Teraz tylko czekac do pierwszej reklamacji.. zawsze moze cos sie zdarzyc i oby powaznie do tego podeszli
Mikołaj
02.04.2026 05:39
Nie rozumiem jak to jest że niektórzy podwykonawcy twierdzą że mają zalegane z kasą nawet przez lata a inni że wszystko było opłacone na czas je polecają współpracę 😅 podejście nie może być tak wybiórcze
01.04.2026 19:11
Uwaga!!! Firma nie płaci podwykonawcą ! Unikają kontaktu, nie odbierają wezwań do zapłaty. Czekam na pieniądze już prawie dwa lata, sprawa trafia do sądu. Uważajcie na tych oszustów!
Nasza obecna współpraca przebiega, bardzo dobrze płatności regulowane zgodnie z ustaleniami , śmiało polecamy współprace
Michał K
05.11.2025 09:34
współprace oceniam pozytywnie , konkretnie fachowo i rzeczowo
MG System
25.08.2025 18:22
Polecamy, zrealizowaliśmy właśnie zlecenie wszystko zgodnie z ustaleniami
Paweł
29.07.2025 22:43
ile tu emocji w komentarzach 😊 za nami juz kolejne zlecenie ,wszystko ok ,protokoły podpisane zlecenie rozliczone terminie
23.07.2025 06:33
Nasza firma zrealizowała dla Mobin Sp. z o.o. pełen zakres prac teletechnicznych zgodnie z zawartą umową. Prace zostały wykonane terminowo, zgodnie z obowiązującymi normami oraz bez żadnych zastrzeżeń ze strony zamawiającego. Pomimo prawidłowego wykonania zadania oraz jego formalnego odbioru, do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy pełnego wynagrodzenia.
Wszystkie próby kontaktu z przedstawicielem firmy – zarówno telefonicznie, jak i drogą mailową – pozostają bez odpowiedzi. Z uwagi na całkowity brak reakcji ze strony Mobin Sp. z o.o., byliśmy zmuszeni skierować sprawę na drogę sądową.
Z posiadanych przez nas informacji wynika, że podobnych przypadków jest więcej – co najmniej jeden inny wykonawca również nie otrzymał należnej zapłaty za zrealizowane prace.
Zwracamy również uwagę na podejrzaną aktywność w przestrzeni internetowej – negatywne opinie na temat firmy są szybko „przykrywane” świeżo dodanymi, skrajnie pozytywnymi komentarzami, co może sugerować próby manipulowania opinią publiczną.
Z pełną odpowiedzialnością rekomendujemy daleko idącą ostrożność w kontaktach handlowych z Mobin Sp. z o.o. i odradzamy podejmowanie współpracy bez pełnych zabezpieczeń formalnych i finansowych.
MOBIN Sp z o.o.
23.07.2025 20:42
Szanowni Państwo,
W odpowiedzi na opublikowany komentarz dotyczący współpracy z Mobin Sp. z o.o., pragniemy przedstawić nasze stanowisko i odnieść się do zawartych w nim nieprawdziwych informacji.
Firma IT-One Sebastian Jasnoch zrealizowała znaczną część prac teletechnicznych i otrzymała za nie ponad 90% wynagrodzenia wynikającego z umowy. Niestety, do dnia dzisiejszego nie zostały wykonane wszystkie zobowiązania objęte zakresem umowy, co uniemożliwia jej formalne i końcowe rozliczenie.
W trakcie odbioru stwierdzono szereg istotnych braków, w tym:
brak wykonania spawów światłowodowych pomiędzy szafami rack,
niewykończone koryta kablowe – brak pokryw i zaślepek,
nieprawidłowe ułożenie kabli w szafach rack (do poprawy),
brak przekazania dokumentacji powykonawczej,
zanieczyszczenia w infrastrukturze – m.in. brudne koryta.
brak połączeń elektrycznych szaf rack
Protokół odbioru z uwagami został przekazany Wykonawcy, jednak do dnia dzisiejszego nie został podpisany. Pomimo wielokrotnych prób kontaktu – telefonicznie i mailowo – nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi ani informacji o planowanym uzupełnieniu braków. W dniu jutrzejszym zostanie wystosowane formalne wezwanie do wykonania zaległych prac. W przypadku dalszego braku działań – zostanie wystawiona nota obciążeniowa zgodnie z zapisami umowy.
Odnosząc się do zarzutów dotyczących opinii w Internecie, jednoznacznie oświadczamy, że Mobin Sp. z o.o. nie publikuje ani nie zleca publikacji opinii – pozytywnych ani jakichkolwiek innych. Sugerowanie, jakobyśmy manipulowali opinią publiczną, jest bezpodstawne. Co więcej – po raz pierwszy zdecydowaliśmy się publicznie odnieść do anonimowego, nieprawdziwego komentarza, ponieważ narusza on dobre imię naszej firmy.
Zamiast podejmować próbę prowadzenia sporu w przestrzeni publicznej, oczekiwalibyśmy rzeczowego kontaktu telefonicznego lub mailowego – tak, aby temat mógł zostać zakończony w sposób profesjonalny i zgodny z zapisami umowy.
Nie życzymy sobie dalszego wystawiania nieprawdziwych opinii i prób podważania naszej reputacji. W związku z charakterem i treścią opublikowanego komentarza informujemy, że w sprawie firmy IT-One Sebastian Jasnoch dalsze kroki w tej sprawie podejmie nasz dział prawny. W związku z tym nie będziemy już publicznie odnosić się do tego tematu.
Z poważaniem,
Zespół Mobin Sp. z o.o.
Grzegorz G
02.07.2025 12:08
OSTRZEGAM i szczerze odradzam współpracę kolejna spółka tego pana tam nie płacił i tu też nie płaci podwykonawcom UWAZAJCIE
27.05.2025 17:55
Polecam współprace , właśnie skończyliśmy inwestycję , wszystko zgodnie z ustaleniami
17.11.2024 07:00
Witajcie. Chcę zapytać o wasze doświadczenie odnośnie zatrudnienia w Mobin Sp. z o.o.. Czy jest możliwość podjąć pracę w niepełnym wymiarze czasowym? Czy można liczyć na dodatki poza podstawą wynagrodzenia? Dziękuje serdecznie za pomoc.
20.12.2024 18:54
Nie polecam, firma niewypłacalna. Nie płaci podwykonawcą za roboty, juz 4 miesiące czekam na pieniądze za remont, unikają płatności i kontaktu. Firma juz zgloszona jako dłużnik!
@Podwykonawca
20.02.2025 16:56
Polecam współpracę.
wykonaliśmy już 7 wspólnych zleceń i rozliczenia bezproblemowe ;)
Zostaw merytoryczną opinię o Mobin Sp. z o.o.
Nie przegap nowości o Mobin Sp. z o.o.!
Mobin Sp. z o.o.
UL. AUGUSTYNA SZAMARZEWSKIEGO 21 lok. 2 60-514 Poznań