Patryk05.09.2025 09:58
Absolutnie odradzam współpracę z tymi „fachowcami”.
Panowie Ernest i Adam przerobili instalację w mieszkaniu i wszystko na początku wyglądało poprawnie, ale prawdziwe problemy wyszły przy białym montażu. Umówiliśmy się tylko na włączniki klatkowe/krzyżowe i ledy – cała reszta była już zamontowana przez ekipę budowlaną.
Pierwszego dnia przyjechali wieczorem, stwierdzili że to za dużo pracy i obiecali, że wrócą na cały dzień, żeby skończyć. Po przyjeździe zamontowali parę rzeczy, po czym uznali, że jedna seria gniazdek jest zła i pojechali wymienić – dałem im paragon. I… zamiast wrócić, dostałem SMS-a, że już nie przyjadą, bo mają „inną robotę”. Próby kontaktu – telefon i SMS-y – całkowicie zignorowane. Zostawili mnie z rozgrzebaną elektryką, mimo że wiedzieli, że zależy mi na czasie.
Na szybko musiałem organizować nowego elektryka, który w JEDEN dzień zrobił całość – to, czego dwóch panów nie ogarnęło w dwa dni. W dodatku okazało się, że:
Do LED-ów położyli zbyt grube kable, przez co taśmy nie świecą 10 cm od sufitu – trzeba było je dodatkowo lutować.
Zamiast kabla 5-żyłowego do kolorowych LED-ów, położyli 3-żyłowy.
Gniazdo RTV w ogóle nie działało – trzeba było je przerobić.
Brak słów na taką fuszerkę i brak odpowiedzialności. Zero profesjonalizmu, zero rzetelności, kompletna strata czasu i nerwów. Takich „elektryków” trzeba omijać szerokim łukiem.