Farbpral Sp. z o.o.

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 87 ocen.

Farbpral Sp. z o.o.
3 87 6 1

Opinie o Farbpral Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

3x NIE

Żenada, nie firma. Stracony czas - unikajcie.

Tak Tak Tak
@3x NIE 29.08.2018 13:04

Wiemy ze wszystkie negatywne opinie robi cały czas ta sama osoba - cieszymy się ze cały czas o nas myślisz pozdrawiamy cię serdecznie i życzymy ci wszystkiego najlepszego.

Karolina

@Zadowolony, mógłbyś w takim wypadku napisać coś więcej na temat tego jak pracuje się w Farbpral? Czemu cenisz sobie tę firmę, co ma na to największy wpływ? Interesuje mnie również to czy do firmy poszukiwane są nowe osoby? Kto będzie w stanie polecić tę firmę? Jak wygląda sprawa związana z benefitami?

Że-na-da
@Karolina 16.08.2018 22:28

Nie ma to jak pani z biura udajaca pracownika, hit

Najgorsi

Firma jest oparta o wyzysk i cwaniactwo. Wielka rotacja pracownikow, nieplacenie na czas, lekcewazenie kierownictwa.

Zadowolony
@Najgorsi 10.08.2018 15:42

Najlepsze są anonimowe wpisy nie odzwierciedlające prawdy tak niestety jest ze ludzie którzy odeszli lub zostali zwolnieni nie mogą się z tym pogodzić - wiemy kto robi te negatywne wpisy i pozdrawiamy życzymy wszystkiego najlepszego mamy niezły ubaw

Andrzej

Idealnych firm nie ma ale wystarczy dobrze pracować i z całą pewnością nie trzeba będzie narzekać!!

Cius cius
@Andrzej 31.07.2018 19:05

Zlodzieje i oszusci. Mercedes GLS szefa sam się nie sfinansuje. Pozdrawiam

Zainteresowana
@Cius cius 01.08.2018 11:30

Czy możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy? Zastanawiam się o zmianie pracy i chciałam iść właśnie tam.. jak jest z godzinami pracy?

Knk Kanaka to nieuczciwa firma
@Zainteresowana 02.08.2018 13:40

Takie warunki, ze firma kaze ci placic 10 tysiecy za “szkolenia” jesli odejdziesz przed okreslonym terminem. A pensji i tak ci nie wyplaca. Pozdrowienia dla przemilych Pań z biura.

Pani M

Pracuję już kilka ładnych lat i nie mam zastrzeżeń.. czasami trafi się osoba która będzie chciała zatruć atmosferę ale sama po jakimś czasie rezygnuje z pracy :) Ja mogę polecić..

Zainteresowana
@Pani M 02.08.2018 09:51

Czy możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy? Zastanawiam się o zmianie pracy i chciałam iść właśnie tam.. jak jest z godzinami pracy?

O jak...
@Zainteresowana 02.08.2018 13:40

Zbyt sztucznie, nikt tego nie kupuje.FIRMA OSZUKUJE, OMIJAC LUKIEM

Karolina

Jaka macie atmosferę w pracy? Chciałabym aplikować.

LOL!!!
@Karolina 07.06.2018 18:32

Nikt sie na to nie nabiera

Pomocna
@LOL!!! 11.06.2018 13:04

Atmosfera masakra ciągle zastraszanie pracowników..

jestok
@Pomocna 27.06.2018 22:52

jest w porządku, ja nie narzekam, wiadomo jak to w pracy czasami się pośmiejemy.. pracodawca wypłaca na czas więc nie ma co gadać, że jest źle

Moral z tej bajki...
@jestok 20.07.2018 12:34

NIKT W TO NIE WIERZY. Zwiekszona aktywnosc z fejkowymi postami ewidentnie jest skutkiem problemow rekrutacyjnych waszej pozalsieboze firemki. Na przyszlosc nie oszukujcie

Pracuję
@Moral z tej bajki... 20.07.2018 20:49

Atmosfera jest dobra, tylko niestety jeden były mocno sfrustrowany pracownik chcę nam zaszkodzić :p taki jest minus anonimowych portali, ktoś myśli że może pisać wszystko ;p co do pracy jest wszystko w porządku i dobre pieniądze za zlecenia, ja jestem tu od dłuższego czasu i trochę sytuację znam :)

hahaha

czytając niektóre komentarze aż słabo się robi, bo ludzie którzy zrezygnowali przez swój brak chęci do rzetelnej pracy teraz piszą, a nie wiedzą jak jest w chwili obecnej.. haha.. dobry kabaret tu w pracy mamy.. Możecie żałować swoich decyzji, ale wydaję mi się, że to lepiej bo chociaż atmosfera jest spoko teraz

Karolina

@K, piszesz, że w pracy w firmie Farbpral można wiele się nauczyć, czego konkretnie? Czy prowadzone są tam jakieś szkolenia dla pracowników? @Pozdro, co konkretnie masz na myśli? Możesz rozwinąć trochę swój komentarz?

Igor

Idealnych firm nie ma. Zamiast narzekać zmieńcie pracę i może będzie dobrze?

Re:Igor
@Igor 16.07.2018 18:15

Idealnych nie ma, za to jest wiele które najzwyczajniej na świecie NIE KRADNA

Pracowanik

Ja pracuję i nie mam zarzutów. Niestety opinie jednego niezadowolonego pracownika nie zniszczą dobrej opinii o tej firmie czy ktoś chce czy nie .... Moim zdaniem samemu trzeba być dobrze nastawionym do innych a atmosfera zawsze będzie ok.. ja nie narzekm

Nieladnie
@Pracowanik 16.07.2018 12:13

Musicie sie troszeczke bardziej wysilic jesli ktos ma uwierzyc w te “zadowolone” wpisy. Kretacze roku

Lolek

Jesteście pewni, że dobrze nie można napisać?

Qwerty

(usunięte przez administratora) to mało powiedziane zalicza się pod kryminał, recydywa w łamaniu prawa pracy

K
@Lolek 19.06.2018 23:09

Można napisać i to wiele dobrego.. pracuje tam już jakiś czas i z doświadczenia wiem , że są grupki którym nic się nie podoba, bo najlepiej chcieliby nic nie robić. No ale nie oszukujmy się chyba w każdej firmie tacy się znajdą. Ja się ciesze, wypłata jest na czas, a w pracy można sporo się nauczyć

Pozdro 600

Zapraszam do przeczytania opinii na temat knk-kanaka, bo to jedna firma. Należy omijać z daleka. (usunięte przez administratora) kretacze, nie płacą, nie przestrzegają prawa pracy. Pracuje się 6 dni w tygodniu , za psie grosze dawane w większości pod stołem. Na chorobę bierze się urlop :) jak chcesz posmakować najgorszej pracy polecam!

Stary pracownik

Cześć polecam pracowałem pare lat u nich ale musiałem wyjechać do innego miasta - nie słuchajcie tych bzdur co tu niektórzy wypisują wypłaty zawsze na czas atmosfera przyjacielska oczywiście firma zwalnia nierobów bo tacy za mojej kadencji byli tez a później hejtowali Pozdro wracam do Łodzi niedługo i będę aplikował.

anonymous

Michalak ogarnij się wszyscy wiedza ze to ty wypisujesz wszystkie negatywne komentarze

Bzdury
@Stary pracownik 17.04.2018 12:36

Bzdury. Każdy, kto pracował tu chociaż trochę, wiec jaka jest atmosfera....i jaka jest rotacja pracowników...

Pozdro

W kanace każdy może pić w pracy więc idealnie

Iza

Niestety praca w dobrej firmie przerasta niektóre osoby i teraz oczerniają?

anonymous

Chciałbym wiedzieć którego bo ma pare ? Chyba nawet nie każdy o tym wie ?

Kondzio

No właśnie taka cecha Polaka oczerniać być zawistnym chciwym itp itd widać jaki ta osoba poziom reprezentuje po tym co tu wypisuje żenada i wstyd.

tydzień

Wysyłają na badania, za które musisz najpierw sam zapłacić, potem zwracają pieniądze... NIBY. Oto rada, którą warto wziąć sobie do serca: domagajcie się zwrotu kasy za badania od razu i do ręki, bo jeśli zgodzicie się na ich rozwiązanie (zwrot kasy przy pierwszej wypłacie) to już nie zobaczycie tych pieniędzy. Smutne, ale prawdziwe :(

W-wa
@tydzień 02.05.2018 11:19

Czytajcie dokladnie umowe, i czytajcie dokladnie forum, ja osobiscie bym tą firmę mijal szerokim lukiem

tydzień
@W-wa 02.05.2018 17:46

Czytajcie dokładnie wszystko co wam podają do podpisania i nie podpisujcie jeżeli coś Wam nie pasuje. U mnie umowa o pracę i rozwiązanie umowy podpisywane było 2 razy z powodu błędów w papierach :/

Tomasz

Może podpowiecie czy warto starać się o pracę. Firma potrzebuje pracowników?

E
@Tomasz 25.04.2018 08:20

Unikaj jak ognia, poczytaj troche opinii tutaj i w necie.

No Woman no cry
@E 25.04.2018 11:21

Nie słuchaj Michalaka on ma problemy z emocjami.

Aga
@Tomasz 25.04.2018 08:20

Byłam na rozmowie jakiś czas temu, bardzo potrzebują. Ogłoszenie o pracę wisi od dłuższego czasu ale te warunki, które proponują ... myśle, ze jeszcze długo będę szukać. Mi zaproponowano na stanowisko laboranta najniższą krajową a za zerwanie umowy kare 10 tys :D Powodzenia życzę

trelelemorele

Byłam tylko na rozmowie kwalifikacyjnej stanowisko laborant. Jednym słowem tragedia, najpierw kwestionariusz jakby to była niewiadomo jaka korporacja. Cieszą się, że umiesz obsługiwać maszyny, rozmowa po angielsku. Pytania w kwestionariuszu pod tytułem "jak pogodzisz życie zawodowe z osobistym? , jak widzisz siebie za 10 lat? Jesteś pilotem samolotu, wsiada 10 osób, wysiada 5, ile lat ma pilot?". A potem wyskakują z najniższą krajową, po kilku miesiacach 1900 przez 2 lata, bez zapewnionego awansu w trakcie, jak zrezgynujesz musisz oddawać ogromne sumy za "szkolenie". Nie dziwię się, że ogłoszenie od maja cały czas wisi, bo kto pójdzie tyrać za takie pieniądze..... zwłaszcza wykształcony.

qwerty
@trelelemorele 01.08.2017 15:52

Radzę uciekać póki można "za darmo"

Gosia
@trelelemorele 01.08.2017 15:52

O czego ja się dowiaduje o byłej firmie . Nareszcie prawdę piszą ,też tam pracowałam i nie polecam tej firmy . Ludzie szkoda waszych nerw .

Pati
@trelelemorele 01.08.2017 15:52

ja byłam też na rozmowie też na laboranta. przyznam, że jestem zdziwiona tym co tu czytam, bo mi zaoferowali całkiem inne warunki. ja pracując w jednej z firm (nie chce tutaj wypisywać nazw, ale znajduje się przy rondzie solidarności) musiałam umowę lojalnościową podpisywać na stanowisko biurowe... zrezygnowali ze mnie i niestety ja muszę poodnosić koszty.. nie takie jak tu piszecie, ale wszystko przejdzie w sądzie..

ktos
@Pati 01.03.2018 20:01

"zrezygnowali ze mnie i niestety ja muszę poodnosić koszty." przecież to niezgodne z prawem jest.

Karolina

@jestem bogiem i jak poszła Ci rozmowa kwalifikacyjna w firmie knk kanaka? Dostałeś pracę? Czy przy okazji opowiesz jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna? Z ilu etapów się składa? Możesz zdradzić jakie pytania zostały Ci zadane?

anonymous
@Karolina 24.03.2018 15:19

Pytania to już chyba tajemnica firmy.

Abra

Nie zadowolona. Pracowałam przez niecałe 3 tygodnie na stanowisku laboranta, w między czasie nie mogłam się doprosić ani o obiecane dofinansowanie językowe, ani kartę multisport, ani odzież roboczą. W biurze chaos- nie można było się przez parę godzin doprosić o paczkę niezbędnych do pracy gumowych rękawiczek. W czasie wizytacji, z racji tego, że nadal nie miałam odzieży roboczej, kazano mi założyć czyjeś zapasowe buty o 3 rozmiary większe, co było i jest po prostu śmieszne. Ich cenne szkolenie to tak na prawdę przygotowanie do pracy na stanowisku. Przy podpisywaniu umowy podkreślałam, że ciągle studiuję i czy będę mogła dłużej zostawać w pracy, żeby wyrobić normy godzinowe- odpowiedzią firmy było- nie ma problemu. Po 3 tygodniach zostałam zwolniona za ,,godzenie w ich system godzinowy". Nie licząc niekompetencji biura/kadr atmosfera w pracy całkiem miła.

jestem bogiem
@Abra 02.03.2018 11:06

hmmm a szkolenie właśnie nie ma na celu przygotowania do pracy? to i tak że po 3 tygodniach chciałaś już dofinansowanie i inne rzeczy :D ja idę we wtorek na rozmowę na biuro... zobaczymy jak to bedzie

anonim

(usunięte przez administratora)

bubel

Ty pseudo @podwykonawca nadpisz się znowu ponieważ twój wpis spada ci coraz niżej. :)))))

Karolina

@Podwykonawca skoro wcześniej były terminowo opłacane faktury, to jak myślisz czemu nagle przestały być? Może wystąpiła jakaś pomyłka lub komplikacje w firmie knk kanaka? Dowiadywałeś się? I jak zamierzasz odzyskać te pieniądze? Udasz się na spotkanie z pracownikami biura?

Waldek

na niektórych z was zapewne przydała by się taka sama strona, gdzie można byłoby napisać kto z was jest PRACOWNIKIEM ROKU - piszecie o innych, ale to co sobą niektórzy pracownicy reprezentują, to dopiero jest ŻENUJĄCE, robić się nie chce, ale wymagania nie wiadomo jakie... Sam prowadziłem firmę i wiem jak to jest.. w Kanaka byłem na rozmowie i dla mnie jest wszystko jasne i ok.

arek
@Waldek 28.02.2018 10:10

zgadzam sie ja wczoraj bylem na rozmowie na magazyniera i mnie warunki odpowiadaly ale nie wiem co zrobic bo sie boje jezdzic samochodami duzymi co oferuja

Waldek
@arek 28.02.2018 22:01

@arek a jak chcesz inaczej przełamać strach? trzeba dać sobie szansę, trzymam kciuki za Ciebie

anonim

(usunięte przez administratora)

tydzień

Papiery przygotowane przez Panią z biura są pełne byków! Umowę podpisywali ze mną 2 razy z powodu złego nagłówka, a rozwiązanie umowy również 2 razy z powodu zamiany dat zawarcia i rozwiązania umów (tu wina została przeniesiona niby na Panią z księgowości). Z powodu zaskoczenia mnie wypowiedzeniem z samego rana, po zaledwie tygodniu pracy, mnie również umknął fakt zamiany dat i trzeba było się fatygować drugi raz by to załatwić. Wtedy to urocza Pani z biura była przemilutka dla mnie, czego nie można powiedzieć o niej w czasie współpracy z firmą.

ciekawski
@tydzień 21.02.2018 16:15

a ile kasy sa ci winni?

Podwykonawca

@zdegustowany dość bezczelna wypowiedź. Czas pokaże czy to wam się opłaciło :)

zdegustowany
@Podwykonawca 28.02.2018 12:51

@PODWYKONAWCA co mi się opłaciło? jaki czas ? masz coś do mnie to dawaj swoje imie i nazwisko , adres i idziemy na klaty, a nie anonimowy jesteś (usunięte przez administratora) / erko

asia

witam. wpisałam nazwę tej firmy, bo natchnęła mnie myśl, że może popełniłam błąd, rezygnując z zawarcia umowy przed pół roku z kanaką. Samo stanowisko było fajne i trochę było mi szkoda - nie chcę dokładnie opisywać. W każdym razie nie podpisałam umowy nie ze względu na zarobki czy warunki pracy lecz przed obawami, o których piszą moi poprzednicy. Podsunięto mi do podpisania inną umowę niż wcześniej ustalone warunki. Nie będę dokładnie o nich pisała, ale jednym z nich była owa kasa pod stołem... nie tylko to. Biorąc to pod uwagę stwierdziłam, że pracodawcy nie grają fair play. Po waszych wpisach widzę, że się jednak nie pomyliłam.

Ja
@asia 15.11.2017 04:54

Bardzo dobrze zrobiłaś jak najdalej od tej firmy!!

Seba

Magazynier/kierowca co powiecie ? warto ? zaprosili na rozmowę ale po tym co tu czytam to :(((((((((((

Karolina

@Były pracownik czy przed podpisaniem umowy zostałeś w pełni poinformowany o wszystkich warunkach pracy? Czy długo pracowałeś w Knk kanaka? Czy ktoś jeszcze miał takie doświadczenia jeżeli chodzi o warunki umowy? Czy są jeszcze jakieś aspekty, dlaczego nie polecasz tam pracy? Informacje będą przydatne dla osób poszukujących pracy.

tydzień

Można mówić wiele o firmie i kierownikach, skupię się jednak na faktach dot. pracy w biurze. Na początku obiecywano szkolenie i pomoc na każdym kroku, po zatrudnieniu zostaję się samemu z problemami. Praca polega na pytaniu się co 5-10 min "co mam robić" i zwykle odpowiedź brzmi "nie wiem, spytaj kogoś innego" więc jeśli nie masz doświadczenia w pracy w biurze będzie na początku bardzo ciężko. Później jak już się ogarnie całość praca fajna, czego nie można powiedzieć o atmosferze w biurze. Faktycznie, jak już ktoś tu napisał, oferowana jest najniższa krajowa, bez perspektyw że w najbliższym czasie kilku miesięcy się to zmieni. Jeśli lubisz codziennie zostawać ok 20 min dłużej jest to coś dla Ciebie. Praca dla ambitnych. Mam nadzieję, że mój wpis pomógł.

Płakać

Tylko płakać naprawdę. Pozdr

123

Praca laboranta, to ciężka fizyczna praca, która wiąże się z obsługa maszyn barwiących, dźwiganiem wiader i pchaniem ciężkich wózków. Wynagrodzenie to (usunięte przez administratora) najniższa krajowa na konto reszta do ręki, niestety o wypłatę trzeba się dopominać, o zwrot za badania lekarskie również. Brak odzieży roboczej. Praca na dwie zmiany, a gdy będzie więcej pracy mowa nawet o trzech zmianach, nadal za takie samo wynagrodzenie.

Patora

Witam, na stanowisko laboranta tylko najniższa krajowa? Czy to jest adekwatne do obowiązków? Praca od poniedziałku do piątku?

ktos
@Patora 05.05.2017 17:28

na dwie zmiany, często też w soboty. nadgodziny i soboty płatne, ale tylko z podstawy. Do tego pracy bardzo dużo, dużoo nauki, dużo wiedzy. Płaca zupełnie nieadekwatna do obowiązków.

abcd
@Patora 05.05.2017 17:28

Tak jak pisze "ktos". Warunki nieciekawe. Dodatkowo kartą przetargową do negocjacji wyższej pensji jest umiejętność obsługi maszyn barwiących, a to wiąże sie z dźwiganiem (5-10 kg) wiader, czyszczeniem filtrów, przerzucaniem wózków mokrych ubrań, które też swoje ważą. Fizycznie ciężka praca.

Zostaw opinię o Farbpral Sp. z o.o. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Farbpral Sp. z o.o.