Bea24.03.2026 21:13
Zdecydowanie odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą – szczególnie osobom aplikującym na stanowiska w gastronomii.
Podczas rekrutacji na stanowisko szefa kuchni zostałam świadomie wprowadzona w błąd. Menedżerka zapewniała, że w kuchni pracuje pełny zespół (kucharze, pomoce), a struktura jest gotowa do działania. Na tej podstawie przyjąłem ofertę pracy.
Rzeczywistość po przyjściu do pracy okazała się zupełnie inna – brak jakiegokolwiek personelu, chaos organizacyjny i sytuacja, w której nowa osoba zostaje pozostawiona sama sobie. Z rozmów wynika, że problem wynika m.in. z opóźnień w wypłatach oraz braku szacunku wobec pracowników, przez co ludzie odchodzą.
Po ujawnieniu tej sytuacji kontakt z menedżerem praktycznie się urwał – brak odbierania telefonu i unikanie odpowiedzialności za wcześniejsze zapewnienia.
Takie działanie to nie jest „niedopatrzenie”, tylko świadome wprowadzanie kandydatów w błąd, żeby obsadzić stanowisko za wszelką cenę. Uważam to za skrajnie nieuczciwe i nieprofesjonalne.
Jeżeli ktoś szuka stabilnej pracy w normalnych warunkach – radzę trzymać się z daleka.