Firma w moim przypadku nie przeprowadziła szkolenia technicznego. Ktoś posłużył się moimi danymi osobowymi w celu rejestracji hostingu bez mojej wiedzy na serwerze który nie był serwerem zamówionym przeze mnie. Sprawa w trakcie zgłaszania do odpowiednich organów.
BOOST AGENCY
31.07.2026 11:05
Dzień dobry,
Odnosząc się do opublikowanej opinii, przedstawiamy stan faktyczny wynikający wprost z dokumentacji oraz podpisanej umowy:
Zgoda na rejestrację hostingu: Utworzenie konta u operatora hostingowego (Cyber_Folks) nastąpiło na podstawie § 4 ust. 3 podpisanej przez Pana umowy, co było niezbędne do uruchomienia witryny oraz poczty. Dane zostały użyte wyłącznie w celu realizacji umowy, zgodnie z obowiązującymi przepisami (w tym RODO).
Samodzielna obsługa konta: Otrzymał Pan pełen dostęp do panelu klienta. Przez kilka lat samodzielnie i bez przeszkód opłacał Pan domenę oraz hosting bezpośrednio u zewnętrznego dostawcy, co jednoznacznie potwierdza pełną wiedzę na temat wybór partnera technologicznego i warunków utrzymania strony.
Przyczyna utraty danych: Zniknięcie strony z serwera jest bezpośrednim skutkiem Pana zaniechania i nieopłacenia faktury renewal u operatora hostingowego, co po określonym czasie skutkowało automatycznym usunięciem danych przez firmę hostingową.
Szkolenie i realizacja umowy: Wszelkie obowiązki umowne – w tym przekazanie dostępów oraz wytycznych do obsługi strony – zostały zrealizowane i zaakceptowane w 2022 roku. Agencja nie utrzymuje bezpłatnych kopii zapasowych dla projektów, w których klient z własnej woli dopuścił do wygaśnięcia usługi hostingowej po latach od zakończenia umowy.
Całość dokumentacji dotycząca realizacji tej umowy jest kompletna i zgodna z prawem. Pozostajemy w pełni dyspozycyjni do przedstawienia jej odpowiednim organom.
Z poważaniem,
Zespół BOOST AGENCY
Fortitudo
20.06.2026 08:00
Asystent AI
Witam wszystkich serdecznie, Chcę zaczerpnąć informacji na temat specyfiki współpracy w firmie Boost Agency Sp. z o.o.. Czy firma prowadzi szkolenia techniczne? Dziękuję bardzo za uprzejmość.
Damian
22.06.2026 00:05
Firma prowadzi szkolenia dla swoich klientów z np. Z obsługi strony internetowej. Firma zajmuje się tworzeniem stron internetowych/ pozycjonowaniem SEO oraz brandingiem głównie.