Zapraszam pod wskazany adres, produkuję schody, meble i drzwi. Drewno, metal, szkło. Jeżeli kogoś dziwi kurz w stolarni to przepraszam, że nie posprzątałem. Szkalowanie moich inwestorów jest mało profesjonalne zwłaszcza, że pisze to gall anonim. Nie mam żadnej umowy podpisanej z Dominiakiem, i innymi dziwnymi nazwami. Aneta i Aleksander to to samo mieszkanie w który miałem montować schody, dla chętnych grzebania w bagnie mam całą korespondencję na WhatsApp, która koczy się moją prośbą o wysłanie zdjęć nowych schodów, wykonanych przez inną firmę. Niestety kolejny stek wyzwisk i brak zdjęć. Miejsce zamieszkania zmieniliśmy z przyczyn rodzinnych, o których nie będę się rozpisywał, ale jeżeli ktoś chce przedstawię potwierdzenie na piśmie. Dziwi mnie fakt, że gall anonim nie skontaktował się ze mną skoro ma moje wszystkie dane. Przez dwa lata już by było po sprawie. Na olx mam wystawione gotowe do odebrania dwa komplety schodów z domu bliźniaka, tak samo jak ze schodami z Olsztyna wykonane i nie odebrane. Czyli mam zrobić i oddać zaliczkę. Owszem są spóźnienia, ale nie są one moim celowym działaniem. Brak wiedzy inwestorów, którzy budując pierwszy dom myślą, że można wszystko zaplanować z góry. Wymawiają stancję, sprzedają mieszkania, nie mogą się przeprowadzić bo nie ma schodów. Na magazynie leżały trzy komplety schodów z nie odebranych przez inwestorów z różnych powodów. Nie robiłem z tego sensacji. Podwykonawców , których zawszę cenię i szanuję, ale którzy też są ludźmi mającymi lepsze i gorsze dni. Ale wykonawcom nie wolno chorować, mamy zawsze odbierać telefon ( nawet w niedzielę), być pogodnym i uśmiechniętym każdego dnia. A pisanie, że celowo nie oddaję zaliczek jest krzywdzące dla obydwu stron i pozbawione sensu. Teoretycznie inwestorzy się odwracają, a jak ich stracę to jak mam oddać pieniądze? W praktyce wygląda to tak jak z Panem Markiem, któremu dziękuję, a który był u mnie osobiście widział moją pracę i zamówił schody z meblami. Poważni ludzie znając życie podchodzą do tych sensacji z dystansem, ponieważ często sami sporo przeszli. Wiedzą też, że idealnie to jest tylko na filmach, internecie i w ocenach 5.0, które już można kupić za pieniądze. Do gala anonima sam wysłałem maila, który puki co pozostał bez odpowiedzi, ale na pewno zrobi to na tym portalu, który promuje szkalowanie wykonawców bez sprawdzania wiarygodności źródła. Swoją drogą dlaczego nie ma strony o rzetelności inwestorów, a jak rozmawiam z wykonawcami to jest teraz nowa moda na wykańczanie domów z pieniędzy wykonawców tzn. czepianie się wszystkiego aż wykonawca odpuści. Schody wykonuję dwadzieścia lat i wiem, że zawsze można się porozumieć, tylko trzeba chcieć.