Amcor Rentsch

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 60 ocen.

Amcor Rentsch
3 60 6 1

Opinie o Amcor Rentsch

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Karolina

@bolek, czy jesteś obecnie pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć nam coś na temat warunków pracy w Amcor Rentsch? @Hello, czy zgłaszałeś swoje uwagi do kierownictwa jeśli nie byłeś usatysfakcjonowany pracą w firmie? @Pabianiczanin, zapach o którym mówisz jest zapewne związany ze specyfiką pracy w Amcor Rentsch. Czy na rozmowie kwalifikacyjnej/szkoleniu/dniu wprowadzającym podano Ci informację na temat warunków pracy na danym stanowisku?

Bubbi

Czy ktoś może wie dlaczego podziękowali panu (usunięte przez administratora) ?

bolek
@bolek 07.07.2018 23:27

ale jednak może ktoś wie dlaczego podziękowano temu panu?

kolejnyobózpracy

Nie wiem czym sobie trzeba zasłużyć żeby otrzymać umowę na firmę ale na pewno nie ciężką pracą, jako agencyjne ścierwo(bo tak podchodzą do ciebie) możesz cały czas zapierdalać ciężko i to jeszcze za kogoś a reszta będzie siedziała i się śmiała że się nie wyrabiasz i nic ci nie wychodzi i zarobisz o wiele mniej niż "Prawowici pracowniczy Amcor'u".Je**ć tą firmę jak dla mnie kolejny i zarazem jeszcze gorszy obóz pracy, bo tutaj nie szanują człowieka a go wyśmiewają, wiem co piszę bo pracowałem w kilkunastu zakładach.

Hello
@kolejnyobózpracy 24.04.2016 17:08

Tez pracowałem. To jak "Amcorowi" traktują ludzi tam, to masakra jakaś. Zgadza się, ze to odpowiedzialna praca i moze być stresująca. Jednak Miemianie wiekszości tam ludzi to obłęd!

Pabianiczanin

Poza pensją najgorszy jest smród tych farb i rozpuszczalników... Dla tych co wąchali budapren za dzieciaka to praca marzeń

Pabianiczanin
@Pabianiczanin 27.07.2018 00:53

Butapren*

Karolina

@Szczery, nie jestem pracownikiem firmy Amcor Rentsch, dlatego też zadaję pytania. Nie oceniam także żadnej rozmowy, a jedynie podaje ocenie hipotetyczną sytuację, która mogła mieć miejsce. Warto zgłaszać swoje uwagi bezpośrednio do osób odpowiedzialnych za nieodpowiednie (według nas) zachowania. Tylko w ten sposób możemy liczyć na ewentualną poprawę sytuacji lub rozmowę, czyż nie? Uskarżając się na forum publicznym nie mamy zbyt dużych szans na to, że osoba zainteresowana dowie się o naszych uwagach a tym samym i my nie osiągniemy celu w postaci poprawy warunków pracy czy też atmosfery.

Szczery

Tak czytam o tym wypadku. A na ścianach budynku mają na jednym zakładzie, że wypadku nie było ponad 2550 dni a na drugim ponad 3000 dni!!!

Karolina

@Szczery, rozumiem emocje jednak nie obrażaj proszę osób trzecich. To świetnie, że znalazłeś inną pracę jednak nie jest to najlepszy powód do tego by obrażać byłego potencjalnego pracodawcę. Kierownik zapewne oprócz oprowadzenia potencjalnych pracowników miał inne obowiązki i choć nie neguje, że mogłeś poczuć się urażony to może warto wziąć ten aspekt pod uwagę? Czy jeśli nie zostały przedstawione warunki finansowe, ktoś próbował o nie zapytać?

Szczery
@Karolina 19.07.2018 10:08

Masz pojęcie w ogóle o czym piszesz? Po pierwsze, to pytaliśmy po 3 razy (ponieważ rozmowy były prowadzone indywidualnie) jaką stawkę mogą nam zaproponować. Po drugie, jak trzeba być zajętym, żeby nie powiedzieć do widzenia, tak to strasznie wymagająca czynność. Po trzecie, to ja nikogo nie obrażam tylko stwierdzam fakt jak zachowali się rekruterzy a raczej osoby nas rekrutujące bo na pierwsze miano absolutnie nie zasługują. Jeszcze jedna sprawa. Nie czuj się urażona proszę ale za nim zaczniesz zadawać pytania i oceniać rozmowę przy której nie byłaś, jak również zaczniesz tłumaczyć zachowania osób, których nie widziałaś... Uruchom proszę swój intelekt.

Szczery

Wczoraj byłem razem z kolegą na rozmowie kwalifikacyjnej. Ogólnie przeprowadzała ją pani Katarzyna B. która nie grzeszy raczej kulturą. Cóż może to dziecko które prowadzi rekrutację może jeszcze dorośnie ale szczerze w to wątpię gdyż wiadomo czym skorupka za młodu nasiąknie itd. Ogólnie wpuszczono nas na produkcję gdzie jakiś człowiek w biegu opowiedział o procesie mycia maszyn i zapytał czy mamy jakieś pytania. Na pożegnanie nawet nie powiedział pocałujcie mnie w (usunięte przez administratora) Na rozmowie nie przedstawiono nam warunków finansowych oczywiście z pytaniem czy jesteśmy zainteresowani ofertą. Dowiedzieliśmy się jedynie i to nieoficjalnie, że nie są w stanie zapewnić nawet 2600 na rękę za 7 dni pracy z rzędu i dwa wolnego. Również wczoraj znalazłem pracę za 3000 przy systemie 2 zmianowym. Drogi Amcorze wypchaj się :-). Aha. Na dowidzenia pani B też nie obdarzyła nas żadnym słowem. Ogólnie (usunięte przez administratora) i dziadostwo szukające naiwniaków do pracy. Lepiej omijać szerokim łukiem. Z resztą ogłoszenie które jest 365 dni w roku i to przy bezpośrednim zatrudnieniu musi o czymś świadczyć.

Karolina

Jak wygląda obecnie sytuacja w firmie? Czy ktoś ostatnimi czasy aplikował i może podzielić się z nam informacjami na temat przebiegu procesu rekrutacji w tym miejscu? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w Amcor Rentsch? @bolek, czy jesteś pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć nam coś więcej na temat warunków pracy w Amcor Rentsch?

Karolina

@Ania, Może warto po prostu wysłać CV i skorzystać z zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną? Czy zapoznałaś się z komentarzami na forum? Obecnie działy rekrutacji udzielają pomocy kandydatom, jeszcze przed właściwym etapem rekrutacji. Może tak jest w firmie Amcor Rentsch? Czy posiadasz doświadczenie na stanowisku kontroli jakości?

Ania

Witam, Czy ktoś mógłby napisać jak wygląda praca na kontroli jakosci i jakie są wynagrodzenia na początku pracy na tym stanowisku. Ostatnio pojawiły się oferty pracy na to stanowisko. Dziękuję

Karolina

@Karol, aktualne oferty pracy do firmy Amcor Rentsch znajdziesz na dużych portalach z ogłoszeniami o pracę. Znalazłam ogłoszenia na stanowisko Kontrolera jakości, Pomocnika drukarza, Drukarza, a także Specjalisty do spraw zakupów. Czy jesteś zainteresowany aplikowaniem do tej firmy? @Bubbi, na forum nie poruszamy wątków osobistych, zapoznaj się proszę z regulaminem forum GoWork.pl Jakie jest Twoje zdanie o firmie?

Karol

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Amcor Rentsch o opisanie świeżej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki pracy? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Zainteresowany

Czy wprowadzono jakieś zmiany w związku z tym wypadkiem?

Rozpuszczalniki

Skandaliczna atmosfera! Po wypadku w Amcor na Nowym Józefowie oraz po kontroli Inspekcji Pracy okazało się, że pracownicy tymczasowi byli zmuszani do pracy z substancjami niebezpiecznymi! Bez żadnych badań, szkoleń itp. Amcor powinien wypłacić odszkodowania tym pracownikom!!! Sprawę trzeba nagłośnić. Debile zarządzają tą firmą!!

ExAmcorowiec

Amcor - nie wiem jak na Nowym Józefowie ale w Łodzi na ul. Aleksandrowskiej panuje patologiczna sytuacja. Kierowników jak psów, a tak naprawdę nikt z nich nie jest kompetentny. Ale tak to jest jak pracuje sie po znajomosci lub przez rodzinę. Umowy na miesiąc, bawią się pracownikami. Żadnego szkolenia stanowiskowego, choc papierek sie podpisuje że niby takowe bylo. Zarobki coraz niższe dla pracownikow a za to coraz wieksze premie dla kierowników i ich pupilków - by żyło się lepiej! Pracowałem 4 lata, wykonczony poszedlem do innego pracodawcy, ktory mnie bardziej docenia, no i wieksze zarobki oraz umowa na dluzszy okres, pozniej na stale. TYM KTÓRZY ROZMYSLAJA CZY PODJĄĆ TAM PRACĘ - szczerze odradzam!!! Zgnoją Was, nabawicie sie nerwicy i nic wiecej. Co miesiac bedziecie sie stresowac czy przedlużą Wam umowy czy nie. PATOLOGIA!!! Moze kiedyś się to zmieni jak zmienią się ci na stołkach

Bede wdzieczny.

Mam pytanie czy na N.Jozefowie nadal pracuje sie 2x rano,2x noc,2x po poludniu i dwa dni wolnego.W 4 brygadach.

Dociekliwy
@asda 16.01.2018 20:22

A na zakładzie A, po ile godzin pracujecie przez te 4 dni .Po 8 czy 12?

Pani B.

Ale jaja! Ale jaja!

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w Amcor Rentsch w kwestii wynagrodzeń?

Ktoś

Co tam się u was działo przed zakładem wczoraj 13.02.2018 ok 13-14

Bartek

Warto aplikować do firmy, są miejsca? Podpowiedzcie jak atmosfera?

Michał

Dzień dobry. Mam takie pytanko. Jaka jest teraz stawka na start dla nowego pracownika, zatrudnionego bezpośrednio i w systemie? Zapomniałem dodać, chodzi mi o stanowisko pomocnik operatora na Nowym Józefowie.

Michał

Dzień dobry. Mam takie pytanko. Jaka jest teraz stawka na start dla nowego pracownika, zatrudnionego bezpośrednio i w systemie?

xy

Uważajcie w Amcor na Józefowie w kadrach w zakładzie B pracuje larwa z ciekawą przeszłością i rozbija małżeństwa Chyba swoim kochankom podaję jakieś środki ogłupiające bo z normalnego człowieka robi się wrak. Może ktoś się tym zainteresuje.

Xxx
@xy 15.10.2015 22:33

Podaj chociaż inicjały. Niech rozbije moje.

Miki

Witam. Mam pytanie jaka agencja pracy obsługuje firmę Amcor ?

Stefan
@Miki 12.06.2017 09:13

Grupa Progres !!! Wólczańska 53, mili ludzie przynajmniej

Smieszna Firma.

Dlaczego znikla moja opinia??

Rekrutujemy

Zatrudnimy operatorów wózka widłowego • Praca na 3 zmiany na Widzewie, • Dodatkowo płatne soboty • Praca bezpośrednio pod firmą bez udziału pośredników • Wynagrodzenie 18 pln brutto/h Osoby zainteresowane prosimy o wysyłanie CV na adres rekrutacje@sisteama.com.pl

Dziki

Jestem zainteresowany pracą na produkcji przy montażu. Jaką stawkę na rękę dostanę na początku? Są jakieś dodatki poza finansowe lub coś co by mnie zachęciło do pracy w tej firmie?

gi joe

Witam. Chciałbym poznać opinię na temat pracy w utrzymaniu ruchu w ww. zakładzie, na Nowy Józefowie. Jaka mentalność przełożonych, atmosfera itp itd?

Zostaw opinię o Amcor Rentsch - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amcor Rentsch