Czy na stanowisko Specjalista ds. e-commerce z j. niemieckim wymagają korporacyjnego doświadczenia? Wiem, że jakiś czas temu było jeszcze ogłoszenie, ale nie mam pojęcia, jakie są ich wymogi. Czy jest szansa, że to nadal aktualne ogólnie?
Dzień Dobry, Niestety ten proces rekrutacyjny jest już zakończony. Jednak pojawiła się nowa propozycja. Specjalista ds. sprzedaży z językiem niemieckim. Zapraszam do aplikowania. rekrutacja@wajnert.com.pl. Pozdrawiamy Zespół Kadry Wajnert
W ogłoszeniu jest informacja że wymagany jest język niemiecki lub angielski - to obojętnie który się zna, czy jakoś bardziej preferowany jest jeden z nich? Dodatkowo chciałabym zapytać czy jest możliwość pracy częściowo homeoffice?
Praca jest stacjonarna, proces rekrutacyjny dotyczy specjalisty z j. niemieckim lub j. angielskim.
Opowiedziałby ktoś o pracy palacza w firmie? Zauważyłam na stronie, że szukają kogoś na to stanowisko i w sumie ciekawa jestem jak praca na nim w praktyce tu wygląda. Jak jest wynagradzana? Mój tata szuka pracy i zastanawiam się czy jakoś szkolą od podstaw pracowników?
oczywiście, że życzę. Istnieje jakaś szansa na wyjaśnienie tej przestrogi? nie zrobi tyle ile by chciał?
Pani Mario, ja pracuje tutaj od 15 lat na produkcji, proszę nie słychać tych niezadowolonych z życia ludzi, pracuje się spokojnie, szefostwo to normalni ludzie z którymi idzie się dogadać.
Napisz mi Stefan w którym momencie i kiedy dogadywałeś się z szefostwem bo takich jak Ty maja w gdzieś a od takich rzeczy mają ludzi. Chyba, że piszesz to pod przymusem
...no i czym się pali i czy w masce, i czy drony często nad komin nad latują i co wtedy trzeba robić ?
Uważajcie jak chcecie sie zwolnić firma nie wypłaca całego wynagrodzenia za cały miesiąc dostaniecie tzw ochłapy możecie pogratulowac Kierownikowi M . Walczybakowi i Bryg P Wajnertowi jeden drugiego warty te same pieniądze .
Trudno się dziwić !!! Tak się traktuje pracowników jak klientów i klientów jak pracowników. Absolutnie NIE POLECAM zakupów !!!. Mam dowody na piśmie tylko olałem sprawę. Ta opinia wynika z moich doświadczeń z tą - pożal się Boże - "firmą" !!!
co za bzdury, wszyscy pracownicy są prawidłowo rozliczeni, nie ma możliwości, aby nie wypłacić pracownikom wynagrodzenia które wypracowali.
Na jakiej podstawie nie wypłacają całego wynagrodzenia? Nie dostałeś kwoty podstawy, która masz na umowie czy chodzi o jakieś dodatkowe pieniądze, premie? Dużo Ci ucięli?
Jeśli ktoś jest zainteresowany to właśnie przedsiębiorstwo Meble Wajnert rekrutuje na stanowisko Księgowa. Może ktoś planuje aplikować?
Obecnie firma Meble Wajnert poszukuje na stanowiska Specjalista Ds. Zakupów. Czy ktoś aplikuje?
Pracownicy coraz częściej oczekują od pracodawców zapewnienia benefitów pozapłacowych. Jak wygląda ten aspekt w Meble Wajnert? Chodzi o pracę jako Konsultant Telefoniczny, takie ogłoszenie jest na GoWork.pl 18 stycznia.
Dodatkowo są organizowane lekcje języka niemieckiego, angielskiego, spotkania integracyjne, imprezy noworoczne. Firma bierze udział w licznych akcjach charytatywnych jak szlachetna paczka, wielka orkiestra świątecznej pomocy.
Same benefity ^^ zapraszamy do nas, a przekonasz się jak jest wspaniale... A ludzie się zwalniają bo jest tak super atmosfera, że aż trudno tą wspaniałość wytrzymać, no i może benefity w postaci czystej wypłaty nie są takie zadowalające, ale kto pracuje dla pieniędzy- (usunięte przez administratora)
Jeśli ta firma ma takie podejście do swoich pracowników jak do swoich klientów to mogę stwierdzić (z cała mocą !!!): - OBCHODZIĆ TO (usunięte przez administratora) SZEROKIM ŁUKIEM.
Czy w firmie Meble Wajnert można pracować zdalnie?
Czy wtedy pracownicy mają gwarantowany sprzęt służbowy do pracy z domu? I czy mimo pracy zdalnej czasem są jakieś spotkania w biurze?
Pracodawca gwarantuje sprzęt, komputer, telefon, oprogramowanie, dostęp do wszystkich niezbędnych narzędzi pracy.
Ktoś tu pytał czy biorą na produkcję kobiety. Moim zdaniem ta praca dla wyklejacza stelaży to może być praca dla kobiet, ale może ktoś potwierdzi? I jakie są zarobki? Bo atrakcyjne warunki zatrudnienia, to mi nie mówi nic, a jest kryzys :/
Tak, kobiety również pracują na stanowiskach produkcyjnych, zarobki są ustalane na rozmowie kwalifikacyjnej, to zależy od wymagań kandydata i budżetu pracodawcy.
Polecam pracę w firmie. Najlepsze wynagrodzenie w okolicy, do tego wspaniała atmosfera i bardzo sympatyczne szefostwo. Wstaje rano do tej pracy z uśmiechem na ustach. Zapraszamy do nas ????
To już w sumie nie pierwszy wpis pozytywny na temat zarobków. Tak chcę dostać info, ile na rękę tam dokładnie teraz dają? Do pensji dodają jeszcze co miesiąc jakąś premię, czy tylko cyklicznie?
Witam, jakie zarobki oferuje firma na stanowisku technolog mebli systemowych?
Witam, Ja pracuję na stanowisku technologa, jestem bardzo zadowolony, zarobki powyżej stawki rynkowej
Może i dobrze płacą ( chociaż co do tego mam wątpliwości), ale coś szybko uciekają Ci technolodzy
Witam. Myślę nad złożeniem Cv w firmie Meble Wajnert. Czy mógłby mi ktoś napisać czy jest tam praca dla kobiet na produkcji ? Na ile zmian się pracuje ?
Firma wajnert jest to firma FENOMEN! Już tłumaczę dlaczego ....otóż dlatego , że Wielki Pan "góru" Sz.P Dyrektor R. nie potrafi docenić prawdziwych i oddanych Pracowników "na wagę złota " .... Zamiast wspierać dopingować , pozwolić rozwijać się firmie i wprowadzić nowe pomysły... to najlepiej wszystko krytykować i tylko kopać dołki i poniżać.... Pewnie najlepiej ,byłoby gdyby na wszystko przytakiwało sie głową i na wszystko zgadzało,ale jak ktoś już ma własne zdanie TO JEST ŹLE! Hmmm...aa może Pan Dyrektor bał/boi się ze ktoś mógł zająć jego miejsce !? .... Jak firma ma być porządna , no jak !? Pozdrawiam serdecznie;)
Piszesz, że jak się ma własne zdanie w tej firmie to jest źle... Hmm... to co takiego się właściwie wtedy dzieje?
Bardzo prawdopodobne jest to, że rozstaniesz się z firmą w trybie szybkim z informacją, że nie pasujesz do zespołu. Wiem o czym mówię - jak chcesz mieć ciepłą posadkę to zgadzasz się z Panem R. W firmie ma być ten sam (usunięte przez administratora) co jest od lat, bo w głowie wielkiego dyrektora nie mieszczą się żadne zmiany, musiał by zacząć myśleć.
I chyba nie czytasz ze zrozumieniem, wyraźnie napisano m.in.o kopaniu dołków i poniżaniu. Zaczynam myśleć że pod imieniem Alicja kryje się R.
Dokładnie tak .... Sz.P nie przyjmuje żadnych zmian do świadomości... na wszystko przytakujesz i żyjesz "jak pączek w maśle "...
Dokładnie tak, zero sprzeciwu, przytakiwanie głowa, i już jesteś ustawiony, to nic że R raczej nic mądrego nie potrafi wydusić z siebie a w dyskusji sprowadza do pogróżek, bo nie potrafi podać konkretnych argumentów
A komu zgłosić? Wujkowi naskarżyć? Pan R. jest w tej firmie nietykalny, bo jak był mały to wpadł do kociołka - tylko w tym kociołku nie było magicznego napoju tylko sok z buraków...
Czy rozmowa rekrutacyjna w Meble Wajnert odbywa się również w języku angielskim?
Jakie godziny pracy obowiązują w Meble Wajnert?
na produkcji od godziny 6-14 nadgodziny ale niestety płatne tyle samo co każda inna godzina
Sam odpowiadasz za siebie. Masz to na co się godzisz . Zgodnie z KP nie można tak płacić więc zgłoś pracodawcę i tyle czy wolisz narzekać i być dymamym twoja sprawa
Czy ktoś z biura mógłby się wypowiedzieć na temat atmosfery w pracy, wysokości pensji? Pytam, bo znalazłam ofertę pracy dla osoby z językiem niemieckim. Z góry dziękuję.
Pracowałam tam krótki czas. I bardzo szczerze nie polecam! Szef wyrzuca swoje frustracje na pracowników. Zarząd nie ma żadnego szacunku do pracownika i traktuje ludzi bardzo źle. Wypłata-śmiech na sali i nic więcej ale przecież kryzys jest i trzeba oszczędzać-najlepiej na pracownikach. 3x nie polecam!
Naprawdę jest tak źle? Przeszedłem do drugiego etapu rozmowy o prace na dość wysokim stanowisku. Kasa od razu zostało wyjaśnione, ze nie jest duża, ale jeżeli w firmie panuje taki klimat, to chyba nie warto sobie zawracać głowy…
Pracowałem w 3 różnych zakładach pracy, Syców, Wrocław, Oleśnica i teraz tutaj nie jest tu idealnie jak wszędzie, są lepsze i gorsze działy w administracji, kasa zależy jakie ktoś ma wymagania na jednych stanowiskach jest więcej na innych stanowiskach jest mniej kasy, ja mam średnio i wiem, że w okolicy lepszego pracodawcy nie znajdę. Szef to spokojny miły człowiek, Szefowa również. Firmą żądzą teraz młodzi, ale zawsze się można z nimi dogadać. Nie rozumiem tego rozgoryczenia ludzi, którzy są ciągle niezadowoleni. Tu się pracuje, można spokojnie pracować jeżeli jest się punktualnym i robi się swoją robotę. Trochę socjal lichy bo praktycznie go nie ma, ale za to z okazji urodzin dostaje słodycze, a okrągłych urodzin wino - uważam że to miły gest w stosunku do pracownika. (usunięte przez administratora)
Chyba nie jest tu mowa o tej samej firmie, jak dla mnie to tu jest luz, wszyscy do siebie mówią po imieniu, jak wszędzie i tu znajdą się ludzie którzy czekają na czyjeś nie powidzenie.....niestety we wszystkich firmach w biurach pracują niezadowolone smutasy, których w Wajnert meble jest na szczęście coraz mniej, gdy zaczęli odchodzić Ci najbardziej niezadowoleni
W administracji jest większa rotacja jak pasażerów na lotniku CHOPINA. I to powinno wystarczyć za odpowiedź.
Pracuje kilka lat, a nie widziałam ani słodyczy ani wina w urodziny, czyli socjal lichy i na tym powinieneś zakończyć.
Jako przedstawiciel pracowników akordowych pragnę życzyć wszystkiego najlepszego naszemu kochanemu Panu Dyrektorowi R.W. Panie Dyrektorze, jest Pan najlepszą osobą jaką poznałem na mojej ścieżce zawodowej. Zawsze staje Pan po stronie uciśnionych, można z Panem uczciwie porozmawiać i zawsze spotkać się ze zrozumieniem i wsparciem. To prawdziwy zaszczyt mieć takiego człowieka po swojej stronie. Myślę, że każdy pracownik fizyczny entuzjastycznie mnie poprze. Za comiesięczną wypłatę, za godziwe warunki pracy, za brak stresu i milutką, ciepłą atmosferę bardzo gorąco dziękuję. Jest Pan Wielki (liczę, że ten przydomek się przyjmie). Kłaniam się nisko
Panie brygadzisto Talaga K. Nieładnie tak promować tylko swoją i przyszłą rodzinę. Prąd w dzisiejszych czasach jest drogi, a praca tylko dwóch ludzi na całej hali, to mega nieekonomiczne. Produkcja jest też znikoma, więc jest to tylko nabijanie godzin. Szkoda, że kierownictwo tego nie widzi.
Idź i to zgłoś do kierownictwa, bo może faktycznie nie widzą! Dorośli ludzie a zachowujecie się jak dzieci.
Dzień dobry. Napiszcie proszę jaka jest atmosfera pracy w biurach. Widzę dużo ogłoszeń. Czy ludzie uciekają czy firma się rozwija i zatrudnia nowych?
W biurach panuje anielsko-sielska atmosfera. W powietrzu unosi się zapach lawędy, a dla rozładowania emocji z głosników wydobywa się relaksacyjna muzyczka. W przerwach można skorzystać ze specjalnie przygotowanych pokoi relaksujących, a kelner przynosi zimnd piwko pomalutku jak w reklamie ŁOMŻY. Taka atmosfera jednak jest nie do zniesienia na dłuższy czas, dlatego ludzie uciekają.
Zarabiają tylko bajkopisarze, co przychodzą i potrafią pięknie opowiadać o firmie nie znając podstaw jej działania. Później nakreślają taki obraz sytuacji żeby żeby zamydlić oczy i jak najdłużej się utrzymać. Pracownicy, którzy sumiennie pracują i z zaangażowaniem wypełniają swoje obowiązki, często w stresie niczego nie mogą oczekiwać, o godziwym wynagrodzeniu nie ma mowy - można ewentualnie otrzymać dodatkowe obowiązki i to jedyny wyraz zaufania i wdzięczności jaki można dostać w tej firmie od kierownictwa.
Panie Areczku, podwyżki są dla kierownictwa dla zwykłych śmiertelników jest tylko inflacja.
Moim zdaniem jak ktoś zasługuje to dostaje podwyżkę. A jak nie dostaje a uważa że zasłużył to trzeba o to walczyć a nie gadać i narzekać na forum.
Przy podpisaniu umowy poinformowali, że stawka jest na okres próbny, po tym okresie wzrośnie. Pracowałem dziennie po 9-10 godzin, ponieważ pracy było bardzo dużo, a nie opłacało się zatrudnić nowego pracownika (choć takie sugestie były zgłaszane na każdym możliwym zebraniu). Nie było mowy o płatnych nadgodzinach, a pracę trzeba było wykonać. Po przedłużeniu umowy nie otrzymałem podwyżki, ponieważ jak usłyszałem podczas podpisania umowy (wcześniej nikt o tym nie informował, mówili normalnie o podwyżce) firma ma cieżką sytuację i nie mogą sobie na to pozwolić. Ale chodziłem do kierownika kilka razy, tłumaczyłem, ile jest pracy, że albo kogoś zatrudnią dodatkowego, albo chcę podwyżkę. Poinformowali mnie, że mogę dostać 400 zł brutto więcej. I na tym się skończyło, ponieważ żadnego aneksu się nie doczekałem. Za każdym razem, kiedy chciałem złapać kierownika, ten nie miał czasu, akurat gdzieś jechał, był zajęty, miał spotkanie. Więc pożegnaliśmy się, znalazłem lepszą pracę w okolicach. Jednak jakie było zaskoczenie przy złożeniu wypowiedzenia- nie rozumieli, dlaczego zostawiam tak rozwojowe i dobrze płatne stanowisko... Dla mnie ta praca była absurdem, z powodu nawału obowiazków śniła mi się po nocach, zero docenienia, zero atmosfery, a takie sprawy też są ważne. Zrozumiałbym, gdyby rzeczywiście sytuacja firmy podupadła przez lockdown, szef by normalnie pogadał, pochwalił chociaż słowem. Ale nie tutaj. Tutaj trzeba tyrać za najniższa krajową i patrzeć przez okno na nowe auta prezesa. Bardzo dobijające dla pracownika.
Byłem w podobnej sytuacji w tej firmie. Człowiek czuje się jak śmieć upominając się ciągle o podwyżkę. Wykręty, że firma jest w słabej sytuacji, bo covid są bardzo słabe... to jest po prostu wygodne tłumaczenie
Jedyne czego można się spodziewać po pracy w tej firmie to brak szacunku, wyniosłość zarządu oraz głodowa wypłata i nakładanie nowych obowiązków. Ludzie uciekają po 3 miesiącach, chwała tym co wytrzymali tam dłużej
Dlaczego kierownik stelaży nie wychodzi z biura u wyzywa ludzi on nie robów.
I pytasz tutaj na forum? A skąd my zwykli czytelnicy mamy to wiedzieć? :D Zresztą co Cię obchodzi zachowanie kierownika?
Roman W. Wyjmij gumę z paszczy jak rozmawiasz!
Czy w Meble Wajnert możliwa jest wypłata wynagrodzenia w częściach, częściej niż raz w miesiącu?
Jak się pracuje w Meble Wajnert?
Zobacz opinie na temat firmy Meble Wajnert tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 11.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Meble Wajnert?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 1 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!