4.8/5

Opinie o AGIL personalservice GmbH Hamburg

Kontakt - AGIL personalservice GmbH

Hermann-Maul-Str. 2 21073 Hamburg

FacebookIconInstagramIcon

Nie przegap nowości o AGIL personalservice GmbH!

Rafal

29.06.2026 18:27

Witam.Pracuje w firmie Agil od kilku miesięcy,jak na razie wszystko w jak najlepszym porządku, pieniążki zawsze na czas,czasami przed czasem😀,Panie w biurze bardzo pomocne, póki co tylko pracować.Jezeli ktoś szuka pracy w Niemczech polecam firmę Agil.
    #Spawacz

Darek K.

17.06.2026 21:09

W firmie Agil oddział Hamburg Poppenbüttel pracuję od października 2025 r. i uważam, że jest to bardzo solidna firma. Wypłata przychodzi na konto zawsze na czas do 15-go dnia miesiąca. Diety są wypłacane tygodniowo, lub jednorazowo na koniec miesiąca. W razie problemów np. w pracy, z kwaterą, czy językowych p. Marta i p. Małgosia chętnie pomagają, a ja nie czuję się jak intruz, który zawraca im głowę. Wszystkim, którzy szukają pracy w Niemczech, lub chcą zmienić dotychczasową firmę polecam firmę Agil.
    #Elektryk

Wywiadu udzielił/aRalf Ihlemann

12.05.2026 12:58

Jak rozpoczęła się historia firmy i jakie było największe wyzwanie na początku działalności?

Historia zaczęła się w ten sposób, że pracowałem na etacie, a klienci wręcz sugerowali mi, że mógłbym robić to samo na własną rękę. W ten sposób zabrałem ze sobą siedmiu najlepszych klientów i rozpocząłem działalność w Hamburgu. Największym wyzwaniem było to, że wszystko musiałem robić sam — od tabel w Excelu po listy wynagrodzeń. Miałem księgowego, który w pewnym momencie powiedział: „To jest dla mnie zbyt skomplikowane”, więc dalej robiłem wszystko sam. Po pół roku zatrudniłem pracownika na pół etatu.

Jakie mity dotyczące branży chciałby Pan obalić?

Mogę obalić jeden mit: że branża jest słabo opłacana — to już dawno nieprawda. Od czasu reformy AÜ to się zmieniło. Obowiązuje Equal Pay, istnieją tzw. dodatki branżowe w sektorze przemysłowym i można powiedzieć, ta sama praca- ten sam zarobek. Ten mit zdecydowanie można uznać za obalony.

W jaki sposób motywuje Pan swoich pracowników do rozwoju i zaangażowania?

Motywacja polega na tym, że budujemy mosty — przechodzimy przez most, a po jego drugiej stronie widać cel: nowego pracodawcę.

Czym firma różni się od konkurencji?

Różnica polega na tym, że jesteśmy zorientowani na fach i na pracę. Analizujemy życiorysy kandydatów, aby zobaczyć, gdzie leżą ich mocne strony i jak najlepiej je wykorzystać. Kandydat nie jest dla nas numerem, lecz osobą z całym swoim potencjałem.

Jakie talenty lub pasje pracowników najbardziej Pana zaskoczyły?

To dobre pytanie… Pewnej zimy wysłałem trzech elektryków do odśnieżania u klienta, a oni wykonując zupełnie inne zadanie niż na co dzień, zrobili to naprawdę dobrze. Okazało się, że mają talent również w tym kierunku.

Czy jest coś, co chciałby Pan, aby kandydaci wiedzieli o firmie, zanim dołączą do zespołu?

Powinni wiedzieć, kim jesteśmy, czym dokładnie się zajmujemy i jakie mamy cele — a pracownicy są w te cele bezpośrednio zaangażowani. Naszym celem jest znalezienie dla każdego odpowiedniej pracy.

Co sprawia, że rozpoczęcie kariery właśnie w Państwa firmie jest szczególnie wartościowe?

Na to pytanie każdy musi odpowiedzieć sobie sam. Co jest szansą, zaczynając w AGILu? Czy to dobra opieka? Czy indywidualne podejście? Każdy musi sam to ocenić.

Krzysztof

08.05.2026 11:35

Pracuję w tej firmie Zeitarbeit od pewnego czasu i jestem zadowolony. Komunikacja jest w porządku, zawsze mogę liczyć na szybką odpowiedź, kiedy jej potrzebuję. Wypłaty są na czas. Zlecenia są różnorodne. Ogólnie mogę powiedzieć, że jest OK i można tu pracować bez stresu.
    #Elektryk
    Obecny pracownik/ Berlin

11.12.2025 13:03

Szanuję sobie punktualne wypłaty, diety, stałe zlecenie oraz bardzo miłą atmosferę w biurze w Hamburgu

Zostaw merytoryczną opinię o AGIL personalservice GmbH

Oferty pracy - AGIL personalservice GmbH

Praca dla ELEKTRYKA w Niemczech!

Ustka

14000 - 17000 PLN / m

Praca dla SPAWACZA w Niemczech!

Dęblin

15000 - 18000 PLN / m

Praca dla spawacza TIG czerwiec 2026

Altshausen

15000 - 18000 PLN / m

Kierowca ciężarówki w transporcie lokalnym

Hamburg

3400 - 3500 EUR / m

Praca dla ELEKTRKA w Niemczech!

Racibórz

14000 - 17000 PLN / m

Praca dla STOLARZA w Niemczech! Blisko polskiej granicy!

Liebenwalde