Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o BSW Engineering Sp. z o.o.

Opinie o BSW Engineering Łódź

23.05.2024 14:43

Niedawno zaczeliśmy realizację jednego z projektów we Francji. Zajmujemy się tam budową sieci elektrycznej, budowaniem tras kablowych, rozpropagowywaniem kabli, instalacją szaf sterowniczych oraz całęgo osprzętu. Chłopaki pracują od poniedziałku do piątku a potem z uwagi na lokalizację w której mieszkają - styk na granicy trzech państw: Francji, Niemiec i Szwajcarii - wykorzystują każdą okazję, żeby podróżować, zwiedzać, jeździć rowerem i chodzić po górach. Prezentujemy kilka nadesłanych zdjęć od naszego Team Lidera :) Fajnie?

To dlatego, że nasza Project Coordinator Ola przed każdym wyjazdem dokłada wszelkich starań aby miejsce w którym będą mieszkać nasi pracownicy - spełniało wszelkie nasze standardy i było maksymalnie przyjazne dla życia po pracy. Dlatego właśnie, nie korzystamy z hoteli pracowniczych, baraków mieszkalnych lub wielkich domach w których miesza się wiele firm. Wynajmujemy zawsze mieszkania i domy które są do dyspozycji tylko naszych pracowników. Przy wyborze miejsca zamieszkania zwracamy uwagę na takie rzeczy jak odległość od miejsca budowy, jednoosobowe pokoje, wyposażenie oraz stan mieszkania, parking pod posesją oraz co ważne okolice. Staramy się wybierać lokalizacje które organizują czas dla każdego z członków ekipy: siłownie, sklepy, góry, morze, jeziora, łowiska wędkarskie.

Każdorazowo naszym wymogiem jest, żeby przed wynajęciem mieszkania - właściciel nagrał telefonem film w którym na początku przedstawia aktualną datę (może być to np. data wydania lokalnej gazety) i zaprezentował nam całe mieszkanie. Dokumentacją zdjęciową oraz adresem dzielimy się również z każdym pracownikiem przed wyjazdem. Ola czasem nawet pisze do całej ekipy i daje kilka możliwości mieszkania do wyboru.

Takie są nasze standardy i tak wygląda praca w naszej firmie. Nigdy nie pracujemy po 80/90 godzin w tygodniu (co pewnie dla niektórych jest minusem) ale oprócz pracy, stawiamy na Work Life Balance. Tak aby każdy pracownik po pracy miał czas na swoje hobby, aktywności, rozmowę z rodziną i co tylko chce. Tak aby nie zwariować bo wiemy, że rozłąka z krajem oraz rodziną w celach zarobkowych to nie jest nic miłego.

Robimy wszystko co możemy, aby nasi pracownicy czuli się jak najlepiej pracując dla nas.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 6

Zdjęcie 0Zdjęcie 1
    ReviewUserIconGrzegorz

21.11.2023 21:44

Młoda, rozwojowa grupa "ludzi" , nie wolnych od pomyłek, lecz honorowo mierzących się z ich następstwami. Promują zdolnych, odstawiając nieudolnych (tutaj ja ;-). Środowisko parcia w przód, ale nie za wszelką cenę. Idealne warunki dla ogarniętych i ambitnych, leserom odradzam. Wynagrodzenie tabelowe, nic na ładne oczy; w moim mniemaniu pochlebne. Poziom kultury godny miana wzoru. Polecam i pozdrawiam-BSW- Łódź. Grzegorz (usunięte przez administratora)

03.06.2024 13:26

Dziękujemy Grzegorzu za komentarz. Jak wiadomo nie ma ludzi idealnych, mamy to zawsze w głowie, zarówno myśląc o nas samych jak i reagując na problemy które występują na projektach. Pamiętamy o Tobie i zawsze miło wspominamy naszą współpracę :) Pozdrawiam Daniel
    ReviewUserIconBez nazwy

15.03.2024 07:45

ja tam w BSW pracuje już prawie rok, każdy kto wyjeżdzał do roboty za granice wie jaka jest sytuacja, jak ktoś chleje albo podaje, że ma 10 albo 20 lat doświadczenia a jedzie na projekt i profilu dociąć nie umie i różnicówki podłączyć to panowie... wiemy jak jest 80 procent ludzi na projektach nigdy nie powinno się tam znaleźć albo codzienne libacje alkoholowe. W tej firmie takich ludzi sie nie uświadczy, stąd te negatywne opinie.

03.06.2024 13:20

Dziękujemy za komentarz, wiadomo - różnie to bywa jak to przeważnie z ludźmi. Staramy się być wyrozumiali i mamy też świadomość tego, że projekty które nasza firma realizuje są specyficzne, duże i często skomplikowane. Co za tym idzie, jak zresztą w każdej branży - nigdy nie ma takiego samego zakresu prac, choć przeważnie jest podobny. Dlatego, jeżeli pracownik budował trasy kablowe na obiektach przemysłowych pod gruby kabel 240mm2 i choć zasada jest taka sama, to jednak inaczej będzie się budowało skomplikowane trasy kablowe pod kabel 800mm2 na którym często pracujemy. Dlatego staramy się przedstawiać projekty i nasze zasady transparentnie, tak jak na przykład nasze podejście i zasady dotyczące alkoholu. Pozdrawiam Daniel
    ReviewUserIconRafał

17.05.2024 08:50

Pracuje obecnie we Francji i wszystko jest super, rozmowa rekrutacyjna to same konkrety bez owijania w bawełne. Bez mydlenia oczu, nagabywania itp. Pełna kultura i szacunek ze strony Pana Daniela, normalne podejście do człowieka, normalne warunki zakwaterowania - wysłali mi wcześniej zdjęcia domu i wszystko się zgadza. Praca w fajnym zespole. Dla mnie na plus akurat alkomat codziennie rano, ogranicza to element który może się przyplątać. Jak pijesz to nawet nie aplikuj bo potem będziesz rozczarowany jak niektórzy tutaj co piszą pewnie te negatywne komentarze. Auta nowe, narzędzia nowe, robota w porządku - idą na jakość a nie prędkość. Ja polecam chociaż pracuje dopiero 2 miesiące.

03.06.2024 12:44

Cześć Rafale, dzięki wielkie za pozytywny komentarz. Zawsze przedstawiając warunki zatrudnienia na rozmowie kwalifikacyjnej, staramy się być maksymalnie transparentni i tak jak piszesz, bez owijania w bawełne wykładamy kawę na ławę. Pozdrawiam i spokojnej pracy Daniel
    ReviewUserIconBua

06.12.2023 18:26

Rekrutacja spoko czekam na pierwszy wyjazd

ReviewUserIconPrzemek

06.02.2026 15:24

bardzo polecam, fajna firma, pracuje juz dlugo, zlego slowa nie powiem, wszystko na tip top
    #Elektryk

ReviewUserIconPrzemek

23.01.2026 12:58

Fajny pracodawca, pracuje juz 3 lata, ciągłość projektów, fajne zakwaterowania, fajne pieniądze. Wszystko się zgadza dla mnie, ja polecam i pozdrawiam
    #Elektromonter

12.01.2026 14:40

Nasze projekty powstają w różnych zakątkach Europy – od nasłonecznionych placów budowy na południu po północne wiatry, śniegi i ujemne temperatury. Środowisko projektowe jest główną przestrzenią naszej działalności – tu zapadają decyzje i powstają rezultaty, które budują markę BSW. Dlatego w naszej organizacji mamy coroczną tradycję – delegację działu HR na projekt. Pozwala nam ona z bliska zrozumieć codzienność zespołów i ich potrzeby, których nie dostrzeglibyśmy, pracując wyłącznie z biura. Każda taka podróż ma jasny cel – zidentyfikować wyzwania i znaleźć rozwiązania, które poprawią doświadczenie pracy zespołów. 🤝🚀
    Kierunkiem tegorocznej delegacji było Boden w Szwecji, gdzie pracuje jeden z naszych największych zespołów projektowych. Podczas wizyty zespół HR rozmawiał z pracownikami projektu, analizował warunki pracy i starał się zrozumieć, co podtrzymuje ducha zespołu, jak ludzie się czują i jakie czynniki wpływają na ich codzienność. Najważniejsza refleksja, z którą wróciliśmy – doświadczenie zespołu na projekcie zależy od przywództwa kierownika oraz decyzji podejmowanych bezpośrednio na placu budowy. Wizyta pozwoliła z bliska zobaczyć, jak wzajemne zaufanie, wsparcie i jasny kierunek działania wspierają pracę zespołu nawet w trudnych warunkach, a silna kultura zespołowa ułatwia szybkie wdrożenie nowych osób.
    Zespół HR został bardzo mile przyjęty – gorąca herbata, ciastka i serdeczna uwaga jeszcze bardziej wzmocniły poczucie, że stanowimy jeden duży zespół. Koleżanki wróciły z delegacji z konkretnymi wnioskami i rozwiązaniami, które będą wdrażane w przyszłym roku. 🎯
    News image
    ReviewUserIconKandydat

29.09.2024 21:48

Firma jest Polska czy Litewska ? Jaka jest umowa o pracę ? Język obcy jest wymagany ?
    ReviewUserIconKrzyś

24.09.2025 21:24

Dzień dobry czy dajecie Polskie umowy czy Litewskie na ten moment ? Jaka to umowa zlecenie czy na pełny etat. Pozdrawiam

26.09.2025 10:00

Dzień dobry, obecnie jest to zależne od projektu natomiast umowy zawsze są na pełen etat oraz na czas nieokreślony. Pozdrawiam
    ReviewUserIconZainteresowany elektryk

29.08.2025 10:27

Witam. Jak wygląda praca przez agencję. Czy przyjeżdżający na miejsce pracy jest się zostawionym sam sobie czy raczej pracuje się z kimś lub paroma osobami na miejscu. Chodzi mi o to, czy jest praca w zespołach czy wysyłają do firmy i sobie radźcie

01.09.2025 07:56

Dzień dobry, na samym początku należy podkreślić, że nasza firma nie jest agencją pracy, jesteśmy wykonawcami instalacji elektrycznych przemysłowych, czasem głównym wykonawcą a czasem podwykonawcą. Każdy pracownik przyjeżdzający na projekt jest zaopiekowany na miejscu i posiada bezpośrednie wsparcie z Polskiego biura. Pracujemy głównie w zespołach 4-6 osobowych. Mieszkamy i dojeżdzamy również na budowę w grupach - naszym samochodem. Jeżeli jest Pan zainteresowany, zachęcam do kontaktu: +48 664-450-317 Pozdrawiam Daniel
    ReviewUserIconLampa

14.08.2025 08:40

normalne podejście do pracownika, z szacunkiem, na równi, super kontakt z Panią Olą oraz z Panem Danielem, wiele idzie dogadać załatwić, zawsze nowe narzędzia, dobre samochody, dobre mieszkanko, jednym słowem polecam bo żeby z takim szacunkiem traktować pracownika co tutaj to aż jest niespotykane
    ReviewUserIconpatryś

17.07.2025 13:41

polecam firme i dziekuje za wszystko. bardzo dobre warunki zamieszkania i ogolne pracy zawsze dobre warunki mieszkania i pracy , dobre samochody i narzedzia pracy, praca jest caly czas
    ReviewUserIconRyszarDzik

10.07.2025 14:00

z mojej strony ja bardzo polecam firmę, nic nie można zarzucić, bez koloryzowania, normalny kulturalny kontakt z Polskim oddziałem, zarówno z Panią Aleksandrą, Panem Danielem oraz Panem Sergejem, bez złego traktowania, wszystko po przyjacielsku, z poczuciem humoru, 30 lat doświadczenia w elektryce zagranicznej i mogę powiedzieć, że rzadko się zdaża takie podejście jakie jest tutaj.

30.06.2025 11:03

Kalundborg to małe, ale niezwykłe duńskie miasto, znane na całym świecie jako wiodący przykład symbiozy przemysłowej. Tutaj firmy wymieniają się ciepłem, wodą i surowcami, tworząc zrównoważony ekosystem gospodarki o obiegu zamkniętym. Miasto słynie również z unikalnej średniowiecznej architektury i pięciowieżowego kościoła św. Wawrzyńca. To właśnie w tym mieście obecnie budowany jest jeden z największych kompleksów produkcji farmaceutycznej w Europie, zajmujący imponującą powierzchnię 170 000 m².

Nasz zespół odpowiada za instalację systemów elektrycznych i automatyki, BMS, bezpieczeństwa przeciwpożarowego i systemów aspiracyjnych w tym projekcie. Na miejscu pracuje aż 83 naszych specjalistów, zapewniając płynną i bezpieczną realizację projektu.

Niedawno nasz zespół administracyjny – Margarita M.P., Igor i Marius – odwiedził plac budowy w Kalundborg. Podczas wizyty spotkali się z elektrykami, którzy zapoznali ich z trwającymi pracami, wdrożonymi rozwiązaniami i codziennymi wyzwaniami.

Margarita: „To była moja pierwsza wizyta w projekcie tej skali, więc doświadczenie było naprawdę interesujące i wzbogacające. Byłam pod wrażeniem nie tylko samego miejsca, ale także tego, jak wiele uwagi poświęca się bezpieczeństwu. To była świetna okazja, aby spotkać się z naszym zespołem na miejscu – chętnie dzielili się tym, jakie prace są obecnie wykonywane, z jakimi wyzwaniami mierzy się zespół i jak przyczyniają się do ogólnego wyniku. Po tej wizycie mam znacznie jaśniejsze zrozumienie rozwiązań, które wdrażamy, i poziomu odpowiedzialności, jakiego wymagają tego rodzaju projekty”.

Takie wizyty nie tylko pogłębiają nasze zrozumienie działalności firmy, ale także pozwalają nam zobaczyć z bliska, jak silne zespoły tworzą silne wyniki.
    News image
    ReviewUserIconMarian

26.06.2025 15:32

pierwszy raz na projekcie jestem z osobami nie majacymi problemow alkoholowych, wielki plus za wynajecie domu i za dobre auto. Wszystko jest na plus, polecam i pozdrawiam Marian
    ReviewUserIconszymon walinski

11.04.2025 08:13

bardzo dobra firma, nie ma pieniactwa, wszystko jasno i klarownie, jasne zasady, dobre warunki zatrudnienia i zakwaterowania.
    ReviewUserIconMaciek

25.02.2025 09:38

bardzo dobra firma,pomocna i ze tak powiem, do popracowania na dluzej ja jestem zadowolony
    ReviewUserIconPartner

07.02.2025 10:48

bardzo polecam BSW, miła odskocznia od reszty firm co cie wysla i potem maja cie gdzies, tutaj kontakt z Danielem, Sergejem czy Aleksandrą to pierwsza klasa, jak nie masz doswiadczenia, albo nalogi masz to nie marnuj sobie i firmie czasu
    ReviewUserIconBrygadzista

29.01.2025 13:10

Bardzo polecam, bardzo fajne ekipy, bardzo fajni, normalni ludzie, bez używek itp. Ciągłość projektów, narzędzia, ubrania z najwyższej półki. Ja ze swojej strony bardzo polecam
    ReviewUserIconSebalol

31.12.2024 07:58

Czesc, ja polecam bardzo firme, pewne wyjazdy i pewne pieniadze, narzedzia faktycznie kupuja, jak czegos braknie to momentalnie dokupione jest. Ubrania dobrej jakosci daja, autka nowe, moze nie mercedesy ale wszystko tip top. Na robocie tez w porzadku, zakwaterowanie pierwsza klasa ZAWSZE, klasa i kulturka w kontakcie z biurem.
    ReviewUserIconDK

15.11.2024 10:46

Wszystko super, proces rekrutacji bardzo dobry, wszystko przedstawione jest jasno i byłem informowany cały czas co się dzieje itp, duże projekty mają. Na minus, miałem jechać do Niemiec a pojechałęm ostatecznie do Belgii ale też od początku firma mówi, że nie ma możliwości wyboru kraju więc nie mam pretensji, ważne żeby robot była i ciągłość a z tego co tu czytałem to wywiązują się z tego.
    ReviewUserIconElEl

31.10.2024 12:28

Pracodawca godny polecenia, fantastyczny kontakt z Danielem, Sergejem. Ludzkie podejście do każdego pracownia, gra zawsze w otwarte karty, duża elastyczność. Nie ma wielu takich firm
    ReviewUserIconRembrancki

24.10.2024 08:41

Fajna firma, długie projekty w Norwegii z fajną rotacją, polecam można sobie normalnie pracować, na projekcie firma ma szacunek.

Kontakt - BSW Engineering Sp. z o.o.

Al. Józefa Piłsudskiego 85 B 90-368 Łódź

Branże: Instalacje budowlane

ReviewUserIconBart

22.10.2024 14:37

Wszystko jest okej, projekty są ciągłe, ekipa zgrana, pracowałem w Szwecji, projekt się skończył, teraz jestem w Niemczech, szkoda tylko tej Szwecji ale na plus, że od razu jest nowy projekt. Firma nie dla obiboków, nie warto kłamać na rozmowie kwalifikacyjnej, bo szybko wszystko wychodzi. Firma też szuka dobrych zakwaterowań i poważnie podchodzi o tego tematu, da się prowadzić normalne życie. Pani Ola zawsze pomocna, Pozdrawiam :)
    ReviewUserIconNIck

25.09.2024 12:14

Sporo projektów jest, czasem po zakończeniu jednego projektu można sobie wybrać gdzie sie pojedzie na następny, dobry kontakt z Łodzią, wszystko można załatwić i dogadać się.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BSW Engineering?

24.09.2024 15:11

BSW Engineering otrzymało certyfikat VCA!
    VCA (Lista Kontrolna Bezpieczeństwa, Zdrowia i Środowiska dla Wykonawców) to kluczowy europejski certyfikat, który gwarantuje rygorystyczne standardy bezpieczeństwa w miejscu pracy. To osiągnięcie oznacza, że spełniliśmy najwyższe wymagania w zakresie bezpieczeństwa, zarządzania ryzykiem i ochrony środowiska we wszystkich naszych projektach. ⚡

To ogromny krok naprzód w tworzeniu bezpieczniejszych warunków pracy dla naszego zespołu, klientów i partnerów. Wielkie podziękowania dla naszego ciężko pracującego zespołu za to, że uczynił to możliwym — razem dążymy do doskonałości i bezpieczeństwa na każdym kroku!
    ReviewUserIconK.K

20.09.2024 08:32

Pracuje na Norwegii z firmą i jest naprawde dobrze. Rotacje zgadzają się co do joty, wyżywienie, zakwaterowanie bardzo dobre jednoosobowe z prywatną łazienką, bardzo dobra stawka. Kontakt z Panią Olą wzorowy apropo zamawiania samolotów. Praca jest dla osób które wyjeżdzają i chcą pracować, odradzam osobom które jadą, żeby przebimbać i za 3 miesiące szukać znowu jakiegoś wyjazdu. Projakt trwa już długo i jeszcze zapowiada się, że potrwa długo.
    ReviewUserIconPrzemciok

17.09.2024 09:27

dobre duże projekty przemysłowe, firma nie świeci oczami i nie czaruje wykłada kawe na ławe, same konkrety, jak nie mają projektu to nie zatrudniają, jak już pracujesz to tak jak Pan Daniel mówi, projekty się nie kończą. Polecam ogółem, dobre stawki i warunki
    ReviewUserIconMichalT

09.09.2024 14:45

jest git, robota raz lepsza a raz gorsza (w zaleznosci od projektu) ale przynajmniej jest ta robota caly czas i wszystko jest git, ludzie, auto, dobre narzedzia i ubrania, polecam
    ReviewUserIconMariuszek

04.09.2024 09:21

nie no firma sie wywiązuje ze wszystkiego co uzgodnione było, można spać spokojnie, ciągłość projektów jest, jak ktoś potrzebuje wolnego to nie ma problemu, kasa na koncie sie zgadza i zawsze w terminie a czasem nawet i przed, narzędzia, plecak i całe wyposażenie dobrej jakości, pokoje jednoosobowe z kiblem nawet prywatnym. można powiedzieć, że takich warunków i takiego traktowania to dawno się nie spotkałem
    ReviewUserIconIreneusz

27.08.2024 13:40

czekam na pierwszy wyjazd teraz, narazie wszystko się zgadza, znajomy już jakiś czas pracuje to sobie chwali wszystko
    ReviewUserIconPatryk

23.08.2024 11:47

Rzetelna firma, pensje wypłacane na czas, dobre warunki
    ReviewUserIconPrzemo

16.07.2024 13:50

Firma super, wszystko się zgadza, polecam!
    ReviewUserIconMaciej

11.06.2024 08:20

Good company, interesting, long lasting projects, everything is fine

14.06.2024 15:09

Hello, Thank you very much sir, it's our pleasure! BR Daniel
    ReviewUserIconPytanie

09.03.2024 12:07

Czy firma BSW Engineering Sp. z o.o. udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?

10.06.2024 15:08

Dzień dobry, Nie udzielamy pożyczek, to działalność bankowa, na którą nie mamy stosownych zezwoleń. Pozdrawiam Daniel
    ReviewUserIconUprzejmy

26.01.2024 04:16

Chcesz się dorobić problemów z płatnościami, nerwicy i depresji? Świetnie trafiłeś, ta firma Ci w tym pomoze.System płatności tragedia, pierwsza wypłatę otrzymasz po 2 miesiącach pracy. Dziwny system płatności, niby od 1 do 25 ale jednak dysponują Twoja kasa przez dwa miesiące. Wypowiedzenie za porozumieniem stron? Zapomnij. Wyślą Cię do pracy za granicę obiecując zaliczkę po tygodniu, pojedziesz i wyślesz kwit o zaliczkę , dostaniesz odpowiedź że zmieniły się kryteria zaliczkowe, najprędzej po 3 tygodniach przepracowanych możesz złożyć wniosek o zaliczkę która idzie kolejne 3 tygodnie. Pan Dyrektor w "firmie" nie ma nic do powiedzenia, nad wszystkim piecze trzymają Litwini, bez których zgody Polski oddział pewnie nie wie czy może w lato okno otworzyc. Uważają się za specjalistyczna firmę która chce się rozwijać, a tak naprawdę to agencja pracy która szuka jeleni. Obiecują złote góry, a po wyjeździe czar pryska i masz ochotę wrócić do domu. Szczerze dziwię się że Inspekcja Pracy się za nich jeszcze nie wzięła, bo szczerze nie wiem gdzie w Polskim Prawie Pracy jest zapis pozwalający na wypłatę pieniędzy za pracę dopiero po 2 miesiącach, nawet jeśli jest to umowa zlecenie na okresie próbnym. Ogólnie wszystko w tej firmie to jedna wielka bomba która eksploduje jak tylko jakiś urząd się nimi zainteresuje. Nie polecam, chyba że tak jak na początku napisałem, chcesz dorobić się problemów typu (zaległości w opłatach), nerwicy i depresji to jak najbardziej ta firma jest dla Ciebie.

10.06.2024 14:51

Dzień dobry, Dziękujemy za komentarz. System płatności w naszej firmie jest znany każdemu pracownikowi od początku i komunikowany podczas pierwszej rozmowy rekrutacyjnej z project managerem oraz zapisany w umowie w jasny i czytleny sposób. Wypłąty realizujemy do 25 dnia miesiąca za poprzedni miesiąc. Nie jesteśmy w tej materii odosobnieni, większość głównych wykonawców w zachodniej europie oraz w krajach skandynawskich rozlicza się w ten sposób. Nie wynika to z przetrzymywania pieniędzy pracowników na kontach firmy a z uwagi na odroczone terminy płatności za usługi i odbiory etapów. Wypowiedzenie umowy za porozumieniem stron jest realizowane zgodnie z założeniami takiego wypowiedzenia - za porozumieniem dwóch stron umowy. Czasami rozwiązanie umowy jest możliwe z dnia na dzień a czasami nie i wówczas obowiązuje okres wypowiedzenia od 14 do 21 dni. Wynika to z naszej odpowiedzialności i dbałości o zapewnienie ciągłości realizacji projektu. W naszej firmie skupiamy osoby które rozumieją ten stan rzeczy i również są odpowiedzialne i nie zdarza sie aby porzucali pracę z dnia na dzień, narażając pozostałych pracowników na zwiększenie zakresu pracy lub opóźnienia w realizacji naszych projektów. W naszej firmie nie funkcjonuje system zaliczek za wyjątkiem indywidualnych sytuacji prywatnych pracowników bądź nowych pracowników którzy po raz pierwszy wyjeżdzają z nami na projekt i mogą nie dysponować wystarczającymi środkami finansowymi "na początek". Wówczas tacy pracownicy mogą liczyć na zaliczkę po przepracowaniu 150h lub 3 tygodniach pracy. Firma BSW Engineering w Polsce jest własnością firmy BSW Engineering UAB z siedzibą na Litwie, zarząd naszej firmy składa się z naszych kolegów z Litewskiego oddziału a co za tym idzie to oni podejmują ważne dla firmy decyzje. Chcielibyśmy też zaznaczyć, że każdy z kandydatów jest zawsze mile widziany w naszym oddzialne w Łodzi, zapraszamy na kawe oraz żeby zapoznać się z naszą działalnością, uprzedzamy - w naszym budynku nie ma otwieranych okien, jest cały przeszklony - posiadamy klimatyzację. Nasza firma nie jest agencją zatrudnienia, gdybyśmy byli agencją zatrudnienia - figurowalibyśmy w rejestrze agencji zatrudnienia prowadzonym przez Wojewódzkie Urzędy Pracy i obligowałoby nas do tego rodzime prawo. Warto też zaznaczyć, że przechodziliśmy już wielokrotnie wszelakie kontrole, począwszy od PIP w Polsce oraz specjalistyczne kontrole na realizowanych projektach. Firma nieprzerwanie od prawie 2 lat działa na terytorium Polski prężnie się rozwijamy. Pozdrawiam
    ReviewUserIconJacek

22.05.2024 10:16

Wszystko zgodnie z planem rezerwowanie podruży zakwaterowanie auta wszystko gra. Kasa mogła by być większa ale da się zarobić i przynajmniej jest cisza i spokój bez nerwów i bez problemów. Pokoje faktycznie jednoosobowe w spoko okolicy siłownia, sklepy. Da się żyć normalnie jak w polsce

10.06.2024 10:55

Dzień dobry Panie Jacku, bardzo dziękuję za komentarz. Każdorazowo stawka która jest proponowana na początku współpracy nie jest propozycją dozgonną. W przypadku gdy pracownik angażuje się, uczy, "bierze na siebie" więcej prac - w znaczeniu, więcej umie/potrafi. Nie widzimy przyszkód aby stawka godzinowa uległa zwiększeniu i często sami wychodzimi z taką propozycją. Pozdrawiam Daniel
    ReviewUserIconbombel

31.05.2024 10:04

jak jesteś elektrykiem i masz pojęcie to praca jest lekka, firma szanuje uzgodnione rotacje co jest rzadkością w tej branży, mają bardzo fajne projekty, czasem nawet można wybierać gdzie sie pojedzie, jest spokojnie i nie ma nerwowości, widać że firma jest też szanowana na projekcie przez klienta co też przekłada się że pracownicy BSW są szanowani na projekcie. Ja polecam

10.06.2024 10:51

Dzień dobry, Bombel. Bardzo dziękujemy za komentarz, kwestia postrzegania nas na projektach jest dla nas bardzo ważna, obija się to między innymi na ilości projektów które realizujemy. Jak Cię widzą tak Cię piszą :) Pozdrawiam Daniel
    ReviewUserIconByły pracownik

27.02.2024 14:42

Nie polecam tej firmy omijać z daleka śmieszne pieniądze za pracę za granicą.(usunięte przez administratora)na kazdym kroku.Nie chciałem przedłużać z nimi umowy tonoczywiscie nie wypłacili mi wszystkich pieniędzy.Biuro w Polsce nie ma nic do powiedzenia czekają na Litwę która ma daleko i głęboko polski oddział. Nie polecam małe pieniądze a dużo nerwów. Czasem nie mają pracy to siedzisz długo w domu.Zwykla agencja pracy która ma ciężko odebrać telefon od pracownika.wysylaja na robotę a nie wiedzą co gdzie i jak...Omijać z daleka!!!!

07.06.2024 13:26

Dzień dobry, Wynagrodzenie każdego z pracowników jest dla nas sprawą zawsze kluczową i każdy z pracowników doskonale wie ile zarabia, zawsze może negocjować z nami warunki współpracy lub jej nie podejmować jeżeli zaproponowane przez nas wynagrodzenie jest poniżej oczekiwań takiego kandydata. Należy mieć na uwadze, że to po naszej stronie leży zawsze logistyka, transport, zakwaterowanie, auto/paliwo, narzędzia, ubrania, certyfikaty oraz szkolenia. Robimy wszystko za każdego pracownika i mamy świadomość tego, że na rynku istnieją konkurencyjne firmy które mają lepsze warunki finansowe dla swoich pracowników ale na przykład nie pokrywają kosztów zakwaterowania, transportu, paliwa. Warto też wspomnieć, że na wielu projektach - pracownicy mieszkają w kontenerach, barakach lub innych mieszkaniach o niskim standardzie - ale nigdy nie ma to miejsca w naszej firmie - My wynajmujemy dla pracowników zawsze domy lub mieszkania, często konsultujemy z pracownikami czy dane mieszkanie/dom im się podoba. Umowy które podpisujemy z naszymi pracownikami są umowami bezterminowymi - oznacza to, że nie ma możliwości ich przedłużenia bo zawierane są na czas nieokreślony. Nasza firma nie jest agencją zatrudnienia, gdybyśmy byli agencją zatrudnienia - figurowalibyśmy w rejestrze agencji zatrudnienia prowadzonym przez Wojewódzkie Urzędy Pracy i obligowałoby nas do tego rodzime prawo. Pozdrawiam Daniel
    ReviewUserIconanonim

19.10.2023 17:53

07.06.2024 12:37

Dzień dobry, nasza firma nie jest agencją zatrudnienia, gdybyśmy byli agencją zatrudnienia - figurowalibyśmy w rejestrze agencji zatrudnienia prowadzonym przez Wojewódzkie Urzędy Pracy i obligowałoby nas do tego rodzime prawo. Wynagrodzenie każdego z pracowników jest dla nas sprawą zawsze kluczową i każdy z pracowników doskonale wie ile zarabia, zawsze może negocjować z nami warunki współpracy lub jej nie podejmować jeżeli zaproponowane przez nas wynagrodzenie jest poniżej oczekiwań takiego kandydata. Należy mieć na uwadze, że to po naszej stronie leży zawsze logistyka, transport, zakwaterowanie, auto/paliwo, narzędzia, ubrania, certyfikaty oraz szkolenia. Robimy wszystko za każdego pracownika i mamy świadomość tego, że na rynku istnieją konkurencyjne firmy które mają lepsze warunki finansowe dla swoich pracowników ale na przykład nie pokrywają kosztów zakwaterowania, transportu, paliwa. Warto też wspomnieć, że na wielu projektach - pracownicy mieszkają w kontenerach, barakach lub innych mieszkaniach o niskim standardzie - ale nigdy nie ma to miejsca w naszej firmie - My wynajmujemy dla pracowników zawsze domy lub mieszkania, często konsultujemy z pracownikami czy dane mieszkanie/dom im się podoba. W naszej firmie naturalnie istnieje system podwyżek natomiast rzadko kiedy podwyżka jest wynikiem stażu pracy. Podwyżka jest wynikiem progresu w strukturach firmy, uzyskanego doświadczenia, zdobytych umiejętności, poszerzenia zaskresu prac. Pozdrawiam Daniel
    ReviewUserIconPatryk

31.05.2024 13:22

moja opinia jako pracownika ogólnie jest taka że wszystko jest okej ale to dmuchanie co rano w alkomat to jest przeginka słonko świeci grilek rozpalony a tu po piwku max dwóch bo rano dmuchanie gorzej niż w domu brata alberta haha no ale takie życie, nie popłyniesz w tygodniu ale za to w piątek możesz odpalać śmieje sie oczywiście nie no ogólnie jest okej roboty jest dużo zawsze nigdy nie czekasz na projekt jak zadzwonisz i powiesz że ci sie portki rozdarły albo wiertło złamało to za chwile masz wszystko nowe zadzwonic do biura i pogadać se zawsze można ale jedyne co to ten alkomat

03.06.2024 15:32

Dziękuje Panie Patryku za komentarz. Projekty które realizujemy to duże projekty przemysłowe, często ważne dla gospodarek regionu lub czasami całego kraju (jak np. rafinerie). Dlatego tak ważne są dla nas standardy bezpieczeństwa i aby każdy z pracowników czuł się bezpieczny oraz cały i zdrowy zawsze wracał do domu, do rodziny, znajomych. Udaje nam się to wszystko między innymi dlatego, że mamy takie zasady o których Pan wspomina. Z drugiej zaś strony, całą ekipa BSW Engineering dokłada wszelkich starań, żeby na projekcie każdy z pracowników czuł się jak w domu. Oczywiście nie jest to w pełni do zrealizowania ale staramy się. Począwszy od jakości zakwaterowania, lokalizacji zamieszkania oraz doboru osób do ekipy. Wiadomo, że cokolwiek nie zrobimy, nigdy nie zastąpi to pobytu w kraju z najbliższymi ale zawsze można choć trochę zbliżyć się do tego i nawet na projekcie 3000 kilometrów od domu, prowadzic normalne życie, tak jak Pan wspomina o grillu i piwie ;) Pozdrawiam Daniel
    ReviewUserIconPytanie

03.06.2024 11:22

Dzień dobry, czy obecnie prowadzicie rekrutacje? Macie coś w Niemczech? Czy w wakacje są u was przestoje? Pracowałem kiedyś z waszymi chłopakami w Berlinie tylko byłem w innej firmie i teraz się zastanawiam czy by nie zmienić na Was bo projekt mi się kończy i pewnie znowu bede siedział całe wakacje bez roboty.

03.06.2024 12:33

Dzień dobry, rekrutacje w naszej firmie są przeprowadzane bez przerwy, wszak zawsze jesteśmy otwarci na osoby z doświadczeniem. Obecnie na terytorium Niemiec posiadamy kilka przemysłowych projektów jednak należy pamiętać, że nasza firma nie jest agencją pracy. W zwiazku z tym pracownicy nie zawsze mają możliwość wyboru kraju w którym będą pracować. Docelowe miejsce pracy jest zależne od wielu czynników, takich jak: Pana doświadczenie, predyspozycje, posiadane kwalifikacje oraz po prostu zapotrzebowanie ze strony projektu. Przestojów nie odnotowywujemy, chyba, że na specjalną prośbę pracownika - o dłuższą przerwę w trakcie pobytu w Polsce. Jesteśmy otwarci i skłaniamy się ku długiej współpracy z każdym nowym pracownikiem. W każdego pracownika inwestujemy, począwszy od zakupu odzieży która jest specjalnie indywidualnie dobierana pod wymiar a na kursach i szkoleniach kończąc. Każdy z pracowników ma świadomość, że miejsce wykonywania zlecenia może ulec zmianie - najczęściej po zakończeniu projektu ale może zdażyć się też, że wcześniej. Dlatego raczej nie jesteśmy dobrym wyborem dla kandydatów, którzy np. na stałe mieszkają w jakimś mieście i szukają pracy w jego okolicach - a my akurat realizujemy tam projekt. Są od tego oczywiście wyjątki - na przykład znajomość języka niemieckiego na bardzo wysokim poziomie - wówczas w takiej sytuacji staramy się zorganizować pracę tak aby taki pracownik (najczęściej są to brygadziści lub kierownicy) pozostał w Niemczech - ale - nadal mówimy tutaj o całym kraju - a nie okolicach konkretnego miasta. Nadmienię tylko, że niezależnie od kraju czy też miasta wykonywania zlecenia, zakwaterowanie, transport, auto na dojazdy do pracy, karta paliwowa, wszystkie niezbędne narzędzia pracy - jest po naszej stronie. Pozdrawiam i jeżeli spełniamy Pana oczekiwania zapraszam do aplikowania. Daniel

Zostaw merytoryczną opinię o BSW Engineering Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o BSW Engineering Sp. z o.o.!