Volvo Polska

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 203 ocen.

Opinie o Volvo Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volvo Polska

Tebej

Praca jeśli dobrze trafisz to nawet spoko, ale nie daj Boże zachorujesz to.. wylatujesz, absencja jest ceniona ponad umiejętności,do tego umowa na stałe jako pracownik fizyczny graniczy z cudem.

zainteresowany

Jakie są warunki na stanowisku spawacza ,w sensie ,zarobki ,jakieś benefity czy są ,oczywiście atmosfera pracy ??????????

123

Ale jako kto?

Benek179

Na produkcji jest 4brygada?

Chętny

Czy można w skrócie napisać czy warto dołączyć do volvo czy dać sobie spokój ? Nawet jak by się udało dostać umowę z strony volvo a nie agencji ;)

Maly8
@Chętny 14.07.2017 22:50
Czy można w skrócie napisać czy warto dołączyć do volvo czy dać sobie spokój ? Nawet jak by się udało dostać umowę z strony vo...

Dawaj dawaj czekamy na Ciebie , na produkcji już nie ma komu robić.

Michał

Cześć, zastanawiam się czy nie złożyć tam aplikacji ale na stanowisko biurowe, kojarzy ktoś jaką kasę tam specjaliści zarabiają?

bumbrej

W volvo moim zdaniem jest tak: Wyższe zarobki nie idą w parze z tym ,że trzeba się więcej narobić. Mój były kierownik " dłubał w nosie" i miał z 7-8 tys/mies a siła robocza 2500brutto/mies i heja. SYSTEM

pigmej

pracowalem pare lat temu, w IT dobilem do 8200 i weicej sie nie dalo - tak mi przynajmniej mowiono, od 3 lat jestem w innym korpo , mam 70% wiecej , z tymze zapie*am srogo, w volvo pensje takie ze wyzyjesz za to , nie narobisz sie, atmosfera super,ludzie tez super , ale na nic nie odlozysz, konsumpcja kasy na biezaco, chyba ze jestes konsultantem to calkiem inna bajka

Wsxedfr

Otóż to z Ukraincami robi sie taka sama sytuacja jak na zachodzie z Polakami. Przypomnijmy, ze to właśnie przez Polaków jest Brexit i rozpada sie Unia. Wkrótce Ukraincy pójdą dalej na zachód bo zostaną im zniesione wizy. Wybór dla kogos kto nie jest przywiązany do danej ziemi bedzie logiczny i prosty.Dla naszej gospodarki to będzie strata.

szczery

Volvo-marka w CV robi wiele ale: - staż to świetna okazja dla osób, które nie maja nic do stracenia. Staż jest płatny jeżeli jesteś studentem to ok 10.30zł/h jeżeli nie to w okolicach 8.70zł więc nie jest źle. Doświadczenie do zdobycia duże. Kontakt z językiem angielskim, swój panel pracy -realne rozwiązywanie problemów. Zespół świetny. Niestety na tym plusy się kończą. Staż może trwać do roku i ani chwili dłużej, są minimalne szanse aby dostać umowę przez agencje a umowa z Volvo po stażu to cud. Stażyści to troszkę jak tania siła robocza. Jeżeli ktoś chce mieć swoje pierwsze doświadczenie to polecam, jeżeli ktoś oczekuje czegoś więcej to zalecam się zastanowić. - praca na cały etat- jeśli w ogłoszeniu piszą że umowa będzie zawarta przez firmę zewnętrzną trzeba się liczyć że umowy będą na 2,3,4 miesiące. Ciągłe przedłużanie a zdobycie po 18 m-cach umowy z pracodawcą jest dość trudne. Z wszystkim trzeba się upominać walczyć i czuwać. Pieniądze przeciętne w porównaniu do obowiązków i odpowiedzialności pracy. Będąc na umowie z agencją większość profitów się nie należy. Pracownicy nie są docenianiu wyróżniani. Bywały sytuacje że osoby po wieloletnim stażu dostawały odmowę awansu- powód "Nie bo nie" Osobą które mają doświadczenie zawodowe oraz znają języki obce zdecydowanie odradzam. Jest to firma w której nie można zostać długo. Po pierwszym miesiącu pracy już każdy wie jak tam jest.

WELDER

Zarobki na Spawacza 3400 brutto /mies. ,mam więcej w obecnej firmie co pracuję ,więc nie przyjąłem oferty pracy ,straciłem swój cenny czas i paliwo . Pozdrawiam

Karol

Pracowałem tam pół roku na produkcji i dwa lata w biurze i powiem w ten sposób: W firmie jest kolesiostwo , jeśli masz plecy lub znajomego to możesz liczyć na spokojną pracę, jeśli nie to jesteś tylko pachołkiem, którego można usunąć z godziny na godzinę. Poza tym są w tej firmie "fałszywe gęby". Tych radzę unikać. Volvo zatrudnia oczywiście przez agencję czyli miesiąc ,dwa i do widzenia, no chyba że ktoś dobrze włazi w d*pę. Jeśli słyszę że firma zatrudnia ukraińców to już całkiem zeszli na psy. Pozdrawiam.

Koleś

Człowieku z energetyki.... Daj sobie spokój z tym liderem. To nie jest stanowisko dla Ciebie o ile pracujesz obecnie na jakimś kierowniczym czy managerskim stanowisku. Nie licz tez na awanse bo tam rządzi jelczańska sitwa i nikogo z zewnątrz nie dopuści. Omijaj z daleka. Volvo tylko dobrze kojarzy się jako nazwa, a w środku już nieco gorzej - delikatnie mówiąc...

razdwatrzy
@Koleś 13.12.2016 11:16
Człowieku z energetyki.... Daj sobie spokój z tym liderem. To nie jest stanowisko dla Ciebie o ile pracujesz obecnie na jakimś...

mam pytanie jakim sprzetem operuja spwacze?(spawarki jakiej firmy i wgl)

Loko

Witam. Chciałem iść na rozmowę jako spawacz z uprawnieniami dozorowymi 135,136,138,141 ale jak przeczytałem,że firma zatrudnia ukraińców to dałem sobie spokój jestem polakiem i nie będę pracował z ukrami !!!!!!!!

Borewicz
@Loko 10.12.2016 08:48
Witam. Chciałem iść na rozmowę jako spawacz z uprawnieniami dozorowymi 135,136,138,141 ale jak przeczytałem,że firma zatrudnia...

Pewnie to samo pisza o Polakach w krajach zachodnich. Wynika, ze prawidlowo :)

Cristiano

Jakie zarobki na stanowisku lider produkcji?

Volvo fan

Nie ma się co martwić ;) przyjdą Ukraińcy zpaprają robotę odeślą im z powrotem całą dostawę to może zmądrzeją lub prezes ich wymieni na mądrzejszych.Pozdrawiam

WELDER
@Volvo fan 17.11.2016 12:29
Nie ma się co martwić ;) przyjdą Ukraińcy zpaprają robotę odeślą im z powrotem całą dostawę to może zmądrzeją lub prezes ich w...

siemanko ,pracujesz tam?

Gvv

teraz to na prawde jest szansa żeby w firmie dostać jakas prace bo szukają na na prawde sporo stanowisk każdy chyba może w sumie znaleźć coś dla siebie mam racje? np. taki reprezentant handlowy we Wrocławiu tylko chyba dobrze języki tutaj trzeba znać co?

Piknik
@Gvv 09.10.2016 21:20
teraz to na prawde jest szansa żeby w firmie dostać jakas prace bo szukają na na prawde sporo stanowisk każdy chyba może w sumi...

Witam chciałbym zmienić pracę, obecnie energetyka mam wyższe wykształceni.. Dostałem propozycję pracy w volvo na stanowisku lider produkcji, wie ktoś może jakie są związane z tym stanowiskiem obowiązki, jakie wchodzą realne płace, jaki jest system zmianowy tj.wekendy pracujące? Jaka jest relacja między załogą i liderami oraz kierownictwem? Dzięki za info

123

Witam, jake są stawki na spawalni, idę na rozmowe i nie chciał bm niej wiecej wiedziec czego mozna oczekiwac ?

Niezrzeszony

Witam, Chciałbym się dowiedzieć jak ma się sytuacja w dziale Kontroli Dostaw? Aplikowałem na to stanowisko i zostałem zaproszony na rozmowę... Jeśli ktoś się orientuje jak to wygląda...? Czy robota bardziej techniczna czy rozmowa z głównie z dostawcami? Pozdrawiam

Wladek

Wie ktoś ile zarabia się na produkcji i czy zatrudniają i jakie stanowisko (dział) jest najlepiej płatne ?

WELDER

Witam Jakie zarobki mają Spawacze i czy firma zatrudnia Spawaczy przez firme?

Lotd89
@WELDER 03.08.2016 20:01
Witam Jakie zarobki mają Spawacze i czy firma zatrudnia Spawaczy przez firme?

Zatrudnienie przez agencję. Nie ma możliwości zatrudnienia bezpośrednio przez volvo. Zarobki 2300 na rękę.. .

gość

cześć, wie ktoś może coś o stanowisku handlowca w dziale volvo truck??

lakiernik

Proszę o info. ile zarabia lakiernik przez pośrednika i jakie są warunki pracy w VOLVO.

Michał

Witam. Też jestem ciekaw jak przebiega rekrutacja na praktyki płatne jeśli chodzi o konstruktora?

Mlody

Jakich pytań się spodziewać na rekrutacji na praktyki? Jak wyglądają testy? Pytania ogólne czy z danej dziedziny?

diaz

Witam, Wie któś może jaka jest stawka za praktyki w dziale IT ?

mgr inż.

Na jakie wynagrodzenie może liczyć konstruktor z rocznym doświadczeniem w tej firmie??

pytam

Witam. Jak wygląda proces rekrutacji na praktyki IT? ciężko się tam dostać? może ktoś powiedzieć kto zdał we wcześniejszych latach te etapy?

AgataXYZ

Hej, widzialam pare pytan o prace w ksiegowosci. Ja jestem juz po rozmowach i mam oferte pracy, zaczynam w maju jako ksiegowa z j. francuskim. Sam proces rekrutacji oceniam bardzo pozytywnie - profesjonalny kontakt, duzo pytan merytorycznych i przede wszystkim przemili ludzie. Bede pracowac ze spolkami we Francji, takze staly kontakt z jezykim. W teamie bede miec troche obckrajowcow no i jest sporo polakow mowiacych po francusku. Z tego co sie dowiedzialam bede stabilizowac procesy przeniesione z innych krajow, wiec bedzie to praca raczej tworcza niz odtworcza, bo bedzie duzo nowosci, problem solving, ogolnie sa bardzo nastawieni na szukanie usprawnien i rozwiazan, co mnie cieszy bo nie lubie pracy szablonowej. Jak ktos zna jezyk francuski i interesuje sie ksiegowoscia to polecam, wiem ze wciaz szukaja, nawet polecilam juz jedna osobe ;] Do zobaczenia w Volvo ;]]]

anonim
@AgataXYZ 29.03.2016 19:01
Hej, widzialam pare pytan o prace w ksiegowosci. Ja jestem juz po rozmowach i mam oferte pracy, zaczynam w maju jako ksiegowa z...

biedna, nawet nie wiesz w jak dużym błędzie jesteś. Przyjmują dużo osób do obsługi francuskich spółek, bo starzy pracownicy odchodzą. Nie wytrzymują złej atmosfery, bardzo negatywnego nastawienia Francuzów, którzy oskarżają Polaków o zabranie im pracy

szary

Witam.Jest ogl.na spawacza mag czy jakis spawacz pracujacy tam (z doswiadczeniem) moglby sie wypowiedziec jakie warunki,zarobki i jak z zakwaterowaniem bo jestem z poza wrocka.Pozdrawiam i dzieki.

Maniek
@szary 18.03.2016 08:51
Witam.Jest ogl.na spawacza mag czy jakis spawacz pracujacy tam (z doswiadczeniem) moglby sie wypowiedziec jakie warunki,zarobki...

Zapier..l na maxa i marne 2500 na rękę

rafał
@Maniek 31.07.2017 13:16
Zapier..l na maxa i marne 2500 na rękę

Kolego przesadziłeś z tymi zarobkami. Takie wynagrodzenie to mają osoby z kilkunastoletnim stażem. Wykorzystują pracowników na maxa. Większość ucieka, a ci co zostają to wykonują pracę za dwóch.

lucy

Niestety głośno prawdy w tym zakładzie również powiedzieć nie można bo jesteś wtedy wrogiem dla wszystkich. Każdy tu zna prawdę i wszyscy mówią za plecami. Omówienia ,,par,, to jakaś śmieszna komedia bo pracownik ocenia siebie dość rzetelnie a przełożony i tak mu ujmie punkty bo musi pod byle pretekstem. w marcu mimo tego że są zamówienia będą mówić że ich brak bo zbliżają się doroczne podwyżki o przysłowiowe 0,5% następny śmiech na sali! Ludzie obudzić się czas bo po pas w nocniku będzie za późno a w pośredniaku same staże... Przykra rzeczywistość :()

lucy

Nie wróżę tej firmie przyszłości z taką ekipą ludzi rządzących. Człowiek tu człowiekowi wrogiem i nie ma szans na poprawę. Każdy walczy o swoją pozycję i robi to w każdy możliwy sposób by wyeliminować jego zdaniem zagrożenie. Ze zwolnieniami lekarskimi to prawda. Nie daj Boże przekroczysz magiczne 12 dni i to nie ważne czy miałeś wypadek w pracy czy coś innego to ciągają cię po jakiś chorych rozmowach typu ,,dlaczego chorujesz?,, osoby,które nie nadają się na liderów rozwalają ten system do końca swoimi nieudolnymi decyzjami! Nie polecam tej firmy i jak najdalej od tych ludzi bo szkoda nerwów i zdrowia.

anonim

(usunięte przez administratora)

paweł

i jakie pytania zadawali na rozmowie kwalifikacyjnej na staz? jakbys mógł cos powiedziec o tej rozmowie?

marian

Bylem na rozmowie , wrazenie w miare przyzwoite ale nie wiem jak to wyglada w praniu. a czy ktos moze wie jak faktycznie wyglada praca w ksiegowosci?

mario

Jakie oferują warunki jako magazynier ?

marian

Dlaczego wąska grupa spełnia ich wymagania? Ile w ogole płaca na stanowiskach finansowych ?

marian

czy ktos wie jak wygladaja te ich testy? jakies zadania w excellu do rozwiązania ? Ktos byl na rekrutacji na stanowiska ksiegowe, finansowe czy cos podobnego?

katie

Hej, czy orientuje się ktoś jak wygląda proces rekrutacji na stanowiska księgowe ? Są jakieś testy ? Czy robią assessment center ?

anonim

(usunięte przez administratora)

loussil

hej, w jakim dziale będziesz odbywać staż?

przyszły stażysta

Czy wiecie może ile płacą podczas tych staży? Jest to normalne wynagrodzenie oscylujące przy najniższej krajowej, czy śmieszne 1000złbrutto, czy może coś więcej? I czy jest możliwość zakwaterowania podczas odbywania stażu? Bardzo proszę o odpowiedź :)

MAN
@przyszły stażysta 12.02.2016 17:10
Super, dzięki za info :) a nie wiesz może jeszcze jak wygląda sprawa z zakwaterowaniem? Bo jestem spod Warszawy, a powiem szcze...

Puk,puk ? : )

Gumas
@xxx 12.02.2016 15:09
Staż około 2500 brutto (umowa zlecenie, jeżeli studiujesz ok. 2100 na reke, jak nie to 1800).

Czy mogę prosić o informacje dot rozmowy kwalifikacyjnej w przypadku stażu ? Szczególnie w języku angielskim? Pozdrawiam

Wrocławianin

Fabryka Volvo we Wrocławiu oferuje prace na produkcji jedynie przez agencje pracy tymczasowej nainiższa stawka to 2448 zł brutto czyli grosiki większośc firm oferóje dużo wyższy wynagrodzenia a do tego możliwość dorobienia w nadgodzinach Volvo nie płaci za nadgodziny a do tego zatrudni cię może na miesiąc może na pół roku jak im się spodoba dlatego zastanów się czy warto za takie grosze fatygować się do pracy chyba że zaprosili cię na rozmowę na jakiś wyższy szczebel do swoich biur tam zarabiają. Robotnicy tylko starej daty coś zarabiają w tej firmie jak dla mnie to żenada a nie poważna firma Amazon oferuje lepsze warunki pracy niż oni a trzeba tam mieć jedynie 18 lat i podstawówkę więc śmiech nić więcej firma Volvo jednym słowem to niepoważny pracodawca robiący czysty wyzysk z robotników.

Kaska

Hej. Mam pytanie do ludzi pracujących w księgowości. Praca podobna do innych korpo? Trzeba robić dużo nadgodzin przy zamknięciu? Warto aplikować? Będę wdzięczna za odpowiedź.

olka82
@Kaska 07.02.2016 14:36
Hej. Mam pytanie do ludzi pracujących w księgowości. Praca podobna do innych korpo? Trzeba robić dużo nadgodzin przy zamknięciu...

rozmowa trwa ok 1h, z HR i managerem

b&b

Witam, Jutro mam rozmowe kwalifikacyjną do Volvo w Gent(Belgia). Rozmowa w sumie była juz telefonicznie przeprowadzana a jutro testy mam pisac. Czy ktoś z Was wie jak moga wyglądać takie testy ??? Z góry dzięki za info :))

PAweł
@b&b 21.01.2016 10:56
Witam, Jutro mam rozmowe kwalifikacyjną do Volvo w Gent(Belgia). Rozmowa w sumie była juz telefonicznie przeprowadzana a jutro...

witam, potrzebują bhpowca. coś się tam stało? warto pchać się tam na bhpowca? proszę o info za które z góry dziękuje Paweł

Radca

Odradzam kupowania aut w tym salonie z 4 powodów: 1. auta tu są „transportowane” przez Cat Kleszczów (Joanna Pach to potwierdza), na składzie aut jak zawieje to popiół z pobliskiej hałdy opada na lakier 2. prawie zawsze min. 3 elementy w nowych autach są lakierowane 3. poczytajcie o tej firmie na temat afer prawnych- informacje w internecie 4. w umowie kupna niech rozszerza wam ochronę na lakier na 7 lat z powodu osłabienia lakierowania przez popiół .

rada z Cat Kleszczow

Uwaga jedzie do salonow duza partia aut nowych ale polakierowanych u nas.

były

Volvo to dziwna firma.Woli aby wschodnio języczni pracowali na dziwnych warunkach , ciekawe co na to pseudo związki zawodowe.Ci co chcą tam pracować powinni być zdrowi jak konie bo inaczej podziękują ci za pracę.Nieważne z jakiego powodu była twoja absencja.Jeśli chorowałeś więcej niż ,,kreska''na wykresie jesteś na czerwono to wypadasz .Dla zarządu ważniejsze są wykresy , tabelki na tablicach niż pracownik

Michal

Czy może się ktoś wypowiedzieć coś na temat działu technologów w Volvo Buses? Chodzi o stanowisko technolog produkcji/ inżynier produkcji. Jaka jest atmosfera pracy, zarobki, itp. Czy praca jest rozwojowa, czy może klepanie w kółko tego samego? Czy przewidziane są przyjęcia? Z góry dzięki! Pozdrawiam

maly8
@Michal 28.12.2015 16:58
Czy może się ktoś wypowiedzieć coś na temat działu technologów w Volvo Buses? Chodzi o stanowisko technolog produkcji/ inżynier...

może jest paru kumatych gości , a reszta to sami teoretycy nie mają pojęcia o składaniu autobusów ( ty zrób a ja klepnę ). Firma bez nich miała by to samo tępo produkcji co z nimi - sama zielenina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sprawiedliwy

omijac szerokim łukiem traktują ludzi jak smieci a firma posiadająca w logo zwierzaka marka ekskluzywnego samochodu brzmi podobnie to kompletna porażka według mnie to tym całym bałaganem powinien zainteresowac sie pip a może nawet wymiar sprawiedliwosci związki to atrapa dlaczego pozwalają zatrudniac ludzi przez firmy krzaki krzywdzą w ten sposób ludzi przed samymi swiętami sporo ludzi straciło prace kraj w srodku europy a standardy burkina faso

agent11

jaki kryzys? o czym wy piszecie! żadnego kryzysu nie ma, wmawiają nam ze on jest, ale spójrzcie tylko na to ile kasy wydaja na biurowce etc.. nawet chłopacy jeżdżący do Indii i wyjazdy które są przekładane po 10 razy pokrywa volvo, czyli kasa jest i maja się dobrze, ALE OSZCZEDZA SIE NA ROBOLBACH Z PRODKUCJI, teraz 3/4 nie przedluzaja umow, dlaczego? bo w ciagu calego okresu swojej pracy byli na l4 dluzej niz tydzien HA HA HA

zwykłas
@agent11 15.12.2015 18:23
jaki kryzys? o czym wy piszecie! żadnego kryzysu nie ma, wmawiają nam ze on jest, ale spójrzcie tylko na to ile kasy wydaja na...

To prawda biurokracja ,nieudolność liderów i brak szacunku dla człowieka,o jakości nie wspomnę.

Rozczarowany

Witam jestem pracownikiem Volvo od 10 lat.Ale to co wyprawia się w firmie od ostatnich 2 lat jest żenujące jak na tak znaną firmę.Mogę sie wypowiedzieć tylko o jednej lini produkcyjnej a w sumie jest ich trzy.Miałem do czynienia z liderami którzy zostali nimi bo musieli .Jakość pracy podupadła bardzo jest wywierana duża presja na pracowników produkcji.Pracownik odpowiada za błędy nie udolnych podwładnych.Poza tym pracownicy którzy byli dłużej niż 12 dni na chorobowym na siebie lub członka rodziny dostają listy z informacją że ich absencja jest monitorowana moim zdaniem jest to coś nie w porządku.Bo pracownik ma prawo się popsuć ma też rodzinę i dzieci które chorują i pracodawca powinien takie rzeczy przewidzieć ale nie bo w volvo ludzie mają nie chorować i najlepiej jak by nie mieli rodzin.Mamy też związki zawodowe które są nie udolne ale jak mają działać i być za pracownikiem jak są na utrzymaniu pracodawcy?Tak oto w skrócie jest w volvo.

maly8
@Rozczarowany 12.12.2015 17:43
Witam jestem pracownikiem Volvo od 10 lat.Ale to co wyprawia się w firmie od ostatnich 2 lat jest żenujące jak na tak znaną fir...

Stary zgadzam się z Tobą ta firma ma swoje lata za sobą tyram już ponad 18-lat i jestem tak zwanym burakiem i to nie to co było 18 lat temu ( szacunek itp.)

Zostaw opinię o Volvo Polska - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volvo Polska