Dzień dobry,
Piszę do Państwa, ponieważ jako wieloletnia i stała klientka butiku Anna Moda zostałam potraktowana w sposób skrajnie nieuczciwy i lekceważący.
Od lat regularnie dokonuję u Państwa zakupów, zawsze terminowo wywiązując się ze wszystkich zobowiązań. Do tej pory uważałam Państwa firmę za rzetelną, a fakt, że szczycą się Państwo przestrzeganiem praw konsumenta i bezproblemowym przyjmowaniem zwrotów, budził moje zaufanie. Tym większe jest moje ogromne zaskoczenie obecną sytuacją.
Po dokonaniu przeze mnie prawidłowego zwrotu towaru, moje konto zostało całkowicie zablokowane, co uniemożliwia mi jakąkolwiek konwersację. Otrzymałam jedynie lakoniczną informację o zwrocie pieniędzy, które zostały błędnie wyliczone. Co więcej, rzekomy przelew miał zostać wysłany na niewiadomy numer konta bankowego, ponieważ w formularzu zwrotu nie podawałam jeszcze Państwu numeru mojego rachunku.
Po tak długim czasie udanej współpracy potraktowano mnie w sposób uwłaczający – wysłano informację o rzekomym zwrocie środków, po czym natychmiast odcięto mnie od kontaktu. Państwa pracownicy nie odbierają telefonów i nie odpisują na wiadomości SMS. Zostałam bez produktów, które odesłałam, oraz bez pieniędzy. Nie mam nawet fizycznej możliwości zapytać, gdzie zostały przelane moje środki, ani wyjaśnić kwestii błędnie wyliczonej kwoty.Skoro Państwa butik oficjalnie umożliwia zwroty, a następnie za skorzystanie z tego prawa nakłada blokady na klientów, to jest to rażące naruszenie standardów. Czy tak postępuje się z lojalnym klientem?
Domyślam się, że ta sytuacja może być wynikiem błędu, niedopatrzenia lub złej woli konkretnego pracownika. Apeluję do kierownictwa lub właścicieli firmy o natychmiastową weryfikację tego tematu, odblokowanie możliwości kontaktu oraz wyjaśnienie, na jaki numer konta i w jakiej kwocie zostały przekazane moje pieniądze.Oczekuję na pilną odpowiedź i polubowne rozwiązanie tej sprawy. W przeciwnym razie będę zmuszona skierować sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta oraz podjąć odpowiednie kroki prawne (nie dlatego że chcę, tylko dlatego że nie pozostawiają państwo innego wyboru). Mimo wszystko pozostaję z wyrazami szacunku.