MOLEWSKI Sp. z o.o.
2 151

Opinie o MOLEWSKI Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOLEWSKI Sp. z o.o.

Agnieszka

Na stronie głównej firmy MOLEWSKI http://www.molewski.eu/cala-polska/ jest kilka ofert pracy. Obszar cała polska, czyli praca w delegacji. Możecie napisać jak jest z kosztami delegacji? Jak wygląda zakwaterowanie, długość umowy, nadgodziny i praca w weekendy? Wynagrodzenia są adekwatne do wykonywanej pracy? Czy firma ma system benefitów pozapłacowych, fundusz świadczeń socjalnych i co się na niego składa? Jak się pracuje w firmie MOLEWSKI, jaka jest atmosfera?

   
malinka

Pracę zaczęłam na budowie jako inż. budowy zaraz po studiach, tam prawdziwą szkołę życia dostałam, bywało ciężko. Dużo się jednak nauczyłam, był pot i łzy ale był też fajny zespół. Teraz po zrobieniu uprawnień dostałam aneks do umowy i podwyżkę w takiej wysokości o jaką poprosiłam. Ja jestem zadowolona i lubię ludzi z którymi pracuję. Kasa na konto wpływa zawsze na czas i są premie.

   
anonymous
@malinka 19.04.2018 11:10

Pracę zaczęłam na budowie jako inż -

   
Kkk

Super strona.

   
Poldek

Czy są jakieś oznaki poprawy nastrojów załogi?

   
Kafar

Kilkakrotnie współpracowałem z Molewski Sp. z o.o. i nigdy nie miałem złych doświadczeń. Prezes, na etapie negocjacji, zawsze twardo walczy o swoje, ale jak już się do czegoś zobowiąże - słowa dotrzymuje. Zawsze traktowany byłem z należytym szacunkiem. Niestety są i minusy - to dyrektor finansowy - totalna porażka. To facet bez treści, bez konkretów, bez żadnego kontaktu. Jestem przekonany, że to on jest powodem negatywnych opinii o firmie Molewski Sp. z o.o.

   
anonymous

A ja myślę ze ten zespół istnieje jeszcze tylko dzięki temu człowiekowi. Ale zawsze można sprawdzić co by sie stało gdyby współpraca się zakończyła.

   
Tomasz

Idealnych firm nie ma. Czasami są gorsze momenty i może trzeba przeczekać?

   
Obiektywny

Jakie premie???? Jak brak kasy na świąteczne talony .pozytywy pisze serdel. Hotele w delegacji najtaniej jak może być razem z Ukraińcami po 6 osób w pokoju porażka

   
Piękna Mery

Pracuję w biurze od ponad dziesięciu lat, nigdy nie zdarzyło się aby wypłata spóźniła się choćby ojeden dzień. Na premie można liczyć, oczywiście jaka praca taka płaca, więc nie każdy premie dostaje. Ja w każdym razie premie otrzymuję, nie co miesiąc, ale wiem że jak jest nawał pracy to są za to dodatkowe pieniądze. trochę mnie denerwują rozbudowane procedury, których trzeba przestrzegać, ale są szkolenia w tym zakresie regularne. Atmosfera jest nieraz nerwowa i trzeba się uwijać, ale tak branża. Ten kto chce mieć pensję na 10 i perspektywę wieloletniego zatrudnienia nie będzie narzekał.

   
Nick

Pewnie że zły pracodawca ponieważ m.in.: 1. Paliwa spuścić nie pozwoli bo zamontował GPS'y. 2. Materiału nie pozwoli ukraść bo zamówienia realizowane są w oparciu o rzeczywiste zapotrzebowania. 3. Fuchę sprzętem firmowym trudno zrobić bo sprzęt jest optymalnie wykorzystywany i rotowany pomiędzy budowami. 4. Wypić piwa się nie da ponieważ Pracodawca nie dopuszcza pracowników po spożyciu. 5. Naciągnąć się nie da, bo płaci za zaangażowanie i efekty pracy, a nie za przychodzenie i odbębnienie. 6. Zaliczek nie wypłaca ... i tak dług oby można pisać jaki ten Molewski nie dobry... Brakuje słów jak się czyta Twoje komentarze - tak Twoje kolego kimkolwiek jesteś - zwróciliśmy się do portalu GoWork o wskazanie Twojego interfejsu sieciowego - dziwna sytuacja, niemal co drugi komentarz pochodzi z tego samego źródła. Jednocześnie w związku z zaistniałą sytuacją zmuszony jestem złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa w zakresie czynu pomówienia oraz poprzez niejednokrotne dopuszczenie się zniesławienia za pomocą środków masowego komunikowania (tj. za pośrednictwem Internetu) w wyniku czego narażono na utratę zaufania społecznego spółkę, która realizuje m.in. inwestycje publiczne. Wyłącznie z powodu, iż czyn ten ścigany jest w trybie prywatnoskargowym potrwa to nieco dłużej, ale co się odwleczenie .... jak to mówią "rzeczy niemożliwe robimy od ręki, na cuda trzeba poczekać ..."

   
Byszynek
@Nick 14.02.2018 01:13

Pracowałem w Molewski i wspominam współpracę z bardzo dobrej strony. Szef konkretny gość.

   
Agnieszka

@wrrrroclaw nie próbuję niczego udowodnić, bo jestem neutralna i nie stoję po żadnej ze stron. Jest oczywiście wolność słowa, ale przy tym trzeba przestrzegać regulaminu forum. @adam w takich sytuacjach najlepiej samemu sprawdzić jakie opinie są prawdziwe o firmie, w tym przypadku MOLEWSKI. @Qwerty proszę nikogo nie obrażać na forum. Takie wpisy są moderowane.

   
adam

Przeczytałem trochę opinii i jak to w życiu. Jedni zachwalają inni odradzają. A tak szczerze to warto współpracować z tą firmą?????

   
Agnieszka

@Wrrrrrrroclaw przestroga też powinna mieć jakieś potwierdzenie. A jednak wypowiedziałeś je bez tego. Chodzi o to, że na forum nie można sobie tak pisać wszystkiego, na co tylko mamy ochotę o firmie MOLEWSKI. Muszą to być prawdziwe informacje. Obowiązuje tutaj regulamin: https://www.gowork.pl/regulamin

   
Agnieszka

@WrrrrrrrOclaw to poważne zarzuty wobec firmy MOLEWSKI Sp. z o.o. Czy pracowałeś w takim dziale, który miał dostęp do jakiś dokumentów, że wiesz na czym firma zarabia? Bo może kary to tylko przypadek. Jeżeli o coś oskarżamy publicznie powinniśmy mieć na to dowody. Inaczej możemy kogoś wprowadzić w błąd.

   
Wrrrrrrroclaw
@Agnieszka 22.02.2018 10:04

Tak. Wypowiadam sie drugim postem na temat mcc tudzież molewski sp zoo Informacje ktore podalem maja byc tylko przestrogą bo kto juz wdepnal to pech.

   
Agnieszka

@serdel nie możesz nikogo obrażać. @Nick myślisz, że wszyscy pracownicy tego oczekują od firmy MOLEWSKI? Chcieliby przychodzić na przykład pijani do pracy lub chcieliby kraść? Skąd masz takie podejrzenia?

   
Pracownik

Pracuje w tej firmie. Jak w każdej -każdej występuje czasem zniechęcenie do pracy. Tak jak i w życiu prywatnym bywają różne chwilę. Ogółem - narzekać nie mogę. Oczekuj od życia tyle ile sam dajesz - to też sprawdza się w pracy.

   
serdel

od kilku lat obserwuje profil tej firmy połowa prawdziwych komentarzy została skasowana większość pozytywów pisze psiak lub parówa

   
@serdel
@serdel 30.06.2017 16:53

psiak parówa i Twoja matka

   
Agnieszka

@Łukasz nie sugeruje odpowiedzi, tylko nigdzie nie było wspomniane, żeby ktoś w ogóle nie dostał wypłaty od firmy MOLEWSKI i chciałam się upewnić czy tak na pewno jest. Nie rozumiem Twojego tonu wypowiedzi. Można każdą propozycję rozwiązania sytuacji rozważyć, prawda? Ty uważasz, że jest zła, a inna osoba może ją uznać za pewien pomysł podejścia do tej sprawy.

   
Tadeusz
@Borys 15.12.2017 23:58

Ty Borysek, czy jak CI tam - Tadeusz z tej strony - w firmie pracuję od 14 lat i nie zdarzyło mi się by kiedykolwiek spóźnił się przelew z wynagrodzeniem. Ujawnij się i powiedz mi prosto w oczy - kiedy nie dostałeś należnego wynagrodzenia na czas? W internecie będąc anonimowy bardzo łatwo kogoś oczerniać - och Ty Borysku od 7-iu boleści!

   
Agnieszka

@Obserwator na forum nikogo nie możesz obrażać, w tym mnie. Nie jestem związana w żadne sposób z firmą MOLEWSKI i niczego nie bronię, a tylko informuję, bo może kogoś na forum to zainteresować. A przestrzeganie regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin to obowiązek każdego wypowiadającego się użytkownika.

   
Obserwator

Ta pani (usunięte przez administratora)to chyba,,Łukaszka paróweczka" tak zaciekle broni ,,gazeli biznesu"ludzie zaczęli się zwalniać brak fachowców do pracy jak i do zażądzania brak talonów na święta w innych firmach to norma nawet psiak z alkomatem nie biega bo niema kogo zwolnić PORAŻKA

   
Agnieszka

@Cycycyc nikt Ci nie zabrania mieć negatywnych doświadczeń i wyrażania opinii o firmie MOLEWSKI, ale musisz pamiętać, że istnieje coś takiego jak regulamin forum i wszyscy muszą go przestrzegać. Czyli nie możesz nikogo obrażać.

   
Ligota

Budowa biurowca w Warszawie.... Słyszałam, że firma Molewski nie popisała się ani terminową realizacja ani tym bardziej uczciwym rozliczeniem podwykonawców... Jako główny wykonawca nie ma czym się szczycić na rynku budowlanym!!!

   
Wojt
@Inspektor 17.12.2017 21:33

Szanowny Pani, Panie A czy wziales pod uwage ze 75% faktur w pierwszych rozliczeniach nie byla zaplacona. Mcc bo tak sie teraz nazywa to firma patologia a nie gw Gdyby nie podwykonawcy niczego by nie zrealizowali bo zwyczajnie nie stac ich na materialy wi hurtowniach placa 2-3 i później meksyk.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Qwerty

Nie tylko ty krd peka w szwach, nie placa ma czas albo wogole za dostawy i wykonane uslugi

   
Agnieszka

@jary51 jak mam nadzieję wiesz forum posiada swój regulamin i dzięki niemu wiemy, że są tu pewne zasady. Między innymi nie można używać personaliów, jak i obrażać na forum. Czyli jak widzisz Twój komentarz złamał te dwie zasady regulaminu i admin forum ma prawo usunąć Twój komentarz. Jeżeli chcecie wypowiadać się o firmie MOLEWSKI to piszcie w taki sposób, by tego regulaminu nie naruszać.

   
Alexis

Tak czytam te komentarze, i w głowie mi sie nie mieści co tu jest grane. Pracuje od niedawna w tej firmie i zlego słowa nie powiem. Raczej albo na pewno trzeba spróbować wsio na swojej skórze. A nie oceniać bez podstawy. To jest życie, im cos nie wyjdzie i każdemu z was. Sorry, to jest życie, każdy się uczy na błędach. Płacą ile chce wiec o co chodzi. Fakt jest taki ze gór i gwiazdki mi nie dadzą, ale nie oczekuje niczego prócz UM o prace. I co MC mieć dochód. Niektórym się w ass poprzewracalo i wawe z Włocławka chca zrobić. Przykro mi, no ale się nie da.

   
PARÓWA

molewski chyli się ku upadkowi kiedyś po 2 latach pracy chociaż pare groszy na święta rzucił a teraz to pracowników mu brakuje a tych co ma to chyba pracują z przyzwyczajenia bo teraz to chyba za 8h w BIEDRĄCE lepiej zarabiają niż u molesia w delegacji ps.nawet w BIEDRĄCE talony na ŚWIĘTA dają a tu ZERO!!!!!!!!!!

   
Agnieszka

@Borys oczywiście, że należy się wynagrodzenie i jeżeli się ono spóźnia to warto się o nie upominać. @robotnik pisanie personaliów na publicznym forum jest niewskazane przez regulamin: https://www.gowork.pl/regulamin i może Twój komentarz zmienić administrator gowork.pl.

   
Robotnik

NIESTETY FIRMA W POTRZEBIE BRAK. KASY NA TALONY DLA FIZOLI ALE NA STRONIE FIRMY SUPER WIGILIA

   
Agnieszka

@Angel a czemu podwykonawcy nie pilnowali, żeby aneksy były podpisane? Masz jakieś dowody na takie postępowanie firmy MOLEWSKI? Ktoś może to potwierdzić?

   
Tilt
@Agnieszka 18.09.2017 14:10

Zapewne może.... Skoro tak piszą...

   
Agnieszka

Czyli w firmie MOLEWSKI często zdarzają się opóźnienia z wypłatą, ale nigdy nie było sytuacji, żeby ktoś jej nie dostał, prawda? To jeżeli taki jest problem to może porozmawiajcie, że zależy Wam, żeby wasze środki z wypłaty wpadały Wam na konto w wyznaczonym terminie, bo macie do opłacenia rachunki i musicie sobie wszystko zaplanować.

   
Łukasz
@Agnieszka 21.11.2017 11:43

Droga Agnieszko, Czy ty widzisz co piszesz.... Człowiek podejmuje pracę lub współpracę i wykonuje swoje obowiązki jak należy, pracuję zgodnie z podpisaną umową lub kontraktem. A ty chcesz wszystkim tu udowadniać, że przecież to nic takiego że opóźnienia w wypłatach występują.... Że to normalne...?! I pracodawca ma do tego prawo a człowiek pracy lub firma ma błagać o wypłatę w terminie...?!?! I jeszcze to odpowiednio umotywować że ma rachunki, że dziecku dał ostatnią kromkę chleba i nie stać go jutro na śniadanie dla dzieci...?!?!?! Że ma rachunki....?!?! Plany zakupów...?!?! Brawo za podejście !!!!!! pozostawię do oceny innym.... Przepraszam bardzo Agnieszko...ale twój wpis i postawa jaka tu zaprezentowałaś tłumaczy wszystko i pokazuje....... P.S. podoba mi się " ale nigdy nie było sytuacji, żeby ktoś jej nie dostał, prawda?" Sama zadajesz pytanie i podsuwasz odpowiedź :D :D brawo, brawo :D

   
ksiega

witam. szukają do pracy do księgowości, czy ktoś wie jak i czy pracownikom płaca, jaka atmosfera, wykorzystywanie? Proszę o opinie i dziękuję

   

Zostaw opinię o MOLEWSKI Sp. z o.o. - Włocławek

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOLEWSKI Sp. z o.o.