Były najemca03.09.2025 14:57
Stanowczo odradzam wynajmowanie mieszkań od tej firmy. Wynajmowałem lokal przez łącznie nieco ponad 2 lata, podpisując łącznie 3 umowy. Po czym po niedługim okresie od przedłużenia umowy dostałem maila z informacją o niedopłacie ponad 4000zł za rachunki za poprzednie 17 miesięcy. Na pytanie czemu nie zostałem o tym informowany na bieżąco lub przed podpisaniem przedłużenia (2 krotnego) umowy, zostałem jedynie przeproszony za niedopatrzenie, ale niedopłate i tak musze spłacić. Sam fakt, że niedopłata była ogromna i nikt mi nie wyjaśnił co ją spowodowało jest żenujący i jedyne co powstrzymało mnie przez złożeniem sprawy do sądu była moja parternka. Kończąc, po spisaniu końcowego dokumentu zdawczo odbiorczego, w którym wszystko podobno się zgadza i nie ma żadnych problemów, już dzień później dostałem maila z informacją o konieczności zapłacenia za nowy miesiąc, a dokładnie 1 dzień, dzień w którym przyszliśmy jedynie oddać klucze, a sam lokal był już pusty i nieużytkowany od kilku dni. Nie spotkałem bardziej pazernej i nieuczciwej firmy, a miałem już doczynienia z conajmniej pięcioma. Zdecydowanie odradzam podpisywania jakichkolwiek umów z tą firmą. Pozdrawiam.