F.P.H Mazurek

Puck

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 648 ocen.

F.P.H Mazurek
1 648 6 1

Opinie o F.P.H Mazurek

Administrator

Jak obecnie wygląda sytuacja z możliwością zatrudnienia w F.P.H Mazurek?

Życzliwy

Może trzeba sie stosować do wymagań zwierzchników a nie będzie problemów.

Pan W

Witam . Firma renovo to oszusci płacą bardzo małe pieniądze nie chcą oddawac za faktury pieniedzy kierowcy co chwilę sie zmieniają juz panie ze sklepów nie wiedza komu maja placic za pieczywo bo co pare dni inny kierowca . Praca dramat rozwozisz pieczywo a potem jeszcze musisz inne sprawy zalatwiac zamiast jechac do domu . Samochody to dramat opony letnie kazda inna ledwo jeżdżące , jednemu.teraz nawet dowod zabrali z samochodu . Wszystko co jest predzej napisane to prawda . Zeby wyplate dostac trzeba najpierw ze sklepów pozbierac za faktury co to ma byc to jest jakis Cyrk jeszcze tygodniowki Mietek wstrzymuje jak ktos z kierowcow ma za duzo faktur. Jest tego jeszcze duzo wiecej . Szkoda pisania . Tam jest typowa komuna jeszcze

silny

Kiedy pojawią sie u nich jakieś oferty pracy? Dzięki

Adolf
@silny 14.10.2016 23:02

Witam kto tam chce jeszcze pracowac renovo to patola wlasciciele wszyscy tempi i nie ogarnieci nie szanuje nikogo nawet rodziny ktora u niego pracowala nie docenial ich i nie wyplacal pieniedzy wiec jak rodzine zle traktowal to co dopiero obcych straszne pozdrawiam wszystkich i zachecam do dalszego pisania

Robert45

Przecież już pisałem że to nieudacznik, oszust [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jego zgubiła kasa, bo tylko ona w jego życiu się liczyła, innych wartości on nie posiada. To wyrachoany i pusty człowieczek. A jak napisałeś potulny Rysiek, nie sądzisz że oni obydwaj czują do siebie miętę. Raz ich widziałem w nie dwuznacznej sytuacji. Coś czuję że od dłuższego czasu mieli się ku sobie. A rodzina chyba nigdy się dla niego nie liczyła. On i ta jego już zbankrutowana firma to największa patologia. Nie życzy się nikomu źle, ale on ma już tyle wrogów przez jego chciwość i okradanie innych że nie wiem czy ktokolwiek jest mu życzliwy. Pozdrawiam wszystkich

bombel

Co to za firma co na czarno zatrudnia? Mieczysław H ma takie dlugi, ze działki chcą mu zabierać, rodzina odeszła z tej firmy. Nie wypłacił im pieniędzy. Masakra!!! Dłużnik nad dluznikami. A jeszcze ciągnie za sobą potulnego Pana Ryśka.

Bernard

Dowiedzalem sie ze paru super kierowcow odeszlo a razem z ich odejsciem sklepy poryzygnowaly i w tym roku chyba nie zarobi bo nie ma nawet dosc duzo punktow ani dobrych kierowcow tylko dzadkow . Skomentujcie:

Jar39

Jak znowu będą wykorzystać i okradać pracowników to zarobią. Bo z uczciwego podejścia do pracowników nigdy nie zarobili, bo nigdy nie byli uczciwi. Prawdę pisze,, Nowy,, jak Pan Jacek odszedł to był pierwszy szef co otworzył piekarnie, która mieściła się przy barze Smakosz. To ci nieroby szefowie od siedmiu boleści mietek i rysiek zaczęli ludzi wykorzystywać. Ale dość już tu napisano o tej patologicznej firmie i o tych nieudacznikach . Także szkoda dalszego pisania, pozdrawiam wszystkich odwiedzających tą stronę.

Hark
@Jar39 16.08.2016 07:24

Powiem tyle nie dosc pisania o tym burdelu bo ludzie musza wiedziec co to za firma poniewaz widac ze ludzie jeszcze ida tam do pracy co oznacza ze za malo jeszcze jest pisane wiec prosze piszcie opinie .

Jar39

Jak znowu będą wykorzystać i okradać pracowników to zarobią. Bo z uczciwego podejścia do pracowników nigdy nie zarobili, bo nigdy nie byli uczciwi. Prawdę pisze,, Nowy,, jak Pan Jacek odszedł to był pierwszy szef co otworzył piekarnie, która mieściła się przy barze Smakosz. To ci nieroby szefowie od siedmiu boleści mietek i rysiek zaczęli ludzi wykorzystywać. Ale dość już tu napisano o tej patologicznej firmie i o tych nieudacznikach . Także szkoda dalszego pisania, pozdrawiam wszystkich odwiedzających tą stronę.

Denis

Ciekawe jak w tym roku renovo zarobi w sezonie co wy o tym myslicie ?

;-
@Denis 15.08.2016 12:02

jak co roku, będzie się ślizgać

Hark

W bylym mazurku a w tej chwili renovo sp.z.o.o Jest taka bieda ze pracownicy musza prosic o wlasna kase szef telefonow nie odbiera ucieka od pracownikow umowy lipne na 200 zloty i co jak zachoruje lekarz czy szpital wysle mi rachunek za leczenie wiec polecam pracowac w tej firmie jak ktos lubi byc wykozystywany prosze o dalsze wpisy

;-)
@Hark 17.07.2016 08:47

pracowałam u Pana Mieczysława ponad 16 lat nie było najgorzej ale zawsze 10 każdego dnia miesiąca była wypłata natomiast to co się teraz dzieje to jest żenada, bardzo się cieszę że mogę spojrzeć sobie w lustro, ponieważ odchodząc z tej firmy odeszłam z podniesiona głową.

Mar30
@Hark 17.07.2016 08:47

Ta firma to jakaś patologia,niech każdy ucieka z tamtąd. Jak tylko pamiętam pracownicy byli wykorzystani i okradani, Mieczysław Hebel ze Śliwińskim to dopiero duet. Szkoda gada [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do potęgi. Jedno szczęście że ta firma jest w upadłości, to może każdy poszkodowany otrzyma drogą sądową swoje zobowiązania. Najgorsza firma w Polsce, to woła o pomstę do nieba. 7.07.2016 Sąd Rejonowy Gdańsk Pónoc podał komunikat o upadłości tej firmy. Także za parę miesięcy przestanie istnieć, i bardzo dobrze . Udawali kierownikó a to zwykli oszuści.

Jar39
@;-) 17.07.2016 14:13

Co ty za bajki opowiadasz, od pięciu lat już o pensje się trzeba prosić. Już nie wspomnę o nie płaceniu naszego ubezpieczenia, tylko ludzi wykorzystują. Ten jak nazwałś pan Mieczysław to nieudaczników życiowy i oszust , gdyby wszystkim płacił i był uczciwym pracodawcą to by Sąd nie ogłosił upadłość tej firmy. Jak chcesz pisać to pisz prawdę , a nie bajki . Trzeba ostrzegać ludzi od takich pracodawców,

;-)
@Jar39 23.07.2016 10:35

napisałam jak było kiedyś kiedy sama tam pracowałam, gdyby było dobrze nie odeszłabym z firmy. A zrezygnowałam z pracy ponieważ Pan Mieczysław nie płacił pensji

Jar39
@;-) 24.07.2016 08:48

Witam wszystkich po długim czasie, wróciłem z urlopu . Teraz to mam urlop porządną pracę, i składki ubezpieczeniowe płacone na czas. A w tej patologicznej firmie Renowo dawny Mazurek, o wszystko się trzeba było prosić. Już pisałem o nieudaczniku życiowym mieczysławie hebel, to szkoda następnych słów. Tylko jeszcze dodam to że podziwiam tych co tam pracują, ale na szczęście już jest ogłoszona upadłość tej patologicznej firmy. Sąd rozda cały majątek bankruta hebelka wszystkim wierzycielom. Wątpie że to wystarczy, ale cóż sam sobie zapanował na taką opinię. Pozdrawiam wszystkich bywalców tej strony, cześć

Nowy
@Jar39 08.08.2016 08:01

Kiedyś pracowałem jako piekarz u Pana Jacka Hebel jak był szefem, ale to była piekarnia na rynku w Pucku przy barze Smakosz. Wtedy nie było takich przypadków z wynagrodzeniami czy z ubezpieczeniem, wynagrodzenie było w terminie płacone. Mietek i Rysiek tam pracowali jako kierowcy, wogóle się nie znali na niczym . Ale Pan Jacek wszystko bynajmniej ogarniał, można było wziąć zaliczkę a- konto czy nawet pożyczkę zakładową. Jak Pan Jacek doszedł to oboje nie wiedzieli aż kim są. Tak to jest jak ktoś jest nikim i nie ma za grosz inteligencji oraz wychowania . Każdy mówił że to dzięki Panu Jackowi doszedł do pieniędzy , ale szefowi Jackowi Mietek do pięt nie dorasta z tego co tu czytam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mar30

Lizuse jesteś czy co? Jeszcze nikt o zdrowych zmysłach nie chwalił tej firmy . Wykorzystują i okradają pracowników, były już właściciel mieczysław hebel nie ma już nic. Zostały mu jedynie długi do końca życia,które będą spłacać jeszcze jego dzieci,nawet nie może legalnie pracować bo komornik wsiadł by mu na pensje . To teraz jest nikim w tej formie, jednak jest sprawiedliwość. Ktos mi mówił że jest tokarzem z zawodu , a chciał udawać wielkiego szefa . Najpierw trzeba nauczyć się liczyć a później za biznes brać.

Piekarz

Dzięki że o tym napisałeś Jar39, teraz ma za aqoje hebelek. Niech wezmą mu wszystko nawet skarpetki haha, czytałem ten komunikat sądowy jest on z 7.07.2016 . Brawo hebelek teraz zobaczysz jak to jest nie mieć nic i być sam jak palec.

;-)

gdzie można się zgłaszać do sądu, po swoje pieniądze zaznaczę że byłam tylko pracownikiem

Jar39
@;-) 11.07.2016 11:31

Musisz mieć wyrok sądowy żeby uzyskać pieniądze od Mieczysława hebel. Bez wzroku przy odziale majątku nie odzyskasz swoich pieniędzy . Zgłoś się do Sądu Rejonowego Gdańsk Pónoc ,wydział gospodarczy . Oni prowadzą likwidację firmy Renovo dawny Mazurek ,a później podzielą czy majątek hebla wierzycielam. Jak nie masz wzroku, a sprawa się nie przedawniła to jeszcze możesz sprawę założyć o uzyskanie s woich należności. W sądzie praca takie złożenie sprawy jest darmowe nic nie płacisz. Życzę powodzenia , każdy powinien ubiegać się o swoje należność. Dość długo okradli i wykorzystywali pracowników. Mieczysław Hebel oszukiwać ,wykorzystywał i okradał pracowników. A teraz sprawiedliwości stanie się zadość.

rycho
@Mar30 30.06.2016 08:44

elektrykem

zielony

I jak zlicytowali ?

lord

kedy licytacja czekam moze mietka kupie

pracownik
@lord 24.12.2015 23:06

Dziś wielki dzień :) LICYTACJA

stały bywalec skarbówki

To czyli dwulicowość w/g Ciebie jest na porządku dziennym, jesteś pracownikiem tej firmy? masz umowę? co masz w umowie? ile godzin? 40 tygodniowo? ile robiłeś w sezonie? ile masz wykazane? robiłeś mniej więcej w sierpniu ok 270 godz? na produkcji góra zarobiłeś 3000 może 3200? a po sezonie co? normalka płacz że spada produkcja, że to że tamto byle do następnego sezonu :)

muz

A jaki to kierownik może warto wrócić

stały bywalec skarbówki

Ty Damian, albo piszesz to dla beki, albo naprawdę urwałeś się z choinki :) zarobki, nadgodziny, umowa napisz jeszcze laptop, telefon, samochód, socjalne i darmowe pieczywo do bólu. No i zapomniałem musisz się nie znać na zegarku bo czasami nocki zaczynasz w dzień :)Ale na poważnie zarobki jak dostaniesz 2200zł to górna półka, wykazane najniższa krajowa, tylko starzy wyjadacze mają więcej, tzn. dwulicowcy, Ci którzy najgłośniej 100lat śpiewali, zmiany dwie dniówka i nocka, godziny nienormowane więc o nadgodzinach możesz pomarzyć wszystko wliczone w wypłatę, na papierze i tak bzdury, umowa o pracę :) zlecenie albo działalność żeby jak najwięcej na tobie zarobić, a jak już się tam dostaniesz to pilnuj swoich składek, nie daj się wrobić w jakieś kosmiczne kwoty.

ElektryK

Firma jak każda, słabo trafić na solidnego płatnika, sam przerobiłem swoje w wielu firmach, ale wicewersa tak samo z pracownikami jak ktoś umie swoje robić a nie pić i kraść i na swoim postawić to M.H to doceni swoje dostanie i będzie zadowolony........

były

Praca na etacie jest z pewnością sytuacją bezpieczną. Pracownik nie ponosi przecież ryzyka związanego z pozyskaniem zleceń, utratą składników majątkowych itp. To także możliwość skorzystania z płatnego urlopu czy urlopu wychowawczego. Prowadząc działalność gospodarczą z tych przywilejów skorzystać nie można. Tutaj przedsiębiorca jest sam dla siebie szefem, sam wyznacza kierunki działania i ponosi odpowiedzialność za swoje decyzje. Ale za to ma więcej swobody, sam ustala godziny pracy czy zakres obowiązków, chociaż coraz częściej zdarza się, że samozatrudnienie jest tylko inną formą pracy na rzecz obecnego pracodawcy. Dziwne, bo w tej firmie zatrudnieni na własną działalność jedni mają urlop, drudzy mają po pół roku :) a inni nic nie mają. A i jeszcze jedno, jeżeli jest święto i jest w kalendarzu na czerwono, a pracownik pracuje to należy mu się zapłata a nie jest to dzień wolny w rozliczeniu miesięcznym dni pracujących.

pracownik

Firma znowu szuka ludzi ale teraz do kierowania zespołem ludzi na cukierni, proponuję pana RAMBO na kierownika.

uwa

bez komentarza prawde muwi

zyga

po co tam pracujecie skoro sami narzekacie zostawcie ich w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zostawcie tych dzidów tam niech sami robią oni potrafią hebla przekrcic a wy zawsze zostaniecie frajerami kto nowy to frajer

guziec

Jeżeli komuś pasuje chodzenie do biurka i pytanie się czy dostanę jakieś pieniądze to ok bo od 2009 roku nie ma terminowych wynagrodzeń tzn do 10 każdego miesiąca, a wypłacanie w soboty dziwnych tygodniówek to nic innego jak miesięczne wynagrodzenie dzielone na raty, bo system wypłat tygodniowych wygląda trochę inaczej, druga sprawa to niech ktoś zaprzeczy o rotacji pracowników i o parku maszyn, tym którzy są zadowoleni z takiej pracy to ich sprawa ale niech nie mówią że nie chcieliby żeby było lepiej.

;)

to jest twoje zdanie moje jest zupełnie inne

:(

24 raty po 250zł tygodniowo daje 6000zł w 2 lata

;)

Ja pracując w Mazurku zarabiałam ok. 6000zł

dzemik
@;) 18.04.2014 09:12

na własnej działalnosci bez urlopu bez niczego chyba ze sie sam ubespieczasz to wtedy nie masz tyle

guziec

Wszystko zależy od tego czy jesteś firmie potrzebny tzn. czy jesteś wydajnym pracownikiem produkcyjnym. Jeżeli jesteś i potrafisz się wygadać to masz szanse na umowę o pracę a jak nie to zlecenie ze składką zdrowotną bo to wymóg nie licz na więcej. No jeszcze możesz mieć propozycję własnej działalności ale to już inny temat. Tak jak są różne formy zatrudnienia tak są też różne warunki wynagrodzenia. Jedni wyciągają 3000zł a drudzy 1800zł wypłaty to jedna wielka tajemnica, nikt nie może się dowiedzieć ile ma drugi.

pRaCoWnIk

Bardzo dobra firma oferująca bardzo szeroki asortyment rodzaju zatrudnienia :) -umowy o pracę -umowy śmieciowe -własna działalność -zatrudnienie w Mazurku -zatrudnienie w Renovo Tak samo z wynagrodzeniem jedni jakieś śmieszne tygodniówki drudzy miesięczne wypłaty, lepsi i gorsi, spółki przejścia cuda na kiju. A co niektórzy może bez umowy. No ale każdy ratuje się jak może. Szczerze jeżeli chodzi o opinię nie polecam tej firmy.

PRACOWNIK

Przecież w sklepach Mazurka (teraz renowo hihihihihi) już dlugo wiszą ogłoszenia o przyjeciu do pracy na rozne stanowiska wiec golym okiem widac ze nikt normalny nie chce tam juz podjac pracy

zyga

ponoc nawt cukernicy uciekają franc i szeroki zostaną sami chyba aha jeszcze ten siostrzeniec

PRACOWNIK

Narzekania ustały bo nie warto o tej firmie rozmawiać. Brak pieniędzy na wszystko nawet biurowe są na wypowiedzeniach KPINY

Zostaw opinię o F.P.H Mazurek - Puck

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.P.H Mazurek