Stanowczo odradzam pracę w firmie Star Szkolenia!!!
Szefostwo potrafi jednego dnia chwalić cały zespół za pracę, by następnego wręczyć wszystkim wypowiedzenia – pod pretekstem restrukturyzacji, której nikt nigdy nie widział ani w KRS, ani w innych źródłach.
W okresie wypowiedzenia zabroniono korzystania z urlopu – wprost poinformowano, że pracownicy muszą dowieźć wszystko do końca i przygotować materiały dla następców. Każdy dzień kończył się rozliczaniem każdej godziny pracy w Excel, do którego wgląd w czasie rzeczywistym mieli przełożeni.
Firma Star Szkolenia nie daje realnych możliwości rozwoju, mimo że działa w branży szkoleniowej, pracownicy nie są kierowani na żadne kursy czy szkolenia. Brak również perspektyw finansowych, podwyżki praktycznie nie występują, a wysokość wynagrodzeń nie odzwierciedla ani doświadczenia, ani wkładu w zyski firmy. Wrażenie jest takie, że gdyby było to prawnie dopuszczalne, zarząd chętnie obniżyłby pensje do połowy najniższej krajowej. Widać wyraźnie, że firma kieruje się filozofią „byle taniej”.
Star Szkolenia szuka głównie studentów, bo są najtańsi (brak składek, umowa zlecenie) i najlepiej mężczyzn, bo kobieta może zajść w ciążę, co według szefostwa jest ryzykiem i niepotrzebnym kosztem.
Podsumowując – mimo pozornej życzliwości na początku współpracy, w firmie Star Szkolenia panuje niezdrowa atmosfera, brak stabilności oraz szacunku do pracownika i mentalność skrajnych dusigroszy.
Zdecydowanie nie polecam. Nie traćcie swojego czasu i zdrowia na kontakt z tą firemką.