Witam wszystkich. Na wstępie od razu powiem, że jeżeli ktokolwiek ma wybór wyjazdu do Holandii lub innego państwa, niech bez namysłu jedzie gdzieś indziej, lub wybierze inną firmę niż Actiev. Dlaczego? Podam teraz przykłady:
1. Koordynatorzy (jest ich 3 i jedna kobieta) są niezorganizowani, zero komunikacji między sobą- dzwoni do Ciebie koordynator A, abyś stawił się pod firmą następnego dnia, w którym to koordynator B ma dyżur i kompletnie nie wie o co chodzi.
2. Bardzo słaba organizacja pracy dla ludzi- wysyłają Cię do pracy do nowej fabryki, w której jeszcze nie byłeś, po 10 minutach okazuje się że nie na Cię na grafiku i jedziesz do domu, ale czy oni Cię odwiozą? Oczywiście że nie, ponieważ nie chce im się po Ciebie wracać i choćbyś do domu miał 10km to oni mają to w głębokim poważaniu, bo to nie jest ich problem, więc życzą Ci miłego spaceru ;)
3. Zaliczki- jeżeli nie zgłosisz się po Nią danego dnia, tylko następnego, to już jej nie otrzymasz. Ty musisz robić wszystko na czas, a oni nie. Np zgłaszasz różnego typu problemy w domku w którym mieszkasz,a oni zawsze mówią że za maksymalnie 2 dni problem zostanie zgłoszony i rozwiązany, lecz wcale tak nie jest i już się nie doczekasz rozwiązania, radź sobie sam, w końcu jesteś dorosły prawda? ;)
4. Porządek w domku. Pani Której Imienia Nie Wolno Wymawiać (jedyna kobieta) sprawdza porządki jakbyś miał dnia następnego gościć u siebie samego prezydenta. Nie może być ani grama kurzu, czy innych zanieczyszczeń. Wlepia kary za nic, bo chce się podlizać tym na górze, jakoś trzeba sobie radzić, szkoda że kosztem ludzi, którzy zarabiają i tak dużo mniej niż Ona.
5. Transport- w umowie jest napisane, że masz zapewniony transport do pracy. Prawda jest taka, że oni zawożą Cię tylko wtedy, gdy jeszcze w danej firmie nie byłeś, potem radź sobie sam. Dostajesz rower, za który oczywiście musisz zapłacić, bo jakżeby inaczej, lecz czekasz na niego około tygodnia, więc mam nadzieję, że lubicie spacerować, bo tam będziecie musieli. Jeździsz bez względu na pogodę, godzinę, temperaturę. Rano musisz wyjechać np. o godzinie 5, o której jest bardzo zimno, a wracasz o 14 i Ci się pot leje po czole. Poza tym nie ma w oponach powietrza, siodełka wszystkie są na tej samej wysokości (dla kobiet i mężczyzn). A facet, który się tym zajmuje jest jak UFO- każdy o nim mówi, lecz nikt go nie widział. Światełka w rowerach często nie działają, dlatego jeździsz na własną odpowiedzialność.
6. Zakwaterowanie. Poniżej 20 roku życia- mieszkanie za darmo! Super! Szkoda, że w tych mieszkaniach jest 1 toaleta na 12 osób, 4 garnki, 3 patelnie i góra 8 talerzy. W swoim pokoju masz naprawdę dużo miejsca! Szkoda, że kosztem jego wyposażenia, którym jest łóżko+ mała szafka obok niego. Jeżeli dostaniesz pokój na poddaszu masz darmową saunę :) jest w nim bardzo gorąco, a okna są jedynie uchylane, 0 przepływu powietrza.
7. Grafiki- jeżeli po 3 tygodniach dostaniesz grafik- możesz czuć się wyróżniony, bo niektórzy nawet po 2 miesiącach go nie dostają. Dzwonisz do nich o pracę, mówią że nie lub jest taka, do której Cię nie wyślą, po czym dzwonią tego samego dnia o 23 albo i później, bo przecież czekasz na ich telefon, że za 20 minut masz jednak tam iść. Lub jest tak, że jesteś na grafiku, ale cofają Ci go kosztem innej pracy, do której idziesz na np 20 minut.
8. Nieodpowiedzialność koordynatorów. Wysyłają Cię do pracy 60km od miasta, w który mieszkasz i dostajesz samochód z paliwem... Które starcza na dojazd tam, lecz na powrót już nie.
9. Zarobki. Zarabiasz naprawdę bardzo śmieszne pieniądze. Jeżeli planujesz wyjechać na miesiąc, to po odliczeniu wydanych pieniędzy na dojazd tutaj masz na czysto około 500zł, lepiej zostań w Polsce.
10. Podsumowanie. Nie polecam tej firmy, podałem kilka przykładów, ale jest tego o wiele więcej. Jeżeli naprawdę chcesz zarobić dobre pieniądze, to na pewno nie za pośrednictwem tej firmy. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia, mam nadzieję że moja opinia pomoże uniknąć rozczarowań wielu ludzi. :)