Witam .dzisiaj wpłyneła wypłata na umowę o pracę doznałem szoku. 1000 zł.co to ma byc .wychodzi 11.90 zł za godzi.pracy umowa zlecenie 12,84zł. umowa zlecenie przepracuje 150 godz.umowa o prace 84 godz. zgodnie z ustawa koronawirusowa zarobki na umowe o pracę nie moze być niższe niz najniższa krajowa tj.2600 zł chyba ze firma nie pracuje ,a przecież my pracujemy normalnie. pracodawca nie miał prawa w tym przypadku obniżyć zarobków nai etatu.
Kontrolujesz co piszesz? Jak wyrównanie dostanie w następnym miesiącu rachunki to może parafia zapłaci.
Firma Koloryt hmm złego nic nie powiem pieniądze na czas praca nie jest zła wiadomo że trzeba zrobić co do nas należy nasza pani kierowniczka(usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)świetna, pomaga nam we wszystkim jak tylko może. Oczywiście mowa tu o Śląsku
Czy Koloryt zapewnia kartę multisportu?
300? No to aż ciekawa jestem jakim cudem mogli tak im zrobić? Raczej większość po tym odeszła? Ciekawa jestem czym motywują się osoby, które w takim razie zostały?
O firmie ! Spoko ,wypłaty zawsze na czas ,umowa o pracę, odzież. O kontakcie z personelem biurowym ,super zawsze do usług z miłym pomocnym kontaktem ,kierownictwo ,akurat to co poznałam jest pozytywne i dla ludzi .Prezesostwo też zawsze skore do rozmowy i pomocy .Nie ideał firma bo takich nie ma ,ale napewno jedna z najlepszych firm na roku!
A co jaki czas dostajecie ubrania? Wiadomo, że ideałów nie ma, ale jaki wg Ciebie firma ma minus? Umowy o pracę macie od samego początku zatrudnienia?
Piszecie, że są 2 możliwości zatrudnienia, jedna na umowę o pracę, druga zlecenie. A czy do umowy o pracę dochodzą jakieś benefity? Można sobie dorobić nadgodzinami, są jakoś super płatne?
Witam, pracuje w tej firmie już dość długo i chciałam rozwiać wasze wszystkie wątpliwości. Praca jak każda inna przysłowie mówi że" DOBRZE JEST TAM GDZIE NAS NIE MA" Kierownictwo jest spoko utrudniony kontakt z prezesem ale z przyczyn różnych. Wiadomo jakby chciał każdy do niego dzwonić na nic niemiałby czasu. Do rzeczy jeśli ktoś chce pracować to będzie pracował a nie narzekał że wszystko mu przeszkadza. W firmie jest wypłata na czas, umowę dostajesz, ubrania robocze są - to czego jeszcze można chcieć? Po co szukać i knuć? Pozdrawiam wszystkich pracowników tych zadowolonych i tych mniej zadowolonych.
Czego chcieć? Może jeszcze jakieś dodatkowe benefity, poza tymi ubraniami. No bo skoro jest i kasa, i umowa, ale może jest jeszcze system premiowy? Szkolenia i opcje awansu? Pakiet medyczny?
Tak jasne, ale jeśli chodzi o socjale to niestety nie ma nic takiego w firmie. System premiowy jest, szkolenia też są różne. Ja nie naczekam.
Często te szkolenia? Całość płaci firma czy jedynie dofinansowuje? Chciałabym też podpytać o tą wspomniana umowę. To jest umowa o pracę czy zlecenie?
Fajnie, że masz tak dobre relacje z przełożoną i możesz liczyć na jej wsparcie. Czy pracownicy, którzy się wyróżniają i osiągają dobre wyniki mogą też liczyć na premie uznaniowe lub dodatkowe benefity?
Jeżeli są pracownicy którzy naprawdę pracują i dają z siebie 100% a nawet więcej to oczywiście należy się takim pracownikom premia, tylko nie mylmy tu z faworyzowaniem pracowników.
Teraz to już doszło do sprzątania na.kolanach w RABEN bo jest pseudo kierowniczka ,która ma takie wymagania. No cóż ja tej firmy nie polecam jak się sprzeciwstawisz to w tym samym dniu Ci podziekuja. Dyrektor podobno regionalna ma to serdecznie w 4 literach co pseudo kierowniczka wyprawia z pracownikami. Szkoda nerwów na taką firmę takie jest moje zdanie.
Naprawdę to prawda? Aż nie chce mi się wierzyć że tak traktują ludzi. Sprzątanie na kolanach? Żartujecie sobie?
Łatwo rzucić mięsem, a chyba ważniejsze od dosadnych określeń jest wytłumaczenie szukającym pracy ludziom, co Ci się tam nie podoba? Co byś powiedział o tym zachowaniu zatrudnionych tam osób i takich sprawach, jak ilość, czy organizacja pracy, zwłaszcza w porównaniu do stawki?
Dzień dobry, zaewniam cię że firma jest uczciwa i wypłaty są w terminie i adekwatne do pracy którą wykonałeś, eslu dobrze rozumiem wypłacili ci za miesiąc Kwiecień. Więc zgadza się na umowę zlecenie miałeś liczone po 12,84 zł natomiast umowa o pracę w tym miesiącu było liczone po11, 43 zł przeli sobie średnia z umowy o pracę ile przepracowałeś i z umowy zlecenia w tedy wyjdzie ci ile miałeś dostać. Natomiast jeśli kwota się nie zgadza dzwonimy do kadr tam pracują miłe Panie które napewno Ci pomogą i skoro zostało ci źle naliczone wyrównanie dostaniesz w następnym miesiącu. Kłopot z głowy i po co się denerwować i pisać takie (usunięte przez administratora) Andi
Przebieg standardowy - rozmowa z właścicielem niby wsztstko ok....
Szczegółowe pytania o kompetencje OBIETNICA SKONTAKTUJEMY SIĘ Z PANEM NAJDALEJ DO KOŃCA TYGODNIA TAK CZY TAK I NIKT K....... SIĘ NIE POFATYGOWAŁ ŻEBY POWIEDZIEĆ ŻE NIE DOSTANĘ TEJ PRACY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy

Czy Koloryt zapewnia kartę multisportu?
Nie ale za to masz najniższą krajową na zleceniu z karami umownymi i regularne wycinanie roboczo godzin w celu oszczędności na pracownikach
Były jakieś za niestawienie się do pracy itp. Ogólnie teraz nie wiem do końca czy są ponieważ przed odejściem moja umowa skończyła się 2 miesiące wcześniej więc nową ktoś musiał antydatować i podpisać za mnie po moim odejściu, ogólnie Koloryt to taki bardzo śmieszny, nie ogarnięty januszex gdzie lubią dużo obiecywać pracownikom/zleceniobiorcom ale obiecanki cacanki a (usunięte przez administratora) radość
Mam, musieli mieć jakąć podkładkę w dokumentach więc spisali sobie umowę do końca miesiąca w którym miałem zgłoszone godziny, co do zgłoszenia, to miałem dość tych kłamców i pseudo kierownika z jego hasełkami typowego janusza typu "sztuka się liczy" i zjebkami za byle co. Ogólnie jak rozmawiam teraz z osobami które tam zostały, to mam pewność trafności swojej decyzji, tam gdzie pracowałem samym mężczyznom w ramach oszczędności wycięli ponad 300 roboczogodzin w skali miesiąca a klimat w pracy to istna masakra
firma ok.jeśli chodzi o Poznań,nie wiem jak jest w pozostałych regionach kraju.
Brak szczacunku dla pracownika, gdy byłam chora jeden dzień kierownik powiedział że mam nie wracać do. Pracy a teraz sami mnie prosili bym wróciła śmieszne ????
Hmm jak to jest w firmie że z jednym kierownikiem można się dogadać a z drugim nie, jeden pomaga we wszystkim a drugi to ma gdzieś. O buty i bluzki proszę kierownika od roku i nie mamy do tej pory o zamówieniu nie wspomnę, jak była u nas Pani Dyrektor regionalna to zamawiała jak nam czegoś brakowało a teraz jest Pan kierownik i niema nic, nawet za pracę nie umie się rozliczyć w terminie. Zresztą jak jest potrzebny bo mamy problem to co nigdy nie ma. Śląsk pozdrawia
Miałam umówioną rozmowę telefoniczną w ubiegłym tygodniu, nikt z firmy nie zadzwonił o umówionej godzinie.. Bardzo nieprofesjonalne podejście.
Może ktoś się wypowiedzieć na temat pracy w biurze w siedzibie firmy we Wrocławiu? Jak atmosfera i zarobki? Jest możliwość szkoleń?
Piszemy ze Śląska pracujemy w biurowcu. Mamy kierownika gbura panocka jednego nawet administrator obiektu go niecierpi ale do rzeczy. Jak można być tak hamskim do pracowników i krzyczeć po nich tego nie rozumiem. Nawet ubrań roboczych nie mamy jest zima a ja proszę się o buty od poprzedniej zimy ale nie bo firma nie da na buty tak nam mówi. Tylko umie nas wykorzystywać ale płacić to już nie. I ma w tyle biuro bo mówi że on prezesa to ma gdzieś. Proszę niech nam ktoś pomoże
Mimo wszystko na forum publicznym nie powinno się pisać o nikim w tak obraźliwy sposób. Jeśli macie aż tyle zastrzeżeń co do zachowania Kierownika, to najrozsądniej byłoby szczerze porozmawiać o tym z Prezesem firmy Koloryt. Niech w końcu podejmie jakieś konkretne działania. To jak? Spróbujecie w ten sposób?
Oszusci nie wyplacalna firma za miesiąc pracy 600 zl uważajcie na nich
Jak na firmę sprzątająca nie jest zła. Wypłaty na czas, dobra chemia, z szefostwem tez da się dogadać, ale jedno jest słabe a mianowice buty ochronne. Zgodnie z kodeksem pracy pracodawca ma obowiązek dostarczyć pracownikowi odzież i przydzielane są one pracownikowi nieodpłatnie. Tylko czemu pracownik dostaje buty schodzone po pracownikach produkcyjnych innej firmy a okulary ochronne takie, które zostaja wyrzucone do kosza przez pracowików produkcji. Noszenie butów po kimś innym naprawdę obrzydza.
Najgorsza firma sprzątająca jaką może być nawet porządnie Opolu galeri handlowej po sprzątać nie może jak się ma takiego kierownika ha takich pracowników.
Czy w Koloryt jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
Jakie to przykre podstawowi zapominają o której się uzupełnia :) (usunięte przez administratora)
Ja pracuje już parę lat w kolorycie na Śląsku jest różnie, ale co najważniejsze to wypłata na czas i nasza pani dyrektor regionalna super, teraz odeszła i jest nam przykro. Przyszedł do nas nowy kierownik ale nikt nie umie się z nim dogadać wogóle nawet chemii nam nie umie zamówić a jak mamy problem to on znika. ☹️
@Ewa, no to przykro. A jak z tymi wypłatami u operatorów? Widzę w ogłoszeniu na stronie, że jest atrakcyjne, ale każdy co innego przez to zrozumie. Więcej niż najniższa?
Jaka umowa obowiązuje w Koloryt podczas okresu próbnego?
Praca w firmie koloryt w sumie nie wiem nawet jak ocenić Szefostwo bardzo miłe pani dyrektor z Wrocławia też bardzo fajna można z nią o wszystkim porozmawiać Lecz w firmie panuje niestety tendencja na obrabianie "D." za przeproszeniem . Do kont się dla nich pracuje jest wszystko ok ale jak się odejdzie lub narzuci swoje zdanie to już jest się bee. Informacje o tobie są rozpowiadane każdemu .
Opinia byłego pracownika nigdy nie jest obiektywna. Idealnie może nie jest ale jest spoko!!
Dlaczego uważasz, że opinia byłego pracownika nie jest obiektywna? Może będziesz tak uprzejmy i przedstawisz swoją opinię na temat pracy w firmie Koloryt? Nie ukrywam, że chętnie ją poznam, ponieważ na chwilę obecną Twoja wypowiedź jest mało pomocna.
Jak się pracuje w Koloryt?
Zobacz opinie na temat firmy Koloryt tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 7.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Koloryt?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 2 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Koloryt?
Kandydaci do pracy w Koloryt napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.