Paweł Kopciński30.10.2025 21:49
Uwaga na nieuczciwego wykonawcę! (usunięte przez administratora)
Jestem byłym klientem (usunięte przez administratora) który wykonywał dla mnie projekt. Chcę wszystkich przestrzec przed tą firmą,(usunięte przez administratora)
Prace wykonawcy zostały wygenerowane przez AI i w pierwszej wersji nie miały nic wspólnego z briefem. Po tym tłumaczył się że szukał tylko pomysłu, co było niezgodnie z briefem, ponieważ wykonawca dostał szkic z koncepcją, który miał odtworzyć w 3d z własną wizją artystyczną.
Następna wersja projektu była bardzo niskiej jakości, odbiegającej znacznie od tego co freelancer pokazał w portfolio. Tak jakby to robił to student po godzinach.
Po braku kontaktu z mojej strony przez tydzień z powodu choroby, wykonawca oznaczył zlecenie jako zakończone.
Po przesłaniu uwag przeze mnie, wykonawca zignorował moje poprawki, twierdząc, że ich nie widział, mimo że były publicznie dostępne online w figmie. W tym czasie podesłał nową wersję projektu wprowadzając własne zmiany, jednak bez uwzględnienia moich poprawek.
Nie zgłosił też przesunięcia terminu zlecenia, mimo że sam zapowiadał to w wiadomości. Zamiast tego przeczekał, aż Useme automatycznie wypłaci mu pieniądze, kiedy ja w tym czasie byłem cały czas w chorobie.
Freelancer otrzymał pieniądze od useme, za projekt bardzo słaby, niedokończony, odbiegający jakością od jego portfolio, bez moich uwag i uważa, że wszystko jest w porządku a pieniądze mu się należą.
W tym momencie jestem stratny za to zlecenia + podatki i koszty useme, a do tego nie mam tego co zamowilem.
To pokazuje mi, że temu wykonawcy nie można ufać, bo nie kieruje się dobrem projektu tylko własnymi korzyściami najniższym kosztem.
Cała sytuacja wygląda na celowe działanie obliczone na wyłudzenie pieniędzy. Wykonawca zasłania się teraz regulaminem, nie biorąc żadnej odpowiedzialności za jakość pracy ani relacje z klientem.
(usunięte przez administratora) Ostrzegam wszystkich przed współpracą z tym wykonawcą.
To nie jest moja pierwsza współpraca na tej platformie i pierwszy raz spotykam się z tak nieuczciwymi praktykami.
Jeśli nie chcesz stracić pieniędzy i czasu, nie korzystaj z usług tego wykonawcy ani się tam nie zatrudniaj.