MOLEWSKI Sp. z o.o.
2 152 6 1

Opinie o MOLEWSKI Sp. z o.o.

Justyna

Może w okresie próbnym wychodzą braki wiedzy pracownika i firma rozstaje się?

Agnieszka

@Pozdrowienia, jesteś pracownikiem firmy i mógłbyś napisać o niej więcej informacji? Jakie warunki pracy są proponowane zatrudnionym osobom? Czy biorąc pod uwagę, że obecnie jest sezon budowlany są prowadzone rekrutacje nowych pracowników? Jak wygląda sprawa z umowami? Czy można liczyć na stabilne zatrudnienie i dłuższy kontrakt? Czekam na Twoją opinię.

Miś
@Agnieszka 28.07.2018 14:30

Wciąż ta Firma poszukuje pracowników w szczególności do działu księgowości.,non stop ! O czym to świadczy ? Podejrzewam ,że przyjmą kogoś ktoś popracuje na okresie próbnym i Good bay!albo ktoś sam powie Good bay ! Pani Szefowej księgowości.

Agnieszka

Na stronie głównej firmy MOLEWSKI http://www.molewski.eu/cala-polska/ jest kilka ofert pracy. Obszar cała polska, czyli praca w delegacji. Możecie napisać jak jest z kosztami delegacji? Jak wygląda zakwaterowanie, długość umowy, nadgodziny i praca w weekendy? Wynagrodzenia są adekwatne do wykonywanej pracy? Czy firma ma system benefitów pozapłacowych, fundusz świadczeń socjalnych i co się na niego składa? Jak się pracuje w firmie MOLEWSKI, jaka jest atmosfera?

serdel
@Agnieszka 01.06.2018 10:56

Hotele najtańsze po 4-8 osób w pokoju. kasa na czas ale przeważnie okrojona brak talonów na święta sprzęt szroty brak ludzi do pracy

Pozdrowienia
@Agnieszka 01.06.2018 10:56

Jest tyle różnych ofert pracy na rynku więc proponuję omijać tą firmę szerokim łukierm

Ligota

Budowa biurowca w Warszawie.... Słyszałam, że firma Molewski nie popisała się ani terminową realizacja ani tym bardziej uczciwym rozliczeniem podwykonawców... Jako główny wykonawca nie ma czym się szczycić na rynku budowlanym!!!

piesek z alkomatem
@Ligota 13.10.2017 22:54

robiliśmy bruki dla niech (krawężnik i kostkę), po prawie 4 tygodniach natrafiłem na tą stronę i się wystraszyliśmy - dogadaliśmy się na rozliczenia miesięczne - póki co złego słowa nie mogę powiedzieć po za tym że przy przy odbiorach obcinają nawet do 20%, co do płatności 2 razy się spóźnili, 2 razy zapłacili przed terminem (mieliśmy wykup z leasingu), póki co odpukać tragedii nie ma, tylko trzeba uważać na pieska z alkomatem

Inspektor
@Ligota 13.10.2017 22:54

Czy zrealizowałeś roboty w terminie? Inwestycja w Warszawie realizowana była wyłącznie przez podwykonawców - niestety nikt swoich robót nie wykonał w terminie. Za opóźnienia względem inwestora odpowiadał generalny wykonawca czyli Molewski, który kary za nieterminową realizację przerzucił na podwykonawców. I oto w ten sposób powstała uczciwa opinia podwykonawców na temat generalnego wykonawcy.

Wojt
@Inspektor 17.12.2017 21:33

Szanowny Pani, Panie A czy wziales pod uwage ze 75% faktur w pierwszych rozliczeniach nie byla zaplacona. Mcc bo tak sie teraz nazywa to firma patologia a nie gw Gdyby nie podwykonawcy niczego by nie zrealizowali bo zwyczajnie nie stac ich na materialy wi hurtowniach placa 2-3 i później meksyk.

Prawdziwy
@Wojt 23.01.2018 20:39

Potwierdzam twierdzenia poprzednika. Totalna kompromitacja. Takie firmy powinny zniknąć z rynku

Nick

Pewnie że zły pracodawca ponieważ m.in.: 1. Paliwa spuścić nie pozwoli bo zamontował GPS'y. 2. Materiału nie pozwoli ukraść bo zamówienia realizowane są w oparciu o rzeczywiste zapotrzebowania. 3. Fuchę sprzętem firmowym trudno zrobić bo sprzęt jest optymalnie wykorzystywany i rotowany pomiędzy budowami. 4. Wypić piwa się nie da ponieważ Pracodawca nie dopuszcza pracowników po spożyciu. 5. Naciągnąć się nie da, bo płaci za zaangażowanie i efekty pracy, a nie za przychodzenie i odbębnienie. 6. Zaliczek nie wypłaca ... i tak dług oby można pisać jaki ten Molewski nie dobry... Brakuje słów jak się czyta Twoje komentarze - tak Twoje kolego kimkolwiek jesteś - zwróciliśmy się do portalu GoWork o wskazanie Twojego interfejsu sieciowego - dziwna sytuacja, niemal co drugi komentarz pochodzi z tego samego źródła. Jednocześnie w związku z zaistniałą sytuacją zmuszony jestem złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa w zakresie czynu pomówienia oraz poprzez niejednokrotne dopuszczenie się zniesławienia za pomocą środków masowego komunikowania (tj. za pośrednictwem Internetu) w wyniku czego narażono na utratę zaufania społecznego spółkę, która realizuje m.in. inwestycje publiczne. Wyłącznie z powodu, iż czyn ten ścigany jest w trybie prywatnoskargowym potrwa to nieco dłużej, ale co się odwleczenie .... jak to mówią "rzeczy niemożliwe robimy od ręki, na cuda trzeba poczekać ..."

anonymous
@Nick 14.02.2018 01:13

Panie Nick ..skoro tak bardzo Pan broni firmy to proszę mi powiedzieć dlaczego nie mamy zapłacone za wykonane prace w Warszawie ( Venezia) ??? odbiory , protokoły OK , wszystko super , a po 2 miesiącach (po terminie zapłaty za faktury ) dostaliśmy niespodziankę KARA za prace nie wykonane w terminie ...żałosne ..tego w sądzie będziemy dochodzić ..ale jest jeszcze reszta poza karą 70 tysięcy!!!! Pan" mądry " niech sprawdzi płatności zaległe..podwykonawcom za budowę biurowca Vnezia!!! odsetki rosną ..do zobaczenia w sądzie ..

WrrrrrrrOclaw
@Nick 14.02.2018 01:13

Heheh zniesławienie chlopie lub tez kobieto Przejrzyj na oczy firma molewski czy tez mcc to jedna wielka sciema. Gdyby nie upadek hydrobudowy molewski dawno by zniknął z ziemi. Wiekszosc jak to ujmujesz zamowien publicznych idzie na strate wasz zarobek to nakladanie kar. Jak sie slychac w eterze jaka to nie zlota firma. Gdyby nie kary kazde zlecenie bylo by minusem. Naprawde garstka zlecen konczy sie plus. Masakra nic wiecej

poszkodowany
@anonymous 15.02.2018 05:26

cytując p.nick ( celowo z małej pisane) co się odwlecze...odwlecze nie - osobno się pisze ..hallo są chętni do programu temat dla uwagi ?? może jakiś pozew grupowy??

Byszynek
@Nick 14.02.2018 01:13

Pracowałem w Molewski i wspominam współpracę z bardzo dobrej strony. Szef konkretny gość.

Kibic
@Nick 14.02.2018 01:13

To co powyżej napisał ktoś od molewskiego i tyle kiepska firma, ktora nie realizuje kontraktow w terminie

Agnieszka

@qwer, Negatywne opinie o firmie nie są usuwane przez administratora Gowork.pl. Usuwa on tylko komentarze niezgodne z regulaminem, czyli takie, które kogoś obrażają, oskarżają lub są napisane w niekulturalnej formie. Odsyłam Cię do regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin. @serdel, rozumiem, że praca jest ciężka, a warunki zakwaterowania odbiegają od ideału. Cieszę się, że wynagrodzenie jest na czas. Czy socjal obejmuje prywatną opiekę lekarską lub dofinansowanie do letniego wypoczynku? Piszesz, że brak ludzi do pracy. Czy firma obecnie szuka pracowników i prowadzi rekrutację? Ta informacja zainteresuje osoby poszukujące pracy.

qwer

hehehe wszystko co złe i prawdziwe na temat pseudo firmy Molewski czy tez McC zaraz usuwane Masakra z wami Gowork

Filip

Czyżby konkurencja zainspirowała do pisania?

malinka

Pracę zaczęłam na budowie jako inż. budowy zaraz po studiach, tam prawdziwą szkołę życia dostałam, bywało ciężko. Dużo się jednak nauczyłam, był pot i łzy ale był też fajny zespół. Teraz po zrobieniu uprawnień dostałam aneks do umowy i podwyżkę w takiej wysokości o jaką poprosiłam. Ja jestem zadowolona i lubię ludzi z którymi pracuję. Kasa na konto wpływa zawsze na czas i są premie.

anonymous
@malinka 19.04.2018 11:10

Pracę zaczęłam na budowie jako inż -

Kkk

Super strona.

Poldek

Czy są jakieś oznaki poprawy nastrojów załogi?

Kafar

Kilkakrotnie współpracowałem z Molewski Sp. z o.o. i nigdy nie miałem złych doświadczeń. Prezes, na etapie negocjacji, zawsze twardo walczy o swoje, ale jak już się do czegoś zobowiąże - słowa dotrzymuje. Zawsze traktowany byłem z należytym szacunkiem. Niestety są i minusy - to dyrektor finansowy - totalna porażka. To facet bez treści, bez konkretów, bez żadnego kontaktu. Jestem przekonany, że to on jest powodem negatywnych opinii o firmie Molewski Sp. z o.o.

Budowlaniec
@Kafar 12.04.2018 22:42

Ja również współpracowałem z nimi i mam zupełnie odwrotne zdanie. Tam bez Szefa i jego decyzji nic się nie robi.

Rew c
@Kafar 12.04.2018 22:42

Szczerze???wbujana twoje wypowiedź Z jakim ty.prezesem cos ustalasz???? Hehe widac ze opinia z przymusu. Zero pomocy na gowork

anonymous

A ja myślę ze ten zespół istnieje jeszcze tylko dzięki temu człowiekowi. Ale zawsze można sprawdzić co by sie stało gdyby współpraca się zakończyła.

Tomasz

Idealnych firm nie ma. Czasami są gorsze momenty i może trzeba przeczekać?

Obiektywny

Jakie premie???? Jak brak kasy na świąteczne talony .pozytywy pisze serdel. Hotele w delegacji najtaniej jak może być razem z Ukraińcami po 6 osób w pokoju porażka

Piękna Mery

Pracuję w biurze od ponad dziesięciu lat, nigdy nie zdarzyło się aby wypłata spóźniła się choćby ojeden dzień. Na premie można liczyć, oczywiście jaka praca taka płaca, więc nie każdy premie dostaje. Ja w każdym razie premie otrzymuję, nie co miesiąc, ale wiem że jak jest nawał pracy to są za to dodatkowe pieniądze. trochę mnie denerwują rozbudowane procedury, których trzeba przestrzegać, ale są szkolenia w tym zakresie regularne. Atmosfera jest nieraz nerwowa i trzeba się uwijać, ale tak branża. Ten kto chce mieć pensję na 10 i perspektywę wieloletniego zatrudnienia nie będzie narzekał.

Agnieszka

@wrrrroclaw nie próbuję niczego udowodnić, bo jestem neutralna i nie stoję po żadnej ze stron. Jest oczywiście wolność słowa, ale przy tym trzeba przestrzegać regulaminu forum. @adam w takich sytuacjach najlepiej samemu sprawdzić jakie opinie są prawdziwe o firmie, w tym przypadku MOLEWSKI. @Qwerty proszę nikogo nie obrażać na forum. Takie wpisy są moderowane.

adam

Przeczytałem trochę opinii i jak to w życiu. Jedni zachwalają inni odradzają. A tak szczerze to warto współpracować z tą firmą?????

Agnieszka

@Wrrrrrrroclaw przestroga też powinna mieć jakieś potwierdzenie. A jednak wypowiedziałeś je bez tego. Chodzi o to, że na forum nie można sobie tak pisać wszystkiego, na co tylko mamy ochotę o firmie MOLEWSKI. Muszą to być prawdziwe informacje. Obowiązuje tutaj regulamin: https://www.gowork.pl/regulamin

Agnieszka

@WrrrrrrrOclaw to poważne zarzuty wobec firmy MOLEWSKI Sp. z o.o. Czy pracowałeś w takim dziale, który miał dostęp do jakiś dokumentów, że wiesz na czym firma zarabia? Bo może kary to tylko przypadek. Jeżeli o coś oskarżamy publicznie powinniśmy mieć na to dowody. Inaczej możemy kogoś wprowadzić w błąd.

Wrrrrrrroclaw
@Agnieszka 22.02.2018 10:04

Tak. Wypowiadam sie drugim postem na temat mcc tudzież molewski sp zoo Informacje ktore podalem maja byc tylko przestrogą bo kto juz wdepnal to pech.

Agnieszka

@serdel nie możesz nikogo obrażać. @Nick myślisz, że wszyscy pracownicy tego oczekują od firmy MOLEWSKI? Chcieliby przychodzić na przykład pijani do pracy lub chcieliby kraść? Skąd masz takie podejrzenia?

Pracownik

Pracuje w tej firmie. Jak w każdej -każdej występuje czasem zniechęcenie do pracy. Tak jak i w życiu prywatnym bywają różne chwilę. Ogółem - narzekać nie mogę. Oczekuj od życia tyle ile sam dajesz - to też sprawdza się w pracy.

serdel

od kilku lat obserwuje profil tej firmy połowa prawdziwych komentarzy została skasowana większość pozytywów pisze psiak lub parówa

@serdel
@serdel 30.06.2017 16:53

psiak parówa i Twoja matka

Agnieszka

@Łukasz nie sugeruje odpowiedzi, tylko nigdzie nie było wspomniane, żeby ktoś w ogóle nie dostał wypłaty od firmy MOLEWSKI i chciałam się upewnić czy tak na pewno jest. Nie rozumiem Twojego tonu wypowiedzi. Można każdą propozycję rozwiązania sytuacji rozważyć, prawda? Ty uważasz, że jest zła, a inna osoba może ją uznać za pewien pomysł podejścia do tej sprawy.

Borys
@Agnieszka 15.12.2017 11:07

Szanowna Pani Agnieszko, Wydaje się, że wynagrodzenie zasadnicze należy się pracownikowi za jego pracę jak przysłowiowa "psu buda" co zresztą reguluje kodeks pracy i ustawodawca. Oczywiście zawsze należy rozmawiać i upominać się o swoje wynagrodzenie. Należy jednak uznać i chyba się ze mną Pani zgodzi, że opóźnianie przez jakiegokolwiek pracodawcę wypłaty wynagrodzenia dla pracowników lub kontrahentów BARDZO ŹLE ŚWIADCZY O TAKIM PODMIOCIE (firmie).

Tadeusz
@Borys 15.12.2017 23:58

Ty Borysek, czy jak CI tam - Tadeusz z tej strony - w firmie pracuję od 14 lat i nie zdarzyło mi się by kiedykolwiek spóźnił się przelew z wynagrodzeniem. Ujawnij się i powiedz mi prosto w oczy - kiedy nie dostałeś należnego wynagrodzenia na czas? W internecie będąc anonimowy bardzo łatwo kogoś oczerniać - och Ty Borysku od 7-iu boleści!

Agnieszka

@Obserwator na forum nikogo nie możesz obrażać, w tym mnie. Nie jestem związana w żadne sposób z firmą MOLEWSKI i niczego nie bronię, a tylko informuję, bo może kogoś na forum to zainteresować. A przestrzeganie regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin to obowiązek każdego wypowiadającego się użytkownika.

Obserwator

Ta pani (usunięte przez administratora)to chyba,,Łukaszka paróweczka" tak zaciekle broni ,,gazeli biznesu"ludzie zaczęli się zwalniać brak fachowców do pracy jak i do zażądzania brak talonów na święta w innych firmach to norma nawet psiak z alkomatem nie biega bo niema kogo zwolnić PORAŻKA

Agnieszka

@Cycycyc nikt Ci nie zabrania mieć negatywnych doświadczeń i wyrażania opinii o firmie MOLEWSKI, ale musisz pamiętać, że istnieje coś takiego jak regulamin forum i wszyscy muszą go przestrzegać. Czyli nie możesz nikogo obrażać.

anonim

(usunięte przez administratora)

Qwerty

Nie tylko ty krd peka w szwach, nie placa ma czas albo wogole za dostawy i wykonane uslugi

Agnieszka

@jary51 jak mam nadzieję wiesz forum posiada swój regulamin i dzięki niemu wiemy, że są tu pewne zasady. Między innymi nie można używać personaliów, jak i obrażać na forum. Czyli jak widzisz Twój komentarz złamał te dwie zasady regulaminu i admin forum ma prawo usunąć Twój komentarz. Jeżeli chcecie wypowiadać się o firmie MOLEWSKI to piszcie w taki sposób, by tego regulaminu nie naruszać.

Alexis

Tak czytam te komentarze, i w głowie mi sie nie mieści co tu jest grane. Pracuje od niedawna w tej firmie i zlego słowa nie powiem. Raczej albo na pewno trzeba spróbować wsio na swojej skórze. A nie oceniać bez podstawy. To jest życie, im cos nie wyjdzie i każdemu z was. Sorry, to jest życie, każdy się uczy na błędach. Płacą ile chce wiec o co chodzi. Fakt jest taki ze gór i gwiazdki mi nie dadzą, ale nie oczekuje niczego prócz UM o prace. I co MC mieć dochód. Niektórym się w ass poprzewracalo i wawe z Włocławka chca zrobić. Przykro mi, no ale się nie da.

PARÓWA

molewski chyli się ku upadkowi kiedyś po 2 latach pracy chociaż pare groszy na święta rzucił a teraz to pracowników mu brakuje a tych co ma to chyba pracują z przyzwyczajenia bo teraz to chyba za 8h w BIEDRĄCE lepiej zarabiają niż u molesia w delegacji ps.nawet w BIEDRĄCE talony na ŚWIĘTA dają a tu ZERO!!!!!!!!!!

Zostaw opinię o MOLEWSKI Sp. z o.o. - Włocławek

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOLEWSKI Sp. z o.o.