Bratex Dachy sp. z o.o. s.k.

Dębica

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 57 ocen.

Opinie o Bratex Dachy sp. z o.o. s.k.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bratex Dachy sp. z o.o. s.k.

Patrycja

@andrzej, więc chodzi głownie o atmosferę w firmie , między pracownikami? Co możesz powiedzieć w kwestii zatrudnia i wynagrodzenia ? Jesteś zadowolony?

andrzej
@Patrycja 07.08.2017 14:09
@andrzej, więc chodzi głownie o atmosferę w firmie , między pracownikami? Co możesz powiedzieć w kwestii zatrudnia i wynagrod...

Płacą w terminie ale to nie zmienia faktu, że firma nie jest dobrym pracodawcą. w każdym razie nie polecam.

andrzej

Firma jak firma. Mam wrażenie, że pracownicy boją się podejmować własne decyzję w różnych sprawach. Faktycznie ludzie są dziwni. Nie wiem czy donoszą ale takie mam wrażenie, dodatkowo ten monitoring non stop:) Niestety na dłuższą metę nie polecam. Dobre na początek do przeszkolenia.

staszek

Firma dla korpo ludków. Nie zadawaj pytań, rób co ci mówimy. To trzeba lubieć:)

kop

Nie pracowałem w tej firmie ale długo byłem ich kooperantem. Solidni wykonawcy blachy dachowej. Do pracowników podchodzą surowo ale sprawiedliwie.

orinoger

A ja myślę, że to dobry pracodawca. Wprawdzie kokosów niema, ale wynagrodzenia płatne w terminie, a przepisów kodeksu pracy w miarę pilnują. Firma jest w niezłej kondycji, co jest zasługą Pana Krzysia.

stażysta

Pracowałem w tej firmie 9mc (6 na stażu 3 na umowie którą musieli dać) Na 3-miesiecznej umowie po skonczeniu stażu kierownictwo robiło wszystko aby tyko samemu zrezygnować.To że mają cie tam za zwykłego smiecia dało się odczuć praktycznie codziennie. Na stażu również były obietnice że bedzie zarząd dopłacał do najniszej krajowej co miesiąc a dopłacił może ze 3 razy oczywiscie w sezonie wkacyjnym co było dużo roboty!

kooperant

A ja uważam że Bratex to firma z przyszłością. W ostatnim czasie uporządkowali swoje sprawy, między innymi dzięki dyrektorowi finansowemu. To prawda że żeby ogarnąć firmę trzeba się było pożegnać z częścią załogi. Niektórzy nie byli w stanie podołać swoim obowiązkom, a inni myśleli bardziej o swoich interesach niż o firmie. W każdym razie według mnie, idzie ku lepszemu. Słyszałem też, że firma zmieniła (i chwała Bogu) kancelarię prawną.

Nemo
@kooperant 03.03.2017 18:22
A ja uważam że Bratex to firma z przyszłością. W ostatnim czasie uporządkowali swoje sprawy, między innymi dzięki dyrektorowi f...

Tak, w zupełności zgadzam się z opinią kooperanta (czyt. M. Mrzygłód) firma Bratex to firma z krótką przyszłością.

free men

I ja tam pracowałem kilka latek. Po odejściu poczułem się jak na wolności po odsiadce długiego wyroku. Nie polecam tej firmy - całkowity brak poszanowania dla pracowników, przekleństwa obelgi. Ten zwolniony z końcem roku to wyjątkowa kanalia w firmie mówią że wypalił się w donoszeniu i nie był im już potrzebny Teraz na fali jest lala co ją dyrektor pod kluczem we własnym gabinecie trzyma ale że drzwi zamknięte to nie wiadomo za co.Może za karę :-))))) Poza tym jest super, na wiosnę chce odejść co najmniej ośmiu z produkcji. Byle do wiosny. Pozdrowienia dla Załogi .

milano

A ja słyszałam dobre opinie o tej firmie, odkąd uporządkowali swoje sprawy w zeszłym roku.

Fedor
@milano 23.01.2017 21:14
A ja słyszałam dobre opinie o tej firmie, odkąd uporządkowali swoje sprawy w zeszłym roku.

Milano, a ty słyszysz coś ze swojej złotej klatki?

znajomy

nie polecam, coraz więcej ofert pracy w takich samych pieniądzach a nawet lepszych - w tej firmie jest brak szacunku dla pracowników i to się nie zmieni bo to psychologiczne uwarunkowanie właścicieli. NIE POLECAM, SZKODA STRACONEGO CZASU. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!

rysiek

Aha, czyli po prostu jest u nich teraz u nich dobra atmoasfera jak rozumiem? Dajcie znac jak wygląda praca konkretnie u nich w dziale, będę wdzięczny za pomoc, bo nie wiem czy to stanowisko jako Przedstawiciel handlowy jest aktualne czy nie za bardzo?

gabriel wolf

zwolnili jednego z największych donosicieli ...nosił nosił i w końcu i jego wynieśli...wielu wcześniej zwolnionych przyjmie tą wiadomość z dużą satysfakcją ...nie warto pracodawcy robić dobrze bo wcześniej czy później zamieni cię na nowy model a tobie pozostaną tylko włosy w ustach

OLEG
@gabriel wolf 13.10.2016 16:13
zwolnili jednego z największych donosicieli ...nosił nosił i w końcu i jego wynieśli...wielu wcześniej zwolnionych przyjmie tą...

Ad gabriel wolf: Chodzi Ci o zwolnienie z biura czy któregoś pracowników produkcyjnych. Z biura wiem, że w kwietniu wykopali jedną laskę, której wydawało się że może wszystko (taka jedna blondyna). Ale ona i tak nie była na stałe w Bratexie, tylko z firmy zewnętrznej. Była naprawdę cienkim specjalistą, chociaż wydawało jej się że może wszystko dzięki układom z Mrzygłodami. Po jej odejściu atmosfera w firmie się poprawiła.

Mariano
@OLEG 17.01.2017 16:51
Ad gabriel wolf: Chodzi Ci o zwolnienie z biura czy któregoś pracowników produkcyjnych. Z biura wiem, że w kwietniu wykopali j...

czytam to i zrywam boki, bo akurat troche w tej firmie przezylem ale na szczescie ten koszmar dawno sie skonczyl, jesli chodzi o prace w bratexie to zadne uklady nie pomoga, wrecz zaszkodza, oni najlepiej sami siebie by pozwalniali jakby tylko mogli, zeby tam zakotwiczyc na dluzej trzeba tylko solidnie podpierd... do wlascicieli na kolegow, nie trzeba byc fachowcem w branzy wystarczy podstawowka hah szpiedzy z krainy deszczowcow na kierowniczych stanowiskach siedza, albo juz wylecieli z hukiem, najwiekszy pod koniec roku zakonzyl kariere

surej

no i wszedł program " praca dla młodych " więc stażyści będą wymieniani sukcesywnie na młodych wykształconych z małych miast i okolic, kolejna fala pracowników za friko ??? A co do zarobków w firmie, kto nie spróbuje ten nie wie, a kto spróbuje ten żałuje że spróbował, fakt robić gdzieś trzeba, ale ta firma to ostatnie miejsce na ziemi które bym polecał

fktir

learn, ty Yrektoeze Eneralny D i G widoczne tylko pod mikroskopem lub po litrze wódki co tu ściemniasz piszesz o rekrutacji i podwyżce równocześnie. Pewnie tylko po to by nieprzychylne prawdziwe komentarze o tej pożal się firmie zniknęły z ekranu. Kiepska metoda, wymyśl coś sensowniejszego Yrektorku

nemo
@fktir 20.01.2016 15:20
learn, ty Yrektoeze Eneralny D i G widoczne tylko pod mikroskopem lub po litrze wódki co tu ściemniasz piszesz o rekrutacji i p...

Na początku roku były podwyżki norm na produkcji. To chyba o to chodzi...

Odszedłem

Próbować sił można...tylko praca tam to jak w ruletce. Oj mamią, mamią pięknymi słówkami, ale potem.......Boże chroń. Wpadasz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Idziesz na jedno stanowisko, a po kilku dniach już jesteś na innym i to wcale nie na takim jakbyś chciał. Wyzysk totalny za marne pieniądze. Nie donosisz, to jesteś "be". Nie liżesz tyłka, to jesteś "be". A najgorzej to jak nagle wypadniesz z łask i to nie wiadomo za co, lecisz z firmy w ciągu paru minut. Przychodzą z dokumentem, wręczają i od razu za bramę i to biegiem. Ale bez obaw........zarząd zaraz Ci łatkę przypnie, no bo musi jakoś wytłumaczyć to nagłe zwolnienie. Oczywiście nie będzie to dobra opinia. Oni nikomu dobrej nie wystawiają. Ale co się dziwić ....sami takiej nie mają w obiegu. Nic dobrego o sobie nie słyszą to co mają o innych dobrze mówić. Ale przecież kiedyś wszyscy odpowiedzą za swoje czyny. Tylu królów było i tyranów...i co...przemineli. Dziś ich już nie ma, a tam gdzie są, to się tłumaczą, oj tłumaczą, albo i może już i rogi i kopyta mają.....

greco colino

ghek - a czego tu można zazdrościć ? wizyt u doktora na LP6 ? Skarbówki na głowie ? Czy niechęci całkiem sporej rzeszy osób , które głośno mówią o firmie i nie są to jakoś opinie pochlebne.Dębica mała, a ludzie nie lubią chamstwa i drobnomieszczaństwa, nie lubią wyzysku i pogardy.Oni ci nie zazdroszczą, naprawdę nie ma czego.Oni się nie zgadzają na takie traktowanie i mają do tego prawo.

rzyczliwy

Najciekawsze w tej firmie jest to,że mimo że pozwalniali prawie wszystkich kierowników i wielu pracowników umysłowych to i tak nie tych co trzeba , macie panowie wśród pracowników ludzi którzy opowiadają o was takie rzeczy że nie jeden brukowiec by zapłacił.Wyciągają sprawy prywatne, obyczajowe i jeszcze nie wiadomo jakie ,a wy im za to płacicie. Macie bo pracują !!! Macie i takich co pomniejszają wasz majątek wynosząc to i owo i to już na skale prawie hurtową. Macie bo pracują !!! Nawet macie to nagrane na kamerach przemyslowych, albo mieliście...ale kto by to oglądał. POGUBILIŚCIE SIĘ w tej reorganizacji firmy, a szkoda bo to był kiedyś całkiem fajny rodzinny biznes.To co pierwsze pokolenie zbudowało drugie zrujnuje, ot, takie życie.

gość

Zgadzam się z tym standardowym podejściem -ghek. Tylko trochę pomyliłeś standardy. Widać kolego, że zaczynałeś nisko i cholernie zazdrościłeś tym co coś osiągnęli. A do tego nie mogłeś się doczekać aby móc szmacić innych. Jeśli chodzi o założycieli bratexu. No cóż......są wśród nas tacy co pamiętają kto na tym terenie zaczął pierwszy i dlaczego powstał Regamet. Pewno dziś właściciel Regametu cieszy się, że początki dawno minęły i na pewno pamięta kto niszczył mu reklamy. Jemu się też udało. A Bratex porządną firmą chyba od słowa pożądać, bo stamtąd nie jedna kobitka musiała dzięki pożądaniu uciekać. A utrzymuje się na rynku. Pewnie :), w końcu robole na minimalnej i stażyści świetnie wpływają na uzyskiwanie dobrego zysku. Szkoda tylko, że wschodnie krańce podupadły. Czyżby potomkowie nie mieli takich umiejętności jak założyciele.........

kiu

Ty też pasles _no ico?do niczego nie doszedles a może nie pasles i też nie doszedles.Oni na to zapracowali od kilkudziesięciu lat Nie Tobie rozliczać. Przecież Ty też mogłeś stworzyć taką firmę,chłopie kto Ci bronił?nie zazdrość. nic nie ma za darmo.

kiu

Ty też pasles _no ico?do niczego nie doszedles a może nie pasles i też nie doszedles.Oni na to zapracowali od kilkudziesięciu lat Nie Tobie rozliczać. Przecież Ty też mogłeś stworzyć taką firmę,chłopie kto Ci bronił?nie zazdrość. nic nie ma za darmo.

anonim

(usunięte przez administratora)

Luiza

Tak potwierdzam to hieny wielcy Biznesmeni w Jażwinach krowy paśli, ludzi ktorzy im stawiali firme juz dawno zwolinili lub sami odeszli, maja swoich przydupasów ktorzy za falszke blache niesli by do Przemysla to cały Bratex

bolo

lolo@jakby w na Podkarpaciu był normalny rynek pracy to tacy pracodawcy jak rodzina Mrzygłodów już dawno by zmienili stosunek do roboli, bo nie do ludzi, tu nie mam złudzeń, oni ludźmi g@rdzą, ale do roboli tak, bo ktoś by musiał na nich robić.Samo się nie wyprodukuje i samo się nie sprzeda. Ale niestety mieszkamy na krańcach Europy pod względem rynku pracy i tacy ja oni na tym żerują jak sępy na padlinie. Smacznego.

jest miodzio

U nas w firmie może zarobki nie są duże, ale za to na święta otrzymujemy wartościowe paczki, kierownicy otrzymują dodatkowe premie a dzieciom pracowniczym mikołaj przynosi cudownie słodkie prezenty. Organizowana jest wigilia na której Zarząd i Dyrektorzy śpiewają z pracownikami kolędy bujając biesiadnie się przy stole a w sylwestra pijemy z plastikowych kubeczków szampana i wznosimy toast za naszych dobroczyńców i za dyrektora który jak co roku właśnie się nam narodził. Jest pięknie.

diamentowy kiełek

Uwielbiają natomiast gdy masz szeroko otwarte oczy i uszy dobrze nastawione...będą ci schlebiać, będą dawać pozory dużej przychylności, klepać po przysłowiowym ramieniu, w rzeczywistości jednak będą tobą gardzić, bo tak naprawdę będziesz pracował/pracowała tam dokładnie tyle ile będziesz im potrzebna/potrzebny i ani sekundy dłużej. To nie jest normalny zakład pracy, ktoś na tym forum użył już sformułowania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tak !!!

śmieszek

Sekretarka od klejenia blaszek na pełen etat. Hihi. No i oczywiście minimalna gwarantowana. Tylko nie chodź na chorobowe, bo nie lubią jak się choruje i zaraz zwalniają. 8 godzinek, możesz i 9 ale nadgodzin nie pisz. A i jeszcze warto mieć chociaż umiarkowaną niepełnosprawność ( oczywiście na papierze) no bo jednak gdybyś był chory to lepiej aplikuj gdzie indziej. Hihihihi.

gość

jestem tu przypadkiem, kurna czytam i żal mi was. Dlaczego nie założycie związków zawodowych, jeżeli tak wielu już zwolnili to i wasza sytuacja niepewna, u nas było podobnie ale pewnego dnia 58 osób na 83 podpisało deklaracje wstąpienia do związków. Zwolnili jeszcze kilka osób ale związki przetrwały i zaczęło się poprawiać. W końcu pracodawca zrozumiał że sam zysku nie wypracuje.

ubawiony

Ha,ha, ha. Panie Dyrektorze, jak przeczytałem wpis WERGILIUSZA to po prostu ukłon przed Tobą. Krzyś dobry księgowy ha, ha,ha. Kto miał z nim styczność to wie. Ha,ha,ha.Oj umiesz, umiesz się podlizywać. No i teraz pokazałeś jak to się robi. Myślę, że teraz Krzyś coś Ci wymyśli. Ha, ha,ha. Jak widzę jak Ty biedaczku się tu troisz i dwoisz, żeby opinie poprawiać o obozie pracy jaki teraz stworzyliście z bratexu a przy okazji i wybielać rządzących to mi Cię żal.

niewdzięcznicy

Podobno zgraja zwolnionych pracowników umysłowych a jest ich z każdym miesiącem coraz więcej zakłada fan club Bratexu na facebooku i to z prawdziwej niekłamanej radości że nie muszą pracować już dla panów Mrzygłodów. Firmie która na dziesiątkach spotkań dla dekarzy i partnerów handlowych głosiła że największym jej kapitałem są ludzie ha ha ha no i są stażyści za kilka stówek miesięcznie Łubu dubu panie kierowniku

rrr...

Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszego klubu przemęcza, prezes zarządu, naszej firmy tęcza. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – kierownik....... Niech żyje nam prezes Mrzygłód sto lat! To też ja – kierownik......., bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – kierownik.......

WERGILIUSZ

Jaki jest Pan dyrektor do spraw finansowych każdy w firmie widzi. Ale w przeciwieństwie do przedmówcy wypowiem się o jego kwalifikacjach. Jest naprawdę dobrym księgowym. Ta jedna zaleta przekreśla wszystkie jego wady.

wyczyszczony.pl

Zwolnili kolejnych dwóch kierowników, dwóch brygadzistów i kilku pracowników fizycznych a ci co pozostali pod koniec każdego tygodnia, szczególnie pod koniec miesiąca w pampersach chodzą z nerwów ....bo nie wiesz kiedy przyjdą i wypowiedzenie wręczą...psychoza panuje totalna ...strach i lęk przed każdym kolejnym dniem...super firma, można się odchudzić, jeden kierownik schudł 15 kg - tak się nad nim psychicznie znęcali

bara

Nie wiem kogo macie na myśli pisząc o Pani z cycami określającej pracowników mianem "tego bydła". Chodzi o Panią A. Mrzygłód, czy Panią J. Mrzygłód. Nie wiem też o jaką stancję z Tuwima chodzi. W firmie pracuję od niedawna i nie zdążyłem sobie jeszcze zdania wyrobić. Ale na pierwszy rzut oka widać, że BRATEX to jedna wielka rodzina (przynajmniej biuro). Z rodziny Mrzygłodów jest trzech członków zarządu, dwóch kierowników działów, oraz dwóch szeregowych pracowników. Pan Krzysiu Jaszczuk rzeczywiście jest ściśle związany z rodziną Mrzygłodów, i kontynuuje ich nepotyczne tradycje. Jego syn też pracuje w firmie.

winka
@bara 01.11.2015 23:31
Nie wiem kogo macie na myśli pisząc o Pani z cycami określającej pracowników mianem "tego bydła". Chodzi o Panią A. M...

Witam! Rzeczywiście w firmie panuje RODZINNA ATMOSFERA. Jeśli chodzi o Pana Krzysia to o jego kwalifikacjach wypowiadał się nie będę. To prawda że jest bezwzględny i skrupułów niema. Jest jeden wyjątek- Mrzygłody. Żebyście widzieli jak im włazi do ..... Ale powiązania rodzinne nie kończą się na Bratexie. One obejmują też firmy współpracujące.

Bogdan Rajski
@bara 01.11.2015 23:31
Nie wiem kogo macie na myśli pisząc o Pani z cycami określającej pracowników mianem "tego bydła". Chodzi o Panią A. M...

Wszystko gra Malinova. Trzeba czytać ze zrozumieniem. Nie wnoszę żadnych pretensji do samego wypowiedzenia. Napisałem to bardzo wyraźnie. Dostałem odprawę i odszkodowanie za zwolnienie w konkretnym trybie. Ale dla mnie pieniądze to nie wszystko. Te wypłacone, to psi obowiązek wynikający z konkretnej umowy. Ponieważ upomniałem się o swoje dostałem również rekomendacje - piszę o tym w poprzednim wpisie. ALE NIE O TO CHODZI !!! JEŻELI PRACUJESZ DLA FIRMY PRAWIE 20 LAT i MASZ ŚWIADOMOŚĆ WKŁADY INTELEKTUALNEGO I ZAANGAŻOWANIA WYMIERNEGO W MILIONACH ZŁOTYCH I ZOSTAJESZ ZWOLNIONY ZA 5 PIĘTNASTA BEZ ŻADNEGO SŁOWA WYJAŚNIENIA a w atmosferze szczucia ( zakaz pojawiania się w firmie, informacja wysłana do pracowników i partnerów handlowych drogą mailową) to świadczy to tylko i wyłącznie o bardzo niskiej kulturze kadry zarządzającej. SŁYNNE hasło PANA DYREKTORA : JAKOŚĆ CZY JAKOŚ...w polityce personalnej najwyraźniej zwyciężyła ta ostatnia opcja. Ale to tylko gwoli wyjaśnienia - poczułem się wywołany do odpowiedzi.

anno domino

Ej malinova!, co Ty chcesz zatuszować wpis pana Rajskiego?. 3 krotnie się powtarzasz a facet prawdę pisze. PRAWDA.

Bogdan Rajski 19 lat w Bratex

Opinię piszę po 6 miesiącach od zwolnienia. 22 grudnia 2014 , tuż przed zakończeniem pracy weszła bo biura w którym pracowałem kadrowa wraz z asystentem wręczając mi wypowiedzenie , uzasadnienie likwidacja stanowiska pracy. Dostałem polecenie natychmiastowego opuszczenia zakładu. Negocjacje podjęte przeze mnie, że muszę się spakować, że nie mam samochodu skończyły się przydzieleniem mi asysty który pilnował bym nie ukradł bliżej nie sprecyzowanych dóbr intelektualnych i pewnie materialnych. Jeszcze przed opuszczeniem zakładu dostałem pierwsze telefony informujące mnie o przekazie pocztą mailową że zostałem zwolniony i jestem w firmie dla której pracowałem prawie 20 lat persona non grata. Zostałem potraktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszust, stary pies niepotrzebny balast ? Żadnych zarzutów, tylko wielokrotnie słyszane Niech [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracujący w firmie pracownicy wyższego szczebla doskonale wiedzą o czym piszę. Można mieć zarzuty do pracy każdego pracownika najemnego. Można i trzeba pilnować interesów, ale trzeba mieć również elementarne poczucie przyzwoitości. Elementarne, powtarzam, biznes nie kieruje się altruizmem - zachowaniem polegającym na działaniu na korzyść innych. Oczywiście wszystkie rozliczenia wynikające z kodeksu pracy zostały dokonane. Otrzymałem nawet na moją prośbę rekomendacje. Ale to nie zmienia faktu, że na dwa dni przed świętami Bożego Narodzenia bez wcześniejszych rozmów zostałem wyrzucony na bruk. Umowa została rozwiązane i do tego nie wnoszę żadnych pretensji, powiem z perspektywy czasu , jestem zadowolony, że nie muszę już pracować dla Panów Właścicieli. Pozostaje fakt sposobu załatwienia sprawy. Mam do sprawy kilku miesięczny dystans. Moja opinia o pracodawcy jest negatywna, trudno przejść do porządku po takim świątecznym prezencie. Trudno przejść obojętnie i nie zamierzam. To forum jest przeznaczone do wyrażania opinii i ja swoją opinię wyrażam jednoznacznie. Wszystko co dobre można zniszczyć jednym złym. Panowie właściciele całe moje (jakkolwiek by je nie oceniać - wierzę jednak że się samo obroniło przez 19 lat pracy)zaangażowanie podsumowali 22.12.2014. Dobro zawsze powraca, zło też. To nazywa się KARMA. I tyle w tym temacie

anonimowicz

No sluchajcie. Jeśli liczycie na firmę która Wam da dostateczne środki na utrzymanie rodziny, wybrnięcie z kłopotów finansowych czy też na pracę na dłuższy termin to źle trafiliście. Ta firma dobra jest na odrobienie stażu, dorobienie jako 2gi etat, czy też "robięcośboniemamcorobić". Firma Cię przyjmie na 6 m-cy (może 5) na staż a potem bedziesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 3 miesiące na umowę wymuszną. Po 3 miesiącach będziesz się zastanawiać czy Cię wezmą na kolejne 3- czy też nie. A co do samej pracy to sam kontrolujesz czy dajesz się wykorzystywać za stażowe pieniądze czy też nie ;)

kiedys sie robilo

Ja bym tego na twoim miejscu nie robił, chyba ze chcesz byc wykorzystywany i swoja praca rrobił na paru nierobow ktorzy nic nie robia a musza ich jakos utrzymac.Na wydziale produkcji jest takich 3.Czyli jakies 9 tys miesiecznie musza inni na nich zarobic.Tego to wladza nie widzi a oszczednosci szukaja wszedzie. Jesli chcesz sie przyjac to tylko na wlasna działalnosc gospodarcza!

Kazik

Niestety opnie na forum są prawdziwe. Wyzysk pracowników za możliwie najniższą pensję lub umowy śmieciowe, brak szacunku dla pracowników. Kto nie z rodziny to nic dobrego go tam nie czeka

wk..wiony po 35 a przed 50 rokiem życie

Na mieście mówią że dorwał się do władzy jako kolejny prezes niejaki Krzysztof Jaszczuk sprawuje funkcje dyrektora finansowego facet tak omotał właścicieli pewnie go adoptują i nic by w tym złego gdyby nie fakt że odkąd się pojawił w tej firmie to zarówno sama firma jak i opinia o niej leci na mordę.Podobno to facet bez skrupułów nieuk i pozorant traktowany przez właścicieli jak guru. I dzięki temu guru w najbliższym czasie będzie na rynku dębickim o tej firmie bardzo głośno.Próbowałem się tam dostać ale jakaś stara baba mnie zbyła potem dowiedziałem się że przyjmują tylko stażystów z UP to tania siła robocza za nasze wspólne podatki.Ktoś powinien to chyba sprawdzić.

jajo

wpadła mi w ręce ulotka reklamowa firmy Bratex. W nagłówku rok założenia 1991. Po sprawdzeniu w KRS trzech firm z Dębicy, które mają w nazwie Bratex i znajdują sie na ul. Drogowców 7, stwierdzam, że żadna z nich nie była założona w 1991. Wprowadzanie w błąd klienta.

zasuszony

Ja uważam że to baardzo dobra dębicka firma. Nie spotkałem sie z zachowaniem jak opisujecie tutaj. Pełna kultura, wypłaty terminowo. A co do wolnego jak w zimie blachy nie idą to co maja zrobić utrzymywać wasze rodziny. Prezesura z pełną kultura. Nie mam żadnych zastrzeżen

loolekk

hahahaha xd. Bratex - firma blach bla bla bla wszystko się zgadza ! badziewna firma dziwię się, że nie rozsypała się jeszcze. O tych urlopach, zwolnieniach, kręceniu, wymyślaniu, a co do rządzących tam hahahahahaha o lol ! OMG szok mają wyksztaucenie ku temu? bo sama głupota nie wystarczy, dziecko 5 letnie ma wieksze sumienie! darmozjady jedne. Hue hue ;P żal...

Bratex

Bratex jest super, zależy tylko o jakim mowa bo ja myślę o [usunięte przez moderatora]

Maciej

Jakby nie ten cyc to pani z brylantowym uśmiechem dalej by sprzedawała kapustę kiszoną w sklepie Gs-u.

badyl

Tam jest taka cycata ze szkłem w zębie, która mówi o was "to bydło". My jej przypomnimy jak było na stancji na Tuwima. Na to szkło i te cyce Mrzygłody potrzebowały kasy i dlatego wysłali nas na bezpłatne żebyśmy zdychali z głodu!!!

Pracownik

Potwierdzam wypowiedzi wyżej. Słabo jest tu ze zrozumienień dla pracowników. Dyrektor jak ma zły humor to opieprza wszytkich po kolei. Prawdą są też zimowe oszczedności w ramach ratowania płynności finansowej firmy, prawdą jest też to że tylko rodzina ma tu dobrze, reszta ma zasuwać i się nie odzywać. Niestety ani w Dębicy ani w najbliższych okolicach pracy nie ma i z pracą jest ciężko wiec trzeba się męczyć. Zresztą dyrektor i tak nic nie może sam zrobić, podjąć żadnej ważnej decyzji o wszystko musi pytać zarząd(ojca i wujków) i taki z niego dyrektor łącznik między prezesami a pracodawcami robi to co mu każą i tyle. Pozdrawiam pracowników i życze siły i wytrwałości

okradziony były pracownik

Wieśniacka firma z zarządem oszustów i złodziei!!! Nikomu nie polecam tej firmy

nie daj się oszukać

Szanowny Panie [usunięte przez moderatora]. Nie masz za grosz wstydu w ślepiach żeby sobie samemu opinie na gowork pisać pos nickem Natalia i Dominik:)). Prostak z ciebie a do tego jeszcze rozpieszczony laluś i goguś, któremu tatuś tą firmą życie uratował...nadajesz się do pchania karuzeli i na smar do czołgu. Tobie nie można powieżyć żadnbej poważnej funkcji ponieważ zaraz Ci odpierdala i wpadają Ci do głowy głupie pomysły. A do tego Twoje podejście do klientów jest na poziomie kloszarda spod budki z piwem. Ja osobiście w obecności handlowców nie pozwoliłbym sobie na wyzywanie swoich klientów od DURNI DEBILI i WIEŚNIAKÓW. To świadczy tylko o tobie o twoim wychowaniu, kulturze osobistej której za grosz nie masz. Jast takie stare przysłowie które świetnie się odnosi do twojej osoby "kto się wyzywa sam się tak nazywa" A tak poza tym paraca w tym burdelu minęła szybko... Nikomu nie polecam tej firmy. Mają Cie za śmiecia. To co opowiadasz na lewo i prawo to jest jedno wielkie kłamstwo. O jakiej ty atmosferze nam mówiłeś?? tej rodzinnej gdzie tylko pracownicy podrzędni są "z zewnątrz" a reszta to rodzina?? Moja zdanie na temat tego bałaganu jest zupełnie inna. A tych przymusowych urlopów bezpłatnych w lutym Wam za chu.a nie zapomnę!! Dla nie jesteście bandą złodzieji która żeruje na ciężko zarobionych pieniądzach pracowników. Najważniejsze żeby dyrekcji się na koncie zgadzało, bo przecież trzeba dbać o płynność finansową firmy. A ja się pytam DLACZEGO O MOJĄ PŁYNNOŚĆ FINANSOWĄ FIRMA BRATEX DACHY SIĘ NIE MARTWIŁA WYPIEPRZAJĄC MNIE JAK I CAŁĄ ZAŁOGĘ FIRMY NA PRZYMUSOWE URLOPY BEZPŁATNE!!! Jak już nie mieliście pieniędzy to przecież jest tzw.postojowe. Życzę wam aby wszyscy handlowcy od was odeszli i aby Was taz znienawidzony przez was BudMat wykolegował z rynku. A na zakończenie: 1. Firma bez pieniędzy 2. Dyrekcja zakłamana - dyrektor co rusz opowiada jedną historię w innej wersji 3. Samochody z "odzysku" - średnio z 2007r 4. Przymusowe urlopy bezpłatne w sezonie zimowym (luty) 5. Swoich klientów mają za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , durni i wieśniaków 6. Brak dobrego wychowania i za grosz nie mają kultury Jak komuś wpadnie do głowy głupi pomysł żeby zacząć tam pracować to mu głęboko współczuję. Ja tam wytrzymałem 4 miesiące także nie zależało mi nawet trochę na tej pracy, ale osobą które tam pracują pod opieką dyrektora generalnego mgr [usunięte przez moderatora] który nie posiada odpowiedniego wykształcenia w kierunku zarządzania życzę dużo cierpliwości i odporności psychicznej. Z TYM [usunięte przez moderatora] SIĘ NIE DA PRACOWAĆ.

Zostaw opinię o Bratex Dachy sp. z o.o. s.k. - Dębica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bratex Dachy sp. z o.o. s.k.