Leithauser Polska Spółka z o.o.

Adres: Usługowa 3, 64-100 Leszno

NIP: 6971979691 KRS: 0000096176

Leithauser Polska Spółka z o.o.
2 63 6 1

Opinie o Leithauser Polska Spółka z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

fred
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Ta firma jeszcze zatrudnia do pracy?

Pomocna?
Lola
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@fred 15.03.2019 23:48

Nie bo i tak nikt nie chce przyjść

Pomocna?
Zainteresowana
 Opinia

Witam serdecznie! Mam kilka pytań odnośnie pracy w tej firmie. Czy jest ciężko dla kobiet? Praca w jakich godzinach? Są zmiany, jakie? Czy jest organizowany jakiś dojazd? Z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi. Pozdrawiam!

Pomocna?
Darek
 Opinia
@Zainteresowana 10.02.2019 21:11

Daj sobie spokój z tą firmą taka dobra rada, szkoda czasu

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia
@Zainteresowana 10.02.2019 21:11

Dojazd?? Haha z parkingiem nawet jest problem

Pomocna?
Obiektywnie
 Opinia
@Zainteresowana 10.02.2019 21:11

Praca w godzinach 6-15, czasami 6-15:30 lub 6-16. Nie ma żadnych zmian bo nawet na 1 brakuje ludzi. Żadnych dojazdów nie organizują, jak ktoś wcześniej zauważył nawet z parkingiem jest problem, pytanie czy jest ciężko dla kobiet bardzo głupie, przecież to jest zakład szwalniczy i tu pracują tylko kobiety z małymi wyjątkami. Firma przypomina Bangladesz, wysoka norma, małe zarobki, osoby zarządzające produkcją i z tzw. dozoru należy natychmiastowo przewieźć do zakładów dla nerwowo i psychicznie chorych

Pomocna?
Obiektywnie
 Opinia

Tylu kłamstw ile się znajduje w ogłoszeniu o pracę nigdzie jeszcze nie widziałem. 1) zaangażowanie naszych pracowników - ho ho! Ludzie po prostu rwą się do pracy, zwłaszcza brygadzistki z panią zieloną na czele(leniem od niej daje na kilometr!) 2) nowoczesna technika produkcji - hahahaha na maszynach 30 letnich 3) wysoki poziom standardów stawianych naszym kolekcjom - bez jaj, tych szmat nikt nie kupi 4) i na deser atrakcyjne wynagrodzenie - czy oni wstydu nie mają? Wyrzygana nieco ponad najniższa krajowa to atrakcyjne wynagrodzenie?

Pomocna?
Obiektywnie
 Opinia
@Obiektywnie 25.01.2019 22:27

Nikt ci tyle nie da ile leithauser naobiecuje

Pomocna?
Ona
 Opinia
@Obiektywnie 25.01.2019 22:27

Wszyscy którzy piszą te komentarze spędzili w tej firmie dzień dwa lub opinię mają od znajomych którzy postanowili zmienić pracę . Po tak krótkim czasie nikt nie może obiektywnie ocenić firmy. Pracuje w tej firmie już prawie 2 lata i przez ten czas wiele osób przyszło do pracy ale dla rozrywki. A niestety za zabawę nikt nie daje kasy. Plusy tej firmy to praca na jedną zmianę przeważnie od 6 do 15,weekendy wolne, płaca adekwatna do stanowiska. Jeśli ktoś szuka zaczepienia na chwilę to Leithauser nie jest dla niego.

Pomocna?
TakNie
Były pracownik
 Opinia
@Ona 27.01.2019 20:57

Pracowałam 4 lata i wszystkie negatywne opinie to prawda.

Pomocna?
John
 Opinia
@Były pracownik 28.01.2019 07:26

Gdzie są te osoby, które były na rozmowach ? Hahahaha. UPADACIE!!! A wiecie dlaczego ? Przez ekipę rządzącą, nieszanujaca drugiego człowieka. Karma wraca ,,szanowne " panie.

Pomocna?
Aha
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ona 27.01.2019 20:57

Praca adekwatna do stanowiska? 2000 przy 9h dziennie ? Hahaha. Śmieszna jesteś. 2000 zł mogłoby być, ale przy 8h dziennie a nie jeszcze przy nadgodzinach.

Pomocna?
TakNie
ewka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Obiektywnie 25.01.2019 22:27

ja tylko się dziwie że skoro tam tak źle to dlaczego tyle osób pracuje od początku firmy i poco wracają ci co odeszli zastanawiające

Pomocna?
TakNie
ewka
 Opinia
@Były pracownik 28.01.2019 07:26

to długo jak na taki wyzysk

Pomocna?
TakNie
ewka
 Opinia
@Obiektywnie 25.01.2019 22:27

szyja żeby mieć pełne magazyny tylko ciekawe dlaczego jeszcze istnieją

Pomocna?
TakNie
Były pracownik
 Opinia
@ewka 19.02.2019 14:59

Idź i się przekonaj, popracuj miesiąc i zobaczymy czy będziesz zadowolona z wypłaty patrząc na to jak się narobiłaś. Pracują tam długo osoby które są starsze j brakuje i kilka lat do emerytury, młodzi nie chcą pracować.

Pomocna?
Zainteresowana
 Opinia

Witam serdecznie! Mam kilka pytań odnośnie pracy w tej firmie. Czy jest ciężko dla kobiet? Praca w jakich godzinach? Są zmiany, jakie? Czy jest organizowany jakiś dojazd? Z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi. Pozdrawiam!

Pomocna?
TakNie
europejczyk
 Opinia

Jeszcze trochę i te wszystkie molochy z zachodu wyniosą się z Polski bo nikt tam nie będzie już chciał pracować za najniższa krajową już widać że od x lat szukają ludzi na te same stanowiska i nie mogą znaleźć o czymś to chyba świadczy no nie

Pomocna?
marsjanin
 Opinia

Praca na magazynie to tylko z nazwy. W rzeczywistości praca na taśmie i akord w przypinaniu etykiet do marynarek i kamizelek trzeba zrobić 550 szt. co w 8 godzin jest niewykonalne!!! Normalnie w zakładzie praca magazynier a polega na rozładunku i załadunku towaru a nie taśmie z akordem porażka po prostu a o zarobkach nie wspomnę mamy 21 wiek a oni oferują najniższą krajową jako,, atrakcyjne wynagrodzenie,,

Pomocna?
Pismak
 Opinia
@marsjanin 28.01.2019 22:44

Czare.k przestań z siebie robić większego błazna niż jesteś oszołomie

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Pismak 29.01.2019 15:41

To szczera prawda. Przykre że ta firma jeszcze funkcjonuje i że ktoś tam jeszcze chce pracować

Pomocna?
Zatrud..
 Opinia

Jak na co dzień ta firma to dno to dzisiaj dokonała odwiertu i fedruje do Chin. A ty śmieszny dyrektorze przestań już ściemniać że masz jakikolwiek pomysł na tą firmę i gaś już światło

Pomocna?
Wojtek
 Opinia

Witam. Wisi na elce ogłoszenie, że szukają krojczych. Jak wygląda atmosfera na krojowni?

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@Wojtek 09.01.2019 08:18

Stężenie głupoty prawdopodobnie największe w całej firmie

Pomocna?
Edyta
 Opinia
@Wojtek 09.01.2019 08:18

Rozumiem, że pracujesz już w Leithauser Polska, ale zastanawiasz się nad zmianą działu w firmie, tak? Co sprawia, że planujesz odejście ze swojego dotychczasowego stanowiska? Ciekawi mnie, czy firma nie robi żadnych problemów z taką wewnętrzną rotacją.

Pomocna?
TakNie
frania
 Opinia
@Wojtek 09.01.2019 08:18

oni szukają ciągle bo co chwilę sie tam ktos zwalnia normy z kosmosu nawet spokojnie do wc nie mozna isc bo zielona cię zaraz zmierzy jak bys niewiem co tam robiła.Lepiej tam nie isc do pracy atmosfera nie jest fajna i praca za najnizszą krajową po 15latach ludzie mają 2tys na ręke i to z nadgodzinami .na elce sprawdz sobie ze co tydzien jest ogłoszenie szukają kogos non stop ,A i nadgodziny musisz zostac bo jak nie to wypad bo nie spełniasz ich oczekiwań .

Pomocna?
TakNie
Ania
 Opinia

Mnie zastanawia że ta firma od lat szuka pracowników na elka. pl coś chyba jest nie tak ze nie maja pracowników

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia
@Ania 23.12.2018 11:40

Wystarczy poczytać komentarze niżej, dużo jest w tej firmie na nie.

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia

A co się dzieje ze szukają brygadzisty na rękawy? Elka jest cały czas obsypana ogłoszeniami o prace.

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Były pracownik 03.12.2018 07:17

Skoro już nie pracujesz to na co ci to wiedzieć? Firma funkcjonuje i ma się dobrze

Pomocna?
Edyta
 Opinia
@Nick 03.12.2018 09:54

Widzę, że jesteś dobrze zorientowany w sprawach firmy, wnoszę więc, że obecnie jesteś związany z tym pracodawcą. Piszesz, że firma ma się dobrze - a jak się to przekłada na osoby zatrudnione w Leithauser Polska? Na jakim poziom zarobków można liczyć w tym miejscu?

Pomocna?
Marek
 Opinia
@Edyta 21.12.2018 15:15

Firma i jej właściciele niewątpliwie maja się dobrze, czego nie można powiedzieć o pracownikach zarobki najniższa krajowa lub troszkę więcej, kompletnie nie adekwatne do pracy i warunków w jakich się ja wykonuje ????Edyta radzę przeczytać posty niżej, jest napisane jak wyglądają zarobki, brak słów jeden wielki wyzysk w Lesznie są dużo poważniejsze i lepiej wynagradzajace ludzi firmy

Pomocna?
Były pracownik 2018
 Opinia
@Marek 22.12.2018 04:13

Dokładnie Edyta wciąż pyta o to samo. Poniżej jest mnóstwo odpowiedzi na zadawane przez nią pytania. A brygadzistka z rękawów zastąpiła pana B.

Pomocna?
...
 Opinia

Mnie zastanawia dlaczego wszyscy się pozwalnialy z magazynu nawet Pan ci dojerzdzał z Rawicza skoro oferują atrakcyjne zarobki na elka.pl.Chyba powoli kończy się u nas czas wyzyskiwaczy taniej siły roboczej z niemiec euroline, euro comfort.,leithauser itp. za chwilę nikt nie będzie tam pracował i zwina się tam skąd przyszli zapewne

Pomocna?
Johnybea
 Opinia

Nie ma ani jednej pozytywnej opinii na temat tej firmy. Wszystko w temacie. Na marginesie. Pozwalnialy się brygadzisyki , dlaczego dyrektor nic z tym nie zrobił? Jeśli nie zależy mu na brygadzistach to tym bardziej nie będzie mu zależało na pracownikach. Poza tym szanowny dyrektor nie potrafi nawet powiedzieć ,,DZIEŃ DOBRY'' wchodząc na halę. Kultury brak.

Pomocna?
Atula
 Opinia
@Johnybea 28.11.2018 16:22

Zgadza się jedyne co umie powiedzieć to że musicie zostać dłużej albo przyjść w sobotę a jak nie przyjdziecie to wiecie czym to grozi

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Atula 28.11.2018 22:50

Jak to mówią, człowiek wyjdzie ze wsi ale wieś z człowieka nigdy

Pomocna?
...
 Opinia
@Johnybea 28.11.2018 16:22

Bo to typowy burak jest i nic poza tym!!!

Pomocna?
Nick
 Opinia

Kwalifikacje intelektualne brygadzistek w tej firmie oceniam bardzo surowo

Pomocna?
Edyta
 Opinia
@Nick 23.11.2018 13:54

Nie powinniśmy na forum wypowiadać się o konkretnych osobach związanych z firmą. Oceniamy tutaj pracodawców ogólnie. Jak więc oceniasz oferowane przez Leithauser Polska warunki i podejście do pracowników? Po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w tym miejscu.

Pomocna?
Były pracownik 2018
 Opinia
@Edyta 25.11.2018 19:43

Podejście do pracowników jest bardzo złe, brak szacunku i ubliżanie z ust brygadziski.

Pomocna?
Lolsed
 Opinia
@Były pracownik 2018 26.11.2018 07:49

Święta prawda. Najgorsza Pani najmadrzejsza i cała sekta jej

Pomocna?
Zainteresowana
 Opinia

Co oznacza stwierdzenie atrakcyjne zarobki według tej firmy ? Jest to praca na akord? Czy są nadgodziny i czy trzeba na nich zostawać? I czy jest to umowa o pracę?

Pomocna?
Kann
 Opinia
@Zainteresowana 07.11.2018 13:30

Praca na akord. Nadgodziny są I trzeba na nich zostawać. Umowa o prace

Pomocna?
Zainteresowana
 Opinia
@Kann 07.11.2018 17:00

A jak wygląda płaca?

Pomocna?
Zainteresowana
 Opinia
@Kann 07.11.2018 17:00

I interesuje mnie tez to jak wygląda atmosfera i warunki pracy ...bo opinie i komentarze jak widać nie są pozytywne. ..

Pomocna?
Darek
 Opinia
@Zainteresowana 07.11.2018 19:33

2100 brutto

Pomocna?
Edyta
 Opinia
@Kann 07.11.2018 17:00

A czy te nadgodziny często zdarzają się w firmie? Jestem ciekawa, czy pracownicy wcześniej są o nich informowani, bo co w sytuacji, gdzie na przykład ktoś miał już coś ważnego zaplanowane, typu wizyta u lekarza, skoro piszesz, że nadgodziny są obowiązkowe? Jak później wygląda rozliczenie z pracownikiem?

Pomocna?
Były pracownik2018
 Opinia
@Edyta 13.11.2018 23:41

W takim przypadku byliśmy zmuszani, 14:50 była informacja ze musimy zostać i nie było mowy o tym ze komuś coś nie pasuje. Jeśli ktoś się uparł to brygadzistka od razu skarżyła dyrektorowi. Oczywiście pisze o sytuacji na krojowni.

Pomocna?
Były pracownik2018
 Opinia
@Edyta 13.11.2018 23:41

Nadgodziny są cały czas, bardzo rzadko pracowałam 8 h. Cały czas na 6, czasem do 16, a jak był nawał to po 10 h dziennie plus jeszcze sobota. I nie ma ze nie pasuje, jest potrzeba wiec musimy.

Pomocna?
Ryszarda
 Opinia
@Edyta 13.11.2018 23:41

Jeszcze tylko przytoczę teksty na krojowni od brygadzistki. Mówi o 14:30 że zostajemy do 16.oo. Jedna z pracownic mówi że musi odebrać dziecko z przedszkola. Brygadzistka na to żeby się lepiej zastanowiła co jest dla niej ważniejsze. Nie robisz nadgodzin to tydzień lub dwa i dostajesz wypowiedzenie plus głupie obgadywanie za plecami. Ogólnie nie masz życia gdy tam pracujesz. Jesteś traktowany dosłownie jak niewolnik. Oczywiście nie każdy jest tak traktowany. Gdyby do mnie tak się ktoś odezwał jak nieraz słyszałam do bym strzeliła sierpowego i wyszła. Szczerze to czekałam na taką sytuację ale się nie doczekałam. Już tam nie pracuję. Czuć tam straszną pogardę dla zwykłego pracownika.

Pomocna?
Były pracownik 2018
 Opinia
@Ryszarda 14.11.2018 19:34

Dokładnie tak było, człowiek ostatecznie boi się nie zostać.

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia
@Zainteresowana 07.11.2018 13:30

Umowa o pracę najpierw okres próbny 3 mies. Zarobki na początek 2100 brutto czyli ok. 1600 netto. Wypłaty na czas tu wszystko ok. Praca od 7-15. 10 odrabia się drugą przerwę.

Pomocna?
Były pracownik2018
 Opinia
@Były pracownik 19.11.2018 11:05

Od 7-15 tylko w umówie, bardzo rzadko pracuje się po 8h

Pomocna?
Edyta
 Opinia
@Były pracownik 19.11.2018 11:05

Dziękuję bardzo za istotne informacje na temat zatrudnienia w Leithauser Polska! Na pewno wiele one powiedzą o pracy w tym miejscu osobom szukającym informacji o firmie. Długo byłaś związana z tym pracodawcą? Czy za nadgodziny było płacone odpowiednie wynagrodzenie?

Pomocna?
Były pracownik2018
 Opinia
@Edyta 19.11.2018 22:36

Pracowałam 4 lata. Za nadchodzimy było płacone różnie, raz za wszystkie innym razem za cześć. Jeśli było jakieś wolne to z nadgodzin. Dodam tylko ze normalnie była premia jakieś 100-200 zł, natomiast w miesiącu gdy płacili za nadgodziny to premi już nie było. Wypłata zawsze ok 1600-1700

Pomocna?
jan_kowalski
 Opinia

Firma niech lepiej się wynosi tam skąd przyszła tyle w temacie.

Pomocna?
Matek
 Opinia
@jan_kowalski 20.11.2018 09:50

Święte słowa!

Pomocna?
zielonooka
 Opinia

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: czy ta firma musi codziennie wystawiać ogłoszenia o pracę na elkapl praca?wszyscy wiedzą jak tam sie ludzin traktuje dlatego nikt nie chce tam pracować byłem widziałem wiem .takze nie polecam szkoda czasu i nerwów

Pomocna?
Mimii88
 Opinia

Na jakim dziale jest wyzysk? Czyli zależy gdzie sie dostaniesz tak?

Pomocna?
Bu du
 Opinia
@Mimii88 07.11.2018 13:40

Ta firma to jest jeden wielki wyzysk, dajcie sobie spokój szkoda waszego czasu :-)

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Jup
 Opinia

Za chiny nawet tyle brutto nie zarobisz max 2,5 brutto po 3 miesiącach na początek najniższa

Pomocna?
Edyta
 Opinia
@Jup 07.11.2018 09:56

@Jup, rozumiem, że pracujesz obecnie w Leithauser Polska. Piszesz o wynagrodzeniu - czy do tych kwot, które podajesz, dochodzą jeszcze jakieś premie lub inne dodatki? Idąc tym tropem, chciałabym wiedzieć, czy można liczyć na jakieś benefity pozapłacowe w tej firmie. Myślę, że do ważna kwestia dla osób dopiero poszukujących pracy.

Pomocna?
Jeeny
 Opinia

A co się z klejarnia dzieje ostatnio ? Wiejcie jak najszybciej. Zwłaszcza młode osoby.

Pomocna?
Meli
 Opinia
@Jeeny 03.11.2018 16:00

Kryzys jak wszedzie

Pomocna?
Jeeny
 Opinia

Witam! Serdecznie nie polecam tego miejsca pracy. Mobing x10000! Norma 550szt na 9h a nawet 10h,nie oszukujmy się pracownicy w 8h tego nie da rady zrobic.Porównywanie prac. Ale żeby się zamienić stanowiskiem to chętnych brak. Duzo mówienia tylko. Jest to zakład chroniony wg mnie. Więc jeśli się cenicie i szanujcie to nie przychodzcie tutaj.

Pomocna?
magazynier
 Opinia

Buziaczki dla dziewczyny o imieniu MAGDA G...K z prasowalni !!!

Pomocna?
Edyta
 Opinia

@Były pracownik, dziękuję za konstruktywną opinię dotyczącą pracodawcy, jakim jest Leithauser Polska. Rozumiem, że już jakiś czas temu pracowałeś w tej firmie. Piszesz, że w firmie pracuje się na jedną zmianę - rozumiem więc, że praca odbywa się od poniedziałku do piątku, a weekendy są wolne dla pracowników, tak?

Pomocna?
Pismak
 Opinia
@Edyta 14.10.2018 21:05

Teraz jestem już w stu procentach pewny że ta cała prawda Edyta to zwykły robot dodający komentarze, na miłość boską ile razy można pytać w kółko o to samo

Pomocna?
Edyta
 Opinia
@Pismak 15.10.2018 15:26

@Pismak, w którym miejscu według Ciebie pytam o to samo? Dopytuję o różne kwestie i szczegóły, które nie zostały podane - taka jest moja rola na forum, jestem jego administratorem. Zapewniam Cię też, że nie jestem żadnym robotem.

Pomocna?
były pracownik
 Opinia
@Edyta 14.10.2018 21:05

Weekend były wolne nie wiem jak teraz, minus zarobki najniższa krajowa ok 1600 netto jak ktoś dojeżdża to się nie opłaca, brak ludzi chętnych do pracy na magazynie. pozdr

Pomocna?
Edyta
 Opinia
@były pracownik 28.10.2018 01:39

@były pracownik, a czy do podanego wynagrodzenia dochodziły może jeszcze jakieś premie czy też inne świadczenia? Czy jest to już kwota całościowa, którą zarabia osoba zatrudniona w Leithauser Polska? Gdybyś mógł jeszcze doprecyzować tę kwestię - byłabym wdzięczna!

Pomocna?
dziewczynki z holu
 Opinia

Załuję ze tam wogóle pracowałam szkoda moich kilku tygodni (usunięte przez administratora) jakiego jeszcze nie widział swiat ,zapierdal niesamowity za najniaszą krajową nadgodziny musisz zostać przerwe odpracować praca niewolnicza .szefostwo wymagania ze głowa boli i wez tu zrób norme.Jeszcze troche jakies 5 lat jak starsze panie pójdą na emeryturę a młodzi nie będą niewolnikami swojego życia zeby tylko żyć pracą i po 10h pracować w 50stopniach

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia

Rozmowa kwalifikacyjna z Dyrektorem rzetelna i w miłej atmosferze wszystko dokładnie wyjaśnione co i jak ok. Plusy jedna zmiana 6.50-15.00 dotyczy pracy na magazynie. W upalne dni firma dla pracowników ma wodę mineralna oraz lody to ok i na plus.Wynagrodzenie zawsze na czas nigdy nie było opóźnień. Minusy to np. za mało osób na magazynie powinny być 4 osoby i było by ok spokojnie można by się wyrobić w 8 godzin.

Pomocna?
Edyta
 Opinia

@anonymous, może warto to zrobić osobiście? Myślę, że forum GoWork.pl, gdzie dzielimy się opiniami o pracodawcach, nie jest najlepszym miejscem. Rozumiem jednak, że jesteś pracownikiem Leithauser Polska, tak? Jeśli się nie mylę, to napisz proszę, jak odbierasz tego pracodawcę. Użytkowniczka @Agnieszka pisała, że w pracy jest "ok" - też tak uważasz?

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia

Ja pozdrawiam ładną super dziewczynę z prasowania Magdę G.

Pomocna?
Edyta
 Opinia

@marzena, rozumiem, dziękuję za odpowiedź! Planujesz związać się na dłużej z pracą w Leithauser Polska? @Łookash, po brzmieniu Twoich wypowiedzi wnoszę, że też pracowałeś w tym miejscu. A jak wspominasz atmosferę panującą w firmie, sytuację wśród współpracowników? @Justyna, a Ty długo już pracujesz w Leithauser Polska? Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tej firmie?

Pomocna?
Edyta
 Opinia

@anonymous, a czy długo już pracujesz w Leithauser Polska? Jak oceniasz tę firmę na tle innych, podobnych z branży? Jestem bardzo ciekawa Twojej odpowiedzi. Czy ktoś z Was także pracuje w Leithauser Polska w Lesznie? Jak oceniacie tę firmę i oferowane przez pracodawcę warunki? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

Pomocna?
Mareczek
 Opinia
@Edyta 05.08.2018 20:50

Krótko i na temat - to jeden z wielu (usunięte przez administratora) jakie powstają w strefach ekonomicznych w Polsce. Te firmy bazują na taniej i nieskończonej sile roboczej. Dla nich wszystko jedno czy popracujesz rok, dziesięć czy miesiąc. Ma być tanio jak w Bangladeszu - to wszystko. Można tu przyjść na ten miesiąc góra trzy ale na dłużej to szkoda życia i czasu.

Pomocna?
Agnieszka
 Opinia
@Edyta 05.08.2018 20:50

Ja pracuje od niedawna , tu gdzie trafiłam , jest ok , ale bardzo monotonnie , ale do przezycia.. Kolezanki sa ok , pomogą, fakt goraco ze brak słów... I tak przerwe 10 min trzeba odbrobić , kończymy 14:10

Pomocna?
TakNie
Edyta
 Opinia

@Zainteresowany, rozumiem, dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! @Pablo, dziękuję za dość szczegółowy komentarz! Pracujesz też w Leithauser Polska czy nie jesteś już związany z tą firmą? @Niki, poruszyłaś ciekawe kwestie związane z pracą i panującymi w firmie warunkami. A jaka jest atmosfera w miejscu pracy? Czy ludzie są dla siebie pomocni? Jestem ciekawa, jak to wygląda w Leithauser Polska.

Pomocna?
TakNie
Judyta
 Opinia
@Edyta 10.09.2018 22:51

Ja pracuhe od niedawna i powiem , ze tam gdzie trafiłam kolezanki są ok , pomogą , wiec tu nic zlego nie powiem , ale zalezy gdzie sie trafi

Pomocna?
TakNie
Edyta
 Opinia

@Zenon K., takie generalizowanie często nie musi mieć stuprocentowego odzwierciedlania w rzeczywistości. Czy Ty pracujesz w Leithauser Polska? @Marzena, a w jakich godzinach pracuje się w tej firmie? Rozumiem, że soboty i niedziele są wolne od pracy w Leithauser Polska, tak? Napisz jeszcze proszę, czy w firmie poszukiwane są aktualnie osoby do pracy, jeśli wiesz coś na ten temat.

Pomocna?
TakNie
marzena
 Opinia
@Edyta 17.09.2018 16:07

Ja pracuję od 6 do 15 bo chce zarobić więcej kasy. Wiem że szukają na produkcję do krojowni czy magazyn nie wiem.

Pomocna?
TakNie
Łookash
 Opinia
@marzena 18.09.2018 12:44

O tak na krojowni fajna robota, stoisz 10h i prawie nic nie robisz i jeszcze za to płacą. Tylko tam akurat nikogo nie potrzebują - wiadomo z takich stanowisk nikt normalny nie rezygnuje.

Pomocna?
TakNie
Marzena
 Opinia
@Łookash 18.09.2018 18:57

Na krojowni jest różnie ale 10 godzin pracują rzadko. Możesz zobaczyć bo jedno miejsce się zwolniło. Ostatnio zatrudnili jednego agenta. Przyszedł do pracy Brygadzistka szkoliła go do 9.00 powiedział że idzie do toalety, poszedł przebrał się, przyszedł do kadr poprosił aby mu otworzyć furtkę bo chce zabrać z samochodu śniadanie bo zapomniał a zaraz zaczynaja przerwę. Kadrowa otworzyła a on wyszedł i niw wrócił Potem cały zakład się śmiał jakich to pracowników teraz zatrudniają.

Pomocna?
TakNie
Łookash
 Opinia
@Marzena 19.09.2018 09:12

No proszę. Jeżeli nowi tak uciekają to nie ma się co z nich śmiać, tylko zastanowić się co jest nie tak w tym zakładzie. Co do krojowni to wiem że pracują po 8 godz tylko styczeń - marzec i czasami wrzesień a później gonią się z własnym cieniem 10 godz tygodniowo plus soboty czasami (po 6godz). Trzeba się tam też liczyć z tym że wcześniej czy później dorwie was bardzo nieprzyjemne zapalenie korzonków - przez te wieczne przeciągi - przerabiałem ten temat. W sumie nie jest tam ani źle ani dobrze. Tylko z czasem zauważysz że takie maratony po 10h odbierają ci połowę życia. Kto co lubi. Zawsze można przyjść i spróbować - najwyżej w przerwie śniadaniowej dasz dyla :-)

Pomocna?
Justyna
 Opinia
@Edyta 17.09.2018 16:07

Tak sa potrzebne , codziennie ktoš na rozmowe przychodzi

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Leithauser Polska Spółka z o.o. - Leszno

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leithauser Polska Spółka z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.