Czy ktoś już pracował jako Elektronik z apetytem na projektanta R&D w tej firmie i może się podzielić opinią, czy wymagania były naprawdę wysokie jak na zarobki 6500–8500 PLN brutto miesięcznie?
Główne wymaganie to średnie wykształcenie elektroniczne oraz konkretne doświadczenie w serwisowaniu układów elektronicznych i naprawie PCB. Największą korzyścią była możliwość ciągłego rozwoju zawodowego i awansu, w tym udział w wielu szkoleniach technicznych oraz realna ścieżka do stanowiska projektanta lub menedżera.
Już miałem pisać że 6,5 tysiąca to mało ale widzę że to zeszłoroczna oferta 😅 ciekawe jakie weszły podwyżki i ile teraz będzie
CAMSAT
02.06.2026 16:01
Dzień dobry. Stawki na stanowiskach projektowych w elektronice dopasowujemy bezpośrednio do kompetencji, doświadczenia i samodzielności – standardowo wynoszą one u nas od 8 000 do 12 000 zł brutto.
Nawet jeśli nie widzisz teraz otwartej rekrutacji, wyślij swoje CV na [email protected]. Możliwe że w ciągu kilku tygodni ruszymy z nowymi projektami / zleceniami i będziemy potrzebować kolejnych specjalistów oraz elektroników. Jeśli nie teraz, to skontaktujemy się za chwilę. Zapraszam, Przemysław Gralak CAMSAT
Roman
14.10.2025 23:12
Na rozmowie online zostałem poinformowany, że moje wymagania finansowe są za wysokie, chociaż były w ich zakładanych widełkach, a doświadczenie i wiedzę mam ponad ich wymagania. Nie dziwi mnie, że ogłoszenie jest odświeżane od dłuższego czasu, jak ktoś nie płaci, to nie ma pracownika, proste- panie prezesie firmy Camsat; to dobra rada gratis dla Pana.
Przemyslaw Gralak CAMSAT
22.03.2026 23:17
Dzień dobry Panie Robercie.
Dziękuję za tę opinię. Ze względu na jej anonimowy charakter, nie mogę odnieść się do konkretnych detali Pana rekrutacji, ale chętnie wyjaśnię, jak buduję mój zespół w CAMSAcie.
Dla mnie rekrutacja to nie tylko "szukanie pracownika" – to szukanie kogoś, z kim będę chciał spędzać aż 8 godzin dziennie w dobrej atmosferze. Stosuję od dawna prostą logikę:
* Postawa ponad wszystko: Szukam ludzi, którzy po prostu chcą pracować w zgranym zespole. Można kogoś nauczyć technologii w 3 miesiące, ale nie da się w 3 miesiące nauczyć kogoś bycia pomocnym kolegą czy profesjonalnego podejścia. Jeśli czuję, że "chemia" nie gra, rezygnuje , robię to z szacunku do moich obecnych pracowników, by dbać o ich komfort pracy jak i mój własny.
* Widełki płacowe to mapa rozwoju: Dolna granica to zaproszenie dla ambitnych osób z mniejszym doświadczeniem, które chcę rozwinąć do poziomu specjalisty. Jeśli tylko nam taka osoba pozwoli na rozwój to gwarantuje że będzie wysoko kwalifikowanym specjalistą. Górna granica to oferta dla osób, które od pierwszego dnia wnoszą gotowe rozwiązania i nie wymagają dużaj opieki innych specjalistów. To uczciwe postawienie sprawy – płacimy za realną wartość i tempo rozwoju.
Krótkie spotkanie wstępne to tylko początek na którym padają deklaracje. Kluczowy jest dla mnie drugi etap, gdzie możemy się poznać i wzajemnie sprawdzić. Wolę nie zatrudnić nikogo, niż zatrudnić niewłaściwie – chroni to obie strony przed rozczarowaniem i stratą tak cennego czasu.
Od lat prowadze rekrutacje w sposób ciągły, bo wierzę, że na wyjątkowe osoby zawsze znajdzie się miejsce w CAMSAT - często tworzymy nowe stanowiska jak odkryjemy szczególne umiejętności u danej osoby które dużo mogą wnieść. Jeśli ktoś szuka stabilnego miejsca, gdzie docenia się zaangażowanie i dba o relacje, to moje drzwi są zawsze otwarte.
Serdecznie Pozdrawiam,
Przemysław Gralak – CAMSAT