Szanowny Panie,
niniejszym wyrażam swoje zdecydowane niezadowolenie z przebiegu oraz jakości wykonanych przez Pana prac elektrycznych. Sposób realizacji zlecenia w żaden sposób nie spełnił moich oczekiwań ani ustaleń, które zostały wcześniej jasno określone.
Przede wszystkim prace nie zostały wykonane w uzgodnionym terminie, a wszelkie opóźnienia nie były mi w żaden sposób rzetelnie wyjaśniane. Kontakt z Panem był utrudniony, odpowiedzi na wiadomości i telefony sporadyczne, co wprowadzało chaos i brak jakiejkolwiek kontroli nad realizacją zlecenia.
Dodatkowo jakość wykonania budzi poważne zastrzeżenia. Instalacja została wykonana w sposób niestaranny, niezgodny z zasadami sztuki oraz – co najważniejsze – zagrażający bezpieczeństwu użytkowania. Zauważone nieprawidłowości wymagały poprawek, co generuje dla mnie dodatkowe koszty oraz stratę czasu.
Równie negatywnie oceniam brak profesjonalizmu w podejściu do klienta. Zamiast merytorycznych wyjaśnień otrzymywałem ogólniki, a zgłaszane przeze mnie uwagi były bagatelizowane lub ignorowane. Takie podejście jest nie do przyjęcia, zwłaszcza w branży, gdzie odpowiedzialność i precyzja mają kluczowe znaczenie.
W związku z powyższym informuję, że nie jestem zainteresowany dalszą współpracą oraz nie mogę polecić Pana usług innym osobom. Oczekuję również jasnego rozliczenia wykonanych prac, adekwatnego do ich faktycznej jakości i zakresu.
Mam nadzieję, że potraktuje Pan tę wiadomość jako sygnał do refleksji i poprawy standardów swojej pracy, ponieważ w obecnej formie pozostawiają one wiele do życzenia. Fach i język chyba po Ojczymie Jarku
Z poważaniem
Jurek Zator