xposzkodowany27.01.2026 12:54
Przestrzegam przed współpracą z firmą NS Serwis (transport) reprezentowaną przez osobę zatrudnioną jako dyrektor w spółce: Tomasz N. Pan przedstawia się jako pracownik- dyrektor również w spółce: Magik Sp. z o. o. zarejestrowanej w miejscowości: Radziszów. Pan prowadzi rekrutacje w Mysłowicach na terenie firmy powiązanej NAWI-TRANS przedstawiając oferte zatrudnienia w jednej ze spółek "grupy transportowej". Przedstawia i omawia warunki współpracy, pozoruje i umawia sie na jej rozpoczęcie oraz podpisanie umowy o pracę gdzie w konsekwencji proponuje wpierw szkolenie wdrożeniowe w Krakowie(Skawina), po którym osoba dowiaduje się, że była jedynie jedną z wielu w prowadzonym kastingu na stanowisko dyspozytora/koordynatora transportu. Wspólnik podmiotu pan Andrzej S. z firmy Magik Sp. z o. o. z pelna premedytacją renegocjuje warunki oraz udaje zaskoczonego, że powołany dyrektor desygnuje kandydata na stanowisko i umawia się na rozpoczęcie pracy. Absolutnie niepoważne zachowanie oraz oszustwo. Przez działania tych ludzi odmówiłem współpracy z dwiema innymi firmami w procesie rekrutacji gdzie zostałem wybrany i otrzymałem propozycje warunków pracy. Popełniłem bład wybierając tych ludzi dlatego przestrzegam wszystkich. Sprawa nadaje się do sądu pracy i zgłoszenia do PIP.