item Polska

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o item Polska Sp. z o.o.

Opinie o item Polska Wrocław

Nie przegap nowości o item Polska Sp. z o.o.!

30.03.2026 16:50

50 lat item – jedna zasada, nieskończone możliwości
    item jest pionierem i światowym liderem w dziedzinie systemów profili aluminiowych do zastosowań przemysłowych. Od 50 lat stanowimy wzorzec, który znalazł uznanie w oczach inżynierów, techników i pasjonatów na całym świecie. W tym roku wspólnie świętujemy pół wieku pełnego pomysłów, rozwoju i innowacyjności. Dołącz do oryginału, dołącz do teamu najlepszych profili na świecie i świętuj z nami.  Aplikuj na  na [email protected]
    News image

17.01.2020 14:49

Dziękujemy za wszystkie komentarze i opinie na temat item Polska Sp. z o.o. Bardzo uważnie śledzimy przebieg dotychczasowych dyskusji, ponieważ wiele kwestii dotyczy bezpośrednio zagadnień firmy, postanowiliśmy być bardziej aktywni na tym portalu i pomocni w odpowiedzi na nurtujące Was pytania. Będziemy również wdzięczni za cenne uwagi i sugestie przesyłane drogą mailową [email protected], a także dzielenie się swoimi spostrzeżeniami i uwagami na łamach portalu. Z pozdrowieniami item Polska
    MichałW

15.01.2020 21:28

Proszę o informacje w jakich godzinach i ilu zmianowy jest system pracy we Wrocławiu?

16.01.2020 10:20

Dziękujemy za zainteresowanie. Nasza firma pracuje w systemie jednozmianowym. Wypracowaliśmy w item ruchomy czas pracy tak aby elastycznie podejść do różnych sytuacji życiowych naszych pracowników.

16.01.2020 10:20

Dani3l

18.02.2026 23:47

Proces rekrutacyjny pozostawił u mnie bardzo złe wrażenie organizacyjne. Na etapie rozmów zaproponowano spotkanie we Wrocławiu (ponad 5 godzin w jedną stronę) trwające ok. 40–45 minut. Kilkukrotnie próbowałem wcześniej ustalić, jaki będzie jego charakter i czy jest ono decyzyjne — nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi. Terminy spotkań były kilkukrotnie zmieniane. Mimo informacji z mojej strony o braku możliwości przyjazdu w określonych dniach, otrzymywałem ponownie propozycje tych samych terminów, co wskazywało na brak uwzględnienia ustaleń. Ostatecznie zaproponowano spotkanie online. Potwierdziłem obecność i stawiłem się punktualnie w Microsoft Teams, jednak nikt się nie pojawił. Po kontakcie telefonicznym okazało się, że osoba prowadząca rozmowę nie miała tego terminu w kalendarzu. W efekcie: brak jasnych informacji o etapie rekrutacji, niespójna komunikacja między działem HR a osobą prowadzącą rozmowę, ryzyko poniesienia kosztów dojazdu bez gwarancji sensu spotkania. Moja rada dla kandydatów: przed przyjazdem na miejsce koniecznie potwierdzić szczegóły bezpośrednio z osobą prowadzącą rozmowę i upewnić się co do celu spotkania.
    #InzynierSprzedazy

20.02.2026 10:46

Bardzo dziękujemy za podzielenie się tą opinią. Jest nam niezmiernie przykro z powodu sytuacji, które opisał Pan w swoim komentarzu. Chcielibyśmy na wstępie serdecznie przeprosić za brak profesjonalizmu na poszczególnych etapach tego procesu oraz za Pana czas. Doceniamy fakt, że mimo tych trudności, poświęcił Pan energię na kontakt z nami. Opisane błędy nie reprezentują standardów, do których dążymy. Pana informacja zwrotna po jej wewnętrznym sprawdzeniu posłuży nam polepszeniu procesu weryfikacji przepływu informacji między działem, aby uniknąć podobnych incydentów w przyszłości. Życzymy powodzenia w dalszej ścieżce zawodowej.

20.01.2025 08:42

INNOWACYJNOŚĆ to nasz początek – i nasze zobowiązanie na PRZYSZŁOŚĆ
    Działamy już w nowej lokalizacji przy ul. Kowalskiej 34, zapraszamy do naszej nowej siedziby. Jesteśmy świadomi, jaki ogrom pracy jest za nami, ale jeszcze więcej wyzwań stoi przed nami!
    News image

24.07.2024 17:29

Witam jak pracuje się teraz w firmie i jak z atmosfera i wypłata? Czy ta firma to dobry wybór? Pozdrawiam
    Jak jest?

11.11.2023 10:19

Dlaczego administrator strony item polska usuwa niewygodne komentarze? Czy te pytania też znikną? Zastanawia mnie dlaczego często pojawiają się nowe oferty pracy i rotacja w tej firmie jest tak duża? Co jest powodem, że pracownicy sami odchodzą? A może są w jakiś sposób wewnętrznie motywowani do zwolnienia się? Czy atmosfeta jest zła? A może zarobki nieadekwatne do wykonywanej pracy? Być może istnieje tu system faworyzowania jednych i obojętności w stosunku do drugich? Czy (usunięte przez administratora) ma miejsce? Czy warto aplikować, żeby przekonać się na własnym przyładzie czy lepiej w ogóle nie brać item polska pod uwagę?
    wiktor

15.07.2024 14:22

niestety ale atmosfera jest tragiczna, napinka na wyniki a w zamian zostawanie nadgodzin prawie codziennie, nie warto aplikowac, faworyzacja i nepotyzm
    Rob

23.07.2024 23:32

Jesteś pracownikiem obecnie? Jak możesz ocenić firmę i czy polecasz tam pracę? Jak z zarobkami? Pozdro
    Monika

07.09.2021 23:28

Witam czy są jakieś stanowiska dla kobiet?

08.09.2021 09:07

Oczywiście, że w naszej firmie są stanowiska zajmowane przez kobiety, mimo, że działamy w branży mocno zdominowanej przez mężczyzn.
    Jan

08.08.2023 16:08

Jak pracowałem na jednym stanowisku z kobietą, na produkcji to był koszmar. Wszystko trzeba było za nią nosić, przynieść jej paletę , przełożyć pudełko bo za ciężkie. Równouprawnienia i proszę sobie radzić, albo na inne stanowisko, bo czemu ktoś ma pracować za dwóch?!
    Ab

19.10.2022 22:27

A czy firma dalej praktykuje zwalnianie pracowników bez konkretnych powodów i bez uprzedzenia, że coś jest nie tak?

20.10.2022 09:09

Potencjał item tworzą ludzie, dlatego kładziemy nacisk na zatrudnienie długookresowe i traktujemy naszych pracowników jako strategiczny zasób organizacji, w który należy inwestować. Bardzo ważne są dla nas cechy takie jak: komunikacja, lojalność, zaangażowanie i współpraca wszystkich pracowników. Rekrutacja pracowników to jedno z kluczowych zadań naszej firmy, któremu poświęcamy dużo czasu i staranności, dlatego też takie praktyki są nam obce.

27.02.2023 15:17

Bez względu na wynik rozmowy kwalifikacyjnej kandydaci zawsze otrzymują od nas feedback z informacją o dalszym etapie rekrutacji, odrzuceniu, czy też przyjęciu.
    Krystian

30.12.2022 11:58

Witam, ostatnio widziałem że park technologiczny państwa firmy rozrósł się o kolejną halę. Czy oby na pewno nie zamierzacie nikogo zatrudniać do pracy? Chodzi tutaj o pracę na hali.

02.01.2023 14:36

W tej chwili nie mamy wolnych etatów, proszę obserwować popularne portale z ofertami pracy, tam umieszczamy aktualne oferty
    Artur

22.11.2022 15:21

Gdzie można zobaczyć aktualne oferty pracy?

23.11.2022 09:29

Aktualnie nie mamy wolnych etatów, natomiast nasze ogłoszenia pracy można znaleźć na pracuj.pl i olx.

06.12.2022 11:03

Na chwilę obecną nie planujemy zwiększenia zatrudnienia, lecz ciągle się rozwijamy i z pewnością takie potrzeby niebawem się pojawią. Prosimy obserwować portale lub pisać na [email protected]
    Karol

23.11.2021 21:41

Przyjemna praca .zarobiki niezle szef bardzo w porządku firme jak najbardziej polecam ! Atmosfera .... i Pan Robert który zawsze chce wszytko wiedzieć
    Karolina

29.06.2021 05:02

Dzień dobry, w ofercie pracy (projektant-konstruktor budowy maszyn) itemu przeczytałam, że wynagrodzenie jest adekwatne do osiąganych wyników. Rozumiem, że chodzi tutaj o premie, tak? Ile wynosi sama podstawa a jak wyglądają premie? Za co można je dostać i jaki jest to dodatek do pensji?

14.07.2021 09:17

Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Z chęcią udzielimy szczegółowych informacji, zapraszamy do kontaktu mailowego [email protected]
    Justyna

24.05.2021 19:43

Hej, na jakie stanowiska w Item Polska może liczyć osoba z wykształceniem średnim? Zastanawiam się, czy miałaby w ogóle szanse w procesie rekrutacyjnym. Jak myślicie?
    Ciekawe

06.06.2021 19:19

Justyna czego Ty tu szukasz? Bo pracy chyba nie!
    Justyna

22.03.2021 07:32

Cześć, w piątek mam rozmowę rekrutacyjną w Item Polska na stanowisko menadżerskie. Opowiecie mi coś więcej o atmosferze panującej w firmie? W moich teamach zawsze działamy na zasadzie: wszyscy jesteśmy równi, ja jedynie finalizuję decyzję:) Jak taki proces wygląda w Item?
    Ciekawe

08.04.2021 16:21

A to ciekawe? Jakoś nie widzę ofert pracy w item na STANOWISKO MENADŻERSKIE.

15.07.2020 08:56

Ruszyliśmy z naszym Demotruck. Świat item na kólkach może przyjechać do Ciebie. Zarezerwuj termin kontaktując się z nami.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Szaro i nieciekawie

30.01.2020 19:00

Z roku na rok co raz gorzej. Nie polecam.
    mozemoze

20.01.2020 21:55

A jakie auto slużbowe otrzymują handlowcy na start?

21.01.2020 12:28

lamborghini aventador niestety się nie przyjęło bo nie mieszczą się nasze walizki prezentacyjne do bagażnika :) ale na poważnie. Jeździmy autami Skoda , zaczynamy od Rapida potem Octavia. Zależy nam na bezpieczeństwie dlatego auta są naprawdę dobrze wyposażone. Mamy nadzieję jednak że wybór auta to nie najważniejszy czynnik przy wyborze kariery :) Jak oceniasz proces rekrutacji?

20.10.2019 17:40

Nick 123

19.11.2019 16:00

Dopłaty do obiadów czy inne granty powinny zaliczać się chyba raczej do pozytywów - w innych firmach nawet nie ma co śnić o jakichkolwiek dodatkach, więc dodatkowy grosz dokładany do pracowniczego obiadu, to chyba jednak na plus. Nie musisz korzystać z tego dobrodziejstwa, nie jest obowiązkowe. Podatek zabiera Ci ustawodawca, nie firma. Może warto się najpierw zastanowić nad wypowiadanymi na forum PRAWDAMI.

14.01.2020 09:59

Obiady są dobrowolne, można nie zamawać, to i podatek nie zostanie odliczony :-). Wg polskiego prawa obiady stanowią przychód podlegający opodatkowaniu. Taki mamy klimat :-)
    Antytreść

07.12.2019 13:15

Niekompetencja w zarządzaniu produkcją i magazynem, gdzie planowanie nie działa. Zapomina się, że marka item to marka prestiżowa, ceny wysokie, a serwis gorzej niż źle. Ciągłe opóźnienia dostaw, błędnie skompletowane paczki, niezadowolona klientela, która płaci wysoką cenę to i liczy na wysoki standard. Jest kilku bardzo dobrych pracowników, ale przemęczonych i niezadowolonych bo oprócz swojej pracy muszą nadrabiać za innych. A kierownictwo hali udaje, że wszystko w porządku. Żenada
    Fruuu

11.12.2019 19:50

Tyle aż? No no. Proponuję zająć się pracą i pomóc innym ,a nie walić cały dzień prywaty..... Praca w zespole. Znany termin?
    Pozytyw

11.12.2019 22:43

Pewnie ceny wynajmu spadły ;)

Kontakt - item Polska Sp. z o.o.

Kowalska 34 51-423 Wrocław

REGON:20039877

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

03.10.2019 16:46

Czy w firmie Item Polska Sp. z o.o. są regularne szkolenia pracownicze?
    koło

14.10.2019 15:50

Dopłata do kart Benefit i ubezpieczenia WARTA. Poza tym 50% dopłaty do obiadów, szczepienia, karty na urodziny i jabłka.. tyle pozapłacowych
    naprawde?

28.10.2019 17:10

zaraz zaraz, a szkolenie ILMU, LPS w Niemczech, Karakuri , wewnetrzne szkolenia sprzedazowe. Fakt, może nie dla wszystkich i pewnie mogło by być wiecej. W firmie jest system sugestii Kaizen, zgłoś wniosek że chcesz szkolenia ...noooo tak ale to trzeba wniosek wypelnić, a nie ma jak ponarzekać na forum... ehhh
    Poznan

27.10.2019 20:48

Dzień dobry, Czy firma szuka przedstawicieli handlowych na Poznań i okolice? Widziałem ogłoszenie pare tygodni temu. Czy nadal aktualne?
    #item

28.10.2019 11:26

W tej chwili nie poszukujemy już wsparcia na tym regionie. W sprawie możliwych rekrutacji prosimy o kontakt pod [email protected]
    Zorro

01.06.2019 19:29

Dla mnie spoko. Kasa się zgadza z pampersem nie trzeba biegać . Jest robota ale muza leci co chwile jakieś ciasto ktoś przyniesie. Nowocześnie i w miarę koleżeńsko . Fajne dziewczyny w biurze.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w item Polska?

klient

16.05.2019 22:09

Ceny wysokie, terminy dostawy niezgodne z zamówieniem. Nie polecam
    BOK

17.05.2019 10:02

Dzień dobry, prosimy przeslać więcej szczegółów na [email protected]. Zależy nam na zadowoleniu klienta i dołożymy wszelkich starań aby rozwiązać problem.
    Nick Nick

17.05.2019 09:17

Dziwne jest to, że firma istnieje od wielu lat, a dopiero od kilku tygodni pojawiają się negatywne opinie. Chyba trzeba zapytać dlaczego??? Nikt nie wyleciał. Jedwn pracownik produkcji zwolnił się na własne życzenie bo nie wywalczył tego co uważał, że nie wiedzieć czemu mu się należy i wylewa swoje niezadowolenie tu na forum i podburza innych. Ludzie zastanówcie się!!!!! Tak wam źle????? To dlaczego siedzicie tu latami i już dawno nie poszukaliście czegoś innego. Pewnie dlatego, że wcale tak źle nie jest.
    Nowy

15.05.2019 21:13

Jak ktoś już ma doświadczenie i popracował gdzie indziej to na pewno doceni.. ja polecam
    Prawda o firmie

15.05.2019 17:04

Na produkcji pracuje 12 osób a komentarzy pozytywnych jakby firma miała 50 pracowników. Nowe ogłoszenia na pracuj.pl lub olx to nie kwestia rozwoju firmy tylko odchodzących pracowników. Praca w administracji jest bardzo dobrze doceniana przez kierownictwo, ale produkcje uważają za niewykształconych ludzi, których mogą zastąpić nowym pracownikiem.

09.04.2019 10:53

Nie polecam, na początku obiecywane zarobki są zmniejszane po jakimś okresie. Połowa wypłaty to premie uznaniowe na które nie ma się wpływu oraz są zabierane po jakimś czasie. Niestety chcą z pracownika wycisnąć jak najwięcej za jak najmniejszą kasę. Ludzie z własnym zdaniem mało mile widziani.
    MA

12.04.2019 18:02

Jak się ma do podstawy to zależy od działu, bo premia wartościowa jest równa dla wszystkich w firmie. Nieprawda ze premia jest uznaniowa bo zapisana w regulaminie I od paru lat co miesiąc wypłacana. Ale jak się zostaje zwolnionym to trzeba jad wylać bo to zawsze ulży :) , nie
    MA nieprawda

15.05.2019 16:51

Nie zostało się zwolnionym tylko samemu się odeszło przez słaba atmosferę w pracy i brak podwyżek, nie ) Pozytywne komentarze pisane przez pprezesa firmy nie są wiarygodne. Pozdrawiam Prezesie
    Wrocław

03.05.2019 16:28

Firma w ciągłym rozwoju. Tworzone są nowe stanowiska i struktura. Warunki lepiej niż średnia. Premie osiągalne. Rotacja jak wszędzie, premia zespołowa. Dobry klimat

01.05.2019 20:33

Dobra atmosfera, szczególnie kiedy maruderzy odchodzą. Obszerne szkolenie, dbałość o warunki pracy. Pracodawca, który słucha. Premie są do wyrobienia i mocno motywujące ale trzeba patrzeć nie tylko na siebie i pomóc innym. Praca zespołowa mile widziana.
    Pracownik 1

30.04.2019 16:55

Zenada szkoda tracić czas. Oferują to co inne firmy. Zarobki? Jeszcze do zeszłego roku ok ale w tym? (usunięte przez administratora)Swoje obowiązki zespół robi na niego. Co do pracowników było parę fajnych osób ale poszły po rozum do głowy i odeszły, reszta też to zrobi. Jeśli chodzi o normy to nie ważne kto i ile robi, ważne żeby plan był osiągnięty, nie ważne jakim i czyim kosztem. Ogólnie nie polecam. Prezes ma jakiegoś jednego lub dwuch co mieszają mu w głowie kładąc do niej to co chce usłyszeć, a pozatym brak szacunku i jakiejkolwiek chęci walki o naprawdę dobrych pracowników
    defekt

26.04.2019 11:21

Praca mega nudna i monotonna...cięcie, pakowanie i tak w kółko. Jak dla mnie praca dla (usunięte przez administratora) bez możliwości rozwoju ale jak ktoś lubi to czemu nie, krzywdy nie robią.
    Mys

23.04.2019 10:52

Polecam
    Wro

15.04.2019 10:20

Firma bardziej rodzinna niż duże korpo. Oferują dość spore szkolenie, pracownicy pomocni, ale jak to w rodzinie :) nie z karzdym się dogadasz, super wyposarzenie stanowiska pracy, elastyczny czas pracy. Komunikacja na przyzwoitym poziomie. praca do ogarnięcia. Biorą pod uwagę pyrtawne sprawy. Premie są, mogły by yć większe, ale są tez dodatki 2x w roku i dopłacają do multisporta i obiadów. Minusem to że to mała firma i trudno zmienić dział.
    Nowy

12.04.2019 19:27

Calkiem spoko. Fajna ekipa , dobre szkolenie i poukładany proces, A razie ok.
    zainteresowany

23.01.2018 14:52

Proszę napisać coś więcej - jak atmosfera, czy praca bardzo stresująca, jakie oczekiwania względem pracownika, jakie zarobki?
    Michał

03.12.2018 12:58

atmosfera bardzo dobra, kasa zawsze się zgadza i lepiej , fajne premie i dodatki.
    Michał

13.03.2017 15:55

W porządku

Zostaw merytoryczną opinię o item Polska Sp. z o.o.