Start People Sp. z o.o.

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 59 ocen.

Opinie o Start People Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Start People Sp. z o.o.

richi

Lecą w trąbę i to nieźle. jeden dzień usprawiedliwionej nieobecności w pracy skutkuje brakiem jakiegokolwiek kontaktu se strony start people jak i firm u których mamy zatrudnienie. Inaczej mówiąc jesteśmy zostawieni sami sobie. Ja nawet nie wiem czy co się tam dalej dzieję z moją umową. DHL - Utrecht - nie polecam

Marek

Widzę, że istnieje teraz możliwość wyjazdu do pracy do Roeselare (Belgia) dla Rzeźnika. Trzeba mieć doświadczenie w zawodzie. Ile można na tym zarobić?

pan nikt

nie wiem, nie znam się, ale żadna agencja w NL nie pobiera opłat z góry. 5 lat mnie nie było ale jestem przekonany że nie ma takiej opcji.

Łukasz

A na jaka prace prace akceptrowaliscie moze na Pakowanie dan gotowych Belgia? Taz dostalem odpowiedz pozytywna na 18 sierpnia czy ktos cos wie na temat tej pracy?

krecik

Witam ,oszuści dalej działają,dziś dostałam oferte z Start People,wszystko ładnie,pieknie, tylko trzeba wpłacić 330 zł za mieszkanie.masakra..nie dajcie się nabrać.Pozdrawiam.

karo

Hej, ja wraz z chłopakiem też wysłaliśmy kasę do pana Gmachowskiego i straciliśmy po 70 euro na głowę plus koszty przelewu w WU 70 zł. Pozew zbiorowy by się przydał może zbierzemy się wszyscy i uda się ktoś wyznaczony na policję?

marcin

NIE WYSYŁAĆ PIENIĘDZY TAM ! to nie realne mieć stawkę prawie 11 euro na miesiąc od razu, cymbał sobie to ładnie wymyślił do k.... nędzy !

marcin

ten cwaniaczek nie odbierał telefonu , ta firma która pozwala na publikacje takich ogłoszeń to są fałszerze! nie zostawię tego tak, znajdę go w tej belgi odda te pieniądze z odsetkami!!!!

marek_wwa

Do oszukany: Podałeś link do ogłoszenia do pracy przy jajkach z datą rozpoczęcia 30 czerwiec, a odpowiedź dotyczy całkiem czego innego. Podałbys dobry link do ogłoszenia?

mery 34
@marek_wwa 08.07.2015 13:48
Do oszukany: Podałeś link do ogłoszenia do pracy przy jajkach z datą rozpoczęcia 30 czerwiec, a odpowiedź dotyczy całkiem cze...

nigdy niepłaci się za nocleg i za ubezpieczenie jak ktoś się ogłasza tesz taki mnieliśmy przypadek ale małą kwote 50zl goscia złapali.

oszukany

http://www.gowork.pl/praca_podglad,5928142 to jest ten link poniżej treść odp PDZ Uitzendbureau Alkmaar po zapoznaniu się z Pana aplikacją CV zawiadamia, iż proces rekrutacji przebiegł pomyślnie. Jeżeli jest Pan wciąż zainteresowany naszą ofertą pracy, prosimy o ponowne przesłanie nam danych osobowych, adresu zamieszkania oraz numeru telefonu. Czekamy również na informację czy chce Pan korzystać z naszego transportu (bezpłatny), oraz czy chce Pan korzystać z naszych mieszkań (płatne). INFORMACJE O PRACY: Praca w fabryce czekolady w Alkmaar. Do obowiązków pracownika należy: - praca przy taśmie produkcyjnej - pakowanie produktów, układanie na paletach - wizualna kontrola jakości - utrzymywanie w czystości stanowiska pracy, mycie maszyn produkcyjnych Praca dla kobiet, mężczyzn, par. Obuwie, ubranie robocze otrzymuje się podczas pierwszego dnia pracy. Praca w trybie dwuzmianowym: 6-14, 14-22, Pięć dni w tygodniu (5/7). Stawka Netto: do 22 roku życia stawka netto wynosi 7.60euro/h, od 23 roku życia - 8.87euro/h Stawka Brutto: 9.44euro, 10.62euro Możliwość nadgodzin płatnych 150% do przydzielonej stawki (max. liczba nadgodzin dziennie - 2h) Pierwsza umowa podpisywana jest na okres 3 miesięcy. Po upływie tego czasu każdy pracownik otrzyma możliwość przedłużenia kontraktu na dłuższy okres czasu na lepszych warunkach dla pracownika, bądź tych samych. Na miejscu pracy znajduje się polski koordynator, który jest do dyspozycji od 8:00 - 20:00, każdego dnia. Pomaga on w założeniu kont bankowych, tłumaczeniu dokumentów. Zapewniamy numer BSN (sofinummer) 'Informacja dla osób, które chcą korzystać z mieszkań - płatności należy dokonać najpóźniej do 8 lipca, godziny 18:00. Umowy zostaną wysłane mailowo 10 lipca, o godzinie 18:00. Wyjazd organizowany jest na 13 lipca. Umowy zostaną podpisane 14 lipca w biurze, w Alkmaar. Pierwszy dzień pracy 15 lipca. 10 lipca, o godzinie 18:00, zostaną wysłane umowy do wglądu, aby każdy przed wyjazdem mógł się zapoznać z warunkami firmy PDZ. Prosimy o spisanie unikalnego dla każdego pracownika kodu, który zostanie wygenerowany na stronie 5, w umowie. Po dotarciu do biura, w celu podpisania umów wystarczy okazać nam zapisany numer. Umowy zostaną podpisane w biurze naszej firmy w Alkmaar, dnia 14 lipca. W umowie wszystkie informacje zgadzają się z treścią ogłoszenia, oraz wiadomością zwrotną. Liczba stron umowy: 6, Umowa zostanie wysłana w języku polskim. Miejsce wyjazdu: Współpracujemy z niemiecką firmą transportową. Busy zostaną wysłane do każdego uczestnika wyjazdu bezpośrednio pod miejsce zamieszkania (do osób, które chcą korzystać z naszego transportu). Z każdym będziemy się kontaktować telefonicznie. Kierowca będzie się kontaktować z Państwem w dniu wyjazdu, kilka godzin przed planowanym przyjazdem. Przejazd z Polski do Holandii całkowicie opłaca firma PDZ ALKMAAR. Firmowe busy zostaną wysłane w dniu wyjazdu pod mieszkania osób ubiegających się o pracę, następnie zawożą pracowników do mieszkań znajdujących się w Alkmaar, w Holandii. MIESZKANIA, DOJAZDY, UBEZPIECZENIE: Organizujemy również mieszkania dla pracowników. Liczba osób na mieszkaniu: 8. Cztery pokoje dwuosobowe. Na każdym mieszkaniu znajdują się: łazienka (pralka, prysznic, suszarka do dyspozycji), oraz całkowicie wyposażona kuchnia (dwie lodówki, zamrażarka) + wspólny salon. Media, internet (wifi) wliczone są w koszta czynszu za mieszkanie. Mieszkanie płatne jest 70 euro / tydzień. Przed podjęciem pracy pobierana jest opłata za pierwszy tydzień mieszkania w Alkmaar, w wysokości dwustu osiemdziesięciu złotych od osoby (280zł). Informacja dla osób wpłacających - Opłatę można wysyłać w walucie Euro, lub PLN. Informujemy iż opłata nie jest warunkiem koniecznym do podjęcia u Nas pracy. Osoby, które chcą korzystać z naszych mieszkań mają obowiązek uiścić kwotę 70 euro do 8 lipca, natomiast osoby, które posiadają lokum w Alkmaar lub okolicy, bądź planują wynająć coś we własnym zakresie - Nie muszą nam nic wpłacać. Przejazd jest opłacony przez firmę PDZ - Oddział Alkmaar. Transport z miejsca zamieszkania do pracy opłaca i zapewnia Uitzendbureau PDZ. Informujemy również, że przejazd naszymi busami nie jest obowiązkowy. Osoby, które mają zamiar korzystać z własnego transportu powinny poinformować o tym fakcie w wiadomości mailowej. Ubezpieczenie płatne jest 10euro / tydzień WAŻNE: Wynagrodzenie za pracę przelewamy co tydzień na konto.

marcin

podajcie mi link do tego ogłoszenia z sortowaniem jaj ? skończy się dzień dziecka dla tego cwaniaka siedzącego w belgi

oszukany

http://www.gowork.pl/praca_podglad,5928142

oszukany

Witajcie ....Również przesłałem pieniądze do Pana Mateusza Wilka .....Uważajcie ponieważ jest nowe ogłoszenie o tej samej treści tym razem jest to Mateusz Sobczyk SORTOWANIE JAJ BELGIA Nie wpłacajcie tych 280 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

marcin

jak to możliwe że ktoś podał fałszywe ogłoszenie pracy! przepadły mi pieniądze tego nie można tak zostawić

krystyna7171

ja wysłałam na gmachowskiego przez western union

Oszukany
@krystyna7171 02.07.2015 17:29
ja wysłałam na gmachowskiego przez western union

Też na Gmachowskiego i tez przez WU

calinka
@krystyna7171 02.07.2015 17:29
ja wysłałam na gmachowskiego przez western union

Jestem teraz zestresowana totalnie. Jaka szkoda,że wcześniej nie przeczytałam tych opinii. Ja dzisiaj przed 18.00 wpłaciłam 280 zł + 25 zł za przekaz pieniężny panu Gmachowskiemu. Już wiem,że nie mam na co liczyć. Wyjazdu nie będzie, a pieniądze pewnie przepadły. Gdyby był pozew zbiorowy przeciwko tym naciągaczom, to ja z przyjemnością dołączę.

krystyna7171

witam, ja również przesłałam pieniądze. Firma opisała, żebym na policji powiedziała że chce odzyskać pieniądze i mogę żądać przebiegu śledztwa prokuratury. Prosze napisac na kogo pieniądze państwo wysłali czy na niejakiego gmachowskiego ? podaje swojego maila gdyby ktos cos wiecej wiedziął prosiłabym o jakies informacje krystyna7171@o2.pl

bartek89

witam ja właśnie byłem to zgłosic na policje jako wyłudzenie pieniedzy i wszyscy którzy tez wysłali pieniadze niech ida zgłosic to na policje jezeli bedzie wiecej osób i będzie pozew grupowy to bedzie można wystąpić o odszkodowanie od firmy start people sprawą zajmie się prokuratura w razie czego proszę o kontakt na mejla bo pedały kasują numery telefonu żeby zatuszować sprawę to mój mejl agnieszka.gandor@onet.pl pozdrawiam

bartek89

witam ja tez wyslalem juz pieniadze za siebie i zone i co teraz jestem w plecy z ta kasa?czy wie ktos cos wiecej na ten temat czy nie bo to chyba trzeba by gdzies zglosic jezeli tak naciaga ludzi ten pajac jesli ktos bd cos wiedzial na ten temat to prosze o pilna informacje pod nr (usunięte przez administratora) lub na mejla Bartlomiej.Gandor@op.pl

dawid w

Dlaczego usuwasz mój nr telefonu chce tylko wiedzieć jaka jest prawda !

Lukasz
@dawid w 30.06.2015 14:00
Dlaczego usuwasz mój nr telefonu chce tylko wiedzieć jaka jest prawda !

Hej ja też wysłałem kasę czyli to jestem w plecy , jak ktos coś wie coś napiszcie na email lukasz220188@interia.pl

dawid w

Witam pomóżcie mi razem z kolegą wysłaliśmy już pieniądze a tu nic pisze na maila i nikt nie odpowiada tel do pana M.Wilk ciągle wyłączony , nie wiem co mam robić czy ta oferta to ściema czy jak ? Mój kontakt jak by ktoś coś wiedział ( usunięte przez administratora )

pablo

ja dostałem te same dane mieszkania i wszystkiego no i chciał pieniądze za mieszkanie i co wkoncu z tym ? to wałek czy nie ? 30 maja byc umowy a bus darmowy ma podjechac 3 niby w godzinach wieczornych

Xxx

Ja też dziś już dostałam email że przeszłam rekrutację na pakowanie mięsa ... widzę że to jedna wielka ściema !!! Ja nie dzwoniłam nigdzie i też nie zamierzamwysle tym bardziej nie wyślę żadnych pieniędzy .!! Uważajcie ja tych ludzi a to co co napisałeś jest dokładnie tym co ha mogła bym napisać !! Ściema ściema ściema ba policję z tym najlepiej

belgia

Tez dzwonilem dzisiaj do tego Pana M.W. Juz raz przejechalem sie na firmie tempo.team bo wyslalem im 60 euro za pierwszy tydzien mieszkania. Tutaj juz tego bledu nie zrobie, dostalem maila o pozytywnym rozpatrzeniu mojej kandydatury odnosnie pracy przy "mięsie". Stawka ładna ale wiadomo, ze to stawka fikcyjna. Tresc wiadomosci byla praktycznie identyczna jak tresc wczesniejszej wiadomosci z tempo.team. Po rozmowie z Panem M.W. powiedzialem ze jestem zainteresowany pracą jak rowzniez "darmowym hehhe" przejazdem, ale z mieszkania rezygnuje i znajde cos na wlasna reke. Po tych slowach czulem ze troche temu Panu mina zrzedła, ze nie zarobi na wyludzeniu. Ale czekamy na umowe heeheheh :P

Rumburak
@belgia 26.06.2015 11:21
Tez dzwonilem dzisiaj do tego Pana M.W. Juz raz przejechalem sie na firmie tempo.team bo wyslalem im 60 euro za pierwszy tydzie...

Pracuję dla Tempo-Team ponad dwa i pół roku. Nigdy za nic nie było trzeba płacić z góry. Oni płacą tygodniówki - terminowo i z tych tygodniówek wykonują odpowiednie potrącenia. Jeżeli jakakolwiek "agencja" chce jakąkolwiek wpłatę, to trzeba to sobie odpuścić, ogłosić na forach internetowych itp. a wpłaty "z góry" zostawić dla naiwnych. Powodzenia :)

Angela

Ja dostałam od Pana Mateusza dane zakładu pracy i miejsce zamieszkania 19 Luchterenkerkweg, 9031 Gent, Flanders, Belgia - adres mieszkania Venecolaan 25, 9880 Aalter, Belgia - adres zakładu pracy, Pinki NV. Toleindestraat 122, 9080 Beervelde Lochristi, Belgia - adres zakładu pracy, Vanderpoorten BVBA Zastanawiam się że ten człowiek nie boi się konsekwencji. A z firmy z Belgi dostałam inf że sprawą zajeła się policja

basia

też to dostałam dzięki za informację:)mnie też zaniepokoiła mnie ta wpłata i jeszcze wysyłanie swoich danych osobowych

kasia

tez dostalam te wiadomość dziięki za informacje:) szukamy dalej:)

Tomi Tomi

treść oferty wzięta z kosmosu! od kiedy to np.samo ubezpieczenie 40euro/mies.itd itp. To jakiś zwykły naciągacz!

Marta

Nie przelewajcie tych 280 zł, to zwykły naciągacz!

John

Ktoś w ogóle wpłacił te 280 złotych ?

Kamil

Możecie podać numer do biura tej firmy ?

Marta
@Kamil 22.06.2015 11:29
Możecie podać numer do biura tej firmy ?

Kamilu, kontakt do biura znajduje się tu: https://www.startpeople.be/pl/ Możesz wysłać zapytanie przez formularz kontaktowy lub zadzwonić do Belgii, ale to kosztuje.

Marta

Ja również dostałam taką ofertę. Zadzwoniłam dziś do Mateusza Wilka (pseudo-koordynatora z Gent), który powiedział mi m. in., że adres zakładu pracy wyśle mi później, a te 280 zł za mieszkanie trzeba przelać wcześniej, żeby je sobie ''zaklepać''. Potem zadzwoniłam bezpośrednio do biura, w którym powiedziano mi, że to jakiś naciągacz i nie mają takiej oferty pracy.

Hektor

To jest oszustwo dzwoniłem do Start People w Gent i nic niewiedzą o tej ofercie, wiec zadnej kasy nie wysyłac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hektor

Witam też jestem zainteresowany tym ogłoszeniem wiadomo coś już?

Renia

Witam dostalam emaila od firmy Start People dotyczaca pakowania miesa .Wszystko ladnie cacy ale zaniepokoilo mnie to ze chca oplate za tydzien mieszkania w Gent 280 zl na konto ktore mi podali .Moze mi ktos powie czy oni tak robia czy to jest juz zwykle oszustwo ???

onn
@Renia 21.06.2015 12:15
Witam dostalam emaila od firmy Start People dotyczaca pakowania miesa .Wszystko ladnie cacy ale zaniepokoilo mnie to ze chca op...

Renia tez dostałem taka wiadomosc i tez sie zastanawiam czy to jakas sciema jutro podzwonie i posprawdzam jak cos to napisze nr telefonów sie róznia od tych na stronie startpeople.be hmmmm , moze ktos cos wiecej wie??????

koli

Witam był ktos moze na pakowaniu kanapek ?? jakies info co tam sie robi ?

patryk

Też widziałem te oferty pracy przez agencje pracy start people, i nawet byłbym skłonny pojechać proacować te około 16 godzin, bo w polsce i tak na bezrobociu siedze, a lepsze to niż takie "klepanie" biedy, ale boje się że mój łamany angielski to za niski próg jak na tą Holandię niestety, no i pewnie niemiecki też mi niewiele pomoże

aga

kocham start people jestem im bardzo wdzieczna

dstr

Start People w Polsce w 2013 roku zostało przejęte przez Agencję Pracy Ranstad, dlatego jest taki problem z kontaktem....oczywiście w innych krajach ta agencja istnieje, dlatego pojawiają się ogłoszenia...to są ogłoszenia tamtejszych oddziałów, które poszukują pracowników w Polsce. Natomiast polskie Start People już nie istnieje.

myszka

witam, do mnie dzisiaj dzwonili,rozmawiałam po angielsku, pytała się czym będę dojezdzac do pracy, o wiek, czy w razie gdyby było mało godziny czy mogłabym chodzic do pracy bez chłopaka, nie zadawała pytań o doświadczeniu zawodowym itp

Marek i Madzia

Pracowaliśmy przez Startpeople przez pół roku 06-12.2014. Praca na kanapkach w Leeuwarden. Nie mamy żadnych pretensji do nich. Kasa na czas, salarisy na mail po prośbie. Domek mieliśmy też fajny. Nie stwarzaliśmy swoim zachowaniem problemów to i problemów nie było. Bardzo fajna koordynatorka POZDRAWIAMY ANIE! macie pytania marek.pyszniak@wp.pl

Andrzej

Czy ktoś posiada jakiś aktualny kontakt do start people? Próbowałem się dodzwonić do oddziału w Łodzi i pisałem tam i cisza. Potrzebuje od nich nowe zaświadczenie o zarobkach.

landzia172

Parę lat temu miałam okazję podpisać umowę z tą agencją pracy wtedy była to firma bardzo rzetelna, wypłaty miałam bardzo szybko i z wypłat byłam zadowolona ogólnie bardzo mogę polecić tą agencję teraz pracuję u innej agencji i jest totalna róznica, naprawdę Start People to świetna agencja pracy.

Wojtek

Czy ktoś wie co się stało z tą firmą, czy ona nadal istnieje?

fjfj

yhyhyhyhyhy do roboty za tysiąc złoty !

hgaaaaa

hahahahahah

lala

ludzie ktorzy pracuja w biurze w waawijk nic soba nie reprezentuja,ani wygladem ani inteligencja.zenada,zal i tyle w temacie.co dzien przyjmuja do pracy nowe osoby,a potem do pracy chodza tylko turasy,marokancy i oczywiscie holendrzy.polacy siedza w domu i zarabiaja 100e na tydzien.a w biurze problemu nie widza i pytaja o co chodzi?niekompetentny,niewykwalifikowany zalosny przypadkowy zbior [usunięte przez moderatora]nie majacych pojecia o pracy koordynatora!!!start [usunięte przez moderatora]!!!

lala

Start People Waalwijk,zatrudniaja do pracy a potem daja 1lub dwa dni pracy w tygodniu.buntujesz sie-masz jeszcze wiecej wolnego.kupa dziada!

F.E.A.R.P.O.L.

Tak, podwarunkiem że wypłacą faktycznie zarobione piniądze. A mianowicie prauje przez tą pożal się Boże agencje w Ujeździe i muszę was ostrzec przed nimi, oto prosty przykład który był dzień temu. Dostaliśmy wypłaty(raczej zapomogi) pracowałem cały miesiąc bez dnia urlopu po 8h dziennie wraz z paroma innynmi osobami i co? WYPŁATY SIĘ RÓŻNIŁY!!! od kilku do kilkudziesięciu zł i tak jest co miesiąc, a najlepsze jest to że teraz zmieniają nazwę weaz z końcem sezonu i my będziemy bez możliwosci dostania piewniedzy od zusu....

Anonim

Można w Start People Sp. z o.o. Łódź związać koniec z końcem?

Rychu

Start People Katowice- oszusci Zglosilem sie do pracy na produkcji, wszystko ładnie, miło w ten sam dzien jeszcze mi kazali przyjsc do pracy. Poszedłem, tam tez wszystko OK. Umowa zawarta na dwa tygodnie i w tym czasie mialem pracowac a po dwoch tygodniach dostac nowa umowe. okazalo sie, ze Start People szukało(usunięte przez administratora) na jeden dzień żeby przyszedł do pracy. Po pierwszym i ostatnim dniu cisza, zadnego telefonu nic. (usunięte przez administratora) szukaja a nie pracowników.

Zostaw opinię o Start People Sp. z o.o. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Start People Sp. z o.o.