PURATOS

Kostrzyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 39 ocen.

PURATOS
3 39 6 1

Opinie o PURATOS

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Maja

PURATOS poszukuje obecnie Technologa ds. piekarnictwa. Wymagany jest dyplom mistrza lub czeladnika, wykształcenie minimum średnie, prawo jazdy kategorii B, obsługa komputera, umiejętności negocjacyjne i sprzedażowe, dobra organizacja pracy, samodzielność, kreatywność, łatwość w nawiązywaniu i utrzymywaniu kontaktów interpersonalnych. Czy możecie powiedzieć coś więcej na temat pracy na tym stanowisku? Jakie są Wasze wrażenia?

Maryś
@Maja 14.08.2018 00:16

Był ktoś ostatnio przez miesiąc na tym stanowisku i zrezygnował... Nie wytrzymał. To praca głównie w siedzibie firmy w piekarni testowej (wypieki i testy próbek z produkcji, spełnianie wszystkich "zachcianek" R&D). Ciężko i nie adekwatnie płatne.

Remek

Jaką macie atmosferę w firmie? Warto starać się o pracę? Czy jakiś socjal jest?

czaruś
@Remek 29.07.2018 11:43

Socjalu brak. Atmosfera drętwa i "ciśnieniowa" na wynik. Słabe zarobki, biorąc pod uwagę rynek pracownika, który obecnie jest zauważalny na rynku pracy.

nick

Witam, widziałem ofertę pracy w magazynie. Jaki jest system pracy - ile zmian, i ile można spodziewać się na start?

Lol
@nick 28.07.2018 19:24

Magazyn omijaj

Maja

@Ulka, czy zdecydowałaś się na złożenie aplikacji w PURATOS? Jakie stanowisko Ciebie zainteresowało? Czy dostałaś już odpowiedź na swoją aplikację? Zachęcam Ciebie do podzielenia się ewentualnymi wynikami rekrutacji i doświadczeniem związanym z jej przebiegiem.

Ulka

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Domino
@Ulka 25.06.2018 10:33

Tak, jest trochę ofert... https://pracodawcy.pracuj.pl/puratos-polska-sp-z-o-o,23134

Administrator

Od dłuższego czasu nie pojawiła się żadna opinia związana z warunkami zatrudnienia w PURATOS. Jak aktualnie wygląda praca w niej?

oburzona chamstwem
@Administrator 08.04.2018 09:06

Od czasu zmian na stanowiskach dyrektorskich i kierowniczych, nie ma lepiej a wręcz przeciwnie, złośliwi ludzie...… nie polecam

Administrator

Moglibyście się podzielić się z innymi aplikantami, swoim doświadczeniem wynikającym ze współpracy z PURATOS?

Pracowałem
@Administrator 05.03.2018 08:29

Ogólne doświadczenie... nie, dziękuję i nie polecam...chyba, że ktoś jest znajomym królika, wtedy może będzie trochę lepiej...

Swing

Radzę się trzymać z dala od działu dystrybucji!! Czytałem parę opini o tym i zgadzam się w 100%. Kierownik chory człowiek. A atmosfera na samym magazynie tez nie fajna. Jestes nowy to jestes od wszystkiego i od niczego. A jak cos zle zrobisz to nie powiedza Ci zebys to poprawil tylko od razu lecą na skargę. Pracowałem w wielu miejscach, ale z taka patologią sie jeszcze nie spotkałem.

Sendis

Witam. Chcialbym uzyskac opinie o firmie. Jak wyglada praca na produkcji, wyplaty terminowo, jacy sa kierownicy, czy sa standartowe miesieczne premie.

Vg
@Sendis 18.12.2017 21:36

Praca nie jest lekka ale nie najgorsza atmosfera ok zależy też od Ciebie jakie masz wejście bo przychodzą też ludzie którzy przez tydzień nie potrafią się przywitać.

Antogyna

To kto wie jak jest na produkcji sa jakies premie na swieta itp

Marian
@Antogyna 15.12.2017 23:42

Taaaa... :) premie na Święta w Puratosie??? Pewnie bon SODEXO za 50 PLN i paczka z czekoladą, winem i kalendarzami :)

blend.

Byłem pracownikiem firmy Puratos na stanowisku magazynier w dystrybucji. Wytrzymałem tam nie cały tydzień. Kierownik dystrybucji to naprawdę chory człowiek. Ma paru ludzi których trzyma juz kilka lat, ale jak jesteś nowy to wykonujesz najgorsza robotę. Jesteś zwyczajnie wykorzystywany jako nowy. W dodatku firma nie zapewnia podstawowych warunków do pracy. Nie masz butów ochronnych, nie masz nawet swojej szafki jak jesteś nowy, nie mówiąc o tym ze dostajesz jedna parę rzeczy do pracy na cały tydzień, jak sobie sam nie wypierzesz w domu to musisz chodzić w tych samych spoconych, ciuchach przez cały tydzień. Nie wiem jak jest na innych działach ale na pewno nie polecam dystrybucji w firmie Puratos. Kierownik dystrybucji to zwykły zaufany w sobie homo. Który wymaga dużo, ale w zamian nie dostaniesz podstawowych rzeczy żeby zacząć pracę. Poprostu chore warunki pracy!! Nie polecam..

Antogyna
@blend. 06.12.2017 16:19

Po tygodniu juz masz taka opinie

Ciekawy

Widzę dużo ogłoszeń dla PH i Technologów a także w dystrybucji i utrzymaniu (usunięte przez administratora) z ostatnich dni. Ciekawe czy to rozwój czy wymianki? Ktoś, coś?

Plik
@Ciekawy 06.11.2017 12:27

Jedno i drugie. Chociaż bardziej rozwój stara ekipa się trzyma a nowi nie zawsze dają radę

Były pracownik

Jestem byłym magazynierem w firmie Puratos. Nie polecam nikomu tej firmy. Jak w każdej były plusy ale minusów było znacznie więcej. Po pierwsze większość pracowników przyjmują przez agencję. Atmosfera na firmie na ogół miła ale nie radzę trafić na kierownika działu dystrybucji.. Jest to jedyna osoba w swoim rodzaju. Do tego kryta przez swoich przełożonych. Na dzień dobry robiąc w na magazynie gdzie wiadomo (wózki widłowe, mało miejsca, towary ważące po tonie) nie masz zapewnionych nawet ochronnych butów z blacha. Generalnie firma ma taką politykę ze nie opłaca mi się zapewnić Ci podstawowego bezpieczeństwa w pracy bo nie wiadomo ile u nich popracujesz(czyli sami wiedzą że jest u nich przemiał pracowników). Co najważniejsze zero szkoleń! ! Pokażą Ci gdzie apteczka i wyjście ewakuacyjne, ale jak działa polityka firmy to nic! Większość rzeczy sam musisz się domyślać! Jak dla mnie nie chce oceniać całości firmy ale dział dystrybucji gdzie miałem okazję pracować to dno. Dodam tylko tyle że niektóre teksty które słyszysz od kierownika dystrybucji Pana Piotra F. spokojnie można by było podciągnąć pod mobing.

anonymous
@Były pracownik 06.12.2017 20:09

o Ktoś się odważył opisać , Brawo TY , najlepszy tekst o kryciu :) niestety, opinia uderzone w pkt .

Maja

@Ciekawy z tego co udało mi się znaleźć, planowane jest połączenie spółek Puratos Polska Sp. z o.o. i Diamant Polska Sp. z o.o, gdzie Puratos jest spółką przejmującą. Na pewno świadczy to o rozwoju firmy. Może to właśnie ma wpływ wielkość rekrutacji? Czy ktoś z aktualnych pracowników mógłby powiedzieć o obecnej sytuacji w firmie?

Wiesia

Kiedyś miałam auto potem kilometrówkę a teraz nie mam nic . Firma spada z prestiżem i co raz mniej oferuje . Pracuje cały czas ,ale resztkami sił .

czolem
@Wiesia 01.11.2017 04:19

Wiesia??? :)

Maja

@kica zdecydowałaś się na przyjęcie pracy? Jakie obecnie firma oferuje warunki? Obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Przedstawiciela Handlowego, na pewno osoby szukające opinii na temat firmy będą zainteresowane dodatkowymi informacjami.

kica

Może ktoś coś napisać o tej firmie? Dostałam propozycję pracy i się zastanawiam.

karol

@kandydat a gdzie widziałeś ofertę zatrudnienia na stanowisko planisty? Ja widzę tylko, że poszukują przedstawiciela handlowego na województwo świętokrzyskie.

kandydat

Firma szuka obecnie: Planisty Firma nie cieszy się obecnie dobrą opinią z tego co czytam. Warto zaryzykować jednak, czy nie?

byly

Firma dno szkoda fatygi jeszcze zatrudnienie przez posrednika

qwerty

Jeżeli jesteście przyparci do muru i naprawdę potrzebujecie pracy to można spróbować.Mowa oczywiście o PH. Nie polecam jak ktoś ma pracę, ale szuka czegoś innego. tutaj radziłbym omijać szerokim łukiem. Na początku wabią dobrą kasą, którą można zarobić. Niestety często jest to tylko na papierku. Nie bez przyczyny w ostatnich latach odeszło bardzo dużo pracowników z długoletnim stażem. Na rozmowach nikt przecież nie powie jaka jest rzeczywistość. Zawsze jest przedstawiane w superlatywach, tak jak my sami sprzedajemy się rozmowach.

Gallll

Firmę omijać szerokim łukiem ! Jeżeli chodzi o produkcje naprawdę szkoda czasu! (usunięte przez administratora)

handlowiec

może ktoś coś powiedzieć o pracy PH w tej firmie? Będe wdzięczny.

Wilk

witam, Czy możecie opowiedzieć jak pracuje sie obecnie w firmie Puratos: jaka jest atmosfera, jakie są zarobki, cele? Czy firma jest godna rozważenia itd?

anonim

(usunięte przez administratora)

Halal

Całe szczęście, że oferują narzędzia do wykonywania pracy :)

xxx

Witam, Interesuje mnie opinia odnośnie współpracy na zasadzie prowadzenia 1 -os Działalności Gospodarczej - jako kierowca dostawca na firmowym busie kat B. Czy Firma terminowo rozlicza faktury?Czy ktoś już pracuje na takich warunkach i może wyrazić swoje zdanie? Jaki klimat panuje w firmie. Czy jest ktoś kto pracuje jako kierowca ale na podstawie umowy o pracę, z jakimi zarobkami?

xxx

Witam, Interesuje mnie opinia odnośnie współpracy na zasadzie prowadzenia 1 -os Działalności Gospodarczej - jako kierowca dostawca na firmowym busie kat B. Czy Firma terminowo rozlicza faktury?Czy ktoś już pracuje na takich warunkach i może wyrazić swoje zdanie? Jaki klimat panuje w firmie. Czy jest ktoś kto pracuje jako kierowca ale na podstawie umowy o pracę, z jakimi zarobkami?Jakim taborem dysponuje firma?

czołgiem_go

Technologiem w terenie? Jest rekrutacja, czy to tylko twoje marzenie? Jako technolog w terenie praca spoko, kasa zależy jaka sobie wynegocjujesz. Jest kilka programów premiowych. Atmosfera ok, ale wymagania i tak zwane "marchewki" cały czas, tylko gdziee jest inaczej?(mówię o korpo). Żeby zarobić trzeba się napracować. Ludzie fajni.

anusia

Czy może ktoś napisać faktycznie jak tam jest? chciałabym tam pracować jako technolog? jak kasa? i jakie doświadczenie trzeba mieć ? bo mam niewielkie.

Noon

Dno dna to już chyba osiągneli... Zmiany kadrowe to mistrzostwo swiata, chyba w tym sie teraz specjalizują. Awanse mega zaskakujace, ktoś sie musiał sporo naglowkowac!

Zostaw opinię o PURATOS - Kostrzyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PURATOS