CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 103 ocen.

Opinie o CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O.

Ola

To gratuluję nasza sprawa ciągnie się od roku i nic ostatnio byliśmy wezwani na policję Gdzie nam powidzieli że reszte kredytu musimy spłacić I nie mamy innego wyscia Polskie prawo

f
użytkownik zarejestrowany

czy siedziba ich jest nadal na ulicy tetmajerów?

ela

w czerwcu 2014r wykupiliśmy synowi lekcje,które się nie odbyły.Zgłosiliśmy na policję a oni do prokuratury,która uznała że nas ta firma nie oszukała.W styczniu byliśmy z mężem u radcy prawnego,a w maju odzyskaliśmy pieniądze całą kwotę.Trzeba porozumieć się z bankiem,chyba że ktoś płacił gotówką to raczej nie odzyska tych pieniędzy.

agnieszka

Maximus to jedna wielka ściema! czekam od marca 2014r na zwrot pieniędzy za niezrealizowane kursy. zapłaciłam 5000zł a obliczyli mi do zwrotu 1700zł!? Ale nawet tego nie oddali!!! Czy ktoś z Państwa ma jakiś kontakt z tą firmą? Tel nie działają, email jest nieaktualny!!!! Piszę na forum już któryś raz... Proszę o pomoc- jakiś aktualny kontakt do firmy chociaż!!!!

Agnieszka

Witam, również jesteśmy poszkodowani i oszukani. Bardzo proszę o kontakt w tej sprawie i o udzielenie pomocy. Mój nr telefonu: (usunięte przez administratora)

???

Siedziby firmy jak i prezesa z kasą już nie ma, dlatego ta sprawa jest taka dziwna.

ela

W czerwcu 2014 wykupiłam kurs.Lekcje miały trwać przez wakacje,ale się nie odbyły.Syn miał zacząć lekcje od września,nie odbyły się.Maż zgłosił na policje i nic to nie dało.Dopiero gdy poszliśmy do radcy prawnego,to się nam udało.Po 4 miesiącach odzyskałam pieniądze.Jestem z małopolski.

agnieszka
@ela 29.05.2015, 11:00
W czerwcu 2014 wykupiłam kurs.Lekcje miały trwać przez wakacje,ale się nie odbyły.Syn miał zacząć lekcje od września,nie odbyły...

Witam. Ja wykupiłam kurs dla dwóch synów- łącznie 5000zł. W marcu ubiegłego roku po wielu staraniach wypowiedziałam umowę. obliczyli mi do zwrotu 1750zł przysłali fakturę jednak pieniędzy do tej pory nie odzyskałam. proszę o pomoc!

misia

ludzie załóżcie jakieś forum lub konto na fejsie bo na tym forum pan dyrektor szkoły cenzoruje opinie i usuwa jemu nie na rękę ja znam dokładny adres tego pana oszusta jeśli ktoś zdąży przeczytać to niech ją skopiuje zanim ją pan dyrektor usunie ( usunięte przez administratora )

as

ja wykupiłam synowi kurs w zeszłym roku przez wakacje. Wypełnił coś na początek i listownie odesłaliśmy. Na ten list dostał komentarz na email. Teraz skończył pierwszą część i również wysłaliśmy pocztą te arkusze. Tym razem dostaliśmy zwrot listu -że niby "adresat wyprowadził się". Zaczęłam właśnie szukać na ich stronie nowego adresu lub arkusza do wypełnienia żeby odesłać przez internet i trafiłam na wasze opinie. nie sądzę żeby z tą sprawą coś dało się zrobić w sensie prawnym, a jeśli nawet-to to na pewno kosztuje, a ja nie chciałabym dopłacać do tej sprawy. Gdyby jednak coś się dało zrobić przy niewielkich kosztach to chętnie się przyłączę./ala.1401@wp.pl/mieszkam w powiecie suskim.

jol

Witam.Ja wykupiłam kurs dla syna w październiku 2014. Kontaktowałam się ze sprzedawcą w grudniu bo dotarły nie kompletne materiały. On twierdził że wszystko jest w porządku,że trwają przeprowadzki stąd te pomyłki.Ja głupia łyknełam.Kontaktowałam się z pracownikiem tej firmy w marcu tego roku jak dowiedziałam się o całej sprawie on twierdzi ze MAXIMUS nie istnieje prezes zapadł się pod ziemię.Jestem z Dolnego śląska okolice Bolesławca.Czy ktoś jeszcze z okolicy dał się tak oszukać ?proszę o kontakt jpjaskot@poczta.onet.pl

anet

Cześć. Wykupiliśmy z mężem kurs w Maximus w Rzeszowie dla syna w 2013 r., wszystko było w porządku, kontaktowaliśmy się z opiekunem dydaktycznym. W październiku wysłałam arkusz i do dnia dzisiejszego nie otrzymałam informacji zwrotnej, telefon nie odpowiada. Czy ktoś ma problem ze szkołą w Rzeszowie, proszę o pomoc. Mój nr tel. 606 726 525, mail aczapla@buaziaczek.pl. trzeba działać zbiorowo.

evita

Witam tez wykupiła synowi kurs w 2013 r w grudniu od lipca 2014 cisza żadnego kontaktu Proszę o radę co można z tym zrobić mój mail ewalukas12@gmail.com

evita

Witam tez wykupiła synowi kurs w 2013 r w grudniu od lipca 2014 cisza żadnego kontaktu Proszę o radę co można z tym zrobić mój mail

E

Zaoferowałem swoją pomoc na ile potrafię, zainteresowanym podaje numer komórki : (usunięte przez administratora)

oszukana

To ja też prosiłabym o wskazówki co mam robić prosiła bym o wiadomość na forum lub na meila dorotapyczek@o2.pl

E

JA JUZ WSZYSTKO PRZEROBILAM NAJLEPSZA DROGA TO PRZEZ RZECZNIKA SPRAW KONSUMENTA ON MNIE POPROWADZIL JESTEM NA ETAPIE USTALENIA DATY ROZPRAWY W SADZIE JESLI SPRAWA SIE ROSTRZYGNIE W JAKIS SPOSOB TO NAPISZE ALE DO TEGO MOMENTU WIEM CO TRZEBA ZROBIC JESLI KTOS CHCE TO GO POKIERUJE JESLI CHCECIE SKOZYSTAC Z TEJ POMOCY

Arek
@KB 22.03.2015, 22:27
Również zostałam oszukana. Wykupiłam synowi kurs i cisza. Bardzo prosiłabym Panią o wskazówki.

Chętnie uzyskam od Pani pełną informację w tej sprawie prosze pisać: arektenis@poczta.onet.pl

IS
@KB 22.03.2015, 22:27
Również zostałam oszukana. Wykupiłam synowi kurs i cisza. Bardzo prosiłabym Panią o wskazówki.

Witam,mam taki sam problem. Karty pracy które wysyłałam na adres Rzeszowa wrócili, nie mamy kontaku żadnego z nauczycielem i oczywiście nie odbierają telefonów. Prosiłabym o pomoc i podesłanie informacji na emeil: isia7373@interia.pl Jestem również chętna na pozew zbiorowy

oszukana

Witam ja również nie mogę skontaktować się z centrum a karty sprawdzające wróciły do domu napisali źe adresat zmienił siedzibę chętnie przyłącze się do państwa bo też mam raty do spłacania- cholerni oszuści proszę tylko przypomnieć nr. Komórkowy do osoby która mogłaby się tym zająć.

Oszukany(Maximus to idioci)

Ja dowiedziałem się od kolegi, a teraz wszytko się potwierdza. Kur*a

ela

Czy właściciel przeprosił i czy podał jakieś wyjaśnienie.

mati

Witam....Nagłośnijcie tą sprawę w Telewizji zobaczycie jakie będą efekty!! Na takie oszustwo nie ma skrupułów..Trzeba walczyć o swoje!!

mati

Witam wszystkich.Miałem do czynienia z tą firmą odnośnie współpracy jak mogę tak nazwać.Kłamali od samego początku Bogu dzięki że w porę nic nie podpisałem żadnej umowy.Drugie Amber Gold!!!! Ludzie działajcie coś z tym!!Jestem z Wami!! Pozdrawiam,...W grupie SIŁA!!!

ela

Jak to możliwe że ta firma oszukuje legalnie.Zgłosiłam to na policje i nic nie uzyskałam,prokurator uznał że książki otrzymałam i stwierdził że powinnam się dogadac z nimi polubownie.Tylko że oni zapadli się pod ziemię.

gość

Widzę że niewygodne komentarze na temat tego całego prezesa firmy są usuwane

Paweł

Jak komornik nie może znaleźć jak w KRS pisze że firma działa od 2010 roku i jest nadal aktywna.w maximusie jest prezesem i w Sokratesie też.

renka

jestem kolejną oszukaną osobą przez Maximusa kiedy czytam co państwo piszecie na forum to jest chyba jakiś koszmar trzeba coś z tym zrobić ! czy komuś z państwa udało się coś załatwić i czegoś się dowiedzieć w tej sprawie proszę o wpis

Oszukany

Z tego co mi wiadomo to nawet komornik w Rzeszowie nie jest wstanie na dzień dzisiejszy odnaleźć właściciela by coś z niego ściągnąć po prostu są małe szanse na to żeby nawet w sądzie coś zdziałać ale może ktoś wie coś więcej jak się dowiadywał.

agnieszka

Witam wszystkich oszukanych przez MAXIMUS. Już pisałam na forum że mimo tego iż wypowiedziałam im umowę mimo że przysłali mi rozliczenie do tej pory od marca zeszłego roku nie otrzymałam należnej mi kwoty. Do listopada dostawałam tel odpowiedź że jestem już druga w kolejce do zwrotu i mam być cierpliwa. A teraz cisza. Wcisnęli mi kredyt na 5000zł(2 kursy) a do zwrotu wyliczyli jakieś 1700zł. Co z tego że mam od nich rozliczenie skoro pieniędzy i tak nie oddają. Zróbmy coś razem! Nie może tak być że nie odpowiedzą za oszustwa!!!!!

Oszukany

Nie ma co wierzyć w to że oni jeszcze będą nasze dzieci uczyć a raty i tak musimy spłacić .

ina

Czy ktoś jeszcze w ostatnim czasie (od listopada do stycznia) otrzymał pismo informujące o wznowieniu nauki (kontynuowaniu współpracy) z imieniem i nazwiskiem opiekuna( usunięte przez administratora )

Kasia

To na Policje niema po co iść? a adres Maximusa to nie ten sam co korespondencyjny .A czy sprawę każdy musi osobno im założyć może jakoś się wspólnie dogadać .

J

Prokurator kazał zakładać sprawę cywilną o nie dotrzymanie warunków umowy. Jutro wybieram się do Rzeszowa, sprawdzić adres firmy maximus.

s
@J 27.01.2015, 18:25
Prokurator kazał zakładać sprawę cywilną o nie dotrzymanie warunków umowy. Jutro wybieram się do Rzeszowa, sprawdzić adres firm...

Dzień dobry czy możemy się skontaktować z panią/panem w sprawie oszukania z tej szkoły w Rzeszowie.My też zostaliśmy oszukani byliśmy dziś na policji ale powiedzieli że , trzeba założyc sprawe cywilną czy możecie zadzwonic prosimy. nr telefonu 607583445

n
@s 28.01.2015, 15:31
Dzień dobry czy możemy się skontaktować z panią/panem w sprawie oszukania z tej szkoły w Rzeszowie.My też zostaliśmy oszukani b...

dziendobry mam pytaniae w sprawie tego pozwu zbiorowego czy numer aktualny jezeli tak to dobrz a jak nie to prosze podac jeszcze raz dzienkuje ponieważ jestem zainteresowana i tez zostałam oszukana dzienkuję

emi

Ja byłam u rzecznika i kazał mi napisać pismo wypowiedzenia umowy do nich.za to ze nie dotrzymuj warunków umowy a potem on się wszystkim zajmie.

E

Ja wysłałam pierwsze pismo w środe w tamtym tygodniu, na adres ul.Tetmanierów 5/2 Rzeszów, do tej pory jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi, ani informacij że adresat się wyprowadził, jeśli odpiszą i dadzą znak życia o sobie to się podziele z wami informacją

ina

A kiedy dokladnie otrzymała pani taką informacje od opiekuna?

Renata

To mam ten sam problem. Od września nie miałam odpowiedzi z firmy. Wreszcie odpowiedział- opiekun(usunięte przez administratora). Ze mamy kontynuować współpracę. Wysłałam ostatni test i dziś wrócił z informacją - adresat zmienił siedzibę.Przed świętami dzwoniłam do Kobiety,która podpisywała z nami umowę - (usunięte przez administratora) i twierdzi,że to nie ona,że nie pracowała w Maximusie( przez telefon można wyprzeć się wszystkiego - to wiem) Jestem tak zła, że dałam się nabić w butelkę.

alka

Ja też zapisałam córkę na kurs w lutym miała go skończyć, ale najpierw utrudniony kontakt tłumaczyli urlopami, a teraz nikt nie odpisuje na e-maile i nie odbiera telefonów. Arkusz sprawdzający wrócił, kazali wysłać drugi raz e-mailem i od grudnia żadnej odpowiedzi. Wielka mi szkoła, oszuści i tyle.

siwol

czy ktos ma telefon kontaktowy do tych dziadow, bo kiedyś w necie na jakims forum znalazłem, odezwała sie jakaś kobitka lolitka nawiasem mówiąc słabo zorientowana i podała dwa adresy mailowe do wysyłki arkuszy sprawdzających, wysłałem 17,12,2014 i do dzisiaj cisza. jak będzie pozew zbiorowy piszcie, banda i jeszcze raz banda

E

Ja byłam u rzecznika i doradził mi że musi być zachowana pewna kolejność działań z naszej strony muszę napisać pismo mi. o wznowienie lekcji itd.ich obowiazkiem jest odpisać,a jeśli nie odpisują lub jest odpowiedz negatywna pisze następne pismo domagając się zwrotów kosztów.jeśli nie ma odzewu z ich strony,wracam spowrotem do rzecznika spraw konsumenta i on sam kieruje sprawę do sądu. innej drogi nie ma

Karla
@E 16.01.2015, 00:00
Ja byłam u rzecznika i doradził mi że musi być zachowana pewna kolejność działań z naszej strony muszę napisać pismo mi. o wzn...

Mi doradzono podobnie. Jednak ja pytałam czy np. jeżeli znalazło by się więcej osób to nie było by szansy na pozew zbiorowy. Powiedziano mi że wszystko się da tylko własnie wszystko swoja drogą.

marta

Witam, ja także nie mam kontaktu co najmniej od września, pisałam, dzwoniłam, nic!

emi

Ja zgłosilam to do banku,ale ich to nie interesuje.Powiedzieli ze mogę do nich wysłać pimo opisujące sytuacje,i dasz odpowiedź.

Monika

Bardzo bym prosił tych ludzi co wźieli kredyt na tą szkołę aby to zgłosili do rzecznika spraw konsumęta i poszli także do banku który był brany kredyt i zgłosili to też że szkoła nie wypełnia warunków umowy ponieważ mi się udało WYGRAŁAM.

emi

Ok ale jak się odnajdziemy na Facebooku,aby wiedzieć z kim si kontaktować.ja jestem chetna

Karla

Proponuje aby utworzyć podobną konwersację na jakimś innym serwerze. I wtedy osoby chętne mogłyby się na nim wypowiedzieć, i można by było coś zacząć działać. Ktoś powyżej napisał aby nagłośnić sprawę medialnie, ja sama studiuję dziennikarstwo i mogę zasugerować aby na samym początku sprawę ruszyć ale na facebook'u. Może tam znajdzie się o wiele więcej osób, które mają podobną sytuację do nas.

E

Jest w umowie parę kruczków które są naruszeniem wedłuk prawa ale nie chce o tym pisać ponieważ nie wiadomo kto śledzi nasze wypowiedzi. A tak naprawdę to tylko założeine sprawy w sondzie może nas uratować.

niezadowolony

Skoro nic nie możemy wskórać przez policję, ani przez inne organy, może ktoś ma jakieś dojścia do prasy lub mediów, żeby one nagłośniły tą sprawę i może wtedy coś załatwimy. Przecież media zajmują się różnymi błahymi sprawami, a ta wydaje się być bardzo poważna. Róbmy z tym coś!!!!!!!

Agnieszka

Umowa umową- mi przysłali rozliczenie w marcu,ale pieniędzy nie oddali do tej pory. Czyli umowę można rozwiązac- co prawda z 5000zl(2kursy) wyliczyli mi do zwrotu 1705zl ale nawet tego nie oddali! Proszę o jakieś propozycje jak wyegzekwować od nich moje pieniądze!?!

emi

Może wspólnie coś zdziałamy.Na pewno jest wiele więcej takich osób oszukanych.

emi

To co piszecie to u mnie jest tak samo,ale tak nie może być żeby nas tak oszukiwać,pójdę z tym do sądu.....to jest jakiś żart.

Karla

Umowa jest tak skonstruowana, że nie wiadomo czy odzyskamy pieniądze. Same książki kosztowały 2000zł. Byłam na policji. Pan policjant kazał przeczytać umowę. I wysłać listem poleconym z potwierdzeniem nadania list w dwóch kopiach (jedna dla nich, druga dla adresata) i tam napisać czego oczekujemy, oraz dać im miesiąc na odpowiedź. Jeżeli państwo dowiedzieli się poprzez szkoły gdzie uczą się wasze dzieci o tym kursie to proszę także skontaktować się ze szkołom dlaczego zezwolili na wizytę i przeprowadzenie ankiety, czy szkoła ma jakieś dokumenty, poprosić szkołę aby to ona napisała do tej firmy. Ja sama przeczytałam umowę i w jednym podpunkcie pisze, że wszelkie nieporozumienia będą rozstrzygane polubownie, można to napisać w oficjalnym liście. Ewentualnie jeżeli faktycznie państwo będą chcieli wnieść zawiadomienie na policję to trzeba to przedyskutować z radcą prawnym, bo o ile w pozwie zbiorowym możemy mieć szanse, to trzeba się zastanowić czego będziemy chcieć od tej firmy... Oni na pewno będą jechać na tym koniu że wysłali materiały, były spotkania, odsyłali część testów a to wszystko wliczone jest w koszta ...

E

nie możemy się tak poddawać,przecież nikt mam pieniędzy nie daje od tak na spłate rat,tylko na nie ciężko pracujemy,a im ma to ujść na sucho?gdybyśmy mogli się jakoś spotkać lub pogadać telefonicznie?co wy na to...ja osobście teog problemu tak nie zostawię i mam zamiar iść na całość.

J
@E 09.01.2015, 21:51
nie możemy się tak poddawać,przecież nikt mam pieniędzy nie daje od tak na spłate rat,tylko na nie ciężko pracujemy,a im ma to...

Dzisiaj byłam na policji i trzeba będzie zgłosić o przestępstwie wyłudzenia. Wtedy policja zajmie się tą sprawą i zobaczymy co dalej. A rzecznik praw konsumenta nic mi nie pomógł,i nie wiem po co on tam jest .

Zostaw opinię o CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O.