Dzień dobry, oto moja krótka historia w Murowańcu. Odpowiedziałam na ogłoszenie – kelnerka/barmanka. Wszystko płynnie, przyjeżdżam na miejsce w niedzielę, aby zacząć od poniedziałku. Zaczynam od 9 i jestem do 19 na zmywaku. Jest fajnie. Wiadomo praca jak praca. Jak to ujęła nowa koleżanka wszędzie trzeba za… ciężko pracować, a tu się ma piękne towarzystwo gór. Załoga miła i pomocna. Zaskoczyło mnie wyżywienie – mega! Jedyny dla mnie problem to wysoka temperatura w pokoju, mimo otwartego na oścież całą noc dużego okna. Ale myślałam, że może jakoś uda się to rozwiązać – we wtorek miał przyjść techniczny przykręcić, chociaż już kiedyś ponoć próbowano. Noclegi obok Murowańca, pokoje 4-osobowe, kolega, który był ze mną w poniedziałek na zmywaku, również był pierwszy dzień, ale powiedział mi, że nie zostanie z powodu niskiego standardu noclegu. Dla mnie było ok, ale nie mogłam spać z powodu zbyt wysokiej temperatury. We wtorek miałam zacząć o 12. Potem okazało się, że na 13. Zalogowałam się. Był bardzo duży ruch. Miałam tego dnia być w obsłudze sali. Stoję, nikt nie mówi mi co mam robić, no ale jest taki tłum, że pewnie mam nie przeszkadzać… Jakaś dziewczyna mówi żebym szła za nią do toalety. Myślałam, że mam posprzątać.. Ale okazało się, że dostałam wiaderko drobnych (1 i 2 zł). Przed toaletą ogromna kolejka. Moim zadaniem okazało się rozmienianie pieniędzy, ponieważ przed toaletami są bramki, dwa automaty, które przyjmują 1 i 2 zł, można też płacić kartą. Stoję więc przed toaletą, za bramkami ludzie. Monety często przelatują przez automat, więc wymieniam je na inne. Sytuacja kuriozalna. Cóż, mogę sprzątać toalety (ba, nawet lubię), ale nie będę stała przed toaletą z białym wiaderkiem pełnym drobnych. Gdybym wiedziała, że taka czynność będzie należała do moich obowiązków, nie odpowiedziałbym na ogłoszenie. Niestety, płatne toalety, temat często poruszany w opiniach (to , że można później kwotę odliczyć w barze… nie spotkałam się z takim rozwiązaniem nigdzie) i na mnie wywarł negatywne wrażenie, ale jednak przyjechałam do Murowańca, żeby zobaczyć jak jest. Nie jest źle. Na pewno jest dużo plusów. Ale historia z toaletą dla mnie była nie do przyjęcia. Koniec.