coś znaleźli, czegoś szukają, nie dali rady w czterobrygadówce... Ale...no oczywiście są na pewno całe pęczki i kopy ludzi, którzy nie wyobrażają sobie życia bez tej firmy: szefowie, szefowie szefów i bliskie okolice. ;-)

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@Ktos rozumiem, że nie zgadzasz się z opinią @seba. Piszesz,że "co rusz kogos zwalniaja". Podobnie jak @Hhhhcccv zwracasz uwagę na problem rotacji. Jednak on pisał o dobrowolnych odejściach. Jak często osoby są zwalniane? Czy dotyczy to szczególnie osób z konkretnego działu firmy?

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@Hhhhcccv piszesz, że osoby, które nie muszą tam pracować to z firmy odchodzą. Jak duża jest rotacja w Kleen-Tex? Dużo osób odeszło w ostatnim czasie?

Konan

Jak sie czyta te opinie to sie smiac chce. Praca tam to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracujesz jak sie podlizujesz a jak wiesz z przepisow pracy cos wiecej to cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi nie szanuja za nic pracownicy jedni na drugich podpierdzielaja obgaduja tam pracuje tylko kto musi i nie ma wyjscia premie daja haha chyba tylko za napisanie dobrej opini na necie. Masakra jakas maja taki przemial ze nigdzie indziej nie zwalniaja tylu ludzi i juz polaki nie chca przychodzic to ukraincow zapraszaja zeby mial kto pracowac.

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@Johnny Machetteczy rozpocząłeś już pracę w Kleen-Tex? Chętnie dowiemy się więcej o Twoich pierwszych wrażeniach oraz o tym jak wygląda proces wdrażania nowego pracownika do firmy. Chętnie również zapoznamy się z tym jak wygląda sam proces rekrutacyjny. Jak oceniasz jego trudność?

Johnny Machette

właśnie aplikowałem tam i dostałem odpowiedź ze zostałem przyjęty z tego co zrozumiałem oprócz pensji są jeszcze inne dodatki dla mnie atutem jest praca na zmiany nie powinno być źle

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@bielas nie jestem związana z Kleen-Tex Sp. z o.o. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl. Zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie, między innymi dzięki Waszym opiniom. A jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę? Co możesz powiedzieć na temat pracy swojego działu?

Joanna
użytkownik zarejestrowany

Obecnie firma poszukuje osoby na stanowisko Zastępca Kierownika ds. Technicznych. Zamierzacie aplikować? Co jako obecni pracownicy firmy możecie powiedzieć o procesie rekrutacyjnym do firmy?

bielas
@Joanna 03.04.2017, 14:41
Obecnie firma poszukuje osoby na stanowisko Zastępca Kierownika ds. Technicznych. Zamierzacie aplikować? Co jako obecni praco...

A kierownika zakładu już nie szukacie? aaaa bo zmieniła się koncepcja ?

bobi
@bielas 19.04.2017, 21:02
A kierownika zakładu już nie szukacie? aaaa bo zmieniła się koncepcja ?

@bielas z tego o mi wiadomo to szukają i na kierownika zakładu jak i na zastępcę kierownika ds. technicznych.

Ajax

Dali ogłoszenie w którym oferują 2000 zł brutto w okresie próbnym czyli norma jak każdy pracodawca trzyma się tego co rząd uchwalił jak pijany płotu nic od siebie więcej żeby zachęcić pracownika dodatkowo oferują darmowa kawę śmiech na sali. Jedno jest pewne ich stać na to żeby płacić pracownikom więcej ale niech chcą bo nie muszą. Później się dziwia że ludzie mają o nich takie zdanie.

xxx
@Ajax 31.03.2017, 10:26
Dali ogłoszenie w którym oferują 2000 zł brutto w okresie próbnym czyli norma jak każdy pracodawca trzyma się tego co rząd uchw...

znajomy tam pracuje i opowiadał, że mają duże premie i jak ktoś chce to może prawie drugą pensję wyciągnąć

Hhhhcccv
@Ajax 31.03.2017, 10:26
Dali ogłoszenie w którym oferują 2000 zł brutto w okresie próbnym czyli norma jak każdy pracodawca trzyma się tego co rząd uchw...

Bo oni placa wiecej ale wybranca jak sa podwyzki to nie dla wszystkich kto nie musi tam pracowac to ucieka bo ludzi tam maja za nic tylko byle szybciej byle wiecej i nie wazne czy dajesz rade czy nie jak przystopujesz to ci wypowiedzenie wrecza nie szanuja nikogo zadnych wartosci nie maja byle by robol na dole pracoeal na tych na gorze i tyle a dogadac sie z nimi graniczy z cudem a jak masz odmienne zdanie to cie wywala szybciej niz cie przyjeli

Ola

A może warto zadzwonić i się dopytać bezpośrednio w firmie. Słyszałam, że mają stażystów.

Adamson

Witam. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy słyszał cos na temat stażu ? Sa lub byli tutaj stażyści ?

Adamson

Witam. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy słyszał cos na temat stażu ? Sa lub byli tutaj stażyści ?

Aleksion
użytkownik zarejestrowany

No ja też uważam, że jeśli chodzi o Kleen-Tex Sp. z o.o. to nie można narzekać, ani w ogóle powiedzieć cokolwiek złego, w moim odczuciu Suchedniów powinien firmę naprawdę po rękach całować, generalnie to bardzo fajna sprawa, za super kasę, bardzo dobra

Pracownik

Ja tam na prace w Kleen-Tex nie mogę narzekać. Miła atmosfera, pieniądze na czas. Żyć nie umierać:)

skopol

ja też chciałem spróbowac aplikować na elektryka i też nie wiem jakie szkolenia przewidują. Stanowiskowe? Prąd wszędzie taki sam. Czy wysyłają na jakieś specjalistyczne? Przyjdzie dopytać na rozmowie ale laski z kadr raczdej nie wiedzą o co kaman

Yxz

Wporzo

gość

widać że forum firmy żyje to może mi ktoś powie jak wygląda socjal: karnety, opieka medyczna, szkolenia, blety na eventy

gość
@bartos 17.06.2016, 10:13
socjal słaby. na wakacje dostaniesz dopłate, z lekarzami maja jakas umowe tylko ze tam sa zawsze kolejki, o imprezach dowiesz s...

a Wielkanoc, gwiazdka, imprezy integracyjne jest coś takiego?

bartos
@gość 17.06.2016, 10:14
a Wielkanoc, gwiazdka, imprezy integracyjne jest coś takiego?

wielkanoc nie ale pod choinkę paczki dają. imprezy były jak byli inni zarzadzajacy. teraz maja wrocic grill piwo cos tam jeszcze

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

bartos

jak na razie sa wypłacalni, nawet pod gruszą zgodnie z zapowiedzią

seba

taaak.. @erwin z umowami też było różnie. Jak zaczynali to ludzie narzekali że sezonowo zatrudniają. Teraz trudno się do fabryki dostać. Wytrwali zostali, nauczyli się fachu i tyle. Władza w PL się zmieniła, przepisy też więc i tu się polepszyło. Praca stała z umową do tego zapwiedź podwyższenia minimalnej krajowej. Do zachodu jeszcze daleko ale coś się dzieje

seba

nie odchodzą z kilku przyczyn: ciekawa robota, dobra pensja, albo nie ma innej pracy. Ale z tego co widać i z ilości nowych rekrutacji to firma dotrudnia. O zwolnieniach nie słychać. A jak patrzy się na ich siedzibę to znacznie się powiększyła. Dobudowali chyba magazyn, teraz kolejne rzeczy, parking, samochodów coraz więcej to pracowników musiało przybyć. Więc interes kwitnie. I dobrze, niech ludzie pracują a biznes się kręci.

Ktos
@seba 16.06.2016, 08:44
nie odchodzą z kilku przyczyn: ciekawa robota, dobra pensja, albo nie ma innej pracy. Ale z tego co widać i z ilości nowych rek...

Haha dobre o zwolnieniach nie slychac haha to z czego sa nowe rekrutacje tam co rusz kogos zwalniaja potrafia o 6 rano z biura przywitac na produkcje tylko po to by wreczyc wypowiedzenie tak szanuja ludzi ze juz nikt tam nie chce robic no chyba ze bedziesz lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robic wszystko jak ci kaza to wtedy jestes bezpieczny. A co do kasy to trzeba plakac bo na taki zasow przy piecach to pensja marna ale w biurze to umieja sobie podwyzki i premie dawac

blodo

nie słyszałem aby w tej firmie nie dawali umowy o pracę, wszystko jest na legalu i pensja na czas

kenny

Kleen-Tex oferuje umowy o pracę. To firma międzynarodowa i nie bawią się w śmieciówki. Pozdro z Suchedniowa

mariusz
użytkownik zarejestrowany

a słuchajcie jak jest u Was z wynagrodzeniem konkretnie? mam nadzieje, że nie macie jakiś strasznych tych wypłat, że da się normalnie przeżyć i funkcjonować, mam racje? wiem, że każdy narzeka na wysokość swojej wypłaty, ale jednak uważam, ze można spokojnie coś więcej podziałać w temacie jeśli chodzi o premie.

gradobicie
użytkownik zarejestrowany

łoooł frank normalnie czuje sie jak pod ostrzałem jakiś pytań co rpawda są trafne te pytania, tylko ja mam pewnien problem... nie stety nie moge tobie pomoc bo nie za bardzo sie w tym wszystkim otrientuje. powiedzcie mi jak to jest z tym wszystkim tak i to mi wystarczy - podejme w tedy decyzje spokojnie

jA

W jakich godzinach sie tam pracuje?

Jenny

Masakra !!! Totalna porażka !!! Nie długo będą wiaderka stały przy maszynach bo łazienki nie będzie wolno wyjść !!!(usunięte przez administratora)Umieją tylko karać czyli zabierać dniówkę ale z dostaniem jakiekolwiek premii nie masz szans dostajà ciągle te same osoby starzy prawcownicy a Ty jako nowy robisz to samo co oni albo czasem i więcej i masz wielkie !!! Kierownictwo nie ma żadnego poszanowania dla pracownika przyjeli białych murzynów i są zadowoleni !!!! Nie polecam tej pracy !!!! Omijajcie szerokim łukiem !!!

poter
@Jenny 07.04.2014, 16:10
Masakra !!! Totalna porażka !!! Nie długo będą wiaderka stały przy maszynach bo łazienki nie będzie wolno wyjść !!!(usunięte pr...

oj biedna Jenny. Pewnie skończyła ci się umowa i z tobą nie przedłużyli. Najwyraźniej należałaś do grona tych wybitnych pracowników, ale w druga stronę. Niektórym jednak przedłużali. My starzy dostajemy premie, bo musimy was nowych przez 3 miesiące uczyć jak wygląda porządna mata. Jenny, do zobaczenia w przyszłym sezonie:).

Ktoś
@poter 08.04.2014, 13:30
oj biedna Jenny. Pewnie skończyła ci się umowa i z tobą nie przedłużyli. Najwyraźniej należałaś do grona tych wybitnych pracown...

Poter.... gratuluję Twojej wybitności !!! Powodzenia Ci życzę , trzymaj się tam rękami i nogami :-D Każdy wyraża TU... własną opinię ;-) i każda jest inna , Ty najwyraźniej trzymasz się jednej :-) Bravo ;-) :-D

jared leto

(usunięte przez administratora)nie ma szacunku dla ludzi nic a nic !!! robota fajna ale malo platna ,za dwa kola bylo by ok:)

Lete
@jared leto 19.03.2014, 17:05
(usunięte przez administratora)nie ma szacunku dla ludzi nic a nic !!! robota fajna ale malo platna ,za dwa kola bylo by ok:)...

W biurze dla "nowych" jak wszędzie, liczy się ilość ponad jakość, z tym, że jakość też musi być - jednym słowem akord. "Starzy" zrzucają na ciebie najtrudniejsze zadania, biorą łatwe a potem jest o***l, że powoli coś idzie. Zarobki jak w Kielcach (minimum), z tym, że musisz wziąć pod uwagę ewentualne dojazdy do Suchedniowa. Część ludzi w biurze bardzo miła, tylko paple straszne, więc lepiej się nie wypowiadać nawet, jeśli "narzekają". Jak wszędzie. Szefostwo też jak wszędzie - nawet na zwykłe (bez włażenia w d***) "dzień dobry" nie odpowie często. Kilka miesięcy temu szukali, teraz nie wiem - ale zawsze możesz spytać w kadrach, dziewczyna przestraszona ale dobra. Generalnie jest lepiej, niż przeciętnie, ale i tak ludzie "uciekają" do lepszego kiedy mogą.

Johny

Witam chciałem się dowiedzieć jak wygląda praca w biurze w Suchedniowie są jakieś przyjęcia?

poter

Janek, pracuję w kleen-tex na produkcji kilka lat. Najpierw byłem na sezonie, a później podpisali ze mną umowę na czas nieokreślony. Nie zarabiam jakiś wielkich kokosów, ale ma stałą pracę, paczki na święta, a co najważniejsze jeszcze nigdy nie zdążyło mi się nie dostać wypłaty na czas. Jak ktoś ma rodzinę na utrzymaniu to rozumie jak ważne jest mieć stałą pracę i dochody. Przyjdź na sezon, jak się sprawdzisz to też może z tobą podpiszą umowę. A te negatywne opinie to piszą zazwyczaj jacyś kretyni, którzy uważają się za nie wiadomo jakich fachowców. Jeśli takimi są to ciekawe dlaczego nikt im za tę fachowość nie chce zapłacić.

poter

hej hary, a może nie hary tylko powinienem używać twojego imienia (usunięte przez administratora). Wszyscy w całym zakładzie wiedzą, że jesteś (usunięte przez administratora) z żółtymi papierami i dlatego cię wylali. Napisz lepiej z ilu zakładów w regionie się ciebie pozbyli.

hary

janek - 2013-09-21 11:58:52 hary, to jak Cię podkablują w Kleen-Tex, ze zrobiłeś błąd, to wyciągają jakieś konsekwencje finansowe, czy tylko ochrzan słowny?(usunięte przez administratora) daj spokuj nie wytrzymasz 1 miesiąca na wydz ut chyba ze masz nerwy ze stali- jeden byl super gosc ale nie wytrzymal nerwow

hary

Witam wszystkich ktorzy chcą podjac prace jako mechamik utrzymania ruchu sa tam 2 [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobisz coś co im się nie spodoba zaraz bedziesz pomietany a jeden z nich to wielki fachowiec lepiej mu sie nie sprzeciwiac bo zaraz cie sprzeda i pujdzie lizac (usunięte przez administratora) prezesowi a sam nic nie potrafi tylko fuchy robić dla dyrektorów a materiały jest zakladwy to radze uważać bo za materiały mozesz. Beknac to jest (usunięte przez administratora) nawet jak masz racje to jej nie masz jesli cos lepiej zrobisz to cie zgnoja nie radze totalny (usunięte przez administratora)

ktoś

Co do tych romansów i trzecich zmian to morze coś więcej bo ja nic takiego nie pamiętam aco do pracy to omijać szerokim łukiem .

caro

(usunięte przez administratora) Pracowałem tam jakiś czas temu i wiem co sie dzieje szczegolnie na nocnych zmianach. Pieniadze to jedna wielka zenada.Ludzie obudzcie sie i uciekajcie z tamtad.

Areo

relacje miedzy starszymi pracownikami,a nowymi wcale takie zle nie sa,przynajmniej Ja ich nie doswiadczylem,ale najgorzej jest z relacjami z kierownictwem.Brak jakichkolwiek podwyzek,premii,a wiadomo,ze wszystkie ceny teraz ida w gore,wiec ciezko za najnizsza krajowa przezyc caly miesiac(usunięte przez administratora).niestety ekonomia nie ma serca.

były

a co tam robicie? pracowałem w kleen 11 lat temu w innym mieście.

ktoś

Szkoda słów!!!

Zostaw opinię o Kleen-Tex Sp. z o.o. - Suchedniów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kleen-Tex Sp. z o.o.