Poszkodowany08.12.2025 19:20
Adres: Brzeźnica Książęca-Kolonia 32,
21-104 Brzeźnica Książęca-Kolonia
NIP: 7142065332
Szanowni Państwo,
Niniejszym informujemy, iż zachowujemy szczególną ostrożność w kontaktach oraz współpracy z firmą SK7 Sp. z o.o., w związku z naszymi dotychczasowymi doświadczeniami wynikającymi z realizacji usług dotyczących wynajmu maszyn do posadzek przemysłowych.
W toku współpracy zaobserwowaliśmy poważne trudności w uzyskaniu zwrotu wynajmowanego sprzętu w ustalonych terminach. Pomimo wielokrotnych prób kontaktu – zarówno pisemnych, jak i osobistych – sprawy te nie były skutecznie rozwiązywane, co znacząco zakłóciło przebieg naszej działalności.
Dodatkowo informujemy, że firma SK7 Sp. z o.o. przesyłała nam potwierdzenia rzekomo wykonanych przelewów za wystawione faktury dotyczące wynajmu maszyn. Jednak do dnia sporządzenia niniejszego oświadczenia środki te nie wpłynęły na nasze konto, co wzbudza poważne wątpliwości co do autentyczności przekazywanych dokumentów oraz rzetelności wywiązywania się z zobowiązań finansowych. W praktyce oznacza to, że maszyny zostały wynajęte, lecz wynagrodzenie za ich użycie – mimo zapewnień oraz przesyłanych potwierdzeń – nie zostało uregulowane.
W związku z powyższym zdecydowanie zalecamy zachowanie ostrożności przy podejmowaniu współpracy z ww. podmiotem, w szczególności poprzez:
- stosowanie jednoznacznych zabezpieczeń umownych,
- weryfikację wpływu środków na rachunek bankowy przed przekazaniem sprzętu,
- protokołowanie wydania oraz odbioru maszyn,
- wprowadzenie kaucji, przedpłat lub innych form zabezpieczenia.
Powyższe oświadczenie sporządzono w dobrej wierze, wyłącznie w celu ostrzeżenia innych podmiotów o ryzykach, jakie – zgodnie z naszymi doświadczeniami – mogą wystąpić we współpracy z firmą SK7 Sp. z o.o.