Amcor Rentsch

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 61 ocen.

Amcor Rentsch
2 61 6 1

Opinie o Amcor Rentsch

biper

Kolejna wysoce wyspecjalizowana korporacja. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: (usunięte przez administratora)

Marta
@biper 23.10.2018 09:17

Czy są u Was jakieś agencje pracy a jeżeli nie to czy jest możliwość zatrudnienia się na weekendy??

K.e.

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. To dla niezadowolonych. Firma jest ok.

Karolina
@K.e. 08.11.2018 14:25

Ciężko się z Tobą nie zgodzić. W większości przypadków, rzeczywiście widzimy pozytywne aspekty zatrudnienia w innych przedsiębiorstwach a swoje miejsce pracy oceniamy bardziej surowo. Być może nastawienie ma tu też duże znaczenie? Co na ten temat sądzisz?

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w Amcor Rentsch w kwestii wynagrodzeń?

biper
@Administrator 17.03.2018 09:36

Z tego co wiem to na dzień dobry brutto 2900 plus dwie premie 15 procentowe ( systemowa i produkcyjna ). Ale aby osiągnąć pełną premie produkcyjną to musi być cud. Raczej bym liczył na 10 procent i mniej. Do tego doliczyć trzeba godziny nocne i dodatek za godziny nadliczbowe wynikające z pracy w systemie 4 brygadowym ( za nadgodziny tylko płacą). Więc ile na umowie tyle mniej więcej na konto. I to jest pensja tak zwanego pomocnika. Im stanowisko wyższe tym większa pensja. Operator maszyny drukarskiej może mieć stawkę około 7000 brutto. Mistrz około 10000 brutto a kierownik więcej. I TO JEST PEWNE ŹRÓDŁO.

biper
@Administrator 17.03.2018 09:36

W styczniu jest wypłacana 13 pensja, w czerwcu wakacje pod gruszą a w grudniu bony na święta. Wielkanocnych nie ma.

Karolina
@biper 23.10.2018 10:05

Dziękuje za informację na temat warunków finansowych oraz benefitów w firmie. Widać tu znaczną różnice w wynagrodzeniach jednak jak mniemam zależy ona od kompetencji osób pracujących na danym stanowisku. Przekazane przez Ciebie informacje będą na pewno dużą podpowiedzią dla osób planujących podjąć zatrudnienie w firmie. Czy według Ciebie ilość obowiązków na danym stanowisku jest proporcjonalna do otrzymywanego wynagrodzenia?

biper
@Karolina 23.10.2018 15:08

nie

Karolina
@biper 25.10.2018 05:45

Pod jakim względem? Pamiętaj, że odpowiednio uargumentowane komentarze są bardzo wartościowe dla użytkowników forum. Dzięki nim, użytkownik dowiaduje się wiele przydatnych informacji na temat pracy w firmie. Czy wobec tego możesz powiedzieć nam coś więcej na temat pracy w tym miejscu?

Niebieski a kiedyś pomarańcz

Chciałbym zauważyć, że te wszystkie złe opinie o Amcor na Aleksadrowskiej dotyczą działu produkcyjnego ROTO. Jest tam (usunięte przez administratora) i duża rotacja bo pomarańcze czyt tymczasowi sie poddaja i odchodzą. Żeby z tamtąd wyleciec trzeba byc wyjątkowym (usunięte przez administratora)bo brakuje ludzi. tam teraz prawie od razu daja umowe na amcor. Jest jeszcze dział Offline gdzie nie ma rotacji na pomarańczy a raczej kończy sie zapotrzebowanie bo jest mniej pracy. Pomarańcze nawet rzadko odchodzą, a jak zostana zredukowani to wracaja jak jest znów wezwanie bo skończył sie zastój z robotą. Z offlinu ludzie odchodzą tylko dlatego ze chca stala prace a cieżko dostać angaz na firme bo nikt nie odchodzi. Ale fakt faktem sielanka i wysokie stawki sie juz kończa w amcor a (usunięte przez administratora) robi sie dlatego, że przyszło kierownictwo z innych (usunięte przez administratora) i pokazuja swoje mądrości.

Harnas

Interesuje mnie rowniez możliwość rozwoju ale najbardziej zarobki to po nie ide do pracy i za odpowiednie pieniądze angażuje się najbardziej. Kolejna rzecz to możliwość rozwoju nauki i dania czasu pracownikowi aby się nauczył. Szacunek od przełożonych jest równie ważny. Pracuje już w korporacji wiem jak to wygląda.

biper
@Harnas 23.10.2018 15:27

Zapomnij!!!!!

Karolina
@Harnas 23.10.2018 15:27

Czy złożyłaś już swoje CV? Wspomniałaś o możliwościach rozwoju oraz warunkach finansowych. Co oprócz wymienionych czynników jest dla Ciebie ważne w pracy? Istotna jest także atmosfera i nastawienie współpracowników? A może także inne czynniki? Powiedz nam coś więcej na ten temat.

Karol

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

biper
@Karol 06.06.2018 12:53

TAK bo jest bardzo duża rotacja

Szczery

Tak czytam o tym wypadku. A na ścianach budynku mają na jednym zakładzie, że wypadku nie było ponad 2550 dni a na drugim ponad 3000 dni!!!

biper
@Szczery 20.07.2018 16:39

Wypadki były są i będą. większość z nich jest ukrywane przez pracodawcę. Robią wszystko aby pracownik nie poszedł na zwolnienie.

Karolina

@anonymous, cóż, warto rozmawiać, jeśli czujemy się nieusatysfakcjonowani pracą w danym miejscu. Jednak takie rozmowy powinny odbywać się między zainteresowanymi stronami - kierownictwem i pracownikiem, wówczas przynoszą one największe skutki. Czy jesteś obecnie pracownikiem firmy? Powiesz nam coś na temat warunków pracy w tym miejscu? @praca w łodzi, czy w firmie w najbliższym czasie mogą zajść jakieś zmiany? Jeśli tak, to czy są to zmiany korzystne także dla pracowników?

ZZP przy ASC
@Karolina 12.09.2018 11:22

Dokładnie tak jest. Dialog jest bardzo ważny jak nie najważniejszy. Dlatego utworzyliśmy związki zawodowe, żeby nasze zdanie było bardziej widoczne Pozdrawiamy. zzpasclodz@post.pl

biper
@Karolina 12.09.2018 11:22

Rozmowy między pracownikiem a kierownikiem przynoszą tylko zwolnienia z pracy a potem rozprawy sądowe. Więc przestań piep.... głodne kawałki bo zachowujesz się jak naćpany islamista.

Karolina

@Harnas, co oprócz warunków finansowych jest jeszcze dla Ciebie ważnym aspektem pracy w danym miejscu? Powiesz nam coś więcej na ten temat? Czekamy na Twoją odpowiedź. @Xyz, skąd takowe wnioski? Jestem moderatorem bieżącego wątku na forum GoWork.pl a co za tym idzie osobą całkowicie neutralną - wobec serwisu i wobec firmy. Rozmawiam z użytkownikami i dbam by najbardziej merytoryczne informacje na temat pracy nie zginęły w gąszczu tych niemerytorycznych. W którym akapicie, według Ciebie następuje "bronienie" firmy?

Harnas

Witam chciałby zapytać o zarobki. A produkcji zaczynając od zwykłego prcownika kończąc na team lider lub kierownik zmiany jaka atmosfera??

Karolina

@Szczery, rozumiem emocje jednak nie obrażaj proszę osób trzecich. To świetnie, że znalazłeś inną pracę jednak nie jest to najlepszy powód do tego by obrażać byłego potencjalnego pracodawcę. Kierownik zapewne oprócz oprowadzenia potencjalnych pracowników miał inne obowiązki i choć nie neguje, że mogłeś poczuć się urażony to może warto wziąć ten aspekt pod uwagę? Czy jeśli nie zostały przedstawione warunki finansowe, ktoś próbował o nie zapytać?

Szczery
@Karolina 19.07.2018 10:08

Masz pojęcie w ogóle o czym piszesz? Po pierwsze, to pytaliśmy po 3 razy (ponieważ rozmowy były prowadzone indywidualnie) jaką stawkę mogą nam zaproponować. Po drugie, jak trzeba być zajętym, żeby nie powiedzieć do widzenia, tak to strasznie wymagająca czynność. Po trzecie, to ja nikogo nie obrażam tylko stwierdzam fakt jak zachowali się rekruterzy a raczej osoby nas rekrutujące bo na pierwsze miano absolutnie nie zasługują. Jeszcze jedna sprawa. Nie czuj się urażona proszę ale za nim zaczniesz zadawać pytania i oceniać rozmowę przy której nie byłaś, jak również zaczniesz tłumaczyć zachowania osób, których nie widziałaś... Uruchom proszę swój intelekt.

Xyz
@Szczery 19.07.2018 14:49

Witam. Niestety kolego @szczery, bardzo możliwe, że pani Karolina która tutaj pisze to że rzeczy na temat firmy Amcor i zapewnia, że nie jest pracownikiem troszkę mija się z prawdą ponieważ jest pracownikiem a dokładnie HR manager p. Karolina W. Dla tego tak broni tego miejsca pracy.

praca w łodzi

Coraz gorzej w tym Amcorze. A teraz strajk sie szykuje. nic dziwnego.

anonymous
@praca w łodzi 03.09.2018 18:55

Krzyczą i narzekają (usunięte przez administratora)

Pracownik Amcora
@praca w łodzi 03.09.2018 18:55

skąd ta wiedza o strajku? pracuję tu wiele lat i nic mi na ten temat nie wiadomo. pracodawca jest w sporze, ale do strajku daleka droga, tym bardziej że to nikomu nie przyniesie korzyści. Zawsze lepiej sie dogadać.

Nic ukryć

Hej Wszystkim. Pracowalam/em w amcor na Aleksandrowskiej. Szczerze odradzam. Zero doceniania pracownika, uważani są tylko lizusy. Wiele osób ma pracę po znajomości. Ogólnie atmosfera kiepska, czepianie się o pierdoly. Jeśli macie możliwość pracy w innym miejscu to nawet nie zastanawiacie się nad amcorem

Karolina

@bolek, czy jesteś obecnie pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć nam coś na temat warunków pracy w Amcor Rentsch? @Hello, czy zgłaszałeś swoje uwagi do kierownictwa jeśli nie byłeś usatysfakcjonowany pracą w firmie? @Pabianiczanin, zapach o którym mówisz jest zapewne związany ze specyfiką pracy w Amcor Rentsch. Czy na rozmowie kwalifikacyjnej/szkoleniu/dniu wprowadzającym podano Ci informację na temat warunków pracy na danym stanowisku?

Bubbi

Czy ktoś może wie dlaczego podziękowali panu (usunięte przez administratora) ?

bolek
@Bubbi 05.06.2018 20:57

inicjały jak nazwa firmy?

bolek
@bolek 07.07.2018 23:27

ale jednak może ktoś wie dlaczego podziękowano temu panu?

kolejnyobózpracy

Nie wiem czym sobie trzeba zasłużyć żeby otrzymać umowę na firmę ale na pewno nie ciężką pracą, jako agencyjne ścierwo(bo tak podchodzą do ciebie) możesz cały czas zapierdalać ciężko i to jeszcze za kogoś a reszta będzie siedziała i się śmiała że się nie wyrabiasz i nic ci nie wychodzi i zarobisz o wiele mniej niż "Prawowici pracowniczy Amcor'u".Je**ć tą firmę jak dla mnie kolejny i zarazem jeszcze gorszy obóz pracy, bo tutaj nie szanują człowieka a go wyśmiewają, wiem co piszę bo pracowałem w kilkunastu zakładach.

Hello
@kolejnyobózpracy 24.04.2016 17:08

Tez pracowałem. To jak "Amcorowi" traktują ludzi tam, to masakra jakaś. Zgadza się, ze to odpowiedzialna praca i moze być stresująca. Jednak Miemianie wiekszości tam ludzi to obłęd!

Pabianiczanin

Poza pensją najgorszy jest smród tych farb i rozpuszczalników... Dla tych co wąchali budapren za dzieciaka to praca marzeń

Pabianiczanin
@Pabianiczanin 27.07.2018 00:53

Butapren*

Karolina

@Szczery, nie jestem pracownikiem firmy Amcor Rentsch, dlatego też zadaję pytania. Nie oceniam także żadnej rozmowy, a jedynie podaje ocenie hipotetyczną sytuację, która mogła mieć miejsce. Warto zgłaszać swoje uwagi bezpośrednio do osób odpowiedzialnych za nieodpowiednie (według nas) zachowania. Tylko w ten sposób możemy liczyć na ewentualną poprawę sytuacji lub rozmowę, czyż nie? Uskarżając się na forum publicznym nie mamy zbyt dużych szans na to, że osoba zainteresowana dowie się o naszych uwagach a tym samym i my nie osiągniemy celu w postaci poprawy warunków pracy czy też atmosfery.

Szczery

Wczoraj byłem razem z kolegą na rozmowie kwalifikacyjnej. Ogólnie przeprowadzała ją pani Katarzyna B. która nie grzeszy raczej kulturą. Cóż może to dziecko które prowadzi rekrutację może jeszcze dorośnie ale szczerze w to wątpię gdyż wiadomo czym skorupka za młodu nasiąknie itd. Ogólnie wpuszczono nas na produkcję gdzie jakiś człowiek w biegu opowiedział o procesie mycia maszyn i zapytał czy mamy jakieś pytania. Na pożegnanie nawet nie powiedział pocałujcie mnie w (usunięte przez administratora) Na rozmowie nie przedstawiono nam warunków finansowych oczywiście z pytaniem czy jesteśmy zainteresowani ofertą. Dowiedzieliśmy się jedynie i to nieoficjalnie, że nie są w stanie zapewnić nawet 2600 na rękę za 7 dni pracy z rzędu i dwa wolnego. Również wczoraj znalazłem pracę za 3000 przy systemie 2 zmianowym. Drogi Amcorze wypchaj się :-). Aha. Na dowidzenia pani B też nie obdarzyła nas żadnym słowem. Ogólnie (usunięte przez administratora) i dziadostwo szukające naiwniaków do pracy. Lepiej omijać szerokim łukiem. Z resztą ogłoszenie które jest 365 dni w roku i to przy bezpośrednim zatrudnieniu musi o czymś świadczyć.

Karolina

Jak wygląda obecnie sytuacja w firmie? Czy ktoś ostatnimi czasy aplikował i może podzielić się z nam informacjami na temat przebiegu procesu rekrutacji w tym miejscu? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w Amcor Rentsch? @bolek, czy jesteś pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć nam coś więcej na temat warunków pracy w Amcor Rentsch?

Karolina

@Ania, Może warto po prostu wysłać CV i skorzystać z zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną? Czy zapoznałaś się z komentarzami na forum? Obecnie działy rekrutacji udzielają pomocy kandydatom, jeszcze przed właściwym etapem rekrutacji. Może tak jest w firmie Amcor Rentsch? Czy posiadasz doświadczenie na stanowisku kontroli jakości?

Ania

Witam, Czy ktoś mógłby napisać jak wygląda praca na kontroli jakosci i jakie są wynagrodzenia na początku pracy na tym stanowisku. Ostatnio pojawiły się oferty pracy na to stanowisko. Dziękuję

Karolina

@Karol, aktualne oferty pracy do firmy Amcor Rentsch znajdziesz na dużych portalach z ogłoszeniami o pracę. Znalazłam ogłoszenia na stanowisko Kontrolera jakości, Pomocnika drukarza, Drukarza, a także Specjalisty do spraw zakupów. Czy jesteś zainteresowany aplikowaniem do tej firmy? @Bubbi, na forum nie poruszamy wątków osobistych, zapoznaj się proszę z regulaminem forum GoWork.pl Jakie jest Twoje zdanie o firmie?

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Amcor Rentsch o opisanie świeżej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki pracy? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Zainteresowany

Czy wprowadzono jakieś zmiany w związku z tym wypadkiem?

Rozpuszczalniki

Skandaliczna atmosfera! Po wypadku w Amcor na Nowym Józefowie oraz po kontroli Inspekcji Pracy okazało się, że pracownicy tymczasowi byli zmuszani do pracy z substancjami niebezpiecznymi! Bez żadnych badań, szkoleń itp. Amcor powinien wypłacić odszkodowania tym pracownikom!!! Sprawę trzeba nagłośnić. Debile zarządzają tą firmą!!

ExAmcorowiec

Amcor - nie wiem jak na Nowym Józefowie ale w Łodzi na ul. Aleksandrowskiej panuje patologiczna sytuacja. Kierowników jak psów, a tak naprawdę nikt z nich nie jest kompetentny. Ale tak to jest jak pracuje sie po znajomosci lub przez rodzinę. Umowy na miesiąc, bawią się pracownikami. Żadnego szkolenia stanowiskowego, choc papierek sie podpisuje że niby takowe bylo. Zarobki coraz niższe dla pracownikow a za to coraz wieksze premie dla kierowników i ich pupilków - by żyło się lepiej! Pracowałem 4 lata, wykonczony poszedlem do innego pracodawcy, ktory mnie bardziej docenia, no i wieksze zarobki oraz umowa na dluzszy okres, pozniej na stale. TYM KTÓRZY ROZMYSLAJA CZY PODJĄĆ TAM PRACĘ - szczerze odradzam!!! Zgnoją Was, nabawicie sie nerwicy i nic wiecej. Co miesiac bedziecie sie stresowac czy przedlużą Wam umowy czy nie. PATOLOGIA!!! Moze kiedyś się to zmieni jak zmienią się ci na stołkach

Bede wdzieczny.

Mam pytanie czy na N.Jozefowie nadal pracuje sie 2x rano,2x noc,2x po poludniu i dwa dni wolnego.W 4 brygadach.

asda
@Bede wdzieczny. 05.01.2018 14:47

Zalezy od zakladu. W zakładzie A pracują 4x4, czyli 4 dni na rano 4 dni wolnego, 4 dni na noc, 4 dni wolnego itd. W zakładzie B 2x rano, 2x pobiedzie, 3x noc i dwa dni wolnego, kolejny tydzień to 2x rano 3x poobiedzie i 2 dni noc i 2 dni wolnego i następny tydzień 3x rano 2x poobiedzie i 2 noc. 223. 232. 322.

Dociekliwy
@asda 16.01.2018 20:22

A na zakładzie A, po ile godzin pracujecie przez te 4 dni .Po 8 czy 12?

Pani B.

Ale jaja! Ale jaja!

Ktoś

Co tam się u was działo przed zakładem wczoraj 13.02.2018 ok 13-14

Zostaw opinię o Amcor Rentsch - Łódź

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amcor Rentsch