Mirosław Krajewski13.10.2025 11:47
Długo zwlekałem z napisaniem tego. Cały czas licząc że się wykonawca zrehabilituje i dokona poprawek chociaż cieknącego dachu.
Pan Piotr Stanek wykonał dwa pokrycia dachowe w naszych domach letniskowych. Obróbki wykonane nie właściwie o czym świadczą zacieki na ścianach elewacji, zamoknięta podbitka, deska czołowa. Lukarny przeciekają a woda dostaje się do wewnątrz budynku gdzie odchodzi farba ze ściany. Woda również sączy się po ramie okiennej mimo to że dach pokrywa dom w odległości metra od muru. Identycznie wygląda obróbka na garażu gdzie woda płynie po elewacji. Na wiatrołapach woda sączy się po deskach czołowych. Brak osłon na murłaty i kilku obróbek desek czołowych. Blacha płask na krokwiach pofalowana.
Do wykonania prac zakupiłem łącznie 48 arkuszy blachy płaskiej co daje 120 m2. Z moich wyliczeń fizycznie na dachach wyszło 85 m2. Rozumiem, że jest odpad ale gdzie reszta? Wychodzi na to że część materiału (blacha płaska 14 arkuszy) rozpłynęła się na budowie.
Rury spustowe od wody opadowej zamontowane niechlujnie. Wypadające z odpływów. Ściśnięte kostką plastiki się powypaczały.
Ocieplenie budynku wykonawca zakończył po zatopieniu siatki klejem. Mimo to że wykonawca nie dokończył elewacji cały czas oczekuje wynagrodzenia za niewykonane roboty. Byłem zmuszony szybko szukać drugiej ekipy, której to zapłaciłem pieniądze potrącając nieuczciwemu wykonawcy.
Część prac wykonanych przez Pana Piotra Stanka do dzisiaj nie są możliwe do poprawy. Zniszczona kostka wokół budynków (upaprana klejem), nierównomiernie położona kostka na tarasach (fale), deski na balkonach docięte po skosie (nie mają konta prostego), nadpalone okno przy kładzeniu papy, zwisający klej pod styropianem u dołu elewacji, krzywo położone deski szalunkowe na sufitach itp. Na tarasie nad garażem zaciekała ściana bo wykonawca nie wywinął papy na zakład na styropian elewacji. Przeciek zlikwidowałem za pomocą 8 wiader 25 kg APK Izohem (209 zł każde), a następnie dwie warstwy żywicy za ok 2 tysiące złotych.
Liczcie się z kosztownymi poprawkami spartaczonej roboty, poziomica jest temu panu obca. Brud na budowie. Tam gdzie stoi tam pety rzuca, puszki po piwie. Pracownicy z przypadku bez umiejętności. Przeciąga terminy, niesłowny. Remont trwa od 25.11.2023 do chwili obecnej (prawie 2 lata). Wykonawca pobrał pieniądze i nie wystawił faktury vat. Teraz unika odpowiedzialności i nie podejmuje się poprawek w ramach gwarancji/rękojmi. Nie szanuje klienta. Opryskliwy. Ostatnio jeszcze mnie wyzwał od (usunięte przez administratora) frajerów i zer w korespondencji sms co na pewno nie zostanie bez mojej reakcji. Sporo jeszcze mu pomagałem za free przy robotach dodatkowo płacąc mu ustalone pieniądze. I takie traktowanie na koniec!!! Zdecydowanie nie polecam tego wykonawcy. Unikajcie bo możecie mieć problem, stracone pieniądze za materiał zszargane nerwy. Nie ma opcji dodania zdjęć nad czym ubolewam. Każdemu mogę przesłać. To mój nr 791247661. Jedna gwiazdka bo inaczej strona nie puszcza....