Osobnik jest nieuczciwy. Poprosiłem go o wykonanie schodów z granitu. Miał to być Colonial Gold. Miałem do wykonania schody w wewnątrz i na zewnątrz. Od razu przyjął ofertę, ale w tym samym momencie już zdążył wysłać do opłacenia fakturę w wysokości 500 zł za wykonanie pomiarów. Byłem tym zaskoczony, więc zwróciłem się do niego o przedstawienie ceny za usługę w przeliczeniu na metr kwadratowy. Po wymijających odpowiedziach i dłuższym pisaniu e-maili, w końcu ustalił cenę na kwotę 1500 zł za metr granitu i 300 zł za montaż każdego metra. Łącznie 1800 zł. Po uzyskaniu tej informacji opłaciłem tę naprędce sporządzoną fakturę, aby jak to ujął mógł mieć pewność, że nie pojawi się ktoś inny, co ponoć często się zdarza, który zaproponuje cenę o 100 zł niższą... Pomiaru schodów dokonało dwóch ludzi. Po kilku kolejnych dniach zatelefonował do mnie z wyliczeniem i zupełnie nową ofertą cenową. Po odjęciu -jak to ujął - rabatu (500 zł), cena za każdy metr kw. ni stąd ni zowąd zwyżkowała o 80%! Niezależnie od tego z jego przedstawionych pomiarów wynikało, że powierzchnia klatki schodowej również zwiększyła się o 80%!. W związku z powyższym przesłałem mu rzeczywistą powierzchnię schodów z rzeczywistym wyliczeniem wg wstępnie podanej ceny. Odrzucił moje wyliczenia rzeczywiste i uznał, ze mogę sobie w takim razie poszukać wśród innych kamieniarzy... W związku z powyższym niestety muszę teraz złożyć pozew cywilny o zwrot kosztów, bo facet, ani nie ma zamiaru dotrzymać pisanej e-mailami umowy, ani nie ma zamiaru zwrócić wyłudzonych pieniędzy.