Praca w KKK Finanse była dla mnie bardzo rozczarowującym doświadczeniem. Przede wszystkim firma nie wywiązuje się z podstawowych obowiązków wobec pracowników – wynagrodzenie nie jest wypłacane na czas, co powoduje duży stres i brak poczucia bezpieczeństwa finansowego.
Kolejnym poważnym problemem jest brak skierowania na obowiązkowe badania lekarskie, a same badania są organizowane w sposób nieprawidłowy – bez obecności potencjalnego pracownika, co budzi duże wątpliwości co do ich rzetelności i zgodności z przepisami.
W firmie panuje ogromny chaos organizacyjny. Brakuje jakiegokolwiek wsparcia merytorycznego, a przekazywane informacje często są sprzeczne z rzeczywistością, co utrudnia wykonywanie obowiązków i wprowadza niepotrzebne zamieszanie. Dodatkowo nie są przestrzegane podstawowe procedury, co jeszcze bardziej pogłębia dezorganizację.
Na szczególną uwagę zasługuje również bezpodstawne obniżenie podstawy wynagrodzenia, bez jasnego uzasadnienia czy wcześniejszej komunikacji. Takie działania świadczą o braku profesjonalizmu i szacunku wobec pracowników.
Podsumowując, firma wykazuje poważne braki w kompetencjach potrzebnych do prowadzenia biznesu oraz tworzenia przyjaznego i stabilnego miejsca pracy. Zdecydowanie nie polecam współpracy.