„Zdecydowanie nie polecam współpracy. Wykonawca pobrał gotówkę w kwocie 12 000 zł za wykonany etap prac w obecności naocznego świadka. Następnie celowo wykorzystał moment mojego wyjazdu urlopowego, aby wystawić fakturę bez uwzględnienia tej wpłaty oraz sporządzić jednostronny protokół odbioru, w którym sam przyznał, że robi to pod moją nieobecność.
Allgips
11.07.2026 17:47
Panie Marcinie,
W naszej firmie rozliczenie za wykonanie gładzi odbywa się w dwóch etapach. W Pana przypadku ustaliliśmy, że za wykonane szpachlowanie zapłaci Pan rano, podczas naszego przyjazdu na szlifowanie. Takie rozwiązanie zostało uzgodnione, ponieważ informował Pan, że nie ma możliwości wcześniej przekazać pieniędzy.
Poinformował nas Pan również, że będzie przebywał na urlopie, a należność przekaże nam Pana pracownik. Po przyjeździe na miejsce o godzinie 7:00 okazało się jednak, że nikt nie został poinformowany o naszym przyjeździe ani o przekazaniu płatności. Po około 30 minutach pojawił się Pana pracownik, który nie wiedział nic o ustaleniach. Z Panem udało się skontaktować dopiero około godziny 12:00.
Nie chcąc przerywać prac i ponownie ponosić kosztów dojazdu, rozpoczęliśmy szlifowanie. W rozmowie twierdził Pan, że przekazał pieniądze pracownikowi, aby nam je wręczył. Do dziś nie otrzymaliśmy jednak żadnej płatności za wykonany etap prac. Dodatkowo podczas rozmów wielokrotnie używał Pan wobec nas wulgarnego i obraźliwego języka.
Pomimo braku zapłaty wykonaliśmy w 100% prace szpachlarskie oraz około 95% prac szlifierskich.
Jednocześnie informujemy, że publikowanie nieprawdziwych opinii i bezpodstawne oskarżanie naszej firmy o kradzież może skutkować odpowiedzialnością prawną, w tym karą do roku pozbawienia wolności.
Zostaw merytoryczną opinię o Allgips Sp. z o.o.