Brak pensji- jest już 22 lipca a pensje do 10 nadal brak! Zero kontaktu z firmą !!!
28.08.2026 11:26
Pensję za lipiec wypłacili po 20 sierpnia ale jeszcze nie wszystkim ,około połowy pracowników jeszcze nie otrzymało wynagrodzenia, reszty za czerwiec po za tym 1000 zł nie przelali wogóle , składki w zus za czerwiec i lipiec zapłacone jakoś nie wielka część. Koniec sierpnia następna wypłata się zbliża pewnie też nie będzie. Sprawa w Sądzie Pracy złożona o wynagrodzenie za czerwiec.
Co dalej nie wiemy.
Krzysiek Perchał
05.09.2026 17:51
Halo policja proszę przyjechać do internetu,bo Irek się o prawdę obraża.
Asystent AI: Podsumowanie04.09.2026
👍 Silne strony
Firma zbiera pozytywne opinie głównie za relacje między pracownikami.
1. Atmosfera w zespole: Ludzie często podkreślają, że z innymi pracownikami da się złapać dobry kontakt.
2. Elastyczność: Pojawiają się pojedyncze głosy, że można wynegocjować różne formy zatrudnienia i godzin pracy.
3. Szansa na start: Część nowych pracowników docenia możliwość szybkiego rozpoczęcia pracy i przyuczenia do zawodu.
📋 Podsumowanie
Kilka osób chwali zgraną ekipę i wsparcie ze strony współpracowników. W zdecydowanej większości opinii pojawia się temat nieregularnych lub wstrzymanych wypłat oraz braku kontaktu z zarządem. Do tego dochodzą uwagi o licznych obietnicach bez pokrycia i niepewnej organizacji zatrudnienia, w tym problemach z umowami czy niejasnym przydzielaniem obowiązków. Opinie o tej firmie są bardzo mocno podzielone i w dużej mierze zależą od ostatnich miesięcy i indywidualnych doświadczeń.
💬 Główne pytania
1. Wypłaty i umowy: Jak wygląda teraz rzeczywista regularność wynagrodzeń i czy umowy są dotrzymywane?
2. Kontakt i rekrutacja: Czy można skutecznie skontaktować się z zarządem i czy firma realnie zatrudnia, czy tylko zbiera CV?
Laura
30.08.2026 15:14
Jak tam ogólnie atmosfera w zakładzie? Bo po tych rozmowach tutaj widzę, że chyba jest dosyć napięta.
01.09.2026 21:27
Bez zmian. Kasy nadal brak dla prawie połowy, obietnice złotych gór itp. czyli dalsze kłamstwa.
Magda
02.09.2026 13:19
Wybacz, że czepiam się szczegółów, ale to raczej istotne - czy Ci pozostali pracownicy otrzymali wynagrodzenia? Napisałeś " kasy nadal brak dla prawie połowy", więc ciekawi, kto dostał i dlaczego nie wszyscy...
Mówili że zaczynamy w poniedziałek poniedziałek minął to mówili inny dzień . I tak przeciągali. Na sam koniec wgl.sie nie odzywali. Płacili każdemu inaczej za godzinę.
27.08.2026 19:30
Tak na umowę zlecenie przez 3 miesiące 4 razy w pracy .
Kakil
29.08.2026 15:30
Mówili czyli kto ci to mówił?
27.08.2026 19:29
Umowa zlecenie . Przez 3 miesiące 4 razy w pracy w tym wyrywanie zielska i zamiatanie kostki .
25.08.2026 09:24
Ciężko widziałam tam pracę. Miła atmosfera między pracownikami ale pracy było brak . Odeszłam . Bo nie było sensu czekać .
25.08.2026 19:26
A co mówili? Na rozmowie o pracę i póżniej, gdy dopytywałaś, kiedy będzie coś do roboty...
24.07.2026 23:01
Witam.
Jestem pracownikiem Firmy IMK DROB do pewnego czasu byłem bardzo zadowolony wypłata na czas, atmosfera super.
Niestety teraz nie otrzymaliśmy wynagrodzenia za mc czerwiec, zbliża się koniec lipca i pewnie też nie zostanie zapłacone.
Właściciel Pan Ireneusz.K wogóle nie przejmuje się pracownikami.
Pochodzi ze Szczecina , ma inne spółki, ciekawe czy w tych innych spółkach też tak traktuje pracowników.
Nie ma z nim żadnego kontaktu, nie poczuwa się do niczego.
Dlaczego nie wypłaci pracownikom należnego im wynagrodzenia, gdzie towar z mroźni jest sprzedawany, gdzie są pieniądze za sprzedany towar, byłoby na wypłaty, ale pewnie właściciel ma dla siebie.
Jak można tak traktować swoich pracowników, jak nie ma produkcji, kazać im wyrywać chwasty, kosić trawę, a potem ich zlekceważyć i nie zapłacić za wykonaną pracę, jakim trzeba być człowiekiem.Dlaczego nie ma odwagi spotkać się z nami i wytłumaczyć co i jak tylko z informacji które posiadam głupio się śmiać z pracowników że zostali na lodzie, tylko Pan Michał miał odwagę się z nami spotkać i wytłumaczyć nam jak to wygląda. Po co się zakłada firmę jak nie dba się o najważniejsze dobro firmy czyli pracowników.
Brak wynagrodzenia za mc czerwiec, brak zapłaconych składek ZUS za mc czerwiec, czyli z dostaniem się do lekarza też będzie problem. Sam nie wiem co o tym myśleć, Inspekcja Pracy powiadomiona, wkrótce będą złożone pozwy do sądu pracy.
Czy Pan Ireneusz.K ma świadomość jakie to są konsekwencje dla jego firmy, kontrolę, kary widocznie mu nie straszne.
Panie Ireneuszu.K czas się ogarnąć i zadbać o pracowników!!!!
Stracić dobrą opinię na swój temat jest bardzo łatwo, ale odzyskać ją jest mega trudno i trwa to bardzo długo.Panie Ireneuszu.K czas na konkretne decyzje a nie dbanie tylko o swój interes. Wielu z pracowników jest jedynym żywicielem rodziny i zostawił ich Pan na pastwę losu.
Gratuluję Panu empatii.
Zapłacili 28.07 po 1000 zł zaliczki i dalej cisza. Dobre i to coś, ale na utrzymanie i rachunki to kropla.
Ireneusz Konarski
10.08.2026 22:55
OŚWIADCZENIE BYŁEGO PREZESA ZARZĄDU SPÓŁKI IMK
W związku z pojawiającymi się w ostatnim czasie informacjami, komentarzami oraz zarzutami dotyczącymi funkcjonowania spółki IMK, a także mojej działalności jako Prezesa Zarządu, niniejszym przedstawiam fakty i jednoznacznie odnoszę się do rozpowszechnianych na mój temat informacji.
Oświadczam, że funkcję Prezesa Zarządu spółki IMK pełniłem do dnia 30 marca br. Do tego dnia ponosiłem odpowiedzialność za prowadzenie spraw spółki w zakresie wynikającym z pełnionej funkcji.
Na dzień 30 marca br. spółka nie posiadała przeterminowanych zobowiązań, w tym również zaległości wobec pracowników. Wynagrodzenia za miesiąc marzec zostały wypłacone pracownikom terminowo, w kwietniu.
Z dniem 30 marca br. odpowiedzialność za dalsze prowadzenie spraw spółki przejął Pan Stuard G., działający wraz z ustanowionym przez niego pełnomocnikiem – Panem Michałem M., posiadającym szerokie umocowanie do podejmowania czynności w imieniu i na rzecz spółki.
W związku z powyższym wszelkie zdarzenia, decyzje, zobowiązania finansowe oraz operacje gospodarcze mające miejsce po dniu 30 marca br. nie mogą być przypisywane mojej osobie ani wiązane z okresem, w którym pełniłem funkcję Prezesa Zarządu, bez uprzedniego wykazania mojego udziału lub odpowiedzialności za konkretne zdarzenie.
Stanowczo zaprzeczam również wszelkim twierdzeniom, jakobym miał przywłaszczać, pobierać lub wykorzystywać na własne potrzeby środki finansowe należące do spółki. Są to twierdzenia nieprawdziwe i bezpodstawne.
Jeżeli ktokolwiek posiada w tym zakresie jakiekolwiek wątpliwości, deklaruję gotowość do przedstawienia stosownej dokumentacji, w szczególności dokumentów finansowych oraz historii rachunków bankowych spółki. Dokumentacja ta pozwala w sposób obiektywny ustalić, jakie operacje finansowe były wykonywane, przez kogo, w jakich terminach oraz na jakie kwoty.
Nie zamierzam uczestniczyć w publicznym rozpowszechnianiu niezweryfikowanych informacji ani prowadzić dyskusji opartej na pomówieniach. Fakty powinny wynikać z dokumentów, a nie z przekazywanych między pracownikami niepotwierdzonych informacji.
Jednocześnie informuję, że wszelkie wypowiedzi przypisujące mi popełnienie przestępstw, przywłaszczenie środków spółki, działanie na jej szkodę lub inne niezgodne z prawem zachowania będę traktował jako poważne naruszenie mojego dobrego imienia i dóbr osobistych, jeżeli nie znajdują one potwierdzenia w rzeczywistych faktach i dokumentach.
W przypadku dalszego rozpowszechniania tego rodzaju informacji zastrzegam sobie prawo do podjęcia wszelkich przewidzianych prawem działań, w tym wystąpienia na drogę sądową oraz dochodzenia ochrony mojego dobrego imienia, a także odpowiedzialności osób, które świadomie rozpowszechniają nieprawdziwe informacje na mój temat.
Podkreślam, że nie uchylam się od odpowiedzialności za okres, w którym faktycznie pełniłem funkcję Prezesa Zarządu. Jednocześnie nie będę ponosił odpowiedzialności za działania, decyzje i zobowiązania powstałe po dniu 30 marca br., jeżeli nie wynikały one z moich działań lub decyzji podjętych w okresie sprawowania przeze mnie funkcji.
Dlatego proszę wszystkich pracowników o zachowanie szczególnej ostrożności w formułowaniu i przekazywaniu informacji dotyczących mojej osoby oraz sytuacji finansowej spółki.
Jeżeli pojawiają się jakiekolwiek zarzuty dotyczące mojej działalności, oczekuję, że będą one przedstawiane w oparciu o konkretne dokumenty i fakty, a nie pomówienia, insynuacje czy przekazywane ustnie informacje.
Niniejsze oświadczenie składam w celu jednoznacznego przedstawienia mojego stanowiska i uporządkowania faktów dotyczących okresu, w którym pełniłem funkcję Prezesa Zarządu spółki IMK.
Wszelkie prawa w zakresie ochrony mojego dobrego imienia i dochodzenia odpowiedzialności osób rozpowszechniających nieprawdziwe informacje zostawiam sobie w pełni zastrzeżone.
Ireneusz K.
10.08.2026 20:08
OŚWIADCZENIE BYŁEGO PREZESA ZARZĄDU SPÓŁKI IMK
08.08.2026 09:55
Może warto to nagłośnić medialnie. Niech dowiedzą się jakimi osobami są właściciele, oraz ich pseudo firma która wykorzystała pracowników.
Dariusz
06.08.2026 20:53
Ireneusz Konarski pracownicy czekają na wypłaty za czerwiec a mamy już sierpień drugi miesiąc pracownicy bez wypłat i środków do życia oszukałeś ludzi którzy dla ciebie pracowali firma nie czynna pracownicy w domu siedzą a nie wspomnę że zalegasz że składkami ZUS za pracowników jakim ty jesteś człowiekiem lansujesz się na stronach FB Instagrama i kilka innych jak to się świetnie bawisz a pieniądze zaległe gdzie dla pracowników myślisz że mając pieniądze można kupić wszystko mylisz się bardzo pracownicy zrobią wszystko by odzyskać zaległe im pieniadze
29.07.2026 16:45
Podobno płacą zaliczki i to nie wszystkim. Kpina z ludzi (usunięte przez administratora)
03.08.2026 12:49
Wiadomo na jakiej zasadzie decydują? Skoro według Ciebie nie wszystkim zaliczki wypłacali...
Dariusz
23.07.2026 23:23
Firma zalegajaca pracownikom wypłaty pensji odradzam pracy w tej firmie pracownicy czekają na wypłaty które są na 10tego do dziś brak pieniędzy brak kontaktu na samym początku zrobili sobie dobrą reklamę firmy która obiecywała bardzo wiele z tego bardzo pracownicy zostali bez środków do życia brawo panowie wkoncu w ogłoszeniach o pracę piszecie i obiecujecie bardzo dużo
23.07.2026 17:16
Brak wypłaty do dnia dzisiejszego!!! Brak kontaktu z firmą - maile czy kontakt tel bez odzewu!!
Nie ma już niestety Pana Michał i ciężko się skontaktować z zarządem bo to ktoś z innego kraju. Ale dostałem gwarancję że opóźnienie w wypłacie nam kasy jest chwilowe. I mają płacić we wtorek
Wcześniej nie widziałam w wątku o tym, żeby ktoś nie dostał pensji... czy to pierwsza taka sytuacja? Może wystarczy to wyjaśnić w kadrach... 🤔
Wkurzony
22.04.2026 07:01
Więcej pracy nie ma niż jest..jeśli masz na utrzymaniu rodzinę to bardzo nie polecam lepiej szukac czegoś stabilnego bo tu ciągle pracy nie ma!
17.06.2026 09:45
Z czego może wynikać ten brak pracy? Poza tym napisz, jak firma rozwiązuje tę sytuację.
02.04.2026 20:44
Dobry wieczór wszystkim czytającym to forum. Odniosłem się do szkalujących nas wpisów podając naszego maila z prośbą o kontakt osoby które czują się poszkodowane lub niedocenione w rekrutacji. Oficjalnie informuje że od tamtego momentu ani jedna osoba nie zgłosiła się do nas / do mnie z jakąkolwiek skargą. Jesteśmy uczciwa firmą i szanujemy każdego naszego pracownika oraz ich potrzeby w pracy także to tylko pokazuje jak rzetelne były te wpisy. Cały czas szukamy do pracy nowych osób które chcą z nami rozwijać IMK w planach mamy zatrudnić około 200 osób do końca roku. Także zapraszamy !!!
Dzień dobry. Czy zatrudnienie na 1/2, 3/4 etatu też jest możliwe?
27.03.2026 16:10
IMK DROB
28.03.2026 18:41
Proszę o kontakt do Pana/Pani bo jak widzę też problem napisać w niku swoich personaliów. Nikt nikogo nie prosi o wystawianie ocen i komentarzy! W naszej firmie aktualnie jest zatrudnionych około 45 osób na umowę! Od początku otwarcia zakładu (styczeń 2026) umowa nie została przedłużona tylko 1 osobie. Nikt się nie zwolnił więc raczej źle nie jest.
Bardzo proszę napisać swoje dane kontaktowe na [email protected] chętnie wyjaśnimy sprawę! Bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam IMK DROB
Zadowolona
26.03.2026 17:45
Pracuję w tej firmie 2 miesiące. Fajni ludzie, praca ok. Polecam.
26.03.2026 09:10
Ja też dostałam tam prace i pracuje prawie od kiedy IMK się otworzyło i nie narzekam. Kasa na czas, atmosfera bardzo dobra!!! Naprawdę polecam
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Zakłady Drobiarskie Imk Drob?
25.03.2026 23:24
Dobry wieczór wszystkim ja zostałem przyjęty 3 tyg temu. I nie narzekam.. jak na firmę która otworzyła się w styczniu to wygląda obiecująco. Szefostwo w porządku. Jedyny fakt to nie ma dużych produkcji bo ptasia grypa. Ale już idzie ku dobremu. Jako nowy pracownik polecam
Problemem tej firmy jest to,że ona sama nie wie czym jest albo raczej chciałaby być.Obiecują złote góry a pracy jak nie było tak nie ma i nie będzie.
Całość wygląda jak jeden wielki przekręt.
Gość
25.03.2026 16:51
Znów dali ogłoszenie, że potrzebują ludzi do pracy.... Wcześniej niby nie było pracy z powodu ptasiej grypy.
Gość
23.02.2026 13:53
Firma nie poważna. Dają skierowanie na badania do medycy pracy. Później jak już im się zawozi badania to każą czekać na telefon kiedy do pracy. Niestety nie zadzwonią.A człowiek jeździ dwa razy do Inowrocławia specjalnie aby wykonać badania.
Zostaw merytoryczną opinię o Zakłady Drobiarskie Imk Drob Sp. z o.o.