Farbpral Sp. z o.o.

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 83 ocen.

Farbpral Sp. z o.o.
3 83

Opinie o Farbpral Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Farbpral Sp. z o.o.

Lolek

Jesteście pewni, że dobrze nie można napisać?

   
Udostepnij
@Lolek 19.06.2018 23:09

Nie trac czasu na oszustow

   
Karolina

Jaka macie atmosferę w pracy? Chciałabym aplikować.

   
LOL!!!
@Karolina 07.06.2018 18:32

Nikt sie na to nie nabiera

   
Wielki niesmak

Boze, uciekac zanim cos podpiszecie z tymi oszustami. Umowa upstrzona literowkami, absolutna arogancja “szefa nieoficjalnie” P.U., ignorowanie niewygodnych maili z ponagleniami. Wielki niesmak

   
Iza

Niestety praca w dobrej firmie przerasta niektóre osoby i teraz oczerniają?

   
...
@Iza 20.05.2018 17:42

Kaska zoperuj sobie mozg i nos przy okazji

   
KNK-OSZUSTWO/ZLODZIEJSTWO

UWAGA!! Firma nie placi!!

   
Prokurator
@KNK-OSZUSTWO/ZLODZIEJSTWO 30.05.2018 08:27

Tatus byl za dobry, dal wkad , dobra renome a gowniarze to zmarnowali. Karma wraca

   
Stary pracownik

Cześć polecam pracowałem pare lat u nich ale musiałem wyjechać do innego miasta - nie słuchajcie tych bzdur co tu niektórzy wypisują wypłaty zawsze na czas atmosfera przyjacielska oczywiście firma zwalnia nierobów bo tacy za mojej kadencji byli tez a później hejtowali Pozdro wracam do Łodzi niedługo i będę aplikował.

   
Legia
@Stary pracownik 17.04.2018 12:36

Ur.....ki nie wypisuj glupit

   
tydzień

Wysyłają na badania, za które musisz najpierw sam zapłacić, potem zwracają pieniądze... NIBY. Oto rada, którą warto wziąć sobie do serca: domagajcie się zwrotu kasy za badania od razu i do ręki, bo jeśli zgodzicie się na ich rozwiązanie (zwrot kasy przy pierwszej wypłacie) to już nie zobaczycie tych pieniędzy. Smutne, ale prawdziwe :(

   
tydzień
@W-wa 02.05.2018 17:46

Czytajcie dokładnie wszystko co wam podają do podpisania i nie podpisujcie jeżeli coś Wam nie pasuje. U mnie umowa o pracę i rozwiązanie umowy podpisywane było 2 razy z powodu błędów w papierach :/

   
Tomasz

Może podpowiecie czy warto starać się o pracę. Firma potrzebuje pracowników?

   
Aga
@Tomasz 25.04.2018 08:20

Byłam na rozmowie jakiś czas temu, bardzo potrzebują. Ogłoszenie o pracę wisi od dłuższego czasu ale te warunki, które proponują ... myśle, ze jeszcze długo będę szukać. Mi zaproponowano na stanowisko laboranta najniższą krajową a za zerwanie umowy kare 10 tys :D Powodzenia życzę

   
trelelemorele

Byłam tylko na rozmowie kwalifikacyjnej stanowisko laborant. Jednym słowem tragedia, najpierw kwestionariusz jakby to była niewiadomo jaka korporacja. Cieszą się, że umiesz obsługiwać maszyny, rozmowa po angielsku. Pytania w kwestionariuszu pod tytułem "jak pogodzisz życie zawodowe z osobistym? , jak widzisz siebie za 10 lat? Jesteś pilotem samolotu, wsiada 10 osób, wysiada 5, ile lat ma pilot?". A potem wyskakują z najniższą krajową, po kilku miesiacach 1900 przez 2 lata, bez zapewnionego awansu w trakcie, jak zrezgynujesz musisz oddawać ogromne sumy za "szkolenie". Nie dziwię się, że ogłoszenie od maja cały czas wisi, bo kto pójdzie tyrać za takie pieniądze..... zwłaszcza wykształcony.

   
ktos
@Pati 01.03.2018 20:01

"zrezygnowali ze mnie i niestety ja muszę poodnosić koszty." przecież to niezgodne z prawem jest.

   
Karolina

@jestem bogiem i jak poszła Ci rozmowa kwalifikacyjna w firmie knk kanaka? Dostałeś pracę? Czy przy okazji opowiesz jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna? Z ilu etapów się składa? Możesz zdradzić jakie pytania zostały Ci zadane?

   
anonymous
@Karolina 24.03.2018 15:19

Pytania to już chyba tajemnica firmy.

   
Abra

Nie zadowolona. Pracowałam przez niecałe 3 tygodnie na stanowisku laboranta, w między czasie nie mogłam się doprosić ani o obiecane dofinansowanie językowe, ani kartę multisport, ani odzież roboczą. W biurze chaos- nie można było się przez parę godzin doprosić o paczkę niezbędnych do pracy gumowych rękawiczek. W czasie wizytacji, z racji tego, że nadal nie miałam odzieży roboczej, kazano mi założyć czyjeś zapasowe buty o 3 rozmiary większe, co było i jest po prostu śmieszne. Ich cenne szkolenie to tak na prawdę przygotowanie do pracy na stanowisku. Przy podpisywaniu umowy podkreślałam, że ciągle studiuję i czy będę mogła dłużej zostawać w pracy, żeby wyrobić normy godzinowe- odpowiedzią firmy było- nie ma problemu. Po 3 tygodniach zostałam zwolniona za ,,godzenie w ich system godzinowy". Nie licząc niekompetencji biura/kadr atmosfera w pracy całkiem miła.

   
jestem bogiem
@Abra 02.03.2018 11:06

hmmm a szkolenie właśnie nie ma na celu przygotowania do pracy? to i tak że po 3 tygodniach chciałaś już dofinansowanie i inne rzeczy :D ja idę we wtorek na rozmowę na biuro... zobaczymy jak to bedzie

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
bubel

Ty pseudo @podwykonawca nadpisz się znowu ponieważ twój wpis spada ci coraz niżej. :)))))

   
Karolina

@Podwykonawca skoro wcześniej były terminowo opłacane faktury, to jak myślisz czemu nagle przestały być? Może wystąpiła jakaś pomyłka lub komplikacje w firmie knk kanaka? Dowiadywałeś się? I jak zamierzasz odzyskać te pieniądze? Udasz się na spotkanie z pracownikami biura?

   
Waldek

na niektórych z was zapewne przydała by się taka sama strona, gdzie można byłoby napisać kto z was jest PRACOWNIKIEM ROKU - piszecie o innych, ale to co sobą niektórzy pracownicy reprezentują, to dopiero jest ŻENUJĄCE, robić się nie chce, ale wymagania nie wiadomo jakie... Sam prowadziłem firmę i wiem jak to jest.. w Kanaka byłem na rozmowie i dla mnie jest wszystko jasne i ok.

   
Waldek
@arek 28.02.2018 22:01

@arek a jak chcesz inaczej przełamać strach? trzeba dać sobie szansę, trzymam kciuki za Ciebie

   
Podwykonawca

Trzymać się Z DALEKA. Stanowczo odradzam jakãkolwiek współpracę z tã żenujãcã firmã. Zadanie: szkolenie dwóch pracownic firmy z języka obcego. Umowa B2B (pełna literówek, a rzekomo przygotowywana przez kancelarię firmy, na co potrzebowała 2-3tygodni). Szkolenia trwały od października do stycznia. Na poczãtku bardzo miła atmosfera, współpraca z biurem i terminowe płatności. Po czwartej fakturze pierwsze opóźnienia, 3-5 dni, kolejne faktury spinane razem. Po 21 grudnia brak wpłat i brak reakcji na delikatne i uprzejme zwracanie się o uregulowanie zaległych faktur. Po apelu bezpośrednio do szefa firmy spychanie odpowiedzialności na pracownicę biura. W kolejnych tygodniach spotkania z pustymi zapewnieniami o uregulowaniu faktur “do piãtku”, oczywiście zaległych wpłat brak. Telefony, maile, smsy - wciãż kulturalne, choć bardziej stanowcze - ignorowane. Formalny monit - zignorowany. Słowem: kompletny brak szacunku, nawet nie wodzenie za nos. Raczej udawanie, że można udawać brak istnienia faktur i kontraktów. Żenujãce - ponownie, nie polecam.

   
zdegustowany
@Podwykonawca 28.02.2018 12:51

@PODWYKONAWCA co mi się opłaciło? jaki czas ? masz coś do mnie to dawaj swoje imie i nazwisko , adres i idziemy na klaty, a nie anonimowy jesteś (usunięte przez administratora) / erko

   
asia

witam. wpisałam nazwę tej firmy, bo natchnęła mnie myśl, że może popełniłam błąd, rezygnując z zawarcia umowy przed pół roku z kanaką. Samo stanowisko było fajne i trochę było mi szkoda - nie chcę dokładnie opisywać. W każdym razie nie podpisałam umowy nie ze względu na zarobki czy warunki pracy lecz przed obawami, o których piszą moi poprzednicy. Podsunięto mi do podpisania inną umowę niż wcześniej ustalone warunki. Nie będę dokładnie o nich pisała, ale jednym z nich była owa kasa pod stołem... nie tylko to. Biorąc to pod uwagę stwierdziłam, że pracodawcy nie grają fair play. Po waszych wpisach widzę, że się jednak nie pomyliłam.

   
Ja
@asia 15.11.2017 04:54

Bardzo dobrze zrobiłaś jak najdalej od tej firmy!!

   
Seba

Magazynier/kierowca co powiecie ? warto ? zaprosili na rozmowę ale po tym co tu czytam to :(((((((((((

   
Karolina

@Były pracownik czy przed podpisaniem umowy zostałeś w pełni poinformowany o wszystkich warunkach pracy? Czy długo pracowałeś w Knk kanaka? Czy ktoś jeszcze miał takie doświadczenia jeżeli chodzi o warunki umowy? Czy są jeszcze jakieś aspekty, dlaczego nie polecasz tam pracy? Informacje będą przydatne dla osób poszukujących pracy.

   
tydzień

Można mówić wiele o firmie i kierownikach, skupię się jednak na faktach dot. pracy w biurze. Na początku obiecywano szkolenie i pomoc na każdym kroku, po zatrudnieniu zostaję się samemu z problemami. Praca polega na pytaniu się co 5-10 min "co mam robić" i zwykle odpowiedź brzmi "nie wiem, spytaj kogoś innego" więc jeśli nie masz doświadczenia w pracy w biurze będzie na początku bardzo ciężko. Później jak już się ogarnie całość praca fajna, czego nie można powiedzieć o atmosferze w biurze. Faktycznie, jak już ktoś tu napisał, oferowana jest najniższa krajowa, bez perspektyw że w najbliższym czasie kilku miesięcy się to zmieni. Jeśli lubisz codziennie zostawać ok 20 min dłużej jest to coś dla Ciebie. Praca dla ambitnych. Mam nadzieję, że mój wpis pomógł.

   
Płakać

Tylko płakać naprawdę. Pozdr

   
123

Praca laboranta, to ciężka fizyczna praca, która wiąże się z obsługa maszyn barwiących, dźwiganiem wiader i pchaniem ciężkich wózków. Wynagrodzenie to 1500zl, najniższa krajowa na konto reszta do ręki, niestety o wypłatę trzeba się dopominać, o zwrot za badania lekarskie również. Brak odzieży roboczej. Praca na dwie zmiany, a gdy będzie więcej pracy mowa nawet o trzech zmianach, nadal za takie samo wynagrodzenie.

   
Patora

Witam, na stanowisko laboranta tylko najniższa krajowa? Czy to jest adekwatne do obowiązków? Praca od poniedziałku do piątku?

   
abcd
@Patora 05.05.2017 17:28

Tak jak pisze "ktos". Warunki nieciekawe. Dodatkowo kartą przetargową do negocjacji wyższej pensji jest umiejętność obsługi maszyn barwiących, a to wiąże sie z dźwiganiem (5-10 kg) wiader, czyszczeniem filtrów, przerzucaniem wózków mokrych ubrań, które też swoje ważą. Fizycznie ciężka praca.

   
Nowa

Witam, ile zarabia osoba na stanowisku laborant? POZDRAWIAM

   
Rex
@Nowa 04.04.2017 19:26

Najniższa krajowa na umowie + dodatek. Nie warto.

   
Nick

Oj widzę,że posty nam coś poginęły..brakuje opinii Same i Wero. Ciekawe dlaczego ?????

   
Same

To czemu tam już nie pracujesz.? Napisz jakie maja zarobki i za ile godzin....

   
Jaro

Domyślam się, ale to jest przecież..takie mało fajne..(usunięte przez administratora) Wyraziłem tylko swoja opinię, przedstawiłem tylko fakty, a ....prawie wywołałem burzę..... coś w tym chyba musi być.....

   
Super Jaro

Wszystkie pozytywne opinie wpisuję właścicielka firmy ,to żadna tajemnica Jaro

   
Jaro
@Super Jaro 07.10.2016 17:10

Dzięki Super Jaro... w końcu ktoś miał odwagę, aby napisać jak jest w tej firmie..

   
Jaro

Cyt: "Nie wolno nam nigdy znieważać osób (np. poprzez popularne wulgaryzmy, epitety) i publikować ich prywatnych zdjęć lub danych osobowych (bez ich zgody), ponieważ w taki sposób naruszylibyśmy ich dobra osobiste...." i proponuje poczytać: Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Jaro

A Wyrocznia jak już wiem pracuje w tej Firmie i się domyślam kim tam jest.. I dlatego bardzo się dziwię, że robi na forum takie rzeczy. Komu jak komu ale ...........to po prostu nie wypada. A potem się wszyscy dziwią, że opinie są negatywne i nie zachęcają do podjęcia pracy....

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
również obecny pracownik
@obecny pracownik 28.12.2016 16:55

Czytaj uważnie. Ja się nie użalam nad sobą a jedynie napisałem, że pracować trzeba i już. Nie ma co piać z zachwytu. Praca jak praca. I nie rozumiem jak to miałem gdzieś pracę i ludzi. Chyba nie do końca wiesz z kim pracujesz...Pozdrawiam

   

Zostaw opinię o Farbpral Sp. z o.o. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Farbpral Sp. z o.o.