Niestety, mimo kilku pozytywnych aspektów, nasze doświadczenie z wynajmem tego miejsca na wieczór panieński pozostawiło bardzo duży niesmak.
Na plus zdecydowanie zasługuje pięknie udekorowany stół oraz zadbany i estetyczny teren wokół domku. Niestety na tym kończą się pozytywne wrażenia.
Właściciele nie wywiązali się z obietnicy rozpalenia bali. Mimo wcześniejszych ustaleń nikt się nie pojawił, a ostatecznie musiałyśmy zająć się tym same.
Największym problemem okazał się jednak brak rzetelnych informacji przed podpisaniem umowy. Nie zostałyśmy poinformowane, że wynajmowany obiekt jest bliźniakiem, a za ścianą mieszkają ludzie, którzy mają już dość regularnie organizowanych tam imprez. Co więcej, przy rezerwacji i podpisywaniu umowy na organizację wieczoru panieńskiego nie wspomniano ani słowem o obowiązującej ciszy nocnej. Właścicielka poinformowała nas o tym dopiero w dniu imprezy.
Sytuację pogorszyło aroganckie zachowanie właścicielki, która podczas trwania imprezy wtargnęła do środka, wszczęła awanturę i nakazała ściszenie muzyki, powołując się na ciszę nocną. Twierdziła również, że przeszkadzamy sąsiadom. Było to niezgodne z prawdą – wcześniej same poszłyśmy poinformować sąsiadów o organizowanym wieczorze panieńskim i możliwości występowania większego hałasu. Spotkałyśmy się ze zrozumieniem, a sąsiedzi wręcz podziękowali nam za uprzedzenie.
Cała sytuacja była bardzo nieprzyjemna i doprowadziła pannę młodą do płaczu, co w dniu, który miał być dla niej wyjątkowy, jest absolutnie niedopuszczalne.
Uważam, że jeśli obiekt znajduje się w zabudowie bliźniaczej i obowiązuje w nim cisza nocna, nie powinien być reklamowany ani wynajmowany na wieczory panieńskie czy inne imprezy, które naturalnie wiążą się z muzyką i zabawą do późnych godzin. Zdecydowanie odradzam wynajem tego miejsca wszystkim osobom planującym wieczór panieński/kawalerski lub inną imprezę okolicznościową. Niewywiązanie się z ustaleń oraz sposób potraktowania gości sprawiły, że zamiast miłych wspomnień pozostało jedynie rozczarowanie, stres i ogromny niesmak