Ta firma - wbrew temu co pisze na swojej stronie - pozyskuje tzw. leady w sposób niezgodny z prawem. Mam udokumentowany dowód w postaci nagrań rozmów. Moje dane zostały pozyskane w sposób niezgodny z prawem - nigdy nie wyraziłem zgody na tego typu przetwarzanie i nie mam żadnych programów lojalnościowych.
Dane te posłużyły jednej z firm do wprowadzenia mnie w błąd w celu wyłudzenia korzyści w postaci scamu - po prostu kłamiąc w rozmowie. Firma przyznała sie, że pozyskuje gotowe leady od firmy Media Sens z Sulejówka. Tym samym też została oszukana co do klienta (mnie). Firma o szemranej etycy a o zgodności z prawem i potencjalnym działaniom na drodze prawnej zadecyduje radca prawny. Przestrzegam przed kupowaniem leadów od tej firmy bo na pewno część nie została pozyskana zgodnie z prawem i potem poszkodowany może mieć roszczenia.
Ryszard
02.10.2025 16:43
Skontaktował się ze mną przedstawiciel firmy (właściciel), udzielił obszernych wyjaśnień - jestem zaskoczony transparentnością, z jaką przedstawił procedury w klarowny sposób.
Moja opinia wobec powyższego jest krzywdząca. Pomimo, że nie musiał przeprosił za kogoś, kto nadużył pozyskane dane.
Pragnę, przeprosić za pochopną opinię przed wysłuchaniem wyjaśnień.
Firma pozyskuje dane legalnie i uczciwie i ma kontrolę nad nimi po przekazaniu stronom trzecim, natomiast nie ma wpływu na to co zrobi z nimi klient.
Standardy - level ekspert.
Nie rozwiązuje to problemu "latania" danych po różnych bazach ale akurat ta firma udowodniła mi w przekonujący sposób, że dochowała najwyższej staranności.
Za - choćby zrozumiałą moją reakcję po cierpliwych wyjaśnieniach procedur za moją opinię firmę przepraszam. Była zbyt pochopna. Żeby kazda firma tak się zachowała to świat byłby lepszy
Zostaw merytoryczną opinię o Media Sens Martyna Więcek